Új a terápiában

Személyre szabott fiatalítás

Anti-aging: A telomér hossza és a bélflóra árulkodik valódi életkorunkról

    Az egészségügy és az anti-aging terápiák legnagyobb kihívása, hogy személyre szabottan kell meghatározni az egészségmegőrzés, a fiatalítás és a gyógyítás eszköztárát, hiszen mindenkinek a szervezete egyedi. Egyre több bizonyíték van arra, hogy egészségünket az ételeinkben és italainkban található mérgek ássák alá. Ezek voltak a december 14‒16-án Las Vegasban tartott Nemzetközi Anti-aging Konferenciának a legfőbb megállapításai. Munkatársunk a helyszínről tudósította lapunkat.


     

    Azt eddig is tudtuk, hogy az ételeinkben-italainkban rejlő méreganyagok hatással vannak egészségi állapotunkra. A 2016. december 14‒16-án megrendezett háromnapos Nemzetközi Anti-aging Konferencián azonban az is elhangzott: bizonyítékok vannak arra, hogy a bevitt mesterséges vegyi anyagok tönkreteszik a szervezetünkben élő mikrobák ökológiai rendszerét, és ez a kiindulópontja az időskori betegségeknek. Sokan azt gondolják, az anti-aging arról szól, hogyan nézzünk ki fiatalabbnak, noha ez az orvostudomány igen jelentős új ágazata. A konferencia szervezője az American Academy of Antiaging Medicine (így fordítható: az öregedés megelőzését szolgáló orvoslás amerikai akadémiája), amit éppen negyedszázada alapított dr. Ronald Klatz és dr. Robert Goldman PhD. Az volt a szándékuk, hogy megértsék és ‒ elsősorban alternatív természetes gyógymódokkal ‒ lassítsák az öregedés folyamatát.

     

     

    A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

     

    Sophia Wass de Czege – Zimber Szilvia
    XXIII. évfolyam 1. szám

      Aktuális lapszámunk:
      2020. augusztus

      A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.