Új a terápiában

Végleges gyógyulás paleo-ketogén étrendi monoterápiával

Gyermekkori sokízületi gyulladás teljes és végleges gyógyítása paleo–ketogén étrendi monoterápiával

  A hatéves, mindaddig egészséges Máté egy éjszaka hasgörcsökkel ébredt. Ezzel megkezdődött a család hosszan tartó kálváriája. Az orvosok nem tudtak magyarázattal szolgálni, miért van egyre rosszabb állapotban a kisfiú, tüneteit különböző gyógyszerekkel, szteroidokkal próbálták kezelni. A szülők a szerencsének köszönhetően ismerték meg a megoldást: a paleo-ketogén étrendet, amivel a gyermek teljesen és véglegesen meggyógyult. Az alábbiakban az édesanya beszámolóját és dr. Tóth Csaba orvosi kommentálását olvashatják.


  Tanulságos esetleírás

  2016 őszén kezdődött az akkor 6 és fél éves Máté és családja kálváriája. Az addig makkegészséges kisfiú, akit a gyermekbetegségek is elkerültek, minden előzmény nélkül durva hasgörccsel ébredt éjszaka. Végül hányt, azután megkönnyebbült. Először gyomorrontásra gondoltak a szülők, csakhogy a hasi görcsök állandósultak, rendszeresen jelentkeztek, és a vége mindig ugyanaz volt: hányás, majd megkönnyebbülés. A szülők természetesen a háziorvoshoz fordultak először, majd az összes környékbeli kórházat bejárták, de jóformán semmit nem tudtak meg arról, hogy mi az oka a hasfájdalmaknak.

   

  Volt, ahonnan elküldték őket azzal, hogy az egészségesnek tűnő kisfiú édesanyja túlaggódja a dolgot. Volt, ahol komolyan vették a problémát és számtalan diagnosztikai vizsgálatot végeztek, amik viszont semmi eltérést nem mutattak.

   

  – Rettenetesen aggódtunk, de senki nem tudott magyarázatot arra, mitől fáj a kisfiunk hasa, mi okozza a görcsöket – számolt be a Természetgyógyász Magazinnak az édesanya. A hányattatás 6 hónapig tartott, ezalatt a szülők átélték a vakbélgyulladás, az epeprobléma, az ételallergia és számtalan más betegség minden aggodalmát. Diagnózist, megoldást azonban senki nem tudott mondani. Egyre-másra születtek a leletek, a zárójelentések, de mindez nem hozott eredményt.

   

  – Ösztönösen, minden előképzettség nélkül megpróbáltam egy általam jónak vélt diétát – emlékszik az anyuka.

   

  – Kizártam az étkezéséből a glutént, a tejtermékeket és más olyan alapanyagokat, amikről úgy tudjuk, hogy erősen allergének. Úgy tűnt, ez használ, a hasfájás, a hányás lassan elmaradt. 2017 áprilisában már úgy gondolták, helyreállt a gyermek egészsége, amikor az egyik reggel hurkára dagadt ujjacskákkal kelt ki az ágyából, furcsán ment, merevnek tűnt minden mozdulata.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin novemberi lapszámában olvashatják!

  Dr. Tóth Csaba
  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.