Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Éjszakai bosszúság: vizelési inger

Ha csupán néha fordul elő, hogy éjszaka fel kell kelni a vizelési inger miatt, az még normálisnak számít. Ám ha ez többször, rendszeresen előfordul, akkor a legjobb esetben is kimerültek leszünk, de a jelenség hátterében prosztatagond vagy komoly szív-, illetve veseelégtelenség is lappanghat.

» Részletek

Hogyan táplálkozzon a vesebeteg?

» Részletek

Jó életminőség a veseelégtelenség ellenére

Ha veséink nem megfelelően vagy egyáltalán nem működnek, veseelégtelenségről beszélünk. Az anyagcsere során keletkező végtermékekből egyre több halmozódik fel a vérben, hiszen a vesék ekkor már nem képesek ellátni szűrő funkciójukat. A páciens ekkor művesekezelésre (dialízis) szorul, és ezzel egy új életszakasz kezdődik. Megfelelő támogatással és pozitív életszemlélettel azonban még így is lehet teljes életet élni.

» Részletek

Veseelégtelenség megelőzése

A veseelégtelenség súlyos esetben szükségessé teheti a művesekezelést: dialízis hiányában a szervezetet rövid  időn belül elárasztanák az anyagcsere mérgező végtermékei, ami végzetes következménnyel járna. Mit tehetünk, hogy időben feltartóztassuk a betegség ilyen mértékű elhatalmasodását?

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.