Új a terápiában

Mozgásszervi betegségek

A biorezonancia-terápia (BRT) és mindennapi bajaink

A civilizált városlakó ember napi mozgása rendkívül beszűkült. Jellemzően ülőmunkát végez, a pihenése is főleg ugyanez: javarészt a tv, video, DVD nézése, esetleg számítástechnikai eszköz alkalmazása. Emiatt rengeteg mozgásszervi betegséggel küzd. A legismertebbek: az ízületi elváltozások, a gerinc, a csípő, a kéz és a láb hajlítási igénybevételnek kitett részeiben.


A csontrendszer az ember fizikai testének a váza. Ennek működése dönti el a külvilágban való mozgást és a fizikai megjelenést. A csontokat az izmok mozgatják és tartják egyensúlyban. Amikor ez az egyensúly megbomlik, akkor az ízületek nagyobb igénybevételt kapnak a normálisnál, fellépnek a mozgásszervi betegségek. A rossz tartások és az ebből eredő mozdulatok is idevezetnek. A kultúrembert a hátfájások gyötrik a leginkább, amelyek a csigolyák rossz pozíciója miatt alakulnak ki. Minden csigolyának van egy szegmense, és az egyes szegmenseknél lévő idegsejtek kilépnek a bőr és a belső szervek felé. Emiatt alapvető összefüggések vannak bizonyos szervek és a hát (gerinc) fájdalmai között. Kevesen tudják, hogy a deréktáji gerinc panaszok elsődleges oka a vastagbél működésének a zavara, a második a máj, majd az epe. A helyes diagnózis meghatározása után a kezelést ehhez kell igazítani.

 

Bizonyos esetekben a fájdalom mögött rossz izomtónus áll. Ha masszírozással vagy biorezonancia-kezeléssel ellazítjuk a túlterhelt izmot, a fájdalom azonnal megszűnik. Az izomzat és a hozzátartozó ízülethelyes tónusba kerül, ezáltal más ízületek is optimálisan képesek működni, helyreáll a megbomlott egyensúly.

 

A csontszövet, akárcsak az összes élő szövet folyamatos elektromágneses (EM) irányítás alatt áll. A piezoelektromos hatás (a nyomás, húzás során fellépő elektromos potenciál változás) következtében jön létre az egészséges növekedés. Ha ez nincs (pl. súlytalansági állapotban), vagy rendkívül alacsony értékű (mozgásszegény életet végző városlakó), akkor lelassul a csontképződés. Mechanikus terhelés hatására azonban megindul a gyors csontszöveti anyagcsere és regeneráció, az ízületi nyálkahártya nyáktermelése csökken, összetétele megváltozik. Ezért nagyon hasznos a rendszeres testmozgás és ezért káros ennek elhanyagolása.

 

Ugyanilyen fontos a táplálkozás a csontszövet kialakulásában. A csonttörések hátterében legalább fél évre visszamenően anyagcserezavar áll! A táplálkozás felülvizsgálata, majd a méregtelenítés után meg kell vizsgálni, hogy a vastagbél károsodott-e, van-e komposztálódás (erjedés, rohadás) a bélrendszerben? Alapos béltisztítás a következő lépés, amely után a csontszövet képződését elősegítő táplálkozás kialakítása következik.

 

Ízületi fájdalmaknál elsődleges a savas táplálkozás beszüntetése (az állati fehérjék: hús, tojás, a főtt ételek, a tej/tej termékek, élvezeti és ajzószerek), a szervezet sav/bázis egyensúlyának visszaállítása lúgos táplálkozással (nyers gyümölcsök, zöldségek, rizskúra), és az esszenciális (omega-3 és -6) zsírsavak pótlása. Mivel a helytelen táplálkozás együtt jár a paraziták elterjedésével, parazitairtást is kell végezni, majd bélflóra-helyreállítást, ekkor megjavul a felszívódás, rendeződik az ásványianyag-háztartás.

 

A komplex terápia része a masszázs, amellyel bizonyos esetekben azonnali javulás érhető el, pl. térdfájásnál, ha lazítjuk, csökkentjük az izomtónust - ezáltal a folyamatos húzás csökken - a beteg fájdalom nélkül kisétálhat a rendelőből.

 

Valamilyen csontszöveti trauma (törés, zúzódás stb.) utáni regenerációs terápiában alkalmazott biorezonanciás kezelés jelentősen, 30-50%-kal is lerövidíti a gyógyulás idejét! Az energia felhasználás szempontjából nagyon fontos szempont az, hogy pontosan akkora jelek vezéreljék a folyamatot, mint amekkorára annak szüksége van. Ehhez precíz hangolás szükséges, amit a Mobile CellCom (MCC) sajátjel-terápiás kezelő készülék programjai tökéletesen megvalósítanak. Még az ún. "non union" eseteknél is sikeresen helyreállítja a sejt kommunikációt, amikor a törött csontvégek nem találkoznak, és azok a tradicionális technikák alkalmazásával nem forrnak össze.

 

A sportsérülések rehabilitációjánál ma már emiatt nélkülözhetetlen a BRT alkalmazása.

 

A mozgásszervi betegségekben a BRT alkalmazásánál a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 

• Első lépésben a biorezonanciás állapotfelmérés során (L.I.F.E. Diagnostic System) meg kell állapítani, hogy a csontszövet képződésének milyen akadályai vannak. Az ún. "stresszorok" (pl. toxinok) azonosítása után, az ezt követő terápia során ezek semlegesítése lényeges a hatékonyság szempontjából.

• A BRT során fel kell számolni más nekrotikus állapotokat (amikor valamilyen szövet vagy szerv elhalása következett be), mert a pangó helyzetet feloldva a keringés helyreáll, a működés normalizálódik.

• Az anyagcsere optimalizálása szükséges, hogy az esszenciális anyagok felszívódása megtörténhessen.

• Meridián programokkal a belső szervi gyengülések csökkenthetők, így az ebből származó negatív izomhatások kiegyensúlyozhatók.

• Az enzimtermelés minőségét helyre kell állítani.

• Az ún. "antenna"-pontok sejtkommunikációját javítani kell. • Keringési zavaroknál az endokrin rendszer stimulálásával kell elérni az idegi irányítást. Egyes reflexkapcsolatok túlingerlését csökkentjük, az alulinformáltságot megszüntetjük, támogatjuk az izmok harmonikus együttműködését. (X)

Varga Sándor
XII. évfolyam 6. szám

Címkék: biorezonancia-terápia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.