Új a terápiában

Mars-kutatás

Gyógyítás és ezotéria

Az emberiség tudatát mindig is izgatta, hogy létezik-e, s ha igen, milyen élet Földünkön kívül. A modern tudomány számára a legkézenfekvőbb kutatási célpont a Földnél 11-szer kisebb tömegű, felszínén plusz 25 és mínusz 140 fok közötti hőmérsékletű „vörös bolygó”, a római hadistenről, Marsról elnevezett planéta volt. Néhány milliárd évvel ezelőtt folyamokkal és óceánokkal szabdalt felszínén létrehozhatott bizonyos élőlény-populációkat, olyanokat is, amelyekről ősi iratokban olvashatunk, s amelyek döbbenetes hatással voltak földi civilizációnkra. Ezekről később szólunk.


 

A földi kutatók egyelőre csak egysejtűek, baktériumok fellelésében gondolkodnak, főként a Mars felszínén fokozatosan újratermelődő metángáz és a 100- 300 kilométer magasságú szén-dioxid-bura okán.

 

Annak persze beláthatatlanok a következményei, hogy mi lesz a két mikrovilág találkozásakor. Egyrészt – a feltételezett – marsbéli mikroorganizmusok milyen betegségeket, járványokat indíthatnak el a földlakók között, másrészt, hogy az űrhajósok által odaszállított mikroélőlények miként fogják alapjaiban megváltoztatni a marsi élővilágot.

 

Az amerikaiak által korábban odaküldött Viking szondák ugyan nem leltek élet nyomára, de aztán kiderült, hogy ezek még a Földön sem mindenütt találtak ilyen nyomokra. Most az Európai Űrügynökség (ESA) és az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA összefogott, aminek eredményeképp 2016-ban és 2018-ban automata, majd 2030 körül tudósokkal megrakott űrhajókat szeretnének küldeni a vörös bolygóbéli – remélt – lényekkel való randevúra. A mintegy másfél évig tartó utazás valószínűtlenül sok egészségügyi kihívást tartogat az űrkutatók számára, s ezek megoldásában a földi orvoslás átértékelésére készülnek. Azt is mondhatnánk, hogy eljött az igazság órája, amikor „az igazi tudomány”, vagyis az egyetemi orvoslás kénytelen lesz szövetséget kötni a komplementer orvoslással, a természetgyógyászat eddig elért eredményeivel. A súlytalanság térbelileg, anyagi és energiaellátottság miatt egyaránt korlátozott körülményei között ugyanis olyan diagnosztikai és terápiás eszközöket kell majd bevetni, amelyek a valódi megelőzés és a hatékony, mellékhatásmentes terápia lehetőségét vonultatják fel. Ezekben a vonatkozásokban viszont az alternatív vagy komplementer medicina egyértelmű előnyt élvez. Az űrutazásra háromfajta szakorvost terveznek elküldeni: egy sebészt, egy belgyógyászt és egy a kínai hagyományos orvoslásban (hko) jártas szakembert. Nyilvánvaló, hogy a Marson sem szabad senkinek sem meghalnia heveny vakbélgyulladás, bélelzáródás vagy egyéb komoly betegség miatt, azonban a várható problémák java részének megoldása a komplementer medicina és a természetes gyógymódok több ezer éves tapasztalatainak, valamint az e téren elért modern eredmények felhasználásának lesz köszönhető.

 

A hosszú összezártságban eltöltött űrutazás az „izolált kiscsoport” pszichikai megterhelésének felel meg, amelyet a tengeralattjárók, a sarkvidéki kutatóállomások, a tengeri olajfúró tornyok személyzete él meg. Ennek a rendkívül ingerszegény és szűk térbeli helyzetnek a legfontosabb tünetei az álmatlanság, az ingerlékenység, a szorongás, a fejfájás, a rémálmok, a személyes higiénia romlása, a megnövekedett étvágy és elhízás, a fájdalomérzések, valamint a fizikai és társas ingerek iránti túlérzékenység, a motiváció- és éberségcsökkenés, a memória és a koncentrálóképesség romlása. Legfőképpen ez utóbbi funkciók válhatnak életveszélyessé, hiszen az űrhajósok rendkívüli mentális terhelésnek vannak kitéve, és a legkisebb hiba is végzetesnek bizonyulhat világűri körülmények között. Ezek a „viselkedéskontrollnak” vagy „végrehajtó működésnek” nevezett tevékenységek az agy elülső részén elhelyezkedő ún. prefrontális területekhez kötődnek, és funkciózavarának tünetei hasonlóak az oxigénhiányos állapotokhoz.

 

Ezeknek a problémáknak a megoldására a nyelvi produktumok (levelek, jelentések, naplók) számítógépes tartalomelemzése alapján kívánnak megoldásokat találni az űrpszichológia szakemberei. Amennyiben azonban a hagyományos kínai orvoslásban jártas szakembert is bevonják az oki megoldás keresésébe, akkor valódi megoldás születhet. A Távol-Keleten ugyanis vannak szerzetesi „vizsgák”, amelyek letételéhez egy „űrhajónyi helyen”, néhány négyzetméteres cellában vagy barlangban éveket kell a tanoncnak meditálással eltöltenie, s táplálékot, vizet is csak egy nyíláson keresztül adnak be számára. Ezek az emberek azután nem őrülnek meg, ahogy az európai ember gondolná, hanem sokkal éberebb állapotban, spirituálisan nyitottan, megnövekedett cselekvőképességgel kerülnek ki a „kabinból”. A távol-keleti meditációs technikák, a csi-kung imaginációs, energiaáramlást és koncentrációt elősegítő gyakorlatai rendkívüli jelentőségűek és hatásúak lehetnek a monstre űrutazás során – és ebben a hko-ban jártas szakember biztosan hathatós segítséget tud nyújtani, megőrizendő az űrhajósok lelki békéjét, mentális harmóniáját. Testi vonatkozásban is az elsődleges az energiák megfelelő áramoltatása, amellyel a szövetek, szervek anyagcseréjére lehet hatni, vagyis például nagy segítség lehet a súlytalanság körülményei között fellépő csontritkulás és izommennyiség-csökkenés megelőzésében, lassításában.

 

Az emberi tényezőkkel kapcsolatban még érdemes megemlítenünk, hogy a marsbéli űrutazás legénységébe valóban csak legényeket terveznek küldeni, nőket nem. Nem igazán világos számomra, hogy a tervezők miért döntöttek így, talán mert főként mérnökök, műszaki szakemberek vannak a döntéshozók között túlsúlyban, akiknek a bal, azaz racionális agyféltekéje dominál? Ez a csapatösszetétel ugyanis ellentmond az élet minden területére érvényes jin-jang egyensúlynak – aminek a megbomlása a szervezetben ugyanúgy, mint az emberi közösségekben a harmónia megbomlásához szokott vezetni. Azon kívül éppen a XXI. század bizonyítja be, hogy rohamosan nő a nagypolitikában is a nők szerepe. Ez egyértelműen annak a felismerése, hogy a szebbik nem képviselői diplomatikusabban, az érzelmekre is hatva, női praktikákkal könnyebben tudják elsimítani a konfliktusokat és tudják összetartani a közösségeket.

 

Ugyancsak sokat jelent majd a távol-keleti pszichotechnikai tárház annak az alvászavarnak a leküzdésében, amellyel – az éjszakák és nappalok földi váltakozásának megszűntével – az űrhajósok jellemzően küszködnek.

 

 

Űrdiagnosztika

Eddig a történelem azt bizonyította, hogy az űrkutatás eredményei fokozatosan jelentek meg a földi élet területein, a tépőzártól kezdve a teflonon és más különleges anyagokon keresztül az informatika csúcsteljesítményű szerkezeteiig. A diagnosztika terén azonban a földön már évtizedek óta formálódó energetikai jellegű diagnosztikai formák továbbfejlesztett változataival fognak az űrhajósok találkozni. Ezek az ún. biofeedback, vagyis finomenergetikai méréseken és visszacsatoláson alapuló eljárások a szervezet diszharmóniáját a legkorábbi, kezdeti szakaszban képesek feltérképezni, majd egyértelmű terápiás útmutatást is adni. Ilyenek a Bicom és a Mora készülékek különböző változatai, a Quantec, az IBR és hasonlók, valamint a pszichoszomatikus energetika REBA-készüléke, amellyel a testi és pszichikai eltérések egyaránt objektív mérések alapján kimutathatók.

 

Az űrkutatás által is használt, hasonló elven működő készülékek óriási jelentőségéhez egy dolgot kell megértenünk: a betegségek kialakulásának mechanizmusát. Amint azt a hagyományos kínai orvoslás már több ezer évvel ezelőtt megsejtette, az első fázisban csak energetikai zavarok mutatkoznak. Ez az a stádium, amelyben a fenti módszerek már egyértelmű diagnózist adnak, míg az egyetemi orvoslás módszerei nem tudnak kóros eltérést kimutatni. Ugyanez a helyzet a második fázisnál, a működésbeli zavaroknál is, amikor csak tüneti kezeléseket alkalmaznak. A legmodernebb „nyugati” diagnosztikai eljárások (labor, ultrahang, endoszkópos vizsgálatok, CT, MRI, PET stb.) csak a harmadik betegségfokozatban, az anyagcsere-eltérések, valamint a negyedik szinten, a szöveti elváltozások szintjén detektálnak. Az ehhez szükséges nagyméretű műszereket viszont az űrhajó nem viheti magával. A szervezet finomenergetikai harmóniáját helyreállító készülékek és a megfelelő gyógyító információt tartalmazó, személyre szóló, mellékhatásmentes, igen kis helyigényű szerkezetek és talán a homeopátiás készítmények is főszerepet fognak játszani a Mars-kutató űrhajósok egészségének felügyeletében.

 

 

A Mars-lakók ezotériája

Mint említettem, a legmerészebb vágyak is legfeljebb egysejtűek létezését feltételezik a Mars felszínén vagy az alatt, és a legmodernebb tudomány sem feltételezi, hogy a marsbéli és a földi civilizációnak köze lett volna valaha is egymáshoz, következésképpen egymásra hatottak volna. Egy különleges meditációs képességekkel rendelkező amerikai tudós, Drunvalo Melchizedek egyedülállóan érdekes könyvében, Az élet virágának ősi titkában azonban azt állítja, hogy Thottal való beszélgetései nyomán a két bolygó életére és lényeire vonatkozóan alapvetően más, lenyűgözően érdekes események zajlottak le. Ki is volt ez a titokzatos személy?

 

Thot az egyiptomi mitológiában a bölcsesség, az írás és a számolás istene. (Az ókori görögök vallásos-misztikus irodalmában ő Triszmegisztosz, vagyis háromszor Nagy néven szerepel.) A hiedelem szerint ő teremtette meg Egyiptom egész szellemi életét. Mint holdisten, ő számolta a napokat, heteket, hónapokat, éveket. Ő teremtette meg az írásbeliséget és tanította meg az embereket a számolásra. Oltalma alatt állt minden levéltár és könyvtár. Neki tulajdonították a szent könyvek, valamint a „Lélegzés könyve” megalkotását, amelyet a Halottak könyvével együtt betettek a sírkamrába, mivel mágikus erőt tulajdonítottak neki.

 

Nos, Thot azt mondja, hogy az emberi faj időszámításunk előtt pontosan 198 214-ben (2010-től visszaszámolva) keletkezett a Dél- Afrika nyugati részén fekvő Gondwanaföldön. Azonban egy messzi csillagról – a Szíriusz B-től kifelé a harmadik bolygóról – egy másik faj 16 nő- és 16 férfi tagja is a Földere utazott. Ezek óriások voltak és a „negyedik dimenzió” síkját lakták. Ők ezer mérföldre a Föld mélyén, a Nagy piramishoz kapcsolódva 2000 évig rejtőztek, majd feljöttek a felszínre, hogy megtermékenyítsék a földi fajt.

 

Mindenkinek szuverén joga, hogy mindezt valós történésnek vagy pusztán kitalációnak gondolja, de azért elgondolkoztató, hogy a legmodernebb tudomány sem tudja mind a mai napig megmagyarázni a Föld legkülönbözőbb pontjain meglévő megalitikus szobrok és építmények, vagy a perui Nazca-vonalak eredetét, konstrukciójának módját és valódi jelentésüket.

 

Thot elmondása szerint azonban a Földön még maradt két üres energiaörvény, és ebbe is két földönkívüli faj költözött be. Az elsőként érkezett faj a héberek voltak, akiknek a távoli származása nem világos. Ők számos olyan fogalmat és ismeretet hoztak magukkal, amelyekről fogalmunk sem volt, minthogy a földi lakosság nem érte el a tudatosságnak azt a fokát.

 

Viszont volt egy, a Marsról áttelepült faj, amely a Földön komoly bajok okozójává vált. Thot azt mesélte, hogy a Mars közel egymillió évvel ezelőtt sokban hasonlított a Földhöz. Amit egyébiránt a legmodernebb tudomány is nagyon valószínűnek tart! Felszínét tengerek, édesvizek tarkították, erdők, rétek borították, egészében véve csodálatos látványt nyújtott. A Mars-lakók azonban négyszer kíséreltek meg „Lucifer-lázadást”, amelyek teljes káoszhoz vezettek nem csak a vörös bolygón, hanem számos helyen az univerzumban. A lázadók megpróbáltak egy Istentől független valóságot létrehozni, aminek következtében megszakították pozitív érzelmi kötelékeiket a valósággal. Ily módon elvágták magukról a szeretetköteléket, s igen csekély női jelleggel bíró, a logika útját járó, „pusztán bal agyféltekés”, érzelemmentes lényekké váltak, vagyis a logikus gondolkodáson kívül semmiféle más utat, megközelítést nem ismertek. Egyedeikben nem maradt részvét, együttérzés, szeretet. A Mars puszta csatatérré vált, planétájuk atmoszféráját szétoszlatták, felszínét tönkretették. A bolygó lakói azonban egy olyan gépezetet hoztak létre, amelynek segítségével hatalmas távolságokat voltak képesek megtenni, térben és időben egyaránt.

 

A marsbéliek egy kis csoportjának sikerült elmenekülnie a bolygóról, mielőtt az teljesen elpusztította volna a civilizációt. Előreküldték magukat az időben, és egy letelepedésre alkalmas bolygót, a Földet találták meg mintegy 65 000 évvel ezelőtt. Ezekben az időkben az emberiség fejlettségi foka egy 14 éves leánygyermekének felelet meg, míg a Mars-lakók egy kb. 60 éves férfi érettségi szintjében mozogtak.

 

S ők berendezkedtek a Földön, nem kérdezve az itt lakók véleményét. Ugyanúgy tettek, mint az európai hódítók az amerikai indiánokkal.

 

A Marsról származó „bal agyféltekések” ezután megváltoztatták fejlődési pályánkat itt a Földön, megváltoztatták lényegünket. Előállították a legcsodálatosabb technikai vívmányokat, s lépésről lépésre megszerezték az irányítást, mígnem minden területet ők uraltak. Minden pénz és hatalom az ő kezükben összpontosult. Az itt élő „lemuriakat” mindenhonnan kitaszították és alacsonyabb rendű lényként kezelték.

 

A Földön a Thot által említettek alapján mára már nyilvánvalóvá vált, hogy az a „marsi emigráció” még manapság is igen komoly gondokat okoz az általuk működtetett „titkos kormányzat” révén. Szerinte a milliárdosok (gondolom, ő itt a teljesen gátlástalan harácsolókra gondol) marsi eredetűek, marsikus géneket hordoznak magukban, sejtjeikben, és egyáltalán nem rendelkeznek érzelemtesttel. Ehhez azt kell tudnunk, hogy a testünk körül elhelyezkedő finomenergetikai burok, az aura négy rétegből áll. A legbelső, a vitális réteg van kapcsolatban a napi tevékenységhez szükséges fizikai energiával, a második az emocionális réteg, amely az általános érzelmi állapotot, az életkedvet, kezdeményezőképességet mutatja. A harmadik, mentális réteg a napi munkához szükséges szellemi kapacitás mutatója, míg a legkülső, ún. kauzális réteg a spirituális nyitottságról, a finomenergetikai érzékenységről ad információt. Mindezeknek az aktuális állapotát a pszichoenergetikai módszer REBA-készülékével, kineziológiai teszten keresztül mérni lehet – mindegyiket egy százas skálán. Mindezt azért mondom el, mert nem hinni, hanem tapasztalni szeretek, és a „marsi milliárdosok” teóriája még az ezotériában némileg jártas embert is erős kétkedésre ragadtatja.

 

Történt azonban, hogy egyszer az ország talán leggazdagabb autókereskedője elhozta a rendelésre teljesen kimerült feleségét (aki már korábban is úgy nyilatkozott párjáról, hogy leszívja minden energiáját!). Az állapotfelmérés után megbeszéltük, hogy feleségének milyen készüléket és milyen szereket kell megrendelnünk, mivel állapota rendkívül rossz, s természetesen az árakban is megállapodtunk. Később aztán telefonon mindketten elérhetetlenek voltak, de az anyós felvette a feleség mobilkészülékét és közölte, hogy semmi nem történt lánya érdekében, mert az üzletember a kérésére importált és általa jól ismert árú készülékért csak fele árat lett volna hajlandó fizetni. Azt üzente, hogy majd adják el, akinek akarják, a felesége meg majd boldogul, ahogy tud. Arra a kérdésre, hogy a megrendelt és megállapított árú autóknál is ugyanilyen gátlástalan-e, az anyós annyit válaszolt: „meg szokott történni”.

 

Nos, mindez nem azért döbbentett meg, mert a részvétlenséggel, a mások semmibevételével az ember azért még a vadkapitalizmusban is igen ritkán találkozik, hanem hogy ennek az embernek az emocionális értéke a százas skálán nulla volt! Az átlagembernél ez az érték mélységes depressziót jelent, annak minden tünetével együtt. Ennél a „marsi származású” morál insanitinél azonban a vidámság, a buzgó életerő, a jövő terveinek fennen emlegetése állt fenn. Tudom, egy eset nem eset, de azért elgondolkoztató, hogy Thotnak lehet valami igaza a nagy földi bajok okait illetően.

 

Csak őszintén remélni lehet, hogy a földi és a marsi (ha létezik) élet jövőbeli találkozása nem jár az emberiségre káros következményekkel, és az űrutazás az egyéb tudományágak mellett az orvostudomány, de különösen az energetikai orvoslás fejlődése szempontjából is nagyon nagy jelentőségű lesz.

Dr. Simoncsincs Péter
XVI. évfolyam 12. szám

Címkék: ezotéria, Mars-kutatás

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.