Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A hólyaghurut kezelése házilag

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)

» Részletek

Hólyaghurut és hólyaggyengeség

A hólyaggyengeség és a hólyaghurut tipikus női betegség. Sokáig tabutéma volt mindkettő, de ma már nyíltan lehet róla beszélni. Jól bevált receptek léteznek a megelőzésére és a kezelésére.

» Részletek

Hólyagpanaszaink

A hólyaghurut gyakori jelenség. A nőknél 30-szor többször fordul elő, mint a férfiaknál. Ez egyrészt a rövidebb női húgycsővel függ össze, amelyen hamarabb és könnyebben feljuthatnak a kórokozók a hólyagba, másfelől azt is feltételezik, hogy a nők vizelete kevésbé savas, mint a férfiaké, ami szintén növeli a fertőződés veszélyét.

» Részletek

Irritált női húgyutak

Élete során minden második nőnek kialakul húgyúti fertőzése, s az érintettek harmadánál a fertőzés újra és újra visszatér. A panaszok néha úgy is fellépnek, hogy a vizeletben nem mutathatók ki kórokozók. A krónikus betegség idővel vizelettartási problémákhoz vezet. Minden korosztály egyformán érintett.

» Részletek

Vesemedence- és húgyhólyaggyulladás

A fenti címen megjelent ismertetésünket (lásd 2002. november, december és 2003. januári számainkat) kiegészítjük egy újabban elterjedt gyógyászati lehetőséggel.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.