Új a terápiában

Szerelem és homeopátia


A homeopátia holisztikus mivoltát a szerelemre gyakorolt hatása bizonyítja: A golyócskák alkalmasak a féltékenység kezelésére, valamint fokozhatják a  vonzerőt. Szerelmi serkentőként is alkalmasak, és lehet, hogy segítségükkel megtalálható a nagy boldogság

 

A szerelem felszabadít, boldoggá tesz. Persze nem mindenkit. Aki szenved, holisztikus terápiára van szüksége. A mágneses rezonanciával (MR) végzett képalkotó eljárások tanúsága szerint a szerelemben égő emberek agyában jól körülírható agyterületek vérellátása szemmel láthatóan fokozódik. Különleges helyzet áll elő agyunkban, bizonyos ingerülettovábbító anyagok hatására. Ilyesmi csak szerelem és kokain hatására alakul ki. Akinél a szerelem viszonzatlan marad, annak szervezetében hetekig, hónapokig a kortizol és az adrenalin nevű stresszhormonok szintjének emelkedése mutatható ki. Ennek Ilan Wittstein (Baltimore-i Egyetem) és kutatócsoportja szerint sokféle súlyos betegség lehet a következménye. Immunrendszerünk legyengül, kitárul a kapu a kórokozók előtt. Vérnyomásunk emelkedik, fokozva a szívritmuszavarok kialakulásának veszélyét, amelyek egyes, kivételes esetekben halálos kimenetelűek lehetnek. A megtört szerelmes szív tehát nem csak a versekben és búsongó dalokban, hanem a valóságban is halált okozhat. A szerelmi bánatot olykor orvosi problémaként tartják számon és antidepresszáns gyógyszerekkel kezelik. Azonban ez a kezelés olykor nem mentes a mellékhatásoktól, előfordul pl. fáradtság, egykedvűség, érzelemmentesség, ami akár abban is akadályozhatja az illetőt, hogy ismét szerelembe essen.

 

Nem csoda hát, ha egyre többen keresnek alternatív megoldást, amilyen többek között a homeopátia. Ez a szelíd gyógymód számos szép sikert könyvelhetett el a lelki bajok orvoslása terén. A homeopátia nem csak a bánatosaknak segít, csillapíthatja a randevúra készülő szerelmes idegességét is, aminek következtében vonzóbbá válik a szeretett személy szemében.

 

Az alkati szerek alkalmasak arra, hogy az embert kommunikatívabbá tegyék, és oly módon befolyásolják, hogy alkalmasabbá váljon a partnerkapcsolatra és boldogabbá tegye társát.

 

A szerelmi csalódást szenvedők szabályosan úgy érzik, mintha megmérgezték volna őket, tanácstalanok, gyengék, zaklatottak, testi panaszaik vannak, főként szorítás a torok és a mellkas tájékán. Ezek a szimptómák leginkább azokra jellemzőek, akik veszélyes sztrichninmérgezést szenvedtek. Ezek alapján érthető, hogy szerelmi bánat esetén miért adnak az ignatia nevű – egy a Fülöp-szigeteken termő, sztrichnintartalmú mérgező – növényből készült orvosságot. Az Ignatia C30-as homeopátiás készítmény a szó kémiai értelmében már nem tartalmaz egyetlen molekula sztrichnint sem, de az oldóanyag „emlékszik” a szerre, és csupán védekezésre késztető információt közöl a szervezettel. A gyakorlat igazolja az elméletet: valóban sok, szerelmi csalódást szenvedett ember számolt be arról, hogy az Ignatia C30-as gyógyszer szedését követően visszatért a béke a lelkébe.

 

Ignatia C30 szerelmi bánat ellen: hogy a szívfájdalom hamarabb elmúljon

 

A szerelmi bánatot mindenki másképpen érzékeli, éli meg, dolgozza fel. Ezt a terapeutának figyelembe kell vennie. Ignatiára főként azoknak van szükségük, akik érzékiségükben érzik sértve magukat, és úgy érzik, hogy mint férfit vagy nőt utasították vissza őket.

 

Mások inkább a becsületükön esett sérelmet fájlalják, és azon bosszankodnak, hogy milyen körülmények között zajlott a válás. Erre a reakcióra jellemző testi tünet az állandó, száraz köhécselés, és a mélyen ülő harag, a belső fortyogás. Ilyen esetekben a Staphisagria C30 a megfelelő gyógyszer. Szedése esetén csakhamar érezzük, hogyan oldódik a magalázottság kínzó érzése.

 

Ha ellenben a bosszúállásra való hajlam, a féltékenység és a partner állandó kritizálása játssza a főszerepet, a Hyoscyamus C30 szedése indokolt. Esetenként 5 golyócskát kell elszopogatni belőle, majd néhány órát várni, és figyelni, hogy javult-e a helyzet. Indokolt esetben ismételten 5 golyócska szedése ajánlott.

 

Nagyon súlyos esetben, amikor a partner távozását a megsemmisülés érzése kíséri, a megfelelő orvosság a mérgező sisakvirágból készült Aconitum C30, amely így, homeopátiás dózisban teljesen veszélytelen. Olyankor is gondolni kell rá, amikor az elhagyás valakiben halálfélelmet vált ki.

 

 

Kapcsolati válság

A tapasztalatok szerint sokan ismételten kudarcot vallanak abban, hogy hosszú távon egy partnerhez tudjanak kötődni. Ilyenkor is segíthet a homeopátia a konfliktusok enyhítésében vagy megoldásában:

 

Natrium sulfuricum C30: Ez a gyógyszer a szorgalmas, szófukar emberekhez illik, hogy nyitottabbá, beszédesebbé és engedékenyebbé váljanak.

 

Acidum phosphoricum C30: Ez a szer azokon segít, akiket a csalódás annyira bizonytalanná tett, hogy egyre inkább magukba zárkóznak.

 

Kalium carbonicum C30: Ez a só nem csak az izomfeszességet és a görcsöket képes feloldani, de lelkileg is rugalmasabbá, puhábbá tesz, hatására könnyebben elfogadjuk, ha partnerünk hanyag, kissé rendetlen.

 

Féltékenység: Az ember becsapottnak, megbántottnak érzi magát és belülről forr a dühtől. Ezeket az érzéseket is lehet enyhíteni golyócskákkal

 

Phosphor C30: Kapcsolati feszültség és félelmek okozta általános kimerültségre ez a készítmény kiváló.

 

Staphisagria C30: Ha valakit megbántottak, megaláztak és csalódott a másikban, ezért forr benne a düh és a felháborodás, annak ez a készítmény gyors enyhülést ígér.

 

Rhus toxicodendron C30: Ez a gyógyszer mindenkin segít, akit kiszámíthatatlan partnere idegesít, és ismételten kellemetlen vagy akár veszélyes helyzetekbe sodor.

 

Psorinum C30: Akit nem megfelelő önérzete megakadályoz abban, hogy kapcsolatában kiálljon saját érdekeiért, e szerben támogatásra lel.

 

Lac humanum C30: Ez az emberi anyatej homeopátiás formájú feldolgozása. Mindenkinek, aki párkapcsolatából hiányolja a fészek melegét.

 

Apis C30: Ezt az orvosságot mindenki próbálja ki, akiket állandó féltékenység gyötör, vagy attól félnek, hogy elvesztik partnerüket.

 

 

Randevú előtti lámpaláz – Homeopátiás segítség az első randi előtt

Aki attól tart, hogy ideges lesz és kapkodni fog, rosszat mond, dadogni fog, hagyatkozzon a Kalium carbonicum C30-ra. Ha a stressz sápadtságot, magas vérnyomást vagy szájszárazságot okoz, a Natrium muriaticum C30 nyújtja a megfelelő segítséget.

 

Vagy inkább szapora szívverés, a megbolondulástól való félelem jellemző? Ilyenkor célszerű Calcium phos­phoricum C30-at szedni.

 

Ha a felsorolt panaszokban, tünetekben nem ismertünk magunkra, folyamodhatunk a vizsgahelyzetekben alkalmazott általános homeopátiás gyógyszerkészítményhez, a Gelsemium C30-hoz. Fél órával a találka előtt elszopogatva megakadályozhatja, hogy az izgalomtól teljesen lebénuljunk. A randevú előtti izgalom olykor mitesszerek, pattanások vagy herpesz formájában nyilvánul meg.

 

Kép 1.: Ebből a sárga növényből készül a Hyoscyamus C30 nevű gyógyszer, amely segít leküzdeni a féltékenységet és a válás fájdalmát   Kép 2.: A kék sisakvirág (Aconicum) azokon segít, akinél a válás pánikrohamokat vált ki.
 

Pattanások ellen: Calcium phosphoricum C30, fiatal nőknek, akik az izgalom hatására aknésak lesznek, megfájdul a fejük és puffadás, felfújódás kínozza őket. Causticum C30 akné esetére, amely az orra korlátozódik. Medorrhinum C30 erősen viszkető aknéra, és Kalium bromatum C30 a fő gyógyszer pirosas-kékes színű aknéra.

 

Herpesz ellen: Rhus toxicodendron C30, sértett érzelmek esetén Natrium muriaticum C30 tartózkodó embereknek, és Cantharis erősen égő, csípő herpeszes hólyagokra.

 

 

A homeopátia azattraktivitást is serkentheti

A kölcsönös vonzalom természetesen erősen függ a külsőtől. A vágy annál intenzívebb, minél inkább vonz bennünket a szeretett személy teste. Természetesen a homeopátia senkit nem tud megfiatalítani, de képes enyhíteni a stresszt, az anyagcserét és a kötőszöveti gyengeséget.

 

Míg a sebészeti beavatkozás után néhány évvel bárki „visszaöregszik”, a homeopátia – megfelelően alkalmazva – képes számos, az öregedéssel járó tünetet tartósan enyhíteni. És mindezt mellékhatások, kockázatok nélkül.

 

 

Lazán és kedvesen az első randevún – a homeopátia itt is segít

 

Nux vomica C30: emésztési panaszokban, kellemetlen izzadásra, visszértágulatokra, valamint táskás könnyzacskókra, olyan embereknek, akik hajlamosak összevissza enni sokféle ételt.

 

Lycopodium C30: hektikára, érzelmi ridegségre, hasi felfúvódásra és bélgázokra, akik úgy érzik, nem képesek megbirkózni helyzetükkel.

 

Sulfur C30: szájszag minden étkezés után, hasmenésre való hajlam, túlterhelt anyagcsere.

 

Calcium fluroatum C30: karcsú testalkat, gyenge kötőszövetek.

 

Natrium muriaticum C30: narancsbőr, száraz bőr, száraz nyálkahártyák.

 

 

Homeopátia szexuális zavarok esetére

Ferrum phosphoricum D30: Gyulladt nyálkahártya esetén ez a vastartalmú só meggyorsítja a gyógyulást.

 

Cantharis C30: Erősen égő, éles, szinte elviselhetetlen nyálkahártya-fájdalmakra gyors segítséget nyújt.

 

Staphisagria C30: A partner okozta sértés miatt előállt impotencia vagy a vágy hiánya.

 

 

A golyócskák az időskori szerelemben is segítenek

 

Agnus castus C30: A barátcserje homeopátiás készítménye az idősebb korosztálynak hozza meg a kedvét a testi szerelemhez.

 

Hippomanes C30: Ezt a szert már az ókorban is mint a férfierőt támogató gyógyszert ismerték, hasonló indikációval célszerű szedni.

 

Sepia C30: A tintahal tintájának homeopátiás készítménye. Nőknél javallt, akinek fájdalmat okoz a nemi aktus, főként olyan nőknél, akik azt szeretnék, hogy partnerük többet udvaroljon, kedveskedjen nekik.

 

 

Potencia a megfelelő homeopátiás potenciával

A potenciaproblémákra alkalmazott termékek óriási forgalma azt mutatja, hogy napjainkban a szexualitás egyre inkább a középpontba kerül. Ha visszatekintünk a korábbi évszázadok orvosi irodalmába, megállapíthatjuk, hogy az ilyen jellegű gyógyszerek már régen is nagyon keresettek voltak. Az ókori és középkori emberek talán még nálunk is nagyobb hangsúlyt helyeztek arra, hogy testüket előkészítsék a szerelmi légyottra. A korabeli emberek, akik gyógyítókhoz fordultak, gyógyító „varázsitalokat” kértek és nem orvosi tanácsokat.

 

Bizonyos mértékben befolyásolható az emberi szexualitás a következő homeopátiás készítményekkel:

 

Lachesis C30: Ez a kígyóméreg aktiválja a szexuális vágyat és fokozza a test érzéki kisugárzását.

 

Ambra grisea C30: Ez az anyag számos parfüm fontos alapanyaga, a félénk embereken segít, hogy megszabaduljanak szégyenérzetüktől.

 

 

Hahnemann csodálatos gyógyszerkincse számtalan esetben bizonyította hatásosságát

 

Phosphor C30: Ez a jól égő elem megnyitja az érzelemvilágot, és hatására háttérbe szorulnak mindennapi gondjaink, bajaink.

 

Kalium carbonicum C30: Ez az ásvány csökkenti izomtónusunkat, és lelkileg is ellazít.

 

Bufo C30: A varangyos béka mérge segít leküzdeni undorunkat az idegen testváladékoktól és az idegen vagy szokatlan illatoktól.

 

Petroselinum C30: A petrezselyem nem csak kedvelt konyhai fűszernövény, hanem általános serkentő, amely a nemi szervekre hat.

V. T.
XIII. évfolyam 6. szám

Címkék: homeopátia, szerelem

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.