Új a terápiában

Zöld energia lúgosítással

A tavaszi fáradtságra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint az új évszak kellemetlen velejárója. Sokan azt hiszik, természetes, hogy tavasszal fáradékonyabbak, és csak egy kis vitaminhiány áll a probléma hátterében. Mindez tévedés, hiszen egyáltalán nem törvényszerű, hogy mindenkit utolér a tavaszi fáradtság! Kíváncsi a titok nyitjára?


A túlságosan elsavasodott és a káros mikroorganizmusoktól hemzsegő szervezet esetében talán a legfőbb tünet a fáradtság. A mikroorganizmusok a testünkben megerjesztik a cukrot, amelyet egyébként energiatermeléshez használnánk. Ez olyan, mintha próbálnánk megtölteni a kocsink benzintankját, miközben valaki a másik oldalon folyamatosan szívná kifelé az üzemanyagot. Az pedig egyértelmű, hogy a működéshez szükséges energia nélkül az autó nem fog túl messzire jutni, vagy legalábbis rosszul fog teljesíteni. A savas szervezetben termelődött mérgek gátolják a fehérjék, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok felszívódását, ennek következtében pedig a test rosszabb hatásfokkal képes enzimeket, hormonokat és még sok száz egyéb, a sejtek energiatermeléséhez és a szervek működéséhez szükséges kémiai vegyületet termelni. Ez gátolja a sejtek és az energiatermelésben szerepet játszó egyéb összetevők regenerálódását is. Az eredmény: fáradtság, rossz állóképesség, képtelenség a megfelelő izomtónus fenntartására, valamint általános gyengeség, nemkívánatos testsúlyingadozással és betegségekkel kiegészülve.

 

Jennifer története

Az asztma már akkor is folyamatos szenvedést okozott, amikor a gimnáziumi csapatban először kezdtem el röplabdázni. Az asztmás fulladás érzése mindig megrémített, de nem engedtem, hogy a légzési problémáim útjába álljanak annak a játéknak, amit az első pillanattól fogva annyira szerettem.

 

De egy évvel később, miközben tavasszal egy iskolán kívüli csapatban játszottam, az energiaszintem tényleg nagyon lecsökkent. Azt gondoltam, hogy az asztma elleni spray-vel van a gond, ezért elmentem az orvosomhoz ellenőrzésre. Ő adott egy másik asztma elleni spray-t reggelre a másik mellé, amit a játék előtt szoktam befújni. Annak érdekében, hogy ne kelljen az asztma elleni spray-től függenem, a családom segített változtatni az étrendemen, és elhagyni minden cukros és tejes ételt. Ez egy kicsit enyhítette az asztmámat. De a helyzet még mindig az volt, hogy ha testmozgás előtt nem használtam volna a spray-t, akkor rohamot kaptam volna. Állandóan kimerültnek látszottam.

 

A következő tavaszra már naponta tizennégy- tizenöt órákat aludtam, az iskolában egy nap csak egy órán tudtam részt venni. Úgy éreztem, hogy a baráti kapcsolataim leépülnek, mert a hétvégéken túl fáradt és rosszkedvű voltam ahhoz, hogy velük találkozzam. A nyaram egy részét azzal kellett töltenem, hogy bepótoljam azokat a tanórákat, amiket év közben kihagytam.

 

Egy újabb év telt el, amíg rátaláltam A pH csoda című könyvre, és megtudtam, hogy a szervezetemben lévő élesztő- és egyéb gombák hogyan okoznak szélsőséges fáradtságot, álmosságot és depressziót. Végigcsináltam egy háromnapos tisztítókúrát, amikor csak friss zöldségleveket ittam, elkezdtem használni a SuperGreens lúgosító készítményeket, friss zöldségeket ettem, kiegészítve gabonamagvakkal, csírával.

 

Teljesen visszanyertem az erőmet, és több energiám volt, mint korábban. Úgy éreztem, hogy mégiscsak kihozhatok valamit az életemből. Az első héten több mint két kilót fogytam. Képes voltam arra, hogy teljesen végigjátsszak egy röplabdamérkőzést, és csatlakoztam egy röplabdaklubhoz. Újra minden tanórán részt tudok venni az iskolában. Edzőterembe járok, részidőben dolgozom, és elegendő energiám és életerőm van ahhoz, hogy együtt legyek sok-sok barátommal. És ami a legjobb az egészben, az asztmám elmúlt!

 

Ha ez a program nem lenne, akkor, azt hiszem, csak úgy tudnék részesévé válni egy röplabdamérkőzésnek, ha elolvasnám a sportrovatot. Most, ha olvasok az iskolai csapatomról az újságban, akkor sokszor látom a saját nevem a legmagasabb pontszámot elért játékosok között! (x)

 

Ha bővebb információt szeretne a lúgosítással kapcsolatban, látogasson el a www.phcsoda.hu weboldalra. 

Gulyás Ági
XIV. évfolyam 4. szám

Címkék: elsavasodás, lúgosítás, tavaszi fáradtság

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.