Új a terápiában

Mindent elárul egyetlen hajtincs

Hihetetlen mennyiségű adatot szolgáltat a radionikus rendszer a hozzáértő számára

  Szervezetünk bármely apró darabkája, még az élettelennek hitt hajtincs is magán viseli szervezetünk  egészének jellemzőit, hordozza azokat a frekvenciákat, amik a bennünket alkotó molekulák sajátjai. Így lehetséges, hogy a hozzáértő még azt is megmondja belőle, milyen kórokozók, vitaminok és ásványi anyagok vannak a szervezetünkben, milyen állapotban vannak csontjaink és szöveteink.


   

  A hajdiagnosztika szó hallatán ma a legtöbben a hajgyógyászatban alkalmazott vizsgálatra gondolnak, ahol a hajszál mikroszkopikus elemzéséből következtetnek a szervezet egészségi állapotára, ásványianyag- és vitaminhiányára, a hajhullás okaira. Az általunk alkalmazott hajdiagnosztika azonban egészen mást jelent. Mi nem magát a hajat vizsgáljuk – az a radionikus rendszerben pusztán egy eszköz, lehetne akár egy körömdarab, más szőrzet, bármi, ami a vizsgálandó személyből származik –, hanem az egész embert, a maga csontfelépítésével, szervrendszereivel, idegállapotával, beleértve a szervezetében lévő vitamin- és ásványianyagszintet és méreganyagokat, azok mennyiségét. A rész ugyanis hordozza az egészet, csak az a  kérdés, hogyan tudjuk kinyerni belőle a számunkra fontos információkat.

   

  Ebben segítségünkre van egy gép, a radionikus készülék, ami az elektronika és a rádiótechnika segítségével született, továbbá egy számítógépes frekvencia-adatbázis. A gépen különböző szűrőfeltételeket állíthatunk be. Olyan ez, mint amikor a levegőben lévő rádióhullámok közül ráhangolunk arra a rádióra, amit hallgatni akarunk. A diagnoszta a gép úgynevezett dörzsfelületén tapasztalt érzékeléssel kap választ a hangolás során föltett kérdésekre. Ehhez természetesen nagy tapasztalatra és rengeteg gyakorlásra van szükség, ez is lehet az oka, hogy kevesen tanulják meg, pedig rendkívül izgalmas feladat. A gép segítségével a diagnoszta nem csak arra kap választ, hogy hol van elváltozás, hanem arra is, hogy az milyen mértékű, majd az egyre konkrétabb kérdésekkel egyre konkrétabb válaszokhoz jut. Semmi szükség arra – bár lehetséges –, hogy részletes adatokat kapjunk a jól működő szervrendszerekről és szervekről, hiszen ez rengeteg időt és energiát emésztene fel, de lehetőség van rá, hogy ahol működési zavarok mutatkoznak, ott részletekbe menő vizsgálatot folytassunk.

   

   Dr. Földes László, a Mantra Szabadegyetem igazgatója

   

  Fontos, hogy a diagnoszta sok információval rendelkezzen a betegről, hiszen különböző életkorú, nemű, egészségi állapotú embernél ugyanaz a válasz mást és mást jelenthet. Ha például a női nemi hormonok alulműködését állapítjuk meg, egyáltalán nem mindegy, hogy a páciens húszéves vagy menopauzában van, esetleg fogamzásgátlót szed. Ugyanígy ami a hatvanéves embernél átlagosnak tekinthető, egy fiatalnál aggodalomra adhat okot.

   

  Több tízezer beteget vizsgáltunk már meg ezzel a módszerrel, illetve vizsgáltattunk meg Cipruson, ahol a módszerrel dolgoznak. Az a tapasztalat, hogy a vizsgálati eredmény egybecseng más laborvizsgálatok eredményeivel, illetve amikor kimutatunk egy rendellenességet, amit a hagyományos diagnosztikával nem szűrtek ki, akkor a célirányos orvosi vizsgálatok igazolják a radionikus diagnosztika eredményeit. Gyakran keresnek fel bennünket olyan betegek, akiknél a hagyományos orvosi módszerekkel nem találják meg a baj gyökerét, vagy nem tudják például megállapítani, hogy az adott elváltozást mi okozza. Ilyen például, ha valakinek nehezen hozzáférhető helyen van sejttöbblete. A radionika segítségével pontosan meghatározható, hogy az elváltozás daganat-e, és ha igen, rosszindulatú-e. Gyakran néznek rákos megbetegedésnek bizonyos gyulladásokat, e módszer pontosan megmutatja, melyikről van szó. Vannak, akik a megelőzésre alkalmazzák – erre is nagyon hasznos –, évente egyszer elvégeztetik a vizsgálatot, hogy tisztában legyenek szervezetük állapotával. Ez a diagnosztikai módszer már akkor jelzi az elváltozásokat, amikor azok még panaszt vagy fájdalmat nem okoznak. Ugyancsak alkalmas a vizsgálat annak eldöntésére is, hogy vajon egy adott kezelés mennyire volt hatásos. Bár a radionika tagadhatatlanul tartalmaz szubjektív elemeket – sok múlik a diagnoszta érzékenységén –, nagy a találati pontossága.

   

   Radionikus készülék – az elektronika és a rádiótechnika együttes alkalmazásával

   

  A gép nem csak diagnosztikára, hanem bizonyos gyógyításra is alkalmas: megfelelő frekvenciák beállítása esetén az azzal ellentétes hullámhosszon élő kórokozókat elpusztítja. Ezzel sokszor olyanokon is tudunk segíteni, akikről nem tudják megállapítani az orvosok a szokásos módszerekkel, hogy voltaképpen mi a bajuk. Emlékezetes eset azé a másfél éves kislányé, aki nem tudott sem enni, sem inni. A gyermek többet volt kórházban, mint otthon, infúziókkal táplálták. Amikor a hasfalán szondát akartak kivezetni, hogy azon keresztül táplálják, a kétségbeesett szülők akkor találtak el hozzánk. A radionikát hívtuk segítségül. Kiderült, milyen kórokozók és élősködők vannak a szervezetében, amiket ugyanezzel a módszerrel ki is tudtunk irtani. A kislány elkezdett inni, majd enni. Ennek két éve, azóta szépen fejlődik.

   

  Egy cukorbeteg férfi a frekvenciakezelés után jelentősen csökkenthette az inzulinadagot. Nagyon boldog volt, mert 16 éve, amióta diabéteszben szenvedett, soha még ilyen jó és állandó nem volt a vércukorszintje. Sok gyó-gyult betegünk van, sok olyan, aki csökkentheti vagy elhagyhatja a gyógyszereit. Természetesen ez utóbbiról a kezelőorvosával közösen döntenek. Nagyon jók a tapasztalatok a sokízületi gyulladások esetén például. A radionikával az ízületek állapotáról sokkal pontosabb képet kapunk, mint bármely más módszerrel. Ugyanakkor ez a vizsgálat rávilágít a szervezetben lévő összefüggésekre is.

   

   

  Gyakran előfordul, hogy a radionika kimutatja: a betegnek valójában nem az a baja, amivel kezelik! Sok candidafertőzésről, gluténérzékenységről kiderül, hogy más van a háttérben. Gyakran halljuk, hogy lúgosítani kell, el vagyunk savasodva. De bizonyos esetekben meg éppen a túlzott lúgosítás bosszulja meg magát. A szervezet egyensúlyra törekszik, tehát a lúgosításra savassággal válaszol, amire még erőteljesebb lúgosításba fog az egészségügyi divatokra érzékeny ember, és ahelyett, hogy beállna az egyensúly, egyre nagyobb lesz a káosz. Ezt csak példának hoztam fel. Tény: a pácienseink olyan információkat kapnak a saját testükről a vizsgálat során, amikre nem is gondoltak volna! S nem csupán a betegség okát és jellegét, de súlyosságát is meg tudjuk állapítani a radionikával.

   

  Gyakran kérik gyógyultnak nyilvánított rákos betegek, hogy nézzük meg, mekkora a veszélye a kiújulásnak. Ahhoz a berendezéshez, ami kimutatja a legkisebb rosszindulatú sejtet is, nehéz hozzájutni, az eljárás pedig drága. Mi azonban radionikával meg tudjuk mondani, van-e rákos sejt a szervezetben, és ha igen, annak a helyét és nagyságát is meg tudjuk állapítani – néhány szál hajból.

   

  Magyarországon ez az eljárás nem vált a hivatalos egészségügy részévé, ahogyan sok más helyen igen, sőt a természetgyógyászatról szóló törvényből is kimaradt. Ezért kell ciprusi céggel elvégeztetni a vizsgálatot, de két oktatógép van a Mantra Szabadegyetemen is, ahol oktatjuk a radionikai vizsgálatot, a parapszichológiai hároméves képzés utolsó évében.

   

   

  Ezt a módszert elsajátítani is, alkalmazni is embert próbáló feladat, ehhez szükség van egyfajta adottságra és sok gyakorlásra. A vizsgálat igénybe veszi a vizsgáló teljes személyiségét. Ugyanakkor aki elsajátítja a módszert, az önmagáról is érdekes dolgokat tudhat meg.

   

  A terápiát azután meghatározza a jó diagnosztika: röviden úgy jellemezhetném, hogy amiből kevés van, abból beleteszünk a szervezetbe, amiből pedig sok, azt kivesszük belőle. Vagyis pótoljuk a hiányzó ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat, elsősorban a felszívódásukat segítő homeopátiás készítménnyel, más részről kioltjuk a kórokozókat és élősködőket, elősegítjük a méregtelenítést és az anyagcsere-folyamatok helyreállítását. A radionikai diagnózis lehetővé teszi speciális diéta megtervezését is. Egyszerre több módszert alkalmazunk: homeopátiát, frekvenciakezelést, gyógynövényeket, speciális masszázst és más kínai módszereket, méregtelenítünk, beállítjuk az anyagcserét. Egyszóval: egyensúlyba hozzuk a szervezetet. (X)

   

   

  Lujzi néni gyomorrákból épült fel

  Lipcsei Ferencné Lujzi néni kamerák előtt is elmondta tapasztalatait. „2009 decemberében egyetlen hónap alatt 25 kilót fogytam. Január 4-én gyomorvérzéssel bekerültem a Honvéd Kórházba, ahol megállapították: utolsó stádiumú gyomorrákom van. A MÁV Kórház gasztroenterológiai osztályára kerültem, ahol elállították a gyomorvérzést, és a gyomrom háromnegyed részét kivették. A főorvos úr ajánlotta ezt követően a Mantra Intézetet. A fiam négy hónapon át hozottvitt mert az elején jártányi erőm sem volt. A kezelések során egyre jobban éreztem magam, kezdtem elhinni, hogy meggyógyulhatok. A kezelés itt nem fárasztja ki a beteget, ellenkezőleg: megerősíti. Nem szabad letörni, bízni kell a gyógyulásban! A CT és a vérvizsgálat is azt igazolta, hogy nekem sikerült meggyógyulnom, annak ellenére, hogy az orvosok nem sok jóval biztattak.” A teljes felvétel megtekinthető: www.mantraszabadegyetem.hu

   

   

  Egy páciens tapasztalatai

  Ötvenkét éves vagyok, abban a korban, amikor minden második ember rendszeres gyógyszerfogyasztó. Én magam nem szedek semmit, és igyekszem is vigyázni magamra. Hetente kétszer kondicionáló tornára járok, elhagytam a vörös húsok fogyasztását – a disznóhúsét teljes mértékben –, áttértem az olívaolaj és a teljes kiőrlésű gabonák alkalmazására a háztartásomban. Rendszeresen járok szűrővizsgálatokra. Ugyanakkor évek óta túlsúlyos és allergiás vagyok. Amikor hallottam a Mantra Intézetben végzett radionikai vizsgálatról, úgy döntöttem, kipróbálom, hátha segítséget kapok egészségi állapotom javításához.

   

  A Mantra Intézetben a megbeszélt időpontban kedvesen fogadtak, és megkértek egy néhány oldalas kérdőív kitöltésére. Ebben az életkoromon, magasságomon és súlyomon kívül az általános egészségi állapotomat és életvezetési szokásaimat tartalmazó kérdések szerepeltek. Ezután levágták néhány szál hajam, ami egyáltalán nem látszott meg. Az orvos ismertette, milyen vizsgálatról van szó, majd megbeszéltünk egy héttel későbbre egy időpontot.

   

  A megbeszélt időben az orvos fogadott, és egy színes ábrákból álló kis füzetet adott át: teljes körű holigrafikus állapotfelmérésem eredményét. Átlapozva az ábrákat, amik a különböző szerveket és szervrendszereket tartalmazzák az azokhoz tartozó értékeléssel, meglepődtem. A vizsgálat pontosan kimutatta az általam is ismert gyenge pontjaimat: az ülő életmód következményét a gerincen, a túlsúly következményeit az alsó végtag ízületein, a visszértágulatokat és a túlzott stresszterhelést. De ennél több is kiderült: régóta fennálló gyulladások feltárása és a májfunkciók vizsgálata rámutatott arra, hogy a túlsúlyt valószínűleg régóta fennálló emésztési problémák okozzák, és ugyanez lehet az oka az allergiának. Ezzel kapcsolatban részletes vizsgálatot is elvégeztek. Bizonyos kórokozók és mérgező anyagok jelenléte, továbbá bizonyos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hiánya a szervezetben okozhatja a fennálló problémákat. Középsúlyos hiányt jelzett a vizsgálat cinkből, krómból, szelénből, B1-vitaminból (tiamin), B5-vitaminból (pantoténsav), E-vitaminból (tokoferol), omega-3 zsírsavból, valamint a Q10 koenzimből. A mérgező anyagok közül közepes mértékben van jelen a kadmium, amit galvanizált vízvezeték, régi fogtömés és fogászati fémek, valamint elhasznált elemek tartalmaznak, és gyenge fokban mérgez az alumínium, a higany, az ólom, a tallium, az aszbeszt, a freon, a PCB, a toluol, továbbá a tésztákban és lisztekben található cytochalasin. Ezen kívül jelen van a szervezetemben ötféle parazita, négyféle gomba, négyféle baktérium és háromféle vírus. Ez persze természetes, nyugtatott az orvos, részben a korral és a táplálkozási szokásokkal, részben a szennyezett környezettel összefüggésben ez nem meglepő. A belső szervekben régóta fennálló enyhe fokú gyulladást viszont okozhatja a felsorolt anyagok jelenléte a szervezetben.

   

  Az orvos ennek megfelelően javasolta, hogy ötször két órában végezzünk frekvenciakezelést. Két homeopátiás készítményt személyre szabottan elkészítenek nekem: az egyik a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, a másik a mérgező anyagok kiürülését segíti. Egy speciális nyirokmasszázzsal pedig az emésztőrendszer működésének helyreállítását támogathatjuk. Ugyancsak ezt célozza majd az a speciális diéta, amit összeállítanak számomra. Az orvos biztatott: a szelíd gyógymódok hatására elindul majd a testsúly csökkenése, és remélhetően jövőre az allergiás tünetek se jelentkeznek. A kezelések után ismét elvégzik a holigrafikus állapotfelmérést, különösen azokra a területekre vonatkozóan, ahol problémát találtak, és meglátjuk, mit sikerült elérnünk.

   

  Megdöbbentett, milyen sok mindent megtudtak rólam néhány szál hajamból. Nagyon örülök, hogy részt vettem ezen az állapotfelmérésen, mert így sok későbbi, már csak gyógyszeresen kezelhető egészségügyi problémát megelőzhetek. Jó tisztában lenni azzal, milyen állapotban van a szervezetem. Megnyugtatott, hogy noha a családomban mind szív- és érrendszeri, mind rosszindulatú daganatos megbetegedés, mind cukorbetegség előfordult, engem egyelőre egyik sem fenyeget. Ha sikerül vigyáznom magamra, az öröklött hajlamok ellenére is megelőzhetem ezeket a betegségeket, nyugtatott meg a Mantra Intézet orvosa.

  www.mantraszabadegyetem.hu

  Földes László
  XVIII. évfolyam 10. szám

  Címkék: hajszálelemzés, radionikus rendszer

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.