Új a terápiában

Kvantummedicina a gyakorlatban 4.

Sejtszintű gyógyítás a szervezet által választott jelek segítségével


 

 

A biorezonancia-diagnosztika, a külső gerjesztésű elektromágneses (EM) terápia és a szervezet saját jeleinek segítségével történő gyógyulás ismertetése után vizsgáljuk meg azt, hogy melyek azok a konkrét esetek, ahol a mindennapok során a leggyakrabban ráfér a segítség a mai kor emberére.

 

 

Szokjunk le a dohányzásról!

Az 1400-as évek közepén Kolumbusz Kristóf ámulattal figyelte, hogy az általa felfedezett Újvilág bennszülöttei, akárcsak a Popocatepetl tűzhányó, füstöt „okádtak”. Ennek a csodának azóta nagyon sok ember esett áldozatául. Talán nincs a Földnek olyan sarka, ahol ne hívnák fel a figyelmet a dohányzás káros, sőt: halálos hatásaira, mégis rengeteg a dohányos.

 

Se szeri, se száma azoknak „az egyedül hatásos”, „szuperbiztos” és még megannyi elnevezéssel illetett módszereknek, amelyek azonnali leszokást ígérnek. Egy dologban közös mindegyik: főleg csak a fizikai hatással foglalkoznak, és figyelmen kívül hagyják az esendő embert. Mert a dohányzás elsősorban szenvedélybetegség, és csak azután bármi más. Azonban a szenvedély az ember érzelmi világában keletkezik, és csak azután jelenik meg más síkon. A szenvedély az asztrális test jellemzője, ezért a figyelmet erre kell fordítani. A mai orvostudomány már a pszichológiát hívja segítségül, tehát kezd közelíteni a megoldás felé. Egy dolog azonban még mindig hiányzik, és itt segít a kvantumfizika.

 

Minden, ami egy emberrel az életében megtörténik, EM-jel lenyomatot hagy, és azt a szervezetünk hosszú ideig megőrzi. Ezt hívják biológiai lenyomatnak, vagy idegen szóval: engramnak.

 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szervezet mindig emlékszik rá, addig, amíg az ember él. A dohányzás engramja elsősorban asztrális eredetű, de van mentális összetevője is. Ugyan a mentális sík a vezérlő elem, azonban ne feledjük: az ember érzelemvezérelt tudatos lény! Azaz érzelmileg könnyen sebezhető, tehát amíg a szenvedélybetegség engramja létezik, addig a tudat vezérel ugyan, de bármikor felülkerekedhet az érzelem. Ez a magyarázata annak, hogy valaki 10 év absztinencia után is újra inni vagy dohányozni kezd egy érzelmi megrázkódtatás vagy eufórikus élmény hatására. A megoldás titka is itt van: meg kell szüntetni azt az elektromágneses lenyomatot, amit a dohányzás érzelmileg hagyott a lélekben!

 

Erre viszont a ma ismert módszerek közül csak kettő képes. A lenyomathoz tapadó érzelem „elengedése” és az engramterápia. Amíg az előbbi személyiségfüggő, addig az utóbbi alkalmazott biofizika. A szervezetből kivezetett EM-jelet 180 fokos invertálás után visszavezetve álló hullám alakul ki, tehát a jel kioltódik. Magyarul, az érzelmi engram nem kap utánpótlást, tehát nincs rágyújtási inger.

 

Ám hogy a dohányzásról való leszoktatás igazán eredményes legyen, elengedhetetlenül szükséges a páciens beleegyező szándéka és akarata. Ennek hiányában hiába történik meg az engram EM-jeleinek kioltása a biorezonanciás készülék segítségével, a gondolati (megszokás) és érzelmi reakciók bizonyos szintű kontrollja nélkül visszaesés következhet be. Természetesen a kezelés döntő módon mérsékli a dohányzás iránti vágyat, de aki szándékosan bebizonyítja ennek ellenkezőjét, azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, vissza fog esni.

 

Most már csak egy problémával áll szemben a dohányzásról leszokni vágyó. Az elvonási tünetekkel. Egyetlen slukk cigaretta számos kémiai reakciót indít be, igen nagy számú méreganyagmelléktermék képződésével együtt. Ezekhez az évek során hozzászokás alakul ki. Amikor a dohányos úgy dönt, hogy leszokik szenvedélyéről, akkor ezeknek a melléktermékeknek a hiánya rengeteg elvonási tünetet eredményez. Ezért a leszoktatás egyik fontos része a méregtelenítés.

 

A kezelés egyénre szabottan, fájdalommentesen és minden mellékhatás nélkül megszünteti azokat a dohányzás okozta EM-információkat, amelyek a nikotin utáni vágy kialakulásáért és fenntartásáért felelősek. A nikotinéhség és a rágyújtás utáni késztetés a kezelést követő néhány órán belül megszűnik. A legtöbb páciens esetén már egy alkalom elegendő a sikerhez, ritkábban szükség van egy következő alkalomra is.

 

A kezelés elvégzésének a páciens szándékán kívül még két alapfeltétele van:

 

• Megkezdése előtt 1 órával a páciens már ne gyújtson rá; és hozza magával az utolsóként elszívott cigaretta csikkjét.

 

• A függőség fajtájának és mértékének megfelelő egyénre szabott kezelésen túl utókezelési tanácsokat is kap. Nagyon fontos ezeket a tanácsokat betartani, mert a kezeléssel elindított folyamatok így tudják pozitív hatásukat teljes mértékben kifejteni.

 

Ezek a tanácsok a méregtelenítéssel kapcsolatosak, amelyek a tapasztalat szerint a leggyakrabban okozhatják a visszaesést.

 

A dohányzásra való visszaszokás okait három csoportba lehet sorolni:

 

• Az idegesség és a feszültség levezetésének eszköze

 

Nehéz helyzetekben az ember a cigaretta után nyúl abban reménykedve, hogy az megkönnyíti a megnyugvást és a helyzet megoldását. Tudatosítani kell a páciensben, hogy ez pótcselekvés. Soha nem hoz megoldást a problémájára, de a visszaszokást eredményezheti. Az első cigaretta nem ízlik, de a további próbálkozások során újra létrejönnek az EM-jelek, az engramok, és így ismét visszaszokik a dohányzásra.

 

• Az önbizalom

 

A leszokott dohányos túlzottan biztos abban, hogy képes lesz egy hosszabb szünet után megállni a dohányzást, ezért kipróbálja az „egy szál cigi nem okoz visszaszokást” és az „én akkor hagyom abba, amikor csak akarom” módszert. Az eredmény természetesen ugyanaz, mint az előző esetben. Ezért tanácsos a páciens figyelmét a veszélyekre és a „kellő alázat” fontosságára felhívni.

 

• Az akaraterő-próba

 

A dohányzás iránti ingerek megszűnésének ellenére a kezelés résztvevői előbb-utóbb kíváncsiak saját akaraterejükre és az újbóli rágyújtás okozta reakcióikra a kezelés után. Mivel itt is ugyanaz következik be, mint az első esetben, a nikotinéhség újra visszatérhet.

 

Ezeket a kérdéseket a kezelés során feltétlenül beszéljük meg a pácienssel. Világosítsuk fel a saját szándék fontosságáról, és mindig kérjük meg, hogy kétséges helyzetben inkább igyanak egy pohár vizet (ami egyben segít az elvonási méregtelenítési tünet megszüntetésében is), vagy hívja fel valamelyik jóbarátját, esetleg a terapeutát, és beszélje meg vele a helyzetet. Az esetek döntő többségében ez segít.

 

 

Súlycsökkentés vagy „zsírégetés”

Az elhízás és a túlsúly a jóléti nyugati társadalmak legnagyobb problémái közé tartozik manapság. Kialakulása komplex: érzelmi, gondolati, környezeti, táplálkozási, testmozgási stb. okok, amelyek tanulmányozására ma már tudományágak specializálódtak.

 

Vizsgáljuk meg, hogy milyen tényezők vezetnek oda, hogy az elhízás bekövetkezik.

 

A nikotinéhséghez hasonlóan az elhízás elég gyakran szenvedélybetegség is, ezért ez a kérdés is teljes körű vizsgálatot, illetve megoldást igényel. A táplálkozás lelki síkon összeköttetésben áll a szeretettel. Ezért a páciensnél feltétlenül meg kell vizsgálni azt a szempontot is, hogy milyen a viszonya ezzel az érzéssel. Azt tudjuk, hogy szinte minden embernek komoly a gondja vele. Vagy kevésnek tartja azt a szeretetet, amit kap, vagy nem képes kimutatni, vagy egy általán nem tud szeretni. Sajnos az esetek nagy részében saját magát nem tudja szeretni, ezért különböző pótcselekvéseket alkalmaz, pótszerekhez nyúl.

 

Ha nem képes megvédeni magát lelki síkon, akkor a fizikain próbálkozik.

 

A lelki „kipárnázottságot” a testivel váltja fel.

 

Ilyen pótcselekvés az evés, ilyen pótszer az édesség. Az édes íz és a szeretet közötti összefüggés is régóta közismert. A túlsúlyos emberek nagy többsége is édességgel jutalmazza saját magát.

 

Kevesen tudják, hogy ezen kívül a modern ember az általa még helyesnek is tartott mindennapi táplálkozása következtében hízik meg. Az elmúlt néhány évtized drasztikusan megváltoztatta az élelmiszerek termelését, feldolgozási technológiáját, tartósítását. Soha nem alkalmazott vegyszerek tízezreit használják, amelyeket a szervezet testidegenként kezel és szeretne tőlük minél előbb megszabadulni. Azaz csak kivetné a kiválasztószervek segítségével, ha a mai kor embere nem enne folyamatosan egész nap. A kémiai ipar „csodái” becsapták az ember egészséges ösztöneit, és akkor is eszik, amikor semmi szüksége sincs rá. Felborult a regenerálódás ősi körforgása, az emberek jó része a pihenés ideje alatt is extra étkezéseket folytat, ezért az emésztő- és kiválasztószervek nem képesek munkájukat ellátni. A keletkezett melléktermékeket (toxinokat) zsírba csomagolják és felhalmozzák a test különböző pontjain, azzal a szándékkal, hogy ha majd lehetőségük lesz rá, akkor „előszedik” és eltávolítják. Sajnos ez az, ami nem működik, mert a „gazda” nem hagyja! A folyamatos evés, nassolás miatt nincs pihenő, ezért a szervezet egy idő után szó szerint sejtszinten fulladozik a zsírba csomagolt mérgektől. Az eredmény ugyanaz – elhízás –, a nőknél és a férfiaknál egyaránt, csak a helyi megjelenése különbözik.

 

A „megoldást” a média bizonyos időnként bedobja a köztudatba. Vagy egy újabb kémiai csodaszer, vagy egy újabb csodálatos módszer szabadítja meg, „immár örökre” a kövér embert a túlsúlytól.

 

Sajnos ez az ipar évről évre szedi a maga tudatlan áldozatait. Azért, mert maga is hinni akar a csodaszerekben, és semmit sem akar tenni tevőlegesen a saját egészségéért. Sokkal kényelmesebb valamilyen pótszer alkalmazása, mint a tudatos cselekvés. Annak ellenére, hogy minden józanul gondolkodó ember eljuthat a végtelenül egyszerű megoldáshoz – nem teszi!

 

Azok az emberek, akik mégis szeretnének valamit tenni magukért és a tudatos életet választják, azok a súlycsökkentés problémájának megoldásához is igénybe veszik a kvantummedicinát.

 

Hogyan segíti a biofizika a súlycsökkenést?

 

• Megkönnyíti a méregtelenítést.

• Rendbeteszi az emésztést, fokozza a felszívódást.

• Segít a bélflóra helyreállításában.

• Szabályozza a felborult anyagcserét.

• Megszünteti a narancsbőrt.

 

A biorezonancia elvén működő készülékek megoldják ezeket a feladatokat, de a végeredmény eléréséhez még egyéb feladatok elvégzése is szükséges. A pácienssel meg kell értetni azt a bonyolult folyamatot, amely a szellemi-lelki-fizikai síkon keresztül ehhez az állapothoz vezetett.

 

Ahhoz, hogy sikeres beavatkozást lehessen végezni, először terápiás tervet kell készíteni. Ehhez figyelembe kell venni a páciens állapotát. Ezt kizárólag terapeuta (képzett természetgyógyász, orvos vagy orvos-természetgyógyász) végezheti!

 

A méregtelenítés és az ember egyik legfontosabb szerve a máj. Ha ennek a működése nem kielégítő, akkor előbb-utóbb magával hozza más szervek működési zavarát. Első lépés tehát a méregtelenítés. Ehhez további tanácsokat kell adni az életvitelt illetően is (böjt, gyógytea, légzésterápia stb.).

 

Lelki kezelés

A páciensnek meg kell szabadulnia mindenféle mércétől, nem szabad akarnia többé másnak vagy „többnek” lenni; hanem meg kell elégednie magával, hogy önmaga legyen. El kell fogadnia magát olyannak, amilyen, s teljes örömben azzá válni, ami valójában. A felgyülemlett energiákat szabadjára kell engedni, hagynia kell, hadd működjön maga az élet.

 

Testmozgás

Legalább olyan fontos, mint az előzőek. A statisztikai adatok szerint az átlagos magyar ember 3,5 órát tévézik naponta. Becslés szerint ez azonban több, kb. 5 óra! Sajnos nem is múlik el nyomtalanul. Azok a testrészek, amelyeket nem használnak, menthetetlenül elsorvadnak, elkorcsosulnak. Lelassul a vér, és a nyirokkeringés nem szállítja el a sejtekből az ott felhalmozódott méreganyagokat – először csak bizonyos sejtek, majd szöveti részek, később szervek is elsavasodnak, megbetegszenek.

 

Azok, akik városlakóként élik az életüket, ezer féle kifogást próbálnak meg felhozni ennek az ellenkezőjére, azonban ma már teljesen közismert mindenki előtt, hogy az elhízás egyik nagyon fontos oka a mozgáshiány!

 

Az irodai munkához „szokott” meggyötört testnek felüdülés, az immunrendszernek pedig életbevágóan fontos a napi minimum 15 perces rendszeres mozgás. Ennek intenzitása olyan legyen, hogy a pulzus a 110-es értéket tartósan elérje. Ez segíti a legjobban a szervezet méregtelenítését. Ilyenkor a perifériás keringés annyira feljavul, hogy a nők rettegett réme, a méreglerakódások miatt kialakult narancsbőr is átrendeződik. A mozgást követő zuhanyozás (hideg vízzel befejezve!) pedig úgy felfrissít, hogy a munkaundornak nyoma sem marad.

 

Táplálkozás

Hippokratész óta közismert, hogy a táplálkozás és az életmód nagyon fontos az ember egészsége szempontjából. Sajnos a páciens jelenlegi életvitele, amely ehhez az állapothoz vezetett, nem megfelelő, ezért a változtatás elengedhetetlenül szükséges.

 

A páciens életvitelének felderítése (kikérdezés útján) alapvető feladat. Csak ennek ismeretében készíthető el a terápiás terv, amelyet közös megbeszélés után követhet. Figyelembe kell azt is venni, hogy az illető mekkora feladatot vállal a saját egészségéért, illetve hogy mennyit képes ebből megvalósítani. Nem szabad sem alul-, sem felülbecsülni, mert más különben nem lesz sikerélménye és újabb fogyókúrák csapdájába esik, vagy „bánatában” evéssel fogja „jutalmazni” magát.

 

Összefoglalva

Ahogy a két fenti eset is mutatja, a biofizika meghozta azt az áttörést, amely segít ennek a két súlyos civilizációs ártalomnak a megoldásában, de feltétlenül fontos az ember figyelembevétele és együttműködése a folyamatban! Továbbra sem küszöbölhető ki „az emberi tényező”, tehát óva int mindenkit a csodaszerekben való hittől! A legfontosabb, hogy mindenki saját magában higgyen, és akkor nem maradhat el a várva-várt eredmény sem.

Varga Sándor
XI. évfolyam 5. szám

Címkék: kvantummedicina

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.