Új a terápiában

Parlagfű-allergiás? Meggyógyulhat!


Kedves allergiások és a "még allergiára várók"!

Ha ez így megy tovább, hamarosan kétféle ember él majd a nyugati féltekén: az, aki már allergiás, és az, aki majd csak ezután lesz az.

 

Mindannyiunkat érint tehát a parlagfűprobléma, de most leginkább azokat, akiknek július közepétől a fagyok beálltáig szénanáthával, asztmával keseríti az életét. Ők azok, akiknek folyik az orruk, ugyanakkor be is dugul. Nem kapnak levegőt, "lufinak" érzik a fejüket, szemük viszket, könnyezik, netán köhögnek, fulladnak, asztmás-életveszélyes állapot is veszélyezteti mindennapjaikat.

 

Válasszuk mégis ketté a problémát: foglalkozzunk először a parlagfűvel, aztán nézzük az allergiát!

 

A parlagfű, mely a gabona társaságában terjedt el Magyarországon is, rendkívül puritán, igénytelen, ugyanakkor nagyon ellenálló, életképes növény. Mivel a magja akár negyven évig is csíraképes marad a földben, belátható, hogy sziszifuszi munka lenne a kitépkedése. A kaszálás sem megoldás, mert a növényt még agresszívebbé teszi, ettől még jobban terebélyesedik, s az általa fertőzött terület tovább nő. Gyomirtózása pedig igazi pofon az allergiásoknak.

 

Mára már a hazai allergológusok is tudják, hogy nem a parlagfű a főbűnös, mert aki ma parlagfűre, az holnap egyéb, más, ki tudja, milyen környezeti tényezőre lesz allergiás.

 

Mi tehát a megoldás parlagfűügyben? Nem kell messzire menni, a szomszéd rétje ez esetben valóban zöldebb! Ausztriában kultúrnövényekkel, füvesítéssel már régen kiszorították, szinte megszüntették létezését. Mivel az agresszív módszer nem vált be, szelíd módszerrel, okosan, nem a természet ellen, hanem azzal együttműködve kezelték a problémát! A parlagfűirtásra fordított összeget talán nálunk is célravezetőbb lenne a parlagon hagyott földek, területek megművelésébe fektetni.

 

 

S akkor most beszéljünk az allergiáról: gyakorló orvosként, több mint 30 éves praxissal hiszem, vallom és megtapasztaltam, hogy az allergiagyógyítás esetében elsősorban nem az allergén az érdekes. A parlagfüvet ki kell szorítani, de ezzel az allergiások gondja-baja nem oldódik meg! Mert aki korábban a parlagfűre volt érzékeny, az utána már egyéb környezeti tényezőre lesz túlérzékeny. Ha csak az allergént üldözzük, rossz úton járunk.

 

Gondoljuk csak meg: a parlagfű pollenje korábban is ott volt a környezetünkben, nem az, hanem az allergiássá vált beteg szervezete, immunrendszere változott és betegedett meg, s kezdett el túlérzékenységi reakcióval válaszolni a környezetére. Ha netán sikerül is az allergéneket kerülni, például a fémet, a parlagfűpollent, az allergiás szervezete változatlanul beteg marad. Mert az ok ottmaradt!

 

Napnál is világosabb, hogy a szervezetet kell megvizsgálni, hogy mi történt, mi változott meg benne energetikailag, kémiailag, fizikailag, biológiailag. Ha ilyen szemlélettel vizsgáljuk meg a beteget, természetesen a megfelelő diagnosztikai módszerek segítségével, és megtaláljuk az allergiához vezető okokat (vegyszerek, sugárterhelés, mikrobák, gócok, zavaró mezők, lelki-energetikai blokkok) és ezeket orvosoljuk, szanáljuk egyénre szabottan, az allergiás meggyógyul.

 

Mi a Medic-Poliklinikán a természetgyógyászat és hagyományos nyugati módszerek együttes alkalmazásával, a Voll-módszer bekapcsolásával megkeressük az allergiás beteg szervezetében az allergiát kiváltó ágenseket, melyeket vagy hagyományos gyógykezeléssel gyógyítunk, vagy homeopátiával kitessékelünk a páciensek szervezetéből.

 

Mivel holisztikus szemléletet alkalmazó gyógyítással közelítünk az allergiához, az allergiás beteg nemcsak kezelhető és tünetmentessé tehető, de meggyógyítható, hogy ismét a természettel és környezettel harmóniában élvezhesse a nyarat és az életet!

Dr. Kecskés Gabriella
XV. évfolyam 7. szám

Címkék: allergia, Medic-Poliklinika, parlagfű, Voll-módszer

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.