Új a terápiában

Vérdiagnosztika

A vér olyan, mint egy névjegykártya. Ha megbetegszik, mi is betegek leszünk. A német Michelrieth Természet klinikán évek óta alkalmazzák a tapasztalati gyógyászatban elterjedt diagnosztikai eljárásokat, amelyek között egyre nagyobb jelentőséggel bír a vérkenetteszt és a sötét látóterű mikroszkóp alatt végzett vitális vérvizsgálat.


 

A vér segítségével testünk zavarai jóval azelőtt felismerhetők, mielőtt még panaszok alakulnának ki, vagy mielőtt hagyományos labordiagnosztikai módszerekkel igazolni lehetne bármi kórosat.

 

A vérkenetteszt és a sötét látóterű mikroszkóp alatt végzett vérvizsgálat olyan eljárások, amelyek célzottan vizsgálják testünk anyagcseréjének állapotát és egész belső miliőnket. Segítségével megítélhető a szervezetben jelenlévő anyagcsere-salakanyagok, környezeti mérgek, valamint korábbi betegségekből visszamaradt terhelő anyagok (pl. baktérium toxinok) mennyisége. Az említetteken túlmenően mindkét módszer értékes információkat szolgáltat arról, hogy a páciens betegsége milyen stádiumban van éppen. Az így nyert adatok alapján személyre szabott terápiás tervet lehet felállítani.

 

Mindenki, tehát az egészséges személy vérében is megtalálhatók bizonyos mikroorganizmusok. Ezekből a környezetüktől függően - pl. a testnedvek pH-értékének függvényében - kóros formák alakulhatnak ki, amelyek a gazdaszervezet ellen fordulnak és betegségeket okoznak. Sokféle pangásos betegséget, pl. a mucor racemosus Fresen nevű szimbióta kóros formái idézik elő, a mozgásszervrendszeri megbetegedések jelentős részében pedig az aspergillus niger nevű szimbióta vesz részt.

 

  

 Ritkán tükröződik a makrokozmosz olyan tisztán az emberi mikrokozmoszban, mint a sötét látóterű mikroszkóp alatt vizsgált vércseppben

 

A sötét látóterű mikroszkóppal végzett vitális vérvizsgálat során a frissen levett vért analizálják. A véralkotó elemeket alaposan, meghatározott kritériumok alapján vizsgálják. Az éhgyomorra levett vért a páciens ujjbegyéből veszik, az így nyert cseppeket tárgylemezre cseppentik és fedőlemezzel lefedik. A vérvételt követően azonnal megkezdődik a mikroszkópos vizsgálat, amely kb. 15-20 percig tart. A vizsgálatot néhány óra múlva megismétlik.

 

A laborban nagy teljesítményű mikroszkópokat használnak, amely erős nagyításban nagy felbontású képet ad a vérkenetről.

 

A vizsgálat során a következő kritériumokat veszik figyelembe:

 

Egészséges vagy kóros vérmiliő

Ki kell mutatni és differenciálni kell a szimbiótákat. Ezek többek között a táplálékkal jutnak szervezetünk be. Az egészséges szervezetben csak bizonyos, nem kórokozó formájuk mutatható ki. A test belső környezetétől függően azonban kóros formákat vehetnek fel. Ilyenkor pathoszimbiózisról beszélünk.

 

  

Az egészséges ember vérében a vörösvértestek lazán, egyenletesen helyezkednek el (balra).
Jobrra: A felvétel egy rákbeteg vérmintájáról készült. Világosan látható, hogy a vörösvértestek összetapadtak, mint a rollnizott pénzérmék. Ez legyengült immunrendszerre utal

 

Vörösvérkép

• A vörösvértestek elhelyezkedését, alakját ítélik meg, valamint azt, hogy megtámadták-e őket mikroorganizmusok.

 

Fehérvérkép

• A fehérvérsejtek állapota alapján az immunrendszer állapotára lehet következtetni.

• Allergiás és gyulladásos reakciókról tájékoztat.

• Autoimmun-betegségekről (pl. reuma) tájékoztat.

 

Szérum

• A véralvadásról tájékoztat a vérlemezkék állapota alapján.

• A vér viszkozitását vizsgálják.

• A vér terheltsége salakanyagokkal.

• Fertőző gócokra utaló jelek vizsgálata.

• Esetleges gombafertőzésekre utaló jelek vizsgálata.

• Fehérje- és zsíranyagcsere-zavarok vizsgálata, húgysav terhelés.

• Szabad gyökök és az ásványianyag-összetétel vizsgálata stb.

 

 

Az egészséges és a beteg vér

Az egészséges ember vérképe a mikroszkóp alatt világos, fellazult vörösvértesteket mutat.Betegség esetén ellenben a vörösvértestek besűrűsödnek, összetapadnak egymással. A jelenség az egymás mellé helyezett pénzérmékre emlékeztet.

 

  

A táplálkozás is meglátszik a véren. A sejtek deformálódását a vérben lerakódott káros anyagcseretermékek okozzák (fenti felvétel).
A vegetáriánus ember vérében a sejtek szabályosak, épek (jobbra)

 

Táplálkozásunk is nyomon követhető a vérben. A húsevők vérére sok deformált sejt és fokozott fibrinképződés jellemző. A szérum zavaros, ami az ingerületi állapotban lévő immunrendszerre, hiányállapotokra és túlzott fehérjefogyasztásra utal. A vegetáriánus ember vérében tiszta sejtstruktúrákat találunk, és itt jellemző a tiszta szérum is. A növényevők vérének sűrűsége és áramlási tulajdonsága is kifogástalan, és kiváló az oxigén felvevő és -szállító képessége is.

 

 

Hogyan segít egy vércsepp megtalálni a megfelelő terápiás módszert?

Sabine Linek német természetgyógyász sok év tapasztalata alapján meggyőződéssel vallja, hogy a legtöbb betegség a nem megfelelő összetételű vér miatt alakulhat ki. A fenyegető betegségeket, pl. sejtek elfajulását, szívinfarktust vagy agyvérzést hónapokkal előre kiderít a vérteszt segítségével.

 

  

A bal oldali kép egy vérszegény nő vérmintájáról készült. A vérszegénység oka: egy artériás vérzés.
Mellette: A felvételen kirajzolódó szívforma arra utal, hogy a betegnek e szerve érintett. Ebben az esetben egy infarktus által fenyegetett betegről van szó

 

A természetgyógyász a vérben tisztán látja az egyes szerveket is, pl. a szívet. Bár a módszer tudományos szempontból nem bizonyított, a vércsepp-diagnózis sokféle módszere elterjedt. Említésre méltó az Auras-Blank-féle módszer, amely szerint a beteg szervek szintén tisztán felismerhetők a mikroszkópos képen.

V. T.
XI. évfolyam 3. szám

Címkék: vérdiagnosztika

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.