Új a terápiában

Van remény! - Meggyógyultam!


Kedves Sorstársak! Képzeljenek el egy sportolót, akinek gyerekkora óta mindene a futás, az atlétika - asztmás betegként, vagy egy szerető, lánglelkű, kétszeres macskatulajdonost - macskaszőr-allergiával megáldva! Nem hangzik jól, ugye?

 

Szerintem sem, pedig egy időben mindkettő egy személyben, Oláh Ildikóban, vagyis bennem látszott megvalósulni. Szerencsére ezt sohasem fogadtam el teljesen! Hiszen nemvolt ez mindig így: egészséges gyerek voltam, 10 éves koromban atletizálni kezdtem,majd testnevelés tagozatos gimnáziumban érettségiztem, és később évekig dolgoztam aerobikoktatóként. Húszévesen kerültem fel Budapestre, itt kezdődtek a tüneteim a 90-es évek eleje-közepe táján. Éjszakánként gyakran ébredtem fel nehézlégzésem miatt, vagy arra, hogy folyik az orrom, és nagyon erősen viszket a szemem.Akkor elképzelhetetlennek tartottam, hogy macskaszőrre lennék allergiás, hiszen a cicáink azelőtt is és azóta is nemcsak a lakásunk, de az életünk "főbérlői" is, és gondolni sem mertünk volna arra, hogy megváljunk tőlünk. Rendületlenül jártam fitneszedzésre és futni is, ami az egyre elhatalmasodó asztmám miatt nagyon nehezen voltmegvalósítható. Idővel annyira súlyossá váltak a rohamaim, hogy hetente mentünk az ügyeletre. Az életminőségem egyre romlott, éjszakánként azért imádkoztam, hogy minél gyorsabban elaludjak, és túl legyek az éjszakai fulladásos időszakon.Dagadt, vörös szemeimen a szemcsepp sem tudott már segíteni. Bár "felmentést" a testnevelés alól továbbra sem adtam magamnak, azonban komoly döntést hoztam: szükségem van az életemre macskástul és sportolással együtt, tehát a betegségnek kell távoznia, nem a körülményeimnek!

 

2001 nyarán egy ismert női lapban olvastam a Medic Poliklinikáról, ahol már évek óta foglalkoztak allergiagyógyítással, holisztikus szemlélettel, az egész embert vizsgálva, a valódi Voll-módszert alkalmazva. Akkor még nem tudtam, mit is jelent ez. Bejelentkezésemkor elmondták, az allergiám és az asztma összefügg egymással, sőt, az egy és ugyanaz, hiszen mindkét tünet az immunrendszer betegsége. Elmondták azt is, hogy az egymással szorosan együttműködő hagyományos és nem hagyományos orvoslást ötvöző, de szinte kizárólag orvosokból álló teamfeladata nem az allergénjeim megállapítása, hanem a szervezetemben lévő gócok, energiablokkok feltárása, amik az immunrendszeremet terhelik, hiszen az allergének eddig is itt voltak a környezetünkben, de a szervezetünk változott meg, és váltunk egyre többen allergiássá a megváltozott körülmények hatására. A Voll-módszerrel kitesztelték az egyénre szabott homeopátiás szereimet, amit kúraszerűen kezdtem el szedni. Mindenhová,még az orvoscsapat tüdőgyógyász-allergológusához is elküldtek, ahol hagyományos allergiatesztet is végrehajtottak rajtam. A számtalanféle, pollen-, parlagfű-, bükkfa-, tölgyfa-, fűzfa-, lándzsásútifű-allergiám mellett - írd és mondd! - 4 keresztes volt a macskaszőr! Türelemre intettek, és az elején a tüdőgyógyász doktornő még hagyományos gyógyszerek alkalmazását is javasolta, olyan súlyosnak találtatott az asztmám, mert a homeopátia eleinte felerősíti a tüneteket, és fontos, hogy ne egyoldalúan, hanem globálisan gyógyuljak meg. Nagy volt a tét, higgyék el! Az első két hét valóban rosszabb volt, azonban szépen lassan javulni kezdtem. Három kúra után még egy teljes évig szedtem kiegészítő homeopátiás kúrát. 2003 novemberében állapították meg: elmúlt az allergiám! Kíváncsiságból a saját körzeti orvosi rendelőmben is megcsináltattam az allergiatesztet mind bőrpróbaként, mind pedig vérből kimutatva. Az ott dolgozó doktornő azt mondta, az nem lehet, hogy teljesen negatív az eredményem, biztosan erős tüneti gyógyszereket szedek. Pedig addigra már semmit sem szedtem, még homeopátiát sem.

 

A 2004-es, illetve most a 2005-ös évi kontrollvizsgálaton a klinikán már csak heccből is megcsináltattam a hagyományos allergiatesztet, és mind a kétszer teljesen negatív lett! Az allergia-időszak "normálisan" már február-márciusban elkezdődik, amitől azelőtt már hónapok óta szenvedtem. Most viszont már azt sem tudom, "mi fán terem a pollen"! Persze a kúrák alatt sem hagytam abba a fitneszedzést, sem pedig a napi futást. A környezetem nem változott meg, a cicáim továbbra is velünk élnek, de az életminőségem megváltozott! Én győztem, nem a betegség! És kérem Önöket is, higgyenek saját magukban, higgyenek abban, hogy meggyógyulhatnak! A kételkedőkkel pedig bármikor szívesen "összefuthatunk" egy meggyőző beszélgetésre a Margit-szigeten! (x)

 

Szeretettel:

Szőke Orsolya
XI. évfolyam 7. szám

Címkék: allergia, asztma, Medic-Poliklinika, Voll-módszer

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.