Új a terápiában

Van re­mény! - 2007. szeptember

Meggyógyultam az allergiámból


Kedves Gyógyulni vágyók! Szinte inkognitóban írom ezeket a sorokat, mint a 19 éves Marcell fiam édesanyja, mivel az én hatalmas, erős, nagyra nőtt, makkegészséges csemetém joggal kikérhetné magának, hogy róla „holmi betegség-rovatban” egyáltalán szó eshet! Hiszen olyan régóta egészséges már, hogy szinte nem is emlékeztem, mikor jártunk először a Medic-Poli­klinikán, ahol a fiam véglegesen meggyógyult, vagy 10 évvel ezelőtt.

 

7 évesen kezdődött az allergiája, amiről akkor még nem tudtuk, hogy valóban mindenféle „fűre-fára” allergiás, hiszen nagyon stramm gyerek volt mindig is, jóformán semmilyen gyermekbetegségben nem szenvedett. Mivel Marcell rendszeresen úszni járt, akkor azt gondoltam, talán azért tüszszög állandóan, mert megfázik a vízben. 7 éves korától szinte állandóan végigtüsszögte, köhögte az egész nyarat, kora tavasztól késő őszig. Szegény gyermekem teljesen bedugult orral járt-kelt. Akkor még nem sejtettem, hogy a levegőben lévő pollenekre reagál, és nem a víz okozza az állandó irritációt. Először a körzeti orvosunkhoz fordultunk, majd a fül-orr-gégészetre, ahol állandó arcüregröntgennel gyötörték. Ennek hatására kivetettük mind az orr-, mind a garatmanduláját. Ennek ellenére nem javult az állapota. Aggódó szülők lévén minden követ megmozgattunk, hogy segítsünk rajta, de semmi nem használt. A hagyományos allergiatesztet is megcsináltattuk, ahol ugyan kimutatták, hogy Marcell „nem nagyon csípi” a kora tavasztól késő őszig virágzó pollenek semmilyen fajtáját, de sajnos válaszként az orvostudomány csak annyit mondott: ebbe bele kell törődnünk, rengeteg az allergiás. Én azonban nem az a „beletörődős” típus vagyok, főleg, ha a gyerekem egészségéről van szó. Ugye, Kedves Anyukák, nem mondok ezzel túl sok újat?! Összesen 3-4 év tanácstalanság után, véletlenül meghallottam, hogy egy rádióműsorban dr. Kecskés Gabriella, a Medic-Poliklinika igazgatója egészen másképpen beszél az allergiáról, úgyszólván forradalmian, ellentmondva a közhiedelemnek, vagyis hogy holisztikus szemlélettel az allergiás beteg igenis meggyógyítható, sőt, egészségesen is tartható. Ekkor már nem volt mit veszítenünk, mert amit lehetett, mindent kipróbáltunk, és én nagyon szerettem volna enyhülést hozni a fiam panaszaira. A doktornő a Voll-módszerről beszélt, melynek segítségével teljes térképet kaphatunk a szervezetünk energetikai állapotáról, és ezzel az informatikai vizsgálattal a betegségek mélyebb összefüggései tárhatók fel. Mivel magam is fogékony vagyok az alternatív gyógymódokra, nagyon megörültem. Elmentünk hát a Medic-Poli­klinikára egy Voll-vizsgálatra, ami tényleg kimutatta az orrmelléküregek érintettségét, és más energetikai elváltozásokat is. Elmondták azt is, hogy szükség lesz más, hagyományos vizsgálatok elvégzésére is. Ilyen volt a teljes belgyógyászati, illetve gégészeti vizsgálat. Nagyon alaposan körbejártak mindent. Még mindig emlékszem, hogy a gégész doktornő arcüregultrahangot csinált Marcellnál, amit végre élvezett, mert közel sem volt olyan veszélyes, mint az azelőtti röntgen. Még mielőtt megkapta volna a személyre szabott homeopátiás kúráját, immunerősítőket kapott.

 

A kúra ideje alatt kínosan ügyeltem arra, hogy iskola előtt mindig bevegye a bogyócskáit, aminek meg is volt a hatása! Azon a nyáron, ami számításaim szerint 1996 nyara lehetett, már egyáltalán nem jöttek elő a tünetei! Ennek ellenére a tanácsoknak és a klinikán jelen lévő szigornak köszönhetően egész évben végig szedte a kúráját. A következő tavasszal már semmit nem sikerült kimutatni nála, hiába keresték nagyítóval az allergiás tünetek mélyebb okozóit, azok már messze jártak! Végleg elhagyták az én nagy fiam szervezetét, aki egészségesebb, kicsattanóbb volt, mint valaha! Azóta sem vagyok képes belediktálni semmilyen gyógyszert, de nincs is igazán szüksége rá! Ezt kívánom minden gyógyulni vágyónak és aggódó édesanyának, hogy ez legyen a legnagyobb gondjuk! Igaz, Marcell oda is figyel az egészségére. Nagyon fontos persze elmondani, hogy az allergia örökletes hajlama megmarad, ezért az egészségesen tartáshoz alapvető kétévente egy-egy kontrollvizsgálat megejtése, ami sokkal megnyugtatóbb, mint éveken keresztül szenvedni. De ahogy már mondtam: ennél nagyobb baj ne érjen minket! Ugyanezt kívánom minden kedves gyógyulni vágyónak! Üdvözlettel,

Karvaly Gyöngyi, Marcell édesanyja, szerk:Szőke Orsolya
XIII. évfolyam 9. szám

Címkék: allergia, Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.