Új a terápiában

Megvéd a vírusoktól a paleo-ketogén étrend

Meghökkentő és egyszerű a fertőzés elleni védekezés

  Mostanában mindenki a koronavírus-járványról beszél, és még nem múlt el az influenzajárvány sem. Ha pánikra nincs is ok, érdemes védekezni, és nemcsak gyakori kézmosással, a tömeg kerülésével, hanem immunrendszerünk hatékonyságának optimalizálásával is. Kevesen tudják, hogy az immunrendszerünk nagyságrendekkel hatékonyabb ketózisban, mint szénhidrátalapú anyagcsere esetén. Dr. Tóth Csaba táplálkozáskutató orvos megdöbbentő összefüggésekre világít rá alábbi cikkében.


   

  Az utóbbi évtizedben sorra követték egymást a járványok és a vírusokkal kapcsolatos hírek, rémhírek,álhírek. A legújabb a kínai koronavírus, a Covid-19, de aggódtunk már a zika vírus miatt 2015-ben, a sertésinfluenza miatt 2009-ben, a madárinfluenza, vagyis a H5N1 miatt 2004-ben, és sorolhatnám még. Időről időre felröppennek hazai hírek a kórházi fertőzésekről, húsevő baktériumokról, olvashatunk az egzotikus Ebola-járványról. Filmrendezőket ihletett meg a téma, ami majdnem mindig biztos kasszasiker.

   

  Talán ezek a betegségek okozzák a legnagyobb félelmet, rettegést, valljuk be, nemcsak a betegek, de a szakemberek körében is. Új, ismeretlen, tömeges haláleseteket előidéző parányi élőlényektől rettegünk. Indokoltan vagy indokolatlanul? Tudunk védekezni vagy sem? Kérdések, amelyekre jó lenne megnyugtató és értelmezhető válaszokat kapnunk. Valóban csak a vakcinák jelentenek megoldást? Ha tudományos alapossággal vizsgáljuk a járványok és fertőzések kérdését, azt mondhatjuk, hogy meglepő, ámde annál reményteljesebb válaszokat kaphatunk. Meghökkentőket, de végtelenül egyszerűeket.

   

   

  Cukorban érzik magukat legjobban a vírusok

  A virológia manapság komoly történeti nyomozásokra képes. Ilyen nyomozással lehet például felderíteni, hogy bizonyos járványok esetén ki volt az első fertőzött, vagy éppen azt, hogy melyik két állatfaj vírusaiból lett egy olyan új vírusfaj, amelyik az ember megfertőzésére is képessé vált. A genetika metodikái nagyszerű lehetőséget biztosítanak, hiszen bármilyen betegséget tudományos értelemben – akárcsak a biológia bármilyen kérdését – evolúciós szemüvegen át kell nézni, különben nem lesz teljes a kép.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin áprilisi lapszámában olvashatják!

  Dr. Tóth Csaba
  XXVI. évfolyam 4. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.