Új a terápiában

Kvantummedicina a gyakorlatban 5.

Sejtszintű gyógyítás a szervezet által választott jelek segítségével


 

 

Az elméleti kvantumfizika beépült a gyakorlatba. Mindennapjainkban már észre sem vesszük, olyan természetes - pl. a mobiltelefon használata -, azonban a hivatalos (akadémikus) orvoslás, amely főleg biokémiai alapokon nyugszik, a kvantummedicinát még nem fogadta el. Ezért a következő kérdés szemléletében jelentős a különbség a természetgyógyászat és az orvoslás között.

 

Az allergia kezelése

A mai kor leggyorsabban terjedő népbetegsége az allergia. Mértékéről megoszlanak a vélemények; 25-30%-ra teszi az orvostudomány, míg a természetgyógyászat 75-80%-ra. Amíg az előző főleg a külső körülményekben keresi az okot, az utóbbi egyértelműen a belsőben.

 

Aki az ezoterikus gondolkodásban jártas, az tudja, hogy minden cselekedetünket mentális folyamat (gondolat) előzi meg. Ez az ún. morfogenetikus mező képes formálni saját világunkat. Mindenki olyan világban él, amilyet teremt magának (család, munkahely, nemzet stb.), tehát felelős a saját környezetéért. A mai globális környezetet is mi magunk - emberek - teremtettük, így kialakulásáért is felelősek vagyunk. Ezért hiányos az a szemlélet, amely a külső világban keresi az okot bármely megbetegedés esetén.

 

Mi az allergia?

Az allergia az analógiák nyelvén azt jelenti, hogy az ember a normálisan elvárhatónál sokkal hevesebben utasít el valamit. Helytelen választ ad a kialakult állapotra. Élethelyzeteit vagy azt a személyt, akivel kapcsolatban a túlzott reakció létrejött, csak egyetlen szemszögből vizsgálja, értelmezi. Az allergiához minden esetben egy olyan meg nem értett - félreértelmezett – lelki összeütközés vezet, ami aztán ezt a helytelen, felfokozott reakciót váltja ki. Miért teszi mindezt? Azért, mert az a külső világ, amiben él, irritálja. Nem tartja elfogadhatónak, nem érzi jól magát benne, ezért elutasítja. Ez javarészt tudattalan reakció, de mivel az irritáció olyan mértékű, hogy a mindennapi életet veszélyezteti, ezért egyre gyakrabban tudatos is.

 

Az allergia a fizikai test tüneteinek nyelvén a szervezet megváltozott reagálási módja, amelynek során egy bizonyos anyagra másképpen reagál, mint normális esetben. Az allergia fő kritériuma az, hogy a szervezet túlzott mértékben képez ellenanyagokat (antitesteket) az allergiát kiváltó anyag ellen, és egyértelmű reakciókkal kimutatható az okozó jelenléte. Minden allergia gyulladás (inflammáció) is egyben.

 

Az intolerancia az, amikor a hevesen elutasító allergikus tünetek néhány másodpercnyitől vagy percnyitől néhány órán belüli időszakaszon belül érik el a tetőpontjukat. A később ható típus esetében legkésőbb egy napon belül.

 

A rejtett allergia akkor lép fel, amikor az allergiás szereti az allergénjét. Függ tőle, és ha nem kapja meg, akkor elvonási tünetei vannak, de az allergia nem mutatható ki a nyugati orvoslás módszereivel és nincsenek elfogadott tünetei. Ilyen pl. az, hogy a tejallergiás gyereknek folyik az orra, duzzadtak a mandulái.

 

Az allergiás ember szervezete feleslegesen nagy energiát használ az allergiás reakciók kompenzálására. Ha ez sokáig tart, akkor zavar keletkezik a felismerési mechanizmusban. Emiatt immuntolerancia alakul ki, vagyis a szervezet nem ismeri fel a saját antigénjeit, ezáltal saját maga ellen fordítja a védekezését és autoimmun-betegség lép fel.

 

 

Mik az allergia legfontosabb kiváltó okai?

Az allergia biofizikai szemlélettel vizsgálva több komponensű jelenség. Mint minden betegségnek, ennek is mindig valamilyen lelki háttere van. Az első allergiás reakció kiváltó oka valamilyen stressz, amely mögött érzelem húzódik meg. Ennek a biofizikai elektromágneses (EM) lenyomatát (engram) a szervezet azután megőrzi.

 

Fizikai síkon ez már idegi-hormonális reakcióként jelentkezik. Ezért a külső környezet ingertényezői, mint kiváltó okok, a következők lehetnek:

 

- környezeti mérgek, testidegen anyagok, amelyeknek már se szeri, se száma,

- gyógyszerek,

- a helytelen táplálkozás, főleg a fehérjetúlfogyasztás miatti emésztési gyengeségek,

- oltások.

 

A toxikus komponensek a lelki háttérhez hasonlóan hátrahagyják a maguk anyagspecifikus EM-lenyomatait, és a szervezet évtizedek távlatában is képes emlékezni rájuk.

 

Az allergiás reakció függ az egyén szellemi és lelki egyensúlyi állapotától is. Ez a magyarázata annak, hogy egy bizonyos anyagra vagy jelenségre nem egyforma a reakció.

 

 

Gyógyítható-e az allergia?

A betegség biofizikai szinten információhiány. A gyógyulás útja egyértelműen az, hogy ezt az információs hiányt helyreállítsuk. Az 1980-as években a manchesteri Sanford egyetemen Smith professzor és munkatársai felfigyeltek arra a jelenségre, hogy a várakozó allergiás betegek között váratlanul erős allergiás reakciót váltott ki valamelyik betegtársuk jelenléte. Igen erősen hatottak egymásra és a vizsgáló készülék oszcillátorára is, ezért el kellett őket különíteni.

 

Kutatásaik során megállapították, hogy az elektromágneses spektrum mely részei provokálják, mely részei kompenzálják a tüneteiket, illetve megtalálták azt a sávot is, ami immúnissá teszi (védi) a jeltől a szervezetet. A víz információ tároló képességére alapozva Smith professzor a páciensek kezelése után egy kis üvegben a terápiás jel információit hordozó vizet adott, amely jelentősen növelte a gyógyulás esélyét. Ezt a hatást a homeopatikus készítményeknél szokásos potenciálással fokozni is lehet. A manchesteri kutatás bebizonyította, hogy a természetben az információ elektromágneses lenyomatok formájában tárolódik, amely jelgenerátor segítségével reprodukálható és a közvetlen gyógyulásban felhasználható.

 

 

Melyek a legfőbb allergének?

Az 1960-as évek közepén, a kínai kulturális forradalom idején a nagyvárosokban elszaporodott madarakat (elsősorban a verebeket) rendkívül elmés módszerrel próbálták kiirtani. A Kínai Kommunista Párt ideológusai által kieszelt módszer lényege az volt, hogy ha minden állampolgár állandóan riogatja a madarakat (síppal, dobbal, nádihegedűvel), akkor azok nem tudnak leszállni, ezért kimerülnek és elpusztulnak! Az eredmény közismert. A madarak még megvannak, az ideológusoknak már a nevére sem emlékszik senki.

 

Hogy került ide ez a kis történet? Azért, mert jelenleg Magyarországon ugyanez történik, ezúttal madarak helyett a parlagfűvel. Ha igaz is lenne az a képtelenség, hogy a parlagfű az okozója az allergiának (nem az!), akkor is ugyanaz a megvalósíthatóság esélye, mint a kínai példában. Kiirtani lehetetlen, ráadásul olyan kis mennyiségű parlagfű elegendő a pollenkoncentráció drasztikus emeléséhez, hogy a magyar ideológusoknak ideje lenne elgondolkodniuk a tényeken. A pollenek részben azért allergizálnak, mert a levegőben levő, különböző ipari szennyezőanyagokkal szennyeződve kerülnek belégzésre. A toxinok aszerint allergizálnak, hogy megoldott vagy nem megoldott a hozzájuk kapcsolódó érzelmi élmény. A mennyiség nem számít: lehet az pikogrammnyi vagy grammokban mérhető anyag naponta.

 

Ez az információ a szervezet sejtszintű kommunikációs rendszerét zavarja.

 

Hazánkban jelenleg az alap- vagy bázisallergének a következők:

 

- glutén (a búza, árpa, rozs, zab egyik fehérjéje, a lisztérzékenység kiváltója),

- tejfehérje (minden formájában, még az erjesztett tejtermékek esetében is),

- tojásfehérje,- a húsok fehérjéi (főleg az ún. vörös húsok),

- finomított cukor (a fogyasztás: 27-30 kg/fő/év Magyarországon!),

- szójafehérje (szinte minden húskészítményben),

- hagyma,

- paradicsom,

- paprika,

- amerikai mogyoró.

 

Ezek az ún. elsődleges (primer) allergének. A rettegett parlagfűfélék, a porallergének csak másodlagos (szekunder) előidézők. Joggal teszi fel bárki a kérdést: "Hogyan lehet ez? Hiszen ezek a mindennapi táplálékaink!" Valóban, és éppen ez az oka, hiszen minden nap magunkhoz vesszük őket, éppen úgy, ahogy apáink, nagyapáink és sok generáció minket megelőzően. Miért pont nekünk árt?

 

Azért, mert az elmúlt száz év jó szándékú növénynemesítése és napjaink kevéssé jó szándékú, elsősorban profitorientált génmanipulációja és feldolgozó ipara olyan, sohasem volt élelmek előállításához segítette az emberiséget, amelyek alkotóit szervezetünk ellenségként fogadta. A rendszerváltás előtt 5-6000-fajta élelmiszer volt a magyar boltokban, ma 60-80 000-féle! Ezek döntő többsége nem alkalmas az emberi fogyasztásra és allergizál! A szállításnál, tartósításnál, feldolgozásnál felhasznált vegyszereknek senki sem ismeri sem a számát, sem a szervezetre gyakorolt hatását. Az élelmiszeripar régóta hoz forgalomba olyan ételeket, amelyek valaha valóban természetes anyagok voltak, de amikor a fogyasztó asztalára kerül, már sokkal "krémesebb és epresebb" az eredetinél. Az ízlelőbimbókat becsapja a kémiai ipar, de az immunrendszer nem tud mit kezdeni a műanyaggal - kiveti magából.

 

Közös jellemzőjük, hogy megváltozott a leglényegesebb alkotóelemük, a bázisfehérje térbeli szerkezete. Ezért úgy jártunk velük, mint a frissen másoltatott kulccsal, amikor először bedugjuk a zárba. Elegendő egy kis méretkülönbség vagy más térbeli változás, és már nem nyitható vele az ajtó! Már pedig ahhoz, hogy a tehenek tejhozama 20-40-szeresére (!) emelkedjen, bele kellett egy kicsit „piszkálni” a génekbe. Így a tej sem azonos a régivel, akárcsak a búza és más gabonanövényeink fehérjéi, amelyeket "egy picit módosítani" kellett a jó termés érdekében. Ugyanígy járt a szója, amely több ezer év óta a legértékesebb fehérjeforrás volt, ma allergén. Igaz, az így nyert terméshozam-növekedés miatt minden húskészítményt "fel lehet vele dobni" és az árát a gyilkos piaci versenyben pedig levinni. A fehércukor 200 év alatt elnyerte az előkelő "fehér halál" jelzőt - megérdemelten. Napi táplálékainkból nem is hiányozhat! Az elmúlt 60 év húsfalása és rettegése a fehérjehiány miatt, sikeresen megvetette az allergia melegágyát, nem beszélve a húsfogyasztás más „kellemes” mellékhatását (ízületi, szív-, keringési betegségek stb.), amelyekről hiába kérdezzük az orvosunkat és gyógyszerészünket. A halgénekkel módosított paradicsom hosszan eltartható, mint ahogy hosszan tart a következményeként fellépett allergiás kezelés is. Az élelmiszer-adalékként rendkívül népszerű amerikai mogyoró (főként a bő termést hozó változata) is épp elég embert vitt már az orvosi rendelőkbe.

 

Ez csak az élelmiszer hatása, és akkor még nem tettünk említést a rossz táplálkozási szokásokról. A rendkívül egyoldalú táplálkozás (fehér kenyér és péksütemények, margarin [vaj], tejtermék, tojás, hús), ráadásul rossz kombinációban (fehérje+szénhidrát egyidejű fogyasztása) annyira igénybe vette az emésztőrendszer szerveit, hogy pollenallergiával kezdődik, majd konkrét táplálékallergiával folytatódik a dolog.

Ez a háttér. Nézzük, mit lehet tenni?

 

Az allergia komplex kezelése

Mint minden betegség esetében az a jó megoldás, hogy egyszerre kell a terhelést csökkenteni és a szervezet adaptációs képességét segíteni. Ezért az allergia kezelése a pontos diagnózis ismeretében a következőképpen hatékony:

 

- karantént kell elrendelni a bázisallergénekre, azaz a beteg min. 3 hétig nem ehet semmi olyat, amiben ezek szerepelnek - bizonyos esetekben, pl. foglalkozás során nagyon hosszú ideig elszenvedett ártalom esetén a karantén 3-4 hónapot is igénybe vehet;

 

- a szervezetet méregteleníteni kell, gyümölcsnapok, rövid böjtök közbeiktatásával;

 

- külső (exogén) biorezonancia-terápia (pl. Lenyo Lux mágneságy) heti egyszeri alkalmazása; méregtelenítés kötőszövetből, az emésztőrendszer szerveinek támogatása (vékony-, vastagbél, lép, hasnyálmirigy), a kiválasztó szervek regenerálása (máj, vese, bőr, tüdő), a neuroendokrin rendszer munkájának elősegítése, vese-, hólyagmeridián-kezelések a víz elem miatt;

 

- a rossz táplálkozás miatt kialakult hiánypótlás; fitonutriensek (táplálékkiegészítők) és telítetlen zsírsavakat tartalmazó készítmények alkalmazása;

 

- keringésjavítás, főképpen rendszeres testmozgással;

 

- pszichoterápia (a háttérben megbújó okok felderítése és feldolgozásának megkezdése).

 

Mivel a szervezet huzamosabb ideje kompenzációs kényszerben volt, ezért az elsődleges feladat a gyógyuláshoz szükséges energia megszerzése. A karantén ideje alatt a szervezet "lélegzethez" jut, az immunrendszer megerősödik, ezért ha valaki ez alatt az idő alatt mégis fogyaszt a "kedvenc allergénjéből", akkor könnyen igazi allergiás reakciót tapasztalhat meg, hiszen most nincs elfoglalva a szervezete a kompenzációval, és kellő erővel tud fellépni.

 

A karantén után következik az allergia engramjának kioltása, ami anyagspecifikus, tehát magával az allergénnel dolgozunk. A lényeg: figyelmeztetjük a szervezetet a feladatára, hogy mi az, amit meg kell oldania. Ezt mindig saját jel-terápiával (pl. Mobile Cell Com) végezzük! Egy kezelésen belül egy anyagra végezzük a kioltást, naponta maximum három különböző anyagra. Ezeket a kezeléseket 2-3 alkalommal ismételjük meg, ha lehet, egymást követő napokon, de legfeljebb egy héten belül.

 

Az engram kioltása után következik az étrend átalakítása a természetes rendnek megfelelően, majd a bélflóra helyreállítása, visszatelepítése táplálékkiegészítők segítségével.

 

Ha a panaszok továbbra is fennállnak, akkor sor kerülhet a másodlagos allergénekre való kezelésre, amelyek közül elsősorban a kultúraspecifikus allergéneket kezeljük. Ilyenek pl. Magyarországon a káposztafélék, a szőrös gyümölcsök (eper, őszibarack), de nem valószínű, hogy nálunk a kivi az allergén, inkább egy hozzá hasonló spektrumú, a mi kultúránkra inkább jellemző gyümölcs.

 

Ha komolyabb opportunista felülfertőződés is történt és idültté vált (pl. a gombák kihasználják, hogy a belekben megváltozott a rend, ezért gyorsan megtelepszenek, el szaporodnak), akkor a kezelés akár 2 évet is igénybe vehet a spórák életképessége miatt.

 

Egyéb zavaró tényezők is előfordulhatnak, mint pl. a fogamzásgátló szerek alkalmazása miatt kialakult egyensúlyvesztés. Ilyenkor a hormonrendszer munkájának visszaállítása az elsőrendű feladat.

 

Nem mindegy az allergia kioltás időpontja sem. A hatékony beavatkozás mindig az allergiaszezonon kívül történik, mert olyankor a szervezet nincs annyira igénybe véve a kompenzációs mechanizmus alkalmazása miatt. A szezonallergia gyógyítása szezonon kívül eredményes, ami nem jelenti azt, hogy a szezonban nem hoz lényeges enyhülést vagy akár teljes tünetmentességet. A kezelést mindenképpen érdemes a késő őszi-téli-tavaszi időszakban megismételni, hogy maradandó változást lehessen vele elérni.

Varga Sándor
XI. évfolyam 6. szám

Címkék: kvantummedicina

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.