Új a terápiában

Van remény! - 2006. január

Meggyógyult az egész család


 

Hogy az allergia gyógyíthatatlan lenne? Badarság! És tudják, miért vagyok olyan biztos ebben? Mert többszörös, élő példával is meg tudom cáfolni! Kedves reményvesztettek, esetleg kételkedők! Hallgassák meg most a Tarnóczay család, pontosabban a férjem és jómagam gyógyulásának hiteles történetét. Saját történetemmel kezdem, mivel az én gyógyulásom adott inspirációt a többiek számára is, hiszen most már szintén gyógyulófélben levő Merci lányunkat hordjuk rendszeresen a nekünk gyógyulást hozó klinikára.

 

1970-ben születtem, egészségesen, és később sem volt rám jellemző az átlagtól eltérő betegéghajlam. Bár azelőtt is bizonyos időközönként tüsszögtem és kapart a torkom, az allergiás tüneteim csak 1999-ben törtek elő, ami gyakori fulladással, szemviszketéssel, erős tüsszögéssel járt. Gyakran aludni sem tudtam. A körzeti orvosom provokációs asztmavizsgálatot javasolt, és az allergiatesztet is megcsináltattam. Kiderült, a háziporon és a kutya-macskaszőrön kívül minden fűre-fára allergiás vagyok, amelyben a parlagfű vezetett ötcsillagos csúccsal! Tüneti szereket kaptam, amitől egyre romlott a közérzetem: eluralkodott rajtam az állandó levertség, fáradtság, a nyomott hangulat. Ezen tüneteket azonban jelzésértékűnek vettem, és úgy gondoltam, túl fiatal vagyok ahhoz, hogy ebben az állapotban éljek tovább életem végéig, nem beszélve a gyermekem iránt érzett felelősségről. Az egyik női magazinban bukkantam rá egy cikkre arról, hogy ha az ember allergiás hajlammal rendelkezik is, ennek egyáltalán nem szükségszerű megjelennie, sőt, a folyamat visszafordítható. 2000 elején hívtam fel a Medic Poliklinikát, amelynek vezető orvosától a cikk származott, és időpontot kértem tőlük. Először a Voll-féle számítógépes diagnosztikai vizsgálaton teljes energetikai térképet kaptam szervezetem állapotáról. A klinikán dolgozó orvosok elmondták, nem elég az allergiát csak tünetileg kezelni, hiszen a krónikus betegség hátterében általában egy állandó, más eredetű góc áll, tehát a kiváltó okot kell megszüntetni, holisztikus szemlélettel, az egész embert vizsgálva, a gócot kiiktatva valóban meg lehet gyógyítani a beteget, nemcsak az adott betegséget "kezelgetve".

 

Ebben a szemléletben küldtek el alapos belgyógyászati vizsgálatra, allergológiára, fül-orr-gégészetre, a fogászaton pedig kicseréltettük az amalgám töméseimet természetbarátabb, gócot nem okozó tömőanyagra. Kiderült, kisebb nőgyógyászati panasszal és gyulladt mandulával is "dicsekedhettem". Ezek után megkaptam a személyre szabott homeopátiás kúrámat. Az első két hónapos kúra végén még nem történt komoly változás, azonban a 3-4. kúra után látványosan jobban éreztem magam, és egy évbe telt, míg végre teljesen tünetmentessé váltam. Alapos ember lévén, gyakran jártam vissza kontrollvizsgálatra, ezért először hosszú időbe telt, míg el tudtam fogadni: már nem tartozom az allergiások népes táborába. 2002-ben saját magamat is "hivatalosan" gyógyultnak nyilvánítottam. A betegségem alatt sokkal öregebbnek éreztem magam, most azonban egyáltalán nem is érzem az idő múlását. Fiatalabb vagyok, mint valaha, pedig nyolcéves lányom van, s a fiam is már lassan négyéves lesz.

 

És míg számomra a gyógyulás ma is alig felfogható csoda érzését nyújtja, addig a férjem számára sokkal gyorsabb és természetesebb folyamat volt az allergiájából kigyógyulni, ami náluk alapvetően "családi örökségnek" számított. Ő azonban, velem ellentétben, már gyerekkorában is allergiás tüneteket produkált, állandó orrfújással, fulladással. A családi ház, ahol felnőtt, patinája ellenére igen dohos, régi épület, ami csak tetézte a problémát. A férjem is, velem együtt, jó ideig tüneti szereken élt, míg végül két éve, bizonyítva saját, személyes győzelmemet az allergia fölött, sikerült őt is "elcipelnem" a klinikára, ami nagy szó férfiaknál, akik közismerten kevésbé törődnek egészségükkel, különösen az olyan állandóan elfoglalt, nyüzsgő üzletemberek, mint az én párom. A Voll-módszerrel komoly energetikai elváltozást sikerült kimutatni a mandulájánál, ami időközben aztán be is gyulladt, és így nem maradt más hátra, mint eltávolítani. Ez fontos lépés volt a góctalanítási folyamatban. Természetesen az ő amalgámtöméseit is kicseréltettük a fogászaton, miközben ő is buzgón szedte a személyre szabott homeopátiás kúráját. Körülbelül négy kúra alatt vált teljesen tünetmentessé, és fél éve egyáltalán semmi lyen szert nem szed, még homeopátiát sem. Ma már az összes allergén, amely azelőtt megkeserítette az életét, a parlagfűtől kezdve a háziporatkáig, teljes mértékben hatástalannak bizonyul vele, azaz megerősített immunrendszerével szemben. Továbbra is rohan, szervez, keményen dolgozik, mintha soha életében nem is lett volna beteg azelőtt. Merci lányunk azonban még nehezebb helyzetből "indított", hiszen genetikailag úgyszólván mindkét oldalról "megerősítve" kapta az allergiás hajlamot. Amikor észrevettem nála a klasszikus tüneteket, mint pl. az orrdugulás, szemgyulladás, tüsszögés, ő már nem is kapott hagyományos tüneti szereket, hiszen azonnal a klinikára kértünk számára időpontot. Egy éve, amióta a homeopátiás szereit szedi, gyakorlatilag tünetmentessé vált, legfőképpen, ami az allergiát illeti, azonban mivel alapos kezelésről van szó, ha kicsit is, de minden egyes kontrollvizsgálaton találnak nála valamit, hiszen itt valóban nem a betegséget, hanem a beteget gyógyítják. Számomra azonban kétség sem fér hozzá, hogy csak néhány nap vagy hónap kérdése, hogy ahogy a doktornő fogalmazott, ő is a "Gyógyult Szent Család" méltó tagjává váljék. Hogy "szent" család lennénk, azt nem vagyok hivatott megítélni, hiszen a történetünkből is kiderült, nagyon is természetes, mindennapi gondjaink vannak, mint mindenki másnak, hacsak nem arra gondolok, hogy számunkra valóban "szent" a család fogalma. De én már akkor is boldog vagyok, ha egyszerűen a "gyógyult család" kifejezést használhatom mindannyiunk számára. És ugyanezt kívánom Önöknek is!

 

Szeretettel,

Dr. Kecskés Gabriella
XII. évfolyam 1. szám

Címkék: allergia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.