Új a terápiában

Kvantummedicina a gyakorlatban 6.

Sejtszintű gyógyítás a szervezet által választott jelek segítségével

A sorozat első öt részében megismerkedhettünk a biorezonancia-diagnosztika és -terápia alapvető elméleti kérdéseivel és azokkal a készülékekkel, amelyek a legkorszerűbbeknek tekinthetők a biofizika mai ismeretei szerint. Természetesen mindenkit az érdekel elsősorban, hogy mit várhat ettől a módszertől és ezektől a kezelésektől, ha bajával természetgyógyászhoz fordul. A következőkben erre adunk választ.


 

BRT esettanulmányok

Azokról az esetekről készített tanulmányokból mutatunk be részleteket, amelyeknél az állapotfelmérésben a L.I.F.E. Systemet, a kezelésekben pedig a Lenyo Lux pulzáló mágnesteret kibocsátó (PEMF) ágyat, a Lenyo Mobil zsebben hordható mágneses (PEMF) készüléket és a Mobile CellCom sajátjel-terápiás készülékeket alkalmaztuk.

 

Az elvégzett munka egy nagyobb, nemzetközileg összehangolt BRT tevékenység része, amelyet egy kutatócsoport vezetője, Lednyiczky Gábor Amerikából irányít. Jelenleg az amerikai kontinensen (Észak-, Dél- és Közép- Amerikában) folyik az esettanulmányok gyűjtése, és az oktatásba tömegesen kapcsolódnak be a holisztikus orvoslással világszerte foglalkozók. Az elmúlt két évtized biofizikai kutatási eredményeinek minél szélesebb körben való megismertetése alapvető fontosságú a betegellátás, de az egészség megőrzés és a prevenció számára is.

 

E cikk szerzőjének életútja is így találkozott a gyermekei allergiás betegségén keresztül a biorezonanciával, és ma már elsőrendű feladata az emberek oktatása.

 

A példaként felhozott esetek a gyógyulásokról számolnak be, de természetesen vannak olyan esetek is, amelyeknél ez nem, vagy csak részlegesen következett be. Ennek okait igyekszünk megtalálni (van olyan, amikor előre látható is!), hogy a jövőben egyre kevesebbszer forduljon elő.

 

A vizsgált időszak: 2004. január 24. és 2005. május 26. közötti

 

Az esetek száma: 165

 

Mivel a tapasztalatok döntő többségében allergiás, emésztési és szenvedélybetegséggel kapcsolatosak, ezért főleg ilyen esetekről lesz szó, de természetesen előfordultak mások is.

 

Allergia

Az előző számban részletesen leírtuk az allergia természetgyógyászati szemléletű hátterét. Csak ismétlésképpen: az allergia lelki hátterében feldolgozatlan érzelmi esemény áll, amely anyagspecifikus kötődésű. Kezelése: bizonyos idejű (általában 3 hetes) táplálkozási karantén (a beteg nem fogyaszthatja a bázisallergént), amelynek ideje alatt immun- és emésztőrendszer-erősítő kezeléseket kap, majd sajátjel-kioltás következik. Természetesen minden egyes esetben az illető a személyétől függő egyéni javaslatokat is kap: életmód- és táplálkozásváltás, táplálékkiegészítők alkalmazása, fitoterápia, érzelmi és gondolkodásváltás.

 

A természetgyógyászat jellegéből adódóan a páciens együttműködésére alapvetően szükség van, tehát ha a kezelés után visszatér a helyes életútra, amelyről letért - tartós javulás (gyógyulás) következik be. Ellenkező esetben - ha a lelki hátterét nem oldja meg a kérdésnek - a visszaesés csak idő kérdése, hiszen ezzel újabb elektromágneses jeleket hoz létre, amelyek bár más anyagokhoz kötődnek, de a régi, megoldatlan problémáról van szó. 

 

A páciens neme, kora: férfi, 56 éves.

 

Kórelőzmény: porallergia (orrfolyás, szempirosodás, szemviszketés), kipufogógázokra, kátrányra és különböző pollenekre.

 

A betegség kezdete: jelentkezésekor már több éve volt porallergiás panasza.

 

Orvosi terápia: nem volt.

 

Állapotfelmérés: a táplálkozási szokásának felmérésekor kiderült, hogy nagyon gyakran fogyaszt tejet, tejterméket, fehér lisztből készült termékeket, édességeket (csokoládét) és napi rendszerességgel alkoholt.

 

Életmód-változtatási javaslat: mivel az életmódot több évtizede követi, ezért ezeknek a táplálékoknak fokozatos mérséklésére, majd elhagyására kapott javaslatot.

 

BR kezelés: egy alkalommal allergiásengram- kioltás, saját vizelet, tej, liszt alkalmazásával.

 

Eredmény: az első kezelés után minden panasza megszűnt, nem is jött több alkalommal.

 

Kontroll: sokáig teljesen panaszmentes volt, 8 hónappal később még mindig sokkal jobban érzi magát, mint az ezt megelőző években bármikor, pedig a táplálkozása újra a régi, tehát bőven fogyasztja a korábbi allergéneket.

 

A páciens neme, kora: nő, 54 éves.

 

Kórelőzmény: a karján, lábán, nyakán csalánkiütések voltak, amelyek folyamatosan vándoroltak, de mindennap jelentkeztek. Foginplantátumok miatt antibiotikum- kúrája volt (nagyon erős) és a tünetek a gyógyszer szedésének utolsó napján jelentkeztek először, és azóta állandóan fennálltak. 2004 júniusában egy BR kezelés hatására leszokott a dohányzásról (több évtized után), pedig nem hitt a kezelés eredményességében.

 

A betegség kezdete: 2004. utolsó negyedév.

 

Orvosi terápia: gyógyszeres kezelés, bőrkenőcsök - eredmény nélkül.

 

Biofizikai allergiadiagnosztika: étel- és porallergia, elsősorban cukorra, gluténre és állati eredetű fehérjékre (tej, tejtermékek, tojás, húsok, húskészítmények).

 

Életmód-változtatási javaslat: 3 hetes karantén a fenti termékekre.

 

BR kezelés: 3 előkészítő kezelés a három hét alatt, majd allergiakioltás saját vizelet, tej, liszt, tojás alkalmazásával.

 

Eredmény: teljes tünet- és panaszmentesség 5 hónapon át. Ekkor pulykamájból készült ételt fogyasztott, amelynek következtében néhány órán belül elborították az allergiás bőrtünetek. Újabb allergiakioltás következett (egyszeri) a saját vizeletével és az allergénnel (a pulykamájjal), mire a tünetek megszűntek.

 

Kontroll: azóta panaszmentes.

 

A páciens neme, kora: férfi, 19 éves.

 

Kórelőzmény: orvosilag diagnosztizált virágpor- allergia, korai virágzók (fű, fa).

 

A betegség kezdete: 2003 tavasza.

 

Orvosi terápia: gyógyszer - számottevő eredmény nélkül.

 

Biofizikai allergiadiagnosztika: a táplálkozásában jelentős helyet foglaltak el a tejtermékek és a fehér lisztből készült, édes ízű péksütemények+ édes ízű nassolás (csoki, sütemények) naponta többször. Az állapotfelmérés eredménye: por- és ételallergia a 4 legjelentősebb bázisallergénre (glutén, tej/tejtermékek, tojás, húsok). Az emiatt fellépett emésztési nehézségek, a mérgezettség és a máj alulműködése következtében a szekunder méregtelenítés a tüdőn keresztül történt. Így komoly légzési nehézségekkel küszködött (asztmaspray), és tüdőgyulladásra való fokozott érzékenység alakult ki.

 

Életmód-változtatási javaslat: teljes étrendi módosítás a szétválasztó táplálkozás alkalmazásával és a bázisallergének kerülésével, illetve rotációs diéta.

 

BR kezelés: 2003 tavaszán 8 Lenyo Lux mágneságy-kezelés. A 2004. évi allergiaszezon előtt elég volt 4 is. Az idén tavasszal két kioltás saját vizelet, tej, liszt, tojás alkalmazásával.

 

Eredmény: mindkét évben panaszmentessé vált. Az idén márciusban külföldi munkavállalás miatt megelőző kezelést kapott. Az életmódja miatt azonban (szakács) nem tudta rendesen megoldani a táplálkozását, ezért egy hónapja a szabadsága alatt megkapta a másodikat is.

 

Kontroll: jelenleg a táplálkozási hibák ellenére is panaszmentes. 

 

 

Szenvedélybetegségek

Az alkoholizmus lelki hátteréről így ír Brian R. Clement és Theresa Foy DiGeronimo Élő ételek az egészségért című könyvükben:

 

"Az alkoholizmus a szellemi és testi szükségletek közötti hibás kölcsönhatás tökéletes példája. Világszerte alkoholbetegek százezrei járnak a hetente tartott csoportterápiára, hogy ráleljenek alkoholfüggőségük okára. Az alkoholistáknak vagy túl alacsony, vagy túl magas a vércukorszintjük, s emiatt sóvárognak a cukor után. Ha analizáljuk a fehér cukrot és az alkoholt, láthatjuk, hogy a kettő hatása ugyanaz. Amikor leesik a vércukorszint, az alkohol pótolja a hiányzó cukrot. Ha a testet elegendő alkohol/cukorral telítjük, ezzel tulajdonképpen rövidzárlatot keltünk az agyban – ami pszichológiai üzemzavarral ér fel. Azonban az alkohol utáni fizikai sóvárgás ugyanakkora, mint a pszichikai. Amikor az alkoholisták abba akarják hagyni az ivást, hamarosan rettenetesen kívánják az édességet és a szénhidrátokat. Süteményt, szőlőt, csokoládét esznek. A cukor és a szőlőszemek a fogyasztásuk utáni harminc-hatvan perc alatt alkohollá erjednek az emésztőszervekben, s ezzel a sóvárgás kielégül. Az alkoholistát a legjobb nyers táplálékokkal eltéríteni a cukortól. Amint ez sikerül, az alkohol utáni sóvárgás hamarosan csökken."

 

A szenvedélybetegek közül elsősorban a dohányzók jelentik a pácienseket, mivel az emberek gyakran szégyellik betegségüket, illetve az alkoholisták és drogfüggők önmaguktól ritkán jelentkeznek leszoktatásra. Azonban ezekre az esetekre is akadt példa. Az itt bemutatandó páciens egymás után vált meg a dohányzástól és az alkoholtól, a BRT segítségével.

 

A páciens neme, kora: 58 éves, férfi.

 

Kórelőzmény: erős dohányos 35-40 éve, 20- 30 szál cigaretta a napi adagja, pipadohányból egy csomag 4-5 napig volt elegendő. A dohányzás mellett (jelentős) napi alkoholfogyasztása volt. Megpróbált erről is többször leszokni, de az erős elvonási tünetek miatt ez nem sikerült.

 

A betegség kezdete: 35-40 éve.

 

Orvosi terápia: nem volt, csak 2-3 eredménytelen saját akaraterős kísérlet.

 

Biofizikai allergiadiagnosztika: nem volt.

 

 

Életmód-változtatási javaslat: a szétválasztó táplálkozás alkalmazása, illetve intenzív folyadékfogyasztás az elvonási tünetek enyhítése miatt (méregtelenítés). Az alkoholról való leszoktatás után javasolt a friss, nyers ételekre történő fokozatos átváltás.

 

BR kezelés: egy alkalommal függőség kezelése, allergénkioltás (saját utolsó cigarettája), a központi idegrendszer nyugtatása és sejtszintű méregtelenítés.

 

Három héttel a dohányzásról történt leszokása után jelentkezett az alkohol jelének kioltására is. Ekkor ugyanazokat a kezeléseket kapta, csak a bemeneti tartályban ekkor a dohány helyett az általa gyakran fogyasztott italok közül kettő volt.

 

Eredmény: 2 hónapja nem gyújtott rá, az első három napja nehéz volt, de a vízivás segítette a kritikus időszak átvészelését.

 

Kontroll: azóta nem gyújtott rá és egy kortyot sem ivott. Érdekes módon az alkoholnál már semmilyen elvonási tünete és nehézsége sem volt. Még társaságban való szórakozásnál sem volt hiányérzete egyik szenvedélye iránt sem.

 

Külön kiemelendő, hogy amikor az első kezelésre jelentkezett éppen elveszítette az állását, ami az ő korabeli embereket nagyon megviseli. Sikerült azonban lelkileg is átvészelnie ezt a nehéz időszakot, majd állást talált, ami így együtt nagy belső erőről tanúskodik.

 

A következő páciens esete csodálatos példa az emberi szellem teremtőerejére és arra, hogy soha nincsen reménytelen helyzet - a megoldás mindig bennünk van!

 

A páciens neme, kora: férfi, 49 éves.

 

Kórelőzmény: alkohol-, nikotin- és drogfüggés. Gombás fertőzések (többek között candida albicans), szájpenész, krónikus vékonybélgyulladás napi (14- 25 székletürítéssel!). Jelentkezésekor már nem dohányzott, nem ivott és nem használt drogot - saját erőből!

 

A betegség kezdete: az alkoholfogyasztás és dohányzás fiatal korától, a drogfogyasztás (heroin, kokain, speed, marihuána) 1980 és 90 között tíz éven át (külföldön élt akkor). A hasmenése 1980-tól folyamatosan megvolt.

 

Orvosi terápia: a gombák gyógyszeres kezelése (a mája jelentősen terhelődött, a gombák megmaradtak).

 

Biofizikai diagnosztika: a kórelőzményben felsoroltak visszaigazolásán kívül még a gluténérzékenység.

 

Életmód-változtatási javaslat: amikor állapotfelmérésre jelentkezett, akkor már 4 hónapja candidadiétát tartott, ami jelentősen javított az állapotán. Ezt a felmérés eredményének birtokában alkatra szabva finomítottuk és a páciens maradék nélkül betartotta. A legfontosabb, hogy saját érdeklődésétől irányítva rendszeresen foglalkozott ezzel, és a felmerült kérdéseket aprólékosan megbeszéltük.

 

BR kezelés: Lenyo Lux (PEMF) kezelések, eleinte hetente, majd kéthetente, később havonta egy alkalommal.

 

Eredmény: fél évvel a kezelések megkezdése után képes volt egy külföldi autóbuszutat végigülni (a székletürítése addigra teljesen normalizálódott 14 év után!) és egyéb panaszai is szinte teljesen megszűntek.

 

Kontroll: egy év után jelentős javulást mutatott. A szénhidrátemésztés terén - ezzel összefüggésben a gombák terén is - még akad javítanivalója. A lisztérzékenység is sokat javult a következetesen betartott táplálkozási rend következtében. A felszívódás hatékonysága is hagy még kívánnivalót maga után, de a másfél évvel ezelőtti állapothoz képest ez az ember a saját erejéből gyakorlatilag újjászületett! 

 

 

Emésztési, kiválasztási és idegrendszeri betegségek

Az emésztési rendellenességek oka mindig abban keresendő, hogy az illető nem képes a külvilágból érkező érzelmi és gondolati "élelmet" sem megemészteni, sem feldolgozni, sem beépíteni a szellemi szervezetébe, a világképébe.

 

A terjedelem szűkössége miatt nem lehet ezeket a betegségeket külön részletezni, ezért egy olyan páciens esetét mutatjuk be, ahol mindez egyszerre fordult elő.

 

A páciens neme, kora: férfi, 36 éves.

 

Kórelőzmény: alacsony vérnyomás, fáradékonyság, nyombélfekély, epegyulladás, szívizomgyengeség, depresszióra való hajlam, húgyhólyaggyulladás.

 

A betegség kezdete: az elmúlt 5-6 év alatt folyamatosan alakultak ki a panaszok.

 

Orvosi terápia: minden panaszával felkeresett szakorvosokat. CT-vizsgálaton is volt, gyógyszerezték, de nem javult.

 

Biofizikai diagnosztika: érzelmi és mentális elfojtások hatására kialakult idegi, emésztési, kiválasztási, szív- és keringési problémák. A nagy lelki nyomás miatti hólyaggyulladás.

 

Életmód-változtatási javaslat: a legfontosabb feladat az érzelmi és a lelki gondok eredetének feltárása, tudatosítása és a megoldására való törekvés elkezdése. Ezek nélkül nincs gyógyulás. A táplálkozásának általános szempontok szerinti (szétválasztó táplálkozás, allergének kerülése stb.) és az alkati jegyektől függő beállítása.

 

BR kezelés: kombinált, Lenyo (Lux PEMF) és saját jel Mobile CellCom-kezelések 2 hónapon át. Az első hónap után saját Lenyo Mobil (PEMF) készüléket használt a páciens mindennap, még munka közben is.

 

Eredmény: már az első hónap után jelentős javulás következett be az állapotában a kezelések és a lelki okokat feltáró beszélgetések hatására. A második hónapra a panaszok gyakorlatilag megszűntek.

 

Kontroll: újabb egy hónap múlva komoly üzleti problémák miatt néhány panasza visszatért (főleg a hólyag az újra fokozódó külső nyomás hatására), de a saját Lenyo Mobil készülékével kezeli magát és nincs szüksége más segítségre.

 

 

Daganatos betegségek

A daganatos betegségek a legagresszívebbek, és mindig arra utalnak, hogy a belső agresszivitás kiélése nem elegendő. A beteg nem akar foglalkozni a saját belső problémáival, inkább a külvilágban keres valamilyen "jótétre" váró feladatot. Azt hiszi, hogy addig sem kell a saját gondjaival törődnie, amíg a másokét megoldja. Sajnos a betegség a létezhető legdurvábban figyelmezteti erre a hatalmas tévedésére.

 

A páciens neme, kora: nő, 57 éves.

 

Kórelőzmény: rosszindulatú daganatot mutattak ki a máján és a hasüregben a CT- és az UH-vizsgálatok (kétszer is), majd ezt a májbiopsziás vizsgálat is megerősítette.

 

A betegség kezdete: 2005. tavasz eleje.

 

Orvosi terápia: operáció, majd azt követően kemoterápia. Ez utóbbira eddig nem került sor.

 

Biofizikai diagnosztika: a daganatos jelenléten kívül emésztési, felszívódási zavarok, gombás terhelés.

 

Életmód-változtatási javaslat: a 40 éven át folytatott dohányzás abbahagyása (kezelés nélkül azonnal elhagyta), böjt (Breuss-féle léböjtkúra), immunerősítő, antioxidáns hatású táplálékkiegészítők, KQN vízkúra folytatása, Cod tea (ez utóbbi kettő a saját kezdeményezésére). A böjt után azonnali átállás a vegetáriánus táplálkozásra, amelyet a műtét után is megtartott.

 

BR kezelés: kombinált BR kezeléseket kapott 2 hónapon keresztül. Az operáció előtt (amit a saját maga megnyugtatására felvállalt) 2 hétig mindennap Lenyo Lux-kezelések is segítették.

 

Eredmény: az operációnál a májon egyáltalán nem találtak daganatot, csak a hasüregben a másikat (amit a vizsgálatok előtte szintén jeleztek, de a mérete nem változott). Ezt eltávolították, és a tenyésztéses szövetvizsgálat rosszindulatú daganatnak nem találta nyomát!

 

Kontroll: jelenleg a daganattal kapcsolatban panaszmentes, a kemoterápiától elálltak, de a rákbetegeknél szinte mindig fellépő candida gomba kezelésére gyógyszeres kezelést megkap. Ez általában károsan befolyásolja a májműködést, de a páciens döntését tiszteletben tartjuk.

 

Sajnos a daganatos betegségekkel rendszerint akkor keresik fel a betegek a természetgyógyászt, amikor már kevés a remény, vagy utolsó szalmaszálként a "csodákban" bíznak. Ennek az írásnak az egyik feladata pontosan az, hogy megértesse: a daganatos betegség is csak egy a sok közül, amelyet az ember saját maga idézett elő, tehát képes is saját maga gyógyítani! Ehhez a gyógyító csak tanácsokat tud adni, a cselekvés mindig a beteg feladata.

 

Ízelítőnek elegendő ennyi. Aki nyomon követte sorozatunkat, tisztán láthatja, hogy a többek között a Raman és UV spektroszkópia által is bizonyított biorezonancia nem söpörhető a szőnyeg alá egy olyan kijelentéssel, miszerint "ez tudományosan még nem bizonyított!". A módszer szakirodalma rendkívül kiterjedt és jelentős, a világon naponta elvégzett BRT kezelések száma már régen meghaladta az egymilliót, így bátran kimondhatjuk: a palackból kihúzták a dugót, és a dzsinn már nem gyömöszölhető vissza! A biofizikai orvoslásé a jövő.

  

Varga Sándor
XI. évfolyam 7. szám

Címkék: kvantummedicina

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.