Új a terápiában

Konferencia a deutériumcsökkentésről

A világ számos pontján folynak kutatások a témában

  Nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten a deutériumcsökkentésről október 17‒18-án neves nemzetközi szakemberek, professzorok részvételével. A konferencia fő következtetése, hogy a szervezet nehézhidrogén-, azaz deutériumszintjének csökkentése mind a betegségek megelőzése, mind a gyógyítás szempontjából kulcskérdés, és ez ma már nem vitatható tudományos tény. A Természetgyógyász Magazinnak Boros G. László, a Los Angeles-i UCLA Egyetem biokémikus orvos professzora és dr. Somlyai Gábor molekuláris biológus nyilatkozott a konferencia tapasztalatairól.


   

  Rangos nemzetközi tudósgárda képviseltette magát azon a konferencián, amit október közepén Budapesten tartottak angol nyelven. Ezen olyan neves előadók adták egymásnak a mikrofont, mint dr. Roman Zubarev biofizikus professzor Stockholmból, a Karolinska Intézetből, dr. Boros G. László, a Los Angeles-i UCLA egyetem biokémikus orvos professzora, dr. Valentin Lobysev,  a Lomonoszov Egyetem fizikaprofesszora, dr. Stefan S. Dzhimak, a Kubani Állami Egyetem (Oroszország) kutatója, dr. Somlyai Gábor molekuláris biológus, a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. vezető kutatója, Barna Balázs, a Növényvédelmi Kutatóintézet kutatóprofesszora, az MTA rendes tagja, Walther Bild, a román Iasi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem fiziológiaprofesszora, Anton Chernopiatko moszkvai biotechnológus, dr. Elena Uspenszkaja, a moszkvai RUDN Egyetem professzora és Abdullah Olgun, a török Istinye Egyetem klinikai biokémikusa.

   

  – Ennek a konferenciának az előadói és résztvevői azok közül kerültek ki, akik újat hoznak a tudományba. Ma a biofizikai és biokémiai kutatások egyre inkább a mitokondriumok szintjén keresik a megoldásokat, és egyre több helyen alkalmazzák a mi modelljeinket – mondta lapunknak dr. Boros G. László professzor.

   

  – Ez a konferencia alkalmas volt arra, hogy a világ különböző részein dolgozó tudósok megismerjék egymás új eredményeit és megvitassák a felmerült kérdéseket. A deutériumnak az anyagcserében játszott szerepével kapcsolatos információk ma már rendelkezésre állnak a tudományos és orvosi szakirodalomban. Az Egyesült Államokban már vannak olyan, természetgyógyászattal is foglalkozó klinikák, amelyek munkájuk középpontjába állítjáka deutérium csökkentését. Ma az anyagcsere- betegségek krónikus népbetegségnek számítanak, és jelenlegi biokémiai ismereteink szerint ennek oka a mitokondriumok túlzott deutériumterhelése.

   

  A Kalifornia Egyetemen jelenleg is folynak kutatások, klinikai vizsgálatok részeként, amik olyan konkrét betegségek gyógyítására irányulnak, amikre pillanatnyilag nincs terápiás lehetőség, arra például, hogy milyen hatással van a deutériumcsökkentés a koraszülöttek fejletlen légzőszerveinek támogatására.

   

  Ezeknek a kutatásoknak az eredménye mutatja majd meg, hogy a deutériumcsökkentés milyen széles körben hozhat standard gyógyászati megoldást. Nagyon sok múlik azon, hogy az egészségügyi kormányzat, az egészségügyi finanszírozó rendszer mikor fogadja be ezt a kezelési lehetőséget. Ha befogadná – és erre az Egyesült Államok ban most előbb látok lehetőséget, mint Magyarországon –, akkor rengeteg költség megtakarítható volna. Az Egyesült Államokban azért vagyunk jobb helyzetben, mert a természetgyógyászat a háziorvosi ellátásban is elfogadott már bizonyos államokban.

   

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin decemberi lapszámában olvashatják!

  –zimber–
  XXV. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.