Új a terápiában

Van remény! - 2006. június

Meggyógyultam


de nem is akárhogy! És minden egyes allergiás beteg jól nyissa ki a fülét: 40, azaz negyvenéves allergiás múltat tudhatok magam mögött! Úgy is szoktam fogalmazni: én már akkor is allergiás voltam, amikor az még divatba sem jött!

 

Úgy tűnik, sikerült a gyógyulásommal is megelőznöm a koromat, hiszen az akkorra datálható, amikor végre valóban kezd jó értelemben "divatossá", sőt, hivatalosan is igazolhatóvá válni az a tendencia, hogy az allergia igenis gyógyítható!

 

A "karrieremet" 20 évesen kezdtem állandó bronchitisszel, légcsőhuruttal, folyamatos, részben száraz, részben hurutos köhögéssel, amit csak tetézett a krétaporveszély, aminek fiatal koromtól kezdve egészen mostanáig "tanítónéniként" ki voltam téve. Akkor még nem voltam vele tisztában, hogy allergiás vagyok.

 

Arról nem is beszélve, hogy kénytelen voltam a meg nem kapott gyermekbetegségeket is felnőttként átélni, hiszen a "büdös kölykök" behozták azokat nekem az iskolába. Ezeket persze sosem tudtam az imádott gyerekeim rovására írni, de ezek a betegségek is gyengítették az immunrendszeremet. Először a körzeti orvoshoz fordultam a köhögés miatt, majd a János Kórházba, de sem itt, sem a tüdőgondozóban nem tudtak semmit kimutatni. Rossz volt a közérzetem, fáradékony voltam, és az állandó köhögés miatt a villamoson elhúzódtak tőlem az emberek. Az összes kanalas köptetőt kipróbáltam, ami akkor és azóta létezett, szó szerint "végignyaltam a palettát", de nem változott semmi az évek hosszú során át. Majd egyre erősebb gyógyszereket kaptam. Voltak ugyan rövidebb panaszmentes időszakaim, azonban a téli, meghűléses időszakok, a városi szmog, a krétapor gyakorlatilag permanenssé tették szenvedéseimet. Volt olyan, hogy azt álmodtam, lefejeznek, mert annyira nem kaptam éjszaka levegőt. Később az allergiateszten kiderült, a kutya-macskaszőr, a parlagfű, a házipor, a krétapor és a dohányfüst mellett még rendkívül sok gyógyszerre, így például a penicillinre és az antibiotikumok nagy részére is allergiás voltam. Az egész úgy festett, hogy szinte kezelni sem tudtak semmivel. Természetesen én is megkaptam a receptet, amit minden allergiás: "Ezzel Önnek együtt kell élnie!" Eleinte úgy próbáltunk úrrá lenni a problémán, hogy gyakran jártunk egy kis friss levegőt szippantani Ausztriába, ami rövid időre valóban enyhítette a tüneteimet, de végleges megoldásnak ez sem bizonyult. Az egyre elkeseredettebb harc mellé lelki problémák is társultak, míg végül hosszas tipródás után 2003 februárjában időpontot kértem a Medic Poliklinikán, hiszen már többször olvastam az allergia gyógyíthatóságáról, illetve a betegek holisztikus gyógyításáról írt cikkeit különböző folyóiratokban. Hogy mit is jelent a holisztikus szemlélet, amivel a klinika gyógyít? Pontosan azt, amit velem is csináltak! Azaz nem a betegségemet kezdték kezelgetni, hanem engem, mint egész embert vettek kezelésbe, az egész orvoscsapat, méghozzá alaposan.

 

A Voll-féle számítógépes eljárás kimutatta az összes energetikai elváltozást a szervezetemben, teljes térképet adva arról. Ezek után, mivel a klinikán a szemlélet ötvözi a keleti orvoslást a hagyományos nyugati módszerekkel, morfológiai vizsgálatokat is elrendeltek nálam. A laborvizsgálat előzetes, akkor már nem fennálló chlamydia pneumoniae fertőzést állapított meg, és az ultrahangon azt is megtudhattam, krónikus arcüreggyulladásom van. Ezek után folyamatos, állandó garatkezelést kaptam, és ez is nagyban hozzájárult a gyógyulásomhoz. Kiderült közben az is, hogy egy korábbi nőgyógyászati problémám nyálkahártya-sorvadáshoz vezetett, és ez is összefüggött az allergiámmal. Megkaptam a nekem szánt homeopátiás-izopátiás kúrát, amit több hónapon keresztül kellett szednem. Különös módon először nem is erősödtek fel a tüneteim, hanem elkezdtem egyből jobban lenni. Így is kellett 3 év állandó, türelmes, kitartó munka és hit, míg végül idén januárban már végleg "elzavartak" a klinikáról, mondván, egészséges ember lévén adjam át a helyem a rászorulóknak. Persze kétévenkénti kontrollvizsgálatra így is visszavárnak, ez kötelességem is. A köhögésem azonban teljesen megszűnt, és már vígan üldögélhetek kint tavasszal, hiszen semmilyen pollen nem zavarja meg a nyugalmamat. A legjobban azt élveztem a három év állandó látogatásai alatt, hogy soha nem éreztem magam úgy, mintha futószalagon lévő árucikk lettem volna, s az összes dolgozó teljes odaadással, törődéssel kezelte a legkisebb problémámat is. Ezért külön szeretném köszönetemet kifejezni.

 

De nem is ez a leglényegesebb: Tudják, milyen érzés majdnem negyven év után újra egészségesnek lenni? Elmondhatatlan. Azonban inkább azt tanácsolnám, ne várjanak ennyi ideig a gyógyulással! (x)

 

Nagyon sok szeretettel: Nagy Jenőné

Szőke Orsolya
XII. évfolyam 6. szám

Címkék: allergia, Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.