Új a terápiában

Sajátvér-terápia

Erősíti az immunrendszert


Ma sajátvér-injekciókkal végzett kezelés a klasszikus áthangoló természetgyógyászati módszerek egyike, amelyet leggyakrabban allergiák, immungyengeség, krónikus gyulladások, reuma és anyagcserezavarok esetén szoktak alkalmazni. A ma végzett sajátvér-terápiák sokfélék, és hatásukban is jelentős különbségek lehetnek. Noha az injekció és a vérvétel kis fájdalommal jár, a kiváló hatás miatt igen jól tolerálják a betegek.

 

A vérvétel rendszerint a karvénából történik, azután vagy változatlanul és haladéktalanul visszafecskendezik a farizomba, vagy gyógyszereket kevernek hozzá, esetleg oxigénnel, ózonnal dúsítják, és ilyenkor infúzió formájában juttatják vissza az érrendszerbe (vénába). A saját vért azonban homeopátiásan hígítva szájon keresztül is lehet szedni.

 

 

Saját vér izomba fecskendezve legyengült immunrendszerre és allergiára

A saját vér visszafecskendezése izomba leginkább az immunrendszer gyengeségére és allergiák kezelésében vált be. Aki hajlamos gyakran meghűlni vagy hajlamos az ismétlődő húgyúti infekciókra, annál különösen alkalmas ez az eljárás. Főleg a hideg évszakban érdemes erre a bevált, egyszerű és olcsó gyógymódra gondolni.

 

A makacs szénanátha, a házipor-allergia vagy a viszkető ekcéma és neurodermatitisz szintén nagyon jól reagál a sajátvér-kezelésre.

 

Pollenallergia esetén ajánlatos a panaszok várható jelentkezése előtt hat héttel megkezdeni a terápiát. Ilyen esetekben szintén szóba jöhet a vér keverése homeopátiás injekciós készítményekkel. Egy kúra 5-10 injekcióból áll, a kezelési sűrűség heti egy-két injekció.

 

Az Exeteri Egyetem kutatói klinikai vizsgálatokkal igazolták a sajátvér-injekciók kiváló terápiás hatását neurodermatitisz esetén. Az allergia egyéb fajtái - csalánkiütés, élelmiszer-allergia, görcsös hörghurut, asztma - is kiválóan reagálnak a sajátvér-kezelésre.

 

Homeopátiával és ózonnal kombinálva a herpeszt is meggyógyítja

A saját vérrel végzett kezelés nagyon hatásos herpesz eseteiben (ajakherpesz, genitális herpesz, övsömör), különösen, ha gyakran kiújulnak. Ilyenkor a vérhez homeopátiás injekciókészítményeket kevernek, ami lehet herpesz-nozóda (pl. Engystol, Echinacea compositum) felváltva ózonnal. Általában heti két alkalommal adva, összesen 10 injekció elegen dő szokott lenni, amit különösen makacs esetekben kell csak ismételni.

 

A sajátvér-kezelés kiegészíthető homeopátiával 

 

Van olyan gyógyító, aki akut stádiumban ún. "nagykezelést" végez, saját vérrel és ózonnal. Ehhez kb. 50 ml vért vesz vénából, ezt speciális készülékben ózonnal dúsítja, majd infúzió formájában azonnal visszajuttatja a vénába. A migrén bizonyos formái (különösen élelmiszer-intolerancia miatt kialakuló formák) is nagyon jól reagálnak a sajátvér-kezelésre, méghozzá annak egyszerű, izomba visszafecskendezett formájára. Utóbbi esetben bizonyos homeopátiás adalékokkal érdemes dúsítani a visszajuttatandó vért (pl. Hevert Migraene N Injekt vagy Petadolex).

 

Pikkelysömör esetében is érdemes próbálkozni sajátvér-injekciókkal, de itt már némi türelem szükséges. A kezelések ebben az esetben is áthangolják a szervezetet.

 

 

A vér mint immunrendszerünk információhordozója 

A vér egészségi állapotunk naplója. Oxigént, tápanyagokat szállít testszerte, ugyanakkor fontos eleme immunrendszerünknek. Véredényeink az immunrendszert alkotó sejtjeink egész hadseregét szállítják. Ezek felmérik a szervezet aktuális állapotát és összehasonlítják az ideális állapottal. Ha ezek között jelentős a különbség, megfelelő ellenszabályozás indul meg.

 

A makacs szénanátha, a házipor-allergia vagy a viszkető ekcéma és a neurodermitisz szintén nagyon jól reagál a sajátvér-kezelésre

 

A vérvétellel a védelemért felelős anyagokból egy parányi mennyiséget vesznek ki a szervezetből, majd injekció formájában visszajuttatják az izomba, tehát a vételi helytől távoli, "idegen" helyre adják be, apró, mesterséges vérömlenyt előidézve. A sajátvérterápia a test saját sejtjeivel végzett sejtterápia. Mivel testidegen fehérjéket nem alkalmaznak, csak enyhe reakció jelentkezik, heves intolerancia nincs. A következmény az immunitás gyors javulása. Ezt bizonyos reakciókon lehet lemérni. Ilyen a testhőmérséklet enyhe, átmeneti emelkedése, a fehérvérsejtek számának emelkedése, valamint más, gyulladást jelző paraméterek emelkedése és a fokozott antitest-termelődés. Egyes páciensek átmenetileg úgy érzik, mintha influenzásak lennének. 

 

A "memóriatréning" erősíti az öngyógyító mechanizmusokat

Azzal, hogy a szervezet "saját testidegen" (azaz saját, de idegen helyen lévő) fehérjéket bont le, képes felismerni a gyulladásokat és az allergiákat kiváltó immunkomplexeket, és élesíti immunológiai emlékezetét. Ez képessé teszi arra, hogy gyorsabban és hatásosabban védekezzen a fertőző ágensekkel és allergénekkel szemben. A sajátvér-kezelés nem specifikus ingerterápia, amely javítja a test önszabályozó és öngyógyító erőit.

 

A saját vérrel végzett kezelés nagyon hatásos herpesz eseteiben (ajakherpesz, genitális herpesz, övsömör), különösen, ha gyakran kiújulnak 
 

Egészen más hatásúak a sajátvér-infúziók. Ilyenkor 50 ml vért vesznek, amelyet ezután ózonnal dúsítanak (oxigénnel felhabosítják és ultraibolya fénnyel megvilágítják). Az ózon ún. aktivált oxigén. Az azzal dúsított vért infúzió formájában a vénába juttatják vissza. Az ózonrészecskék által egy testazonos hatóanyagot szabadítanak fel, amely jelentős mértékben fokozza az oxigénleadást a szövetekben, elfogja, semlegesíti a szabad gyököket és aktiválja immunrendszerünket. Ez azt jelenti, hogy a sajátvér-infúzió különösen a vérkeringési zavarokban, súlyos, akut és krónikus gyulladások (májgyulladás) vagy a rákos betegek utógondozásában, revitalizáló kúrák keretében, pl. elgyengült, idős betegeknél vagy súlyos betegségekből lábadozóknak ajánlatos. 

- vörös -
XIV. évfolyam 4. szám

Címkék: immunrendszer, saját vér, sajátvér-terápia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.