Új a terápiában

Méregtelenítés vulkáni kőzettel

A kutatók bebizonyították, hogy számos betegség és a korai öregedés egyaránt a szabad gyökök számlájára írható. Egy különleges vulkáni eredetű kőzettel semlegesíthetők a sejteket károsító szabad gyökök. Ez a kőzet méregteleníti, salaktalanítja a sejteket.  


 

A zeolitot már régóta filterként és abszorbensként alkalmazzák. Legtisztább formában Horvátországban, Szlovákiában és Kubában fordul elő. Gyógyászati célra azonban csak azóta alkalmazható, amióta sikerült nanométer-méretű részecskékké porítani

 

Akit foglalkoztat a természetes, egészséges táplálkozás, tisztában van vele, milyen fontosak szervezetünknek az ásványi anyagok, és talán megtapasztalta a gyógyföld belső alkalmazásának jótékony, méregtelenítő hatását is. Amit azonban a zeolit nevű vulkáni eredetű ásványi anyagról az utóbbi években sikerült kideríteni, az a laikusokat, természetgyógyászokat és orvosokat egyaránt ámulatba ejtette.

 

A történet a 80-as évek végén kezdődött, amikor a horvát feltaláló és kutató, Tihomir Lelas megnyert egy pályázatot, amelynek célja egy osztrák sertéshizlaldában keletkező, orrfacsaró bűz megszüntetése volt. Lelas ismerte a zeolit kedvező, gázelnyelő és -szűrő tulajdonságát, kísérlete átütő sikerrel járt.

 

A vulkáni eredetű kőzetpor a sejtmembránon áthatolva a legkisebb sejtek belsejébe is eljut, ott megköti a káros salakanyagokat

 

A sertések lelkesen nyalogatták a finom porrá őrölt kőzetet. A szörnyű bűz elmaradt, kevesebb állat hullott el, mint korábban, a hasmenés és az idegesség szinte teljesen megszűnt az állományban.

 

A feltaláló arra gondolt, hogy ami az állatoknak jót tesz, az talán az embernek is hasznára lesz, ezért intenzív kutatásba és kísérletezésbe kezdett. Ő is szedni kezdte a zeolitot, és legnagyobb csodálatára meggyógyult tőle a reumás térde. Csakhamar barátai is jelentkeztek kísérleti alanyként, őket is sikerült a legkülönfélébb betegségekből kikúrálni. Nem sokkal ezután azonban kitört a balkáni háború, és a kutatás abbamaradt.

 

Lelas Amerikában tartózkodott, amikor lánya horvátországi haláláról értesült. A szerencsétlen lány ujján esett seb elfertőződött, és a helytelen kezelés miatt beállt szepszis kimenetele végzetes volt. Lelas biztos volt benne, hogy zeolittal meg lehetett volna menteni lánya életét. Ez a sorscsapás arra ösztökélte, hogy folytassa kutatásait.

 

Ha szervezetünket nem terhelik káros anyagcsere-végtermékek, salakanyagok, mérgek, egészségesebbek, erősebbek vagyunk

 

Éveken át tartó kísérleteinek eredményeként kidolgozott egy olyan eljárást, amelynek segítségével szilárd anyagokat lehet nagyon finom részecskékké aprítani, valamint polarizálni. Tihomir Lelas ezt az eljárást világszabadalommal védette le. A dinamikus dörzsöléssel nyert finom por „Super-Mineral” néven vált ismertté.

 

A termék alapanyagául szolgáló lávakőzet világszerte igen sok helyen előfordul, de legtisztább formában Horvátországban, Szlovákiában és Kubában található. A hatás szempontjából lényeges az őrlemény finomsága, amit a Lelas-féle eljárással érnek el. Az így nyert részecskék mérete a nanotartományba esik (egy nanométer a milliméter egymilliomod része).

 

A dél-amerikai indiánok már évezredek óta gyógyítanak zeolittal

 

Az elektromos töltésű zeolitrészecskék képesek áthatolni a sejtmembránon, eljutnak a sejt belsejébe, ahol töltésüknek és különleges felületüknek köszönhetően megkötik a sejtplazmában található káros anyagcseretermékeket. A zeolitkristályok jellegzetessége, hogy porózusak, mikroszkopikus méretű lyukak, csatornák szelik át őket. Ha ezek a kristályok valamilyen szennyező anyaggal, ill. oldattal kerülnek kapcsolatba, a pórusokban elhelyezkedő atomok helyet cserélnek az oldat anyagaival. Ráadásul a szemcsék felülete negatív elektromos töltéssel bír, aminek köszönhetően a pozitív töltésű szabad gyököket képes magához vonzani és megkötni.

 

Néhány éven belül a porított szilikát hírneve viharos sebességgel terjedt világszerte. Ez Lelast nem lepte meg különösebben, hiszen tisztában volt a készítmény hatékonyságával. Az ásványi készítmény magától találja meg az utat azokhoz a helyekhez, amelyeknél a legnagyobb elektromos töltéskülönbséget észleli, és megszünteti azokat. Hordozóként pedig további természetes anyagokat, pl. virágport, propoliszt vagy csalánport tud közvetlenül a sejtekbe szállítani. Az eredmények láttán több kutató elismerte a zeolit jótékony hatását.

 

Fent és középen: A vulkáni kőzet 2000- szeres és 4000-szeres nagyításban Lent: A zeolit rácsszerkezete, a „klinoptiolit”

 

A zeolit tetraéder alakú rácsszerkezetet alkot, anyaga szilícium-alumínium-oxid, amelynek csatornáiban negatív töltésű kalcium-, magnézium-, nátrium- és kálium-ionok találhatók. Ezek stabilizálják és szabályozzák a szervezet elektrolit-háztartását. A 0,4 nanométeres csatornák mérete kiválóan alkalmas az ammóniák- és nehézfém-ionok megkötésére és semlegesítésére. A zeolitpornak a mérgekre gyakorolt erős adszorpciós és abszorpciós hatása, valamint rendkívüli antioxidáns hatása erőteljesen méregteleníti a szervezetet, valamint segít az öngyógyító mechanizmusok beindításában.

 

 

Természetes doppingszer

A zeolit az immunrendszer erősítésére és betegségek megelőzésében is nagyon hatékony. Laboratóriumi muslincákon megfigyelték, hogy a zeolit hatására a kísérleti állatok élettartama kb. 30%-kal nőtt. Ezek az állatok rövid életűek, ezért az élettartam megnövekedése rövid időn belül jól mérhető. Emberen ilyen megfigyelések érthető okokból még nincsenek.

 

Goran Ivanisenics teniszező zeolittal "doppingolt" wimbledoni győzelme előtt

 

A zeolit gyógyító hatása azonban nem újdonság. Már az ókorban is tudtak róla, őrleményét a sebgyógyulás gyorsítására, elősegítésére használták helyileg, sebhintőpor formájában. Egy kolumbiai régészcsoport leletei szerint a dél-amerikai indiánok már kb. 3000 évvel ezelőtt szintén alkalmazták a zeolitot gyógyászati célra.

 

Horvátország nemzeti válogatottja az Európa Kupa előtti időszakban szintén az említett zeolitkészítménnyel „doppingolta” magukát. A sokáig sikertelen horvát teniszsztár, Goran Ivanisevics wimbledoni győzelme előtt négy hétig mindennap nagy adag zeolitport szedett. Ezt talán sokan kétkedéssel fogadják, de ha figyelembe vesszük, hogy a méreganyagok megkötése rengeteg energiát képes felszabadítani a szervezetben, talán részben a zeolit is hozzájárult a győzelemhez.

 

Tihomir Lelas, a Mega-Mineral feltalálója. A kőzet mikroszkopikus méretű részecskékké történő aprítását a képen látható berendezéssel végzik

 

  

A feltalálónak a sikert egy osztrák sertéshizlalda hozta. A sertések táplálékához zeolitport adagoltak, aminek hatására megszűnt az átható ammóniákbűz, és sokkal kevesebb volt a beteg, ill. elhullott állat

 

A rák, a cukorbetegség, az érelmeszesedés és a szívinfarktus kiegészítő kezelésében is igen hasznos segítséget nyújthat a zeolit. A klinikai kísérletek kezdete óta sok adat gyűlt össze arról, hogy a rákbetegek kemoterápiáját zeolitos kezeléssel kiegészítve csökkenthetők a terápia kellemetlen mellékhatásai.

 

A zeolit nem gyógyszer, nem gyógyhatású készítmény, hanem táplálékkiegészítő, amely nagy mennyiségben sem mérgező. Az eddigi eredmények szerint számos egészségügyi kárt, amely helytelen táplálkozás, gyógyszerszedés, környezeti ártalmak miatt jött létre, hatékonyan képes csökkenteni, ill. megszüntetni. Úgy tűnik, sok esetben a természet a legmegfelelőbb gyógyír a betegségekre.

 

 

Érdekes fejlemények

A véletlennek köszönhető, hogy a speciálisan aprított, porított zeolit külsőleg alkalmazva is eredményes. Kozmetikai készítményekben a vulkanikus eredetű kőzet kolloidrészecskéi alkotják az alapanyagot. Az egyéb hatóanyagok növényi eredetűek, pl. körömvirág, algák, aloé vera, mandulaolaj, kakaóvaj, gyömbér, makadámiaolaj stb. kivonatai.

 

A zeolit értékes természetes anyagok, pl. virágpor, propolisz vagy csalánpor szállítójaként is használható

 

Az érdeklődés és a kutatás homlokterében azonban továbbra is a speciális kőzetpor belső alkalmazása áll. E téren továbbra is érdekes fejlemények várhatók. A zeolitok nukleonokat is képesek megkötni. Ez igen komoly jelentőséggel bír azok szempontjából, akiket atomsugárzás ért vagy sugárzó anyag került a szervezetükbe.

 

Az említett lehetőségeken túlmenően a kutatók azon dolgoznak, hogy a zeolitot textíliákká dolgozzák fel, ami nyilvánvalóan az allergiákban szenvedőknek jelenthet reményt. Az USA-ban a katonai vezetés mutat élénk érdeklődést a zeolitpor iránt. Egyes elképzelések szerint a katonák elsősegélycsomagjában helyet kap majd ez a speciális kőzetpor, mert az igen erős vérzést is hatékonyan csillapítja.

-vörös-
IX. évfolyam 2. szám

Címkék: méregtelenítés, vulkáni kőzet

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.