Új a terápiában

Rostock-esszenciák

Gyógyulás a fény erejével

Nicola Wohlgemuth a stájerországi Rostockban fakadó gyógyforrás vizéből, ásványok és a fény erejének segítségével több mint 200 különféle esszenciát kever, amelyek segítik szervezetünk öngyógyító mechanizmusait. Ausztriában a kivonatokat a gyógyszertárak is forgalmazzák.


 

Az esetleírások meggyőzőek: A fiatal kórházi ápolónő harmadik gyermekét várta. A magzatburok túl korán repedt meg, a fájások még túlságosan gyengék voltak, és a méhszáj sem nyílt meg kellő mértékben. Az orvosok gyógyszerekkel akarták beindítani a szülést. A nő ebbe nem egyezett bele, helyette bevett néhány cseppet egy „M 10-terhesség, szülés, meddőség” feliratú üvegcséből. Három perc múlva a fájások erősödni kezdtek, és a méhszáj tágulni kezdett. Két óra múlva megszült.

 

A profi futballjátékos egy másik üvegcse tartalmát tanulta megbecsülni: Orvosa ultrahangfelvételek segítségével izomsérülést és húzódásokat diagnosztizált. Az „M 35-sportsérülések” feliratú üvegcse segítségével azonban a gyógyulás az ilyenkor szokásos 3-4 hét helyett mindössze egy hétig tartott.

 

Szép és gyógyító energiákban gazdag: az ausztriai Stájerország

 

Az említett üvegcsék a „Rostock-esszenciák” sorozatból származnak. Ezek a készítmények nem gyógyszerek a szó hagyományos értelmében, és nem helyettesítik az orvosi terápiát (életveszélyes esetekben pláne nem). A cseppek energetikai információkat tartalmaznak, amelyek a szervezetet áthangolják és stimulálják az öngyógyító mechanizmusokat.

 

Az esszenciák hatékonyságát dr. Noémi Kempe, a Grazban működő Biorezonanciás és Bioenergetikai Környezetkutató Intézet vezetője igazolta. Dr. Kempe évtizedek óta a különféle finomrezgéseknek az emberi szervezetre gyakorolt hatását kutatja. Kísérleteivel igazolta, hogy a Rostock-esszenciák hasonló módon hatnak szervezetünkre, mint a Bach-féle virágterápia, a homeopátia, az auraszóma vagy az eszközös biorezonancia-kezelések. A Rostock-esszenciákkal már hat éve foglalkoznak, méghozzá kiváló eredményekkel.

 

 

A kiinduló anyag forrásvíz

Ami első hallásra furcsának tűnhet: a készítmények nem a híres észak-német kikötővárosról, hanem az azonos nevű, az ausztriai Stájerországban található alpesi legelővidékről kapta a nevét. Itt, közel 1000 méter magasságban egy forrás fakad, amelyről azt állítják, hogy különösen erős gyógyító energiái vannak. Ez a forrásvíz az esszenciák „őstinktúrája”.

 

Az esszenciák előállítója, Nicola Wohlgemuth ausztráliai bennszülöttektől tanulta meg, hogy miként hasznosíthatja médiumi képességeit. Miután Ausztráliából hazatért, bioenergetikai praxist nyitott, amelyben elsősorban drágakövek és féldrágakövek gyógyító rezgéseit alkalmazta a gyógyításban. A kövek hátránya, hogy mindig viselni kellett őket. Nicola ezért elhatározta, hogy az ásványok gyógyító energiáit megpróbálja esszenciákba átvinni és sokszorosítani.

 

A folyamat közben, úgy tűnik, két dolog zajlik le, amitől az esszenciák különösen értékessé és egyedivé válnak, noha ezt eddig még nem sikerült tudományos módszerekkel megmagyarázni:

 

1. A gyártás során a víz nem csak a kövek rezgéseit veszi fel, Nicola a nap energiáját élő csatornaként közvetíti a vízre. Ettől az esszenciák hihetetlenül nagy mennyiségű fényenergiát képesek magukba zárni.

 

A hivatalos tudomány álláspontja szerint ilyesmi nem létezik, mert a fényt állítólag nem lehet raktározni.

 

2. A kövek és a nap energiáját az esszencia bizonyos értelemben fogva tartja, magába zárja. Nicola Wohlgemuth maga sem tudja, hogyan történik mindez. Ez azt jelenti, hogy más információk nem tudják „törölni” vagy „átírni” az esszenciákban elraktározott információkat. A gyártó véleménye szerint még a káros anyagok közeli raktározás, a szállítás és a repülőtereken alkalmazott átvilágítás sem árt nekik.

 

 Elektroakupunktúrával mért bioenergetikai diszharmónia a kezelés előtt... és a Rostock-esszenciával vézett kezelés után

 

Ez azt jelenti, hogy valóban egyfajta „lepecsételésről” beszélhetünk. Ami még érdekesebb: egyetlen cseppnyi Rostock-esszenciával bármely bioenergetikai síkon ható, más készítményt - pl. Bach-virágcseppeket vagy homeopatikumokat - képes hasonló módon „levédeni”. Ezek ennek hatására ugyanolyan ellenállóvá válnak káros sugárzásokkal, rezgéshullámokkal szemben. Normális esetben egy homeopátiás készítmény vagy Bach-esszencia már egy reptéri röntgenbesugárzás vagy egybekapcsolt mobiltelefon közelében is tönkremegy.

 

A mai napig több mint 100 egyedi drágakőesszencia, 12 csakraesszencia, 28 „fénymesteresszencia” és kb. 50 keverék létezik, amelyek pontosan meghatározható betegségek vagy állapotok kezelését szolgálják. Az egyedi drágakő-esszenciák hatásspektruma általában igen széles, használatuk hozzáértést igényel, ezért inkább szakképzett terapeuták kezébe valók. A keverékek, a fénymester-esszenciák és a csakrakészítmények azonban bárki által egyszerűen használható szerek. Ezeket könnyedén, a panaszok, tünetek vagy a betegség alapján bárki kiválaszthatja. Általános szabály, hogy háromnál több keveréket soha nem tanácsos egyszerre szedni, mert testünk egyszerre csak korlátozott számú információt képes feldolgozni.

 

A hatás szempontjából nagyon lényeges, hogy elegendő folyadékot fogyasszon a beteg. Ha a szervezet kiszárad, az esszenciák nem képesek kifejteni hatásukat, ezért Nicola Wohlgemuth szerint naponta három liter folyadékot kell elfogyasztani. Ha valaki nem iszik elég vizet, a hosszú távú problémák megoldásához szükséges változások szellemi, lelki síkon akadályt szenvednek.

 

 

Energiaáramlások

A Rostock-esszenciák az egész emberre hatnak, nem csupán a tünetre. Ez egyúttal azt jelenti, hogy csak az képes tartósan megszabadulni a betegségétől, aki hajlandó állapotának mélyebb, rejtettebb okaival szembesülni. Az ehhez szükséges tisztulási folyamatok a homeopátiából jól ismert terápiás reakciót válthatnak ki, ami lényegében a fennálló tünetek rövid ideig tartó fellángolása, súlyosbodása. Ezen kívül jelentkezhetnek egyénenként eltérően újabb tünetek is. Ez azért van, mert az esszenciák több szinten egyszerre indítják meg az energiaáramlást, miáltal a test különböző pontjain meglévő blokkok egymás után oldódnak, ami átmeneti hasmenést, fejfájást vagy hányingert okozhat, vagy felszakíthat régi, elfojtott érzelmeket, elfeledett lelki traumákat, de a gyógyulási fázisban gyakori az intenzív álmodás is; ezekre az álomképekre a beteg általában ébredés után is emlékszik.

 

Mára már több mint 200 különféle esszencia létezik

 

A Rostock-esszenciák különleges tulajdonsága, hogy tiszteletben tartják az egyén szabad akaratát is. Aki nem akar változni, az megmarad jelenlegi állapotában, de ekkor valószínűleg egészségi állapota sem javul.

- tamás -
XI. évfolyam 10. szám

Címkék: bioenergetika, fény, Rostock-esszencia

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.