Új a terápiában

Kihez fordulna Hippokratész, ha ő vagy szerettei megbetegednének?


  A világ számos országában, így hazánkban is elismert természetgyógyász, Harald W. Tietze, több mint 30 könyv szerzője – köztük a nálunk is megjelent Kombucha a csodálatos gomba, Fiatalodj, ne öregedj! kötetek szerzője – lassan 30 éve él önkéntes száműzetésben Ausztráliában. Bajorországban született, szíve és gyomra időnként visszahúzza őt Európába.

   

   

  Ázsiában, és most elsősorban Japánra, Kínára, Koreára gondolok, a népgyógyászati módszereket még ma is ismerik, használják és elismerik. Az említett országokban, ahol még a gyógyászat és a humánum kézen fogva járnak, számos olyan régen használt új módszer kerül napvilágra, amelyekről Tietze úr szívesen ír. Nyár elején villámlátogatást tett Európában, ahol körbejárta kiadóit új könyvével, aminek nemes egyszerűséggel a címe: Fókuszban a kókusz, az újra felfedezett gyógyszer.

   

  A kókuszlé a ma ismert leghatékonyabb lúgosító folyadék, amelynek a Ca-P aránya egyedülállóan magas (150-szeres), és minden nehézfémmel, gyógyszer-, kábítószer-maradvánnyal szennyezett szervezetet képes kitisztítani. A rák kialakulásának talaja az elsavasodott szervezet. A kókuszból készült cukrot, amelyet a virág mézgájából vonnak ki, azon kívül, hogy csodálatos íze van, cukorbetegek is fogyaszthatják, mert a glikémiás indexe 22-es értékű. A kókuszlisztből, rostból gluténmentes kenyér, pizza készíthető. Az extra szűz kókuszolaj a szív- és érrendszeri betegségek gyógyszere, bőrünk, hajunk kiváló ápolója, és olyan természetes síkosító, amely öli a parazitákat, hüvelygombákat. A könyv bővebben kifejti és dokumentálja a kókusz egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Ezek a termékek szinte kivétel nélkül könnyen megkapják a biominősítést, hiszen még a multinacionális cégek nem szálltak rá a kókusz génmanipulálására; földünk meleg éghajlati övezeteiben korlátlanul nő kókuszpálma, sok esetben az ott élő szegény emberek egyedüli táplálékaként.

   

  Sokak szerint az egészségügy az orvosok képzésétől az egészségügyi törvények megalkotásáig a gyógyszergyárak és gyógyszerlobbik felügyelete alatt áll. Az emberiség olyan mérhetetlenül veszélyes csapdába került, mint az 1850-es években Kína az ópium elterjedésével kapcsolatban. Az ópium legyűrte az emberek fizikai és szellemi képességét, megtörte a jellemüket, és hanyatlásnak indította a társadalmat. A jelenlegi abnormális táplálkozási szokásaink, abnormális életvitelünk és abnormális gyógyszerfogyasztásunk vezetett oda, hogy az emberiség lassan 75%-a betegnek nyilvánítható. Az egészségügy nem a prevenciót támogatja, hanem a betegség szimptómáit próbálja különféle gyógyszerekkel kezelni. A helyzet tarthatatlanná vált. A természet tálcán nyújtja kincseit, a természet receptúrái minden betegségre tudnak megoldást. Az orvosnak az lenne a dolga, hogy korrekt módon, korszerű eszközeivel diagnosztizáljon, és segítse a természetet gyógyítani. A természet receptúrájának mindenféle módosítása, növényeink manipulálása, a mesterséges adalékanyagok, szintetikus gyógyszerek használata mind apokaliptikus állapothoz vezet. Lassan ezt már mindenki tudja. A beteg és az orvos is, de tudomásul kell vennünk, hogy a gyógyszergyárak nem fognak könnyen lemondani profitjukról.

   

  Fűben-fában az orvosság, – ezt a magyar olvasók is nagyon jól tudják. Ne féljenek a népgyógyászat eszközeihez nyúlni, és alkalmazni azokat. És vállaljanak felelősséget minden olyan piruláért, ételért, italért, amit a szájukba vesznek. Az egészségünkért elsősorban saját magunk tehetünk. Magyarországon is létezik egy www.nepgyogyaszat.hu nevű weboldal, – böngésszék bátran!

  J.I.
  XIII. évfolyam 7. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.