Új a terápiában

Kvantummedicina a gyakorlatban 2.

Sejtszintű gyógyítás a szervezet által választott jelek segítségével

 


Az előző számban megismerkedhetett az olvasó a sejtszintű állapot felmérés gyakorlatával. Ezúttal arról lesz szó, hogy a vizsgálati eredmények birtokában miként segíthet a hozzáértő terapeuta a betegnek a gyógyulásban.

 

A biorezonancia-terápia (BRT) a gyakorlatban kétféle módon hajtható végre.

 

* Külső gerjesztésű mágneses pulzáló jel hatása a szervezetre.

* A saját jel levétele után, átalakított formában történő visszavezetése a szervezetbe.

 

Az előző általánosabb, az utóbbi a specifikusabb beavatkozás. Ebben a részben a külső gerjesztésű mágneses jelek alkalmazásáról lesz szó, amit a köznyelv főleg a „mágneses ágyak" jelzővel látott el.

 

Az emberi szervezet természetes szelektivitása meggátolja, hogy minden ingerre (jelre) reagáljon, és ezzel vitális tartalékaiból fölöslegesen elhasználjon. A megvalósítását szolgáló jel szűrés a biológiai kommunikációban az ún. biológiai ablakon keresztül jön létre. Ezek az "ablakok" tulajdonképpen bizonyos frekvencia tartományok, amelyek jellemzőek egy adott rendszerre. Az eredményes információ átvitelhez a frekvencia mellett az adott hullámcsomag minden jellemzője, így amplitúdója és fázisa is rezonanciában kell hogy legyen a kezelendő élettani egységgel, ill. annak struktúrarezgéseivel.

 

Csak az éppen aktív biológiai ablakok szolgálnak jelátvitelre és az adaptációs tevékenység elősegítésére. Bioinformatikai szempontból a szervezet (vagy valamelyik alegysége) természetes szelektivitásának degenerációja tekinthető a különböző működési elégtelenségek kiindulópontjának - így ennek helyreállítása a legfőbb terápiás cél, enélkül nem valósulhat meg a korrekt biológiai információ áramlás, és az alkalmazkodóképesség sem segítheti a szervezet integritásának folyamatos biztosítását.

 

A számítástechnika és a mikroelektronika fejlődése mára együttesen lehetővé tették szerveink közvetlen és mellékhatásoktól mentes mágneses serkentését.

 

 

A kezelőeszközök

A matracba, székbe, övbe, illetve állatgyógyászati célokra szolgáló takaróba beépítve egyaránt forgalomba kerülő készülék előre beállított szerv-, szövet- és funkciós pecifikus programsorozatokat sugároz. A készülék 96 alapprogramot, továbbá 700 program variációs lehetőséget tartalmaz, melyek a leggyakrabban felmerülő egészségi problémák kezeléséhez nyújtanak segítséget. Ezek közül - személyre szabottan - mindig az választható ki, amelyre a felhasználónak (kliensnek) éppen szüksége van. A különböző programsorok az éppen aktuálisan serkentendő szövetek jobb informatikai ellátottságát, végső soron frissítését biztosítják.

 

Felhasználhatóság: az egészség védelem, az öngyógyítás és a rehabilitációs munka kiegészítése (lehetőleg otthoni felhasználás keretében is).

 

A vezérlő egység egy mikroszámítógép és egy jelgenerátor, amely kilencvenhat programot tartalmaz, felölelve a legáltalánosabb problémákat.

 

A kezelő egység egy matrac, amelyben 16 beépített indukciós tekercs szolgál a pulzáló mágneses tér előállítására (mérete kb. 200x85x5 cm). Ennek egy változata: a terápiás fotel, amikor a fotel ülőkéjébe és lábtartójába pulzáló mágneses teret gerjesztő tekercseket építettek. Ezen kívül létezik egy terápiás öv is (2 pulzáló mágneses tekercset tartalmaz), amelynek segítségével a beteg testrész helyileg eredményesebben kezelhető.

 

Az állatgyógyászati célra szolgáló takaró 10 pulzáló mágneses teret gerjesztő tekerccsel rendelkezik.

 

A kezelőprogramok előre elkészített programsorozatok (kb. 20-35 perc hosszúságúak), amelyekből egyszerre egy választható kezelés céljaira (minden indítást egy beépített számláló rögzít).

 

A mérnöki fejlesztő munka eredményeképpen ma már hozzáférhető egy mobiltelefon-méretű, zsebben hordható mobilterápiás készülék is, amely egy részt rendkívül barátságos árával, másrészt sokoldalúságával segíti a gyógyulni vágyó embereket.

 

Egyszerre 4 különböző program tölthető le egy CD-ről a lehetséges 96-ból, majd egész nap használható, akár munka közben is. Ez a 4 program bármikor tetszőlegesen változtatható, az igényeknek megfelelően.

 

Példák a 96 programból.

 

• Bone - a csontrendszer erősítésére

• Comfort - az emésztőrendszer és az emésztés folyamatának segítésére

• Strong - immunsejtek működésének serkentésére

• Child - a fejlődésben lévő szervezet anyagcseréjének harmonizálására

• Lady - a női közérzet és komfortérzet javítására

• Man - az intim testrészek komfortérzetének növelésére (férfiaknak)

• Sinus - az arcüreggyulladás tüneteinek enyhítésére

• Run - a fizikai és szellemi tartalékok mozgósítására szükséghelyzetben

• Skin - méregtelenítő kúrák kiegészítőjeként a bőr anyagcseréjének javítására

• Sugar - a vércukorszint stabilizációjának segítésére

• Pet/Hor se/Vet - állatgyógyászati felhasználásra

• Detox - a méregtelenítő kúrák hatékonyságának növelésére

• Meridián specifikus programok

 

Használata

A kezelés előtt és után érdemes egy-egy pohár tisztított és energetizált vizet elfogyasztani, mert a szervezetben az információ továbbítás legfontosabb eszköze az ún. „klaszterstruktúrájú" víz.

 

A terápiás terv meghatározása után a kliens lefekszik a matracra vagy beleül a fotelbe, a terapeuta a készülékkezelő egységén kiválasztja a kívánt programot, annak erősségét, pulzálásának irányát és intenzitását, majd elindítja a kezelést. Ennek ideje alatt csak a rendkívül szenzitív emberek jeleznek vissza valamilyen fizikai érzetet (általában rendkívül kellemeset), hiszen a beavatkozás sejt szinten történik, nem gerjeszt közvetlen akciós potenciált, mint pl. egy Tens kezelés. A program lefutása után azonnal választható másik is, mert egy komplikáltabb betegséget több oldalról is meglehet közelíteni.

 

Otthoni használata végtelenül egyszerű, bárki könnyedén 5 perc alatt elsajátíthatja és végezheti. Terjedése rendkívül gyors, és ma már világszerte több millió kezelést alkalmaznak naponta.

 

A mágnes terápiával kapcsolatban felmerült leggyakoribb kérdések

 

1. Van-e a kezeléseknek káros mellékhatásuk?

 

Közvetlen mellékhatásuk nincs! Ennek az a magyarázata, hogy az élethez szükséges alapvető (bio)információt közvetítik - mitől lenne tehát mellékhatásuk? A rádió adásban önmagában ártalmatlan műsort hallgathatunk (információ), azonban ennek hatására legfeljebb emóciók ébredhetnek az emberben, mint pl. szomorúság, vidámság stb.

 

Amire figyelni kell:

- a kezelés időtartama, és

- a kezelés frekvenciája (az, hogy milyen gyakorisággal ismétlődik).

 

A sok információ viszont már káros lehet! Például: a hosszú időn keresztül ismétlődő agresszív zene (információ) is erősen stimulálja a központi idegrendszert, aminek következtében az károsodik. Egyaránt okozhat depressziót vagy agressziót. Betegek egészségügyi felügyelet mellett (orvos, természetgyógyász) használják bizonyos egybeesések (koincidenciák) miatt.

 

Ilyenek pl. a nyirokrendszer aktiválásakor fellobbanó rejtett gennygócok. Fogfájás, arcüreggyulladás, ízületi gyulladás, izomfájdalmak (a kreatin anyagcsere felgyorsulása következtében) léphetnek fel, amelyek eddig csak lappangtak, de most előjöttek. Hasonló okok miatt erősödhet a menstruáció is. Ilyenkor a férfi (urogenitális) programot használjuk a jin/jang egyensúly kiegyenlítése érdekében. Erősen elsavasodott szervezetnél hagyni kell a kezelések között regenerálódási időt.

 

2. Lehet-e a BRT kezelés mellett gyógyszert szedni?

 

Természetesen igen, aki ragaszkodik hozzá vagy már nagyon hosszú ideje használ ja, az ne hagyja azonnal abba. Ilyenkor gyakrabban kell a kezelőorvoshoz fordulni, hogy kontrollálják a hatást, vagyis amennyiben lehetséges, csökkenteni lehessen (esetleg elhagyni) a gyógyszeradagot. Nincs kereszthatás, mivel a BRT készülékek biofizikai szinten hatásosak, míg a gyógyszerek biokémiai szinten. A BRT készülékek non-invanzívak, azaz csak felkínálják a megfelelő bioinformációkat, hogy a szervezet ne hozhassa informatikai lemaradását.

 

3. Milyen hosszú ideig tartson egy BRT terápia?

 

Bizonyos betegségeknél életfogytiglani használat javasolt.  Ilyenek pl. a csontritkulás, Bechterew-kór, a II. típusú cukorbetegség, a kötőszöveti elváltozások (csípőízület, köszvényes kötőszöveti problémák), érszűkület, mentális teljesítőképesség fokozása stb.

 

Bizonyos betegségeknél átmenetileg javasolt.

 

Ilyenek pl. az emésztési zavarok, az anyagcsere-diszfunkciók (ez igen sok embert érint, mivel a kor előrehaladtával csökken az emésztés hatékonysága). Alacsony, magas és ingadozó vérnyomás, baleseti sérülések utáni regeneráció, keringési collapsus utáni (agyvérzés, trombózis stb.) regeneráció. Az agyi keringési zavarokból eredő idegrendszeri diszfunkciók (a hormonrendszerre történő lassú külső behatások miatt legalább egy teljes évszak legyen a kezelési idő).

 

4. Lehet-e csecsemőket kezelni?

 

Igen, a baba programmal lehet, de nem jelent problémát a felnőtt program alkalmazása sem. 3 éves koráig (mivel igen nehéz az ilyen fiatal csecsemőt nyugalomra bírni) lehet az anyát is kezelni, mivel azonos aurával rendelkeznek.

 

5. Szükséges-e valamilyen kivizsgálás a készülék használata előtt?

 

Nem. Bárki használhatja (lásd 1. kérdés).

 

6. Előfordulnak-e a terápia során rosszullétek, fájdalmak, kellemetlen érzések?

 

Csak ha sok az információ (lásd 1. kérdés).

 

7. Melyek a leggyakoribb betegségek, amikre a készülék alkalmazható?

 

Szinte valamennyi, a mai kor emberét érintő betegségre használható vagy közvetlenül, vagy a programok helyes kombinációjával, amihez természetesen igénybe kell venni a szakember (orvos, természetgyógyász) segítségét.

 

8. Milyen feltételek mellett és mit ígérhetünk a gyógyulni vágyóknak?

 

A legfontosabb a következő:

 

Az egészségvédelem - kötelező érvényű foglalkozás önmagunk és környezetünk állapotával. Tennünk kell valamit azért, hogy ne okozzunk visszafordíthatatlan károsodást szervezetünkben és környezetünkben. Ezért az egészségvédelem a kulcs az ember kezében, nem pedig a betegellátás! A civilizáció hihetetlen terheket ró az emberi szervezetre, amely közismerten nagy tűrőképességű. Ennek is van azonban határa. Az emberi szervezet csodálatos képessége: az önregeneráció, aminek alapja: a biológiai információ. Ez segíti a szervezetet a gyors és pontos helyreállításban, ezért tévedés a kívülről várt segítségre hagyatkozni. Azért kell elsősorban önmagunkkal és a külső környezetünk állapotával foglalkoznunk, mert számos, létfontosságú folyamatunk külső irányítás hatása alatt áll.

 

A szervezet működésének és a környezettel való kölcsönhatásainak megismerése szükséges, egyben élvezetes tevékenység. Tanulni és felfedezni benső vágyunk, valamint alkalmazkodó képességünk is erre támaszkodik. A gyógyulni vágyó feladata az, hogy elmélyítse magában - ne kívülről várja a segítséget, hanem belülről. Saját maga tegyen - saját magáért! Mindenkinek el kell érnie a legjobb (optimális) formáját, majd azt állandósítania kell. A helyes (bio)információ a helyzethez illeszkedő (adekvát) megoldást kínál. Az az információ, amit a BRT közvetít, javítja a probléma megoldóképességet, segít a mindennapokban, egyben a terhelhetőség növelésében.

 

9. Mennyi vizet fogyasszon a felhasználó naponta? Kell-e kezelés előtt vagy után közvetlenül inni?

 

A napi vízfogyasztás legalább 2 liter tisztított, energetizált víz legyen (pl. pi-víz). Ez jelentősen segít a gyógyulásban és több oldalról is hasznos.

 

10. Hová helyezzük a készüléket használat közben? A mobilkészüléket hogyan használja valaki ruha nélkül?

 

Az övet és a mobilkészüléket lehet közvetlenül a testre helyezni. Minél közelebb vannak a kezelendő testrészekhez, annál hatékonyabbak. A mobilkészüléket kötéssel is lehet rögzíteni.

 

11. Hat-e másokra is az éppen futtatott jelsorozat?

 

Mivel a terápia hatékonysága pontosan az igen kis intenzitású mágneses jelek alkalmazásában rejlik, ezért nem jellemző.

 

12. Mikor praktikusabb a mobilkészülék, és mely esetekben fontos a matrac használata? Mi a különbség a kettő alkalmazása között?

 

A mobil készülék a rendelőn vagy a lakáson kívüli terápia eszköze, míg a matrac az előzőé.

 

13. Hány programot futtassunk naponta?

 

Minden program leírásánál szerepel az ajánlott napi alkalmazások száma.

 

14. Mivel érdemes kombinálni a kezeléseket?

 

Bármilyen más, gyógyító eljárással, legyen az orvosi vagy természetgyógyászati módszer. Ajánlatos a beavatkozásoknál a következőket figyelembe venni:

 

* A hatás iránya a szervezet adaptációs készségének erősítése legyen.

* A hatás iránya a patológiás jel megszüntetésének irányába mutasson.

 

15. Milyen referenciák állnak rendelkezésre?

 

A világ országaiban szinte megszámlálhatatlan referencia van, de Magyarországon is neves orvosi, sport és más intézmények szerepelnek közöttük.

 

16. Mire használhatják a sportolók?

 

A készülékek rendszeres használata kb. 30%-kal lerövidíti a regenerációs időt, jelentősen csökkenti a sérülések kialakulásának lehetőségét. A már kialakult sérülések jóval gyorsabban, hegesedési zavarok nélkül gyógyulnak. Csökken a terhelés hatására kialakult izomláz, és növekszik a sportteljesítmény. A versenyek előtt csökkenti a versenylázat, az izgalmat, nyugtat, ellazít.

 

Összefoglalva

A fentiekből látható, hogy a biorezonancia megérdemelten szerez a mindennapokban egyre nagyobb létjogosultságot, hiszen nincs az életnek olyan részterülete, ahol ne tudna segíteni. Alkalmazása egyszerű, az emberek számára hozzáférhető, az otthoni ápolásban könnyen alkalmazható, csak komplikált esetben lényeges a szakember segítsége.

Varga Sándor
XI. évfolyam 3. szám

Címkék: kvantummedicina

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.