Viva Natura

100% tiszta természet

A XXI. század rohanó, ellentmondásokkal teli világ. Könnyű kibúvót találni, mindenre van feloldozás és magyarázat. Legalábbis azt gondoljuk. Meg tudjuk magyarázni, miért tesszük tönkre bolygónkat, mialatt fel sem tűnik, hogy ezzel párhuzamosan önmagunkat is tönkretesszük.


Ahogy élünk, gondolkodunk, lélegzünk, kihatással van mindennapjainkra, környezetünkre és legfőképpen saját testünkre, amiből jelenlegi életünk során egyet kaptunk! Ez a szentély hivatott boldog és egészséges életutunk fenntartására, védelmezésére. Hogy mindez 60-70 év betegeskedő, düledező romvar lesz-e, vagy 120 év boldogság és harmónia meleg otthona, csakis rajtunk múlik. Mindennap tennünk kell érte, fittyet hányva a környezet romboló és negatív hatásaira, ki kell tartanunk saját hitünk és önbecsülésünk mellett.

 

Itt az idő megállni egy percre vagy órára, elgondolkodni, vajon én mit teszek az egészségemért nap mint nap. Kellene valamit tenni.

 

A Viva Natura úgy gondolja, hogy nem túlélni kell az elkövetkező éveket, hanem egy új világra kell készülnünk. Ebben az új világban az új gondolatok mar szabadon, békében, egészségben szárnyalhatnak közöttünk. Az elkövetkező két évben hátra kell hagyni minden káros, koros eseményt, hogy az emberiség gondolkodás- és életmódja pozitív változásokon mehessen keresztül.

 

Ahhoz, hogy új világban élhessünk, nagy tömegek fejeben gondolati síkon ennek meg kell jelennie. „A gondolat, ha akarják, ha nem, reklámpercdíj nélkül terjed. A közös gondolati mezőnek, vagy mondhatnánk morfogenetikai mezőnek, az anyag feletti dimenzióban van kiterjedése, ahonnan a dolgok erednek. A gondolat terjedése megállíthatatlan.” Ez a gondolat forradalma.

 

Az elsavasodás-besavanyodás kóros gondolataink anyagszintű vetületei. 2010-ben meg nagyobb hangsúlyt kap az a cél, hogy minél könnyebben szabaduljunk meg testi és mentális lerakódásainktól.

 

A Viva Natura elsősorban lúgosító termékeket gyártó és forgalmazó cégként ismert a fogyasztok számára, de küldetésének érzi az új gondolatok terjesztését is, s ezt a küldetést az önök közreműködésével idén is tovább szeretne folytatni.

 

Minden év elején, amikor elüti az éjfélt az óra, fogadalmakat teszünk, amit másnapra mar el is felejtünk. Mi igyekszünk ennél tartósabb és megfontoltabb tervekkel előrukkolni. Tavaly a „Megtisztult testben szépül a lélek” filozófiát követve egy új termékcsaládot alkottunk meg, amely a méregtelenítés, lúgosítás és minőségi élet hármas pillérére épül. Ez évben arra törekszünk, hogy ezt a programot minél többen megismerjek és használjak.

 

Organikus rokonság

„Mert bizony mondom nektek, ha mindenfélét összeesztek, a ti testetekben megszűnik a ti testetek békéje és örökös háború fog dúlni bennetek. … Ne egyetek a távoli birodalmakból hozott tisztátlan étkeket, hanem mindig azt egyetek, ami a ti földjeiteken és fáitokon terem. Mert jól tudja a ti Istenetek, hogy hol mire van szükségetek, és minden birodalmak minden népeinek azt adja eledelül, ami a legjobb az ő számukra.” János evangéliuma: „Az Ember Fiának csodalatos gyógyításairól és tanításairól”.

 

Az „organikus rokonság” olyan csodálatos elképzelés és fogalom, amelyet mindenképpen szeretnénk elterjeszteni. Az „organikus rokonság” elve sok lehetőséget rejt magában. Lehetőséget teremt arra, hogy ne a multik polcairól válasszunk mesterséges, szintetikus, színezett élelmiszereket, hanem a gazdák által előállított organikus tejet, sajtot, túrót tehessünk asztalunkra. Ne a sápadt külföldi, hanem a magyar földön termett ízletes paradicsomot fogyasszuk.

 

Az „organikus rokonság” visszavezet bennünket a természethez. Ezen elv menten hoztuk létre tavaly a 100% Természet termékcsaládot. A 100% Természet emblémával ellátott termékeink alapanyagát olyan, a földjét szerető parasztemberekkel termesztetjük, akik termőterületükkel, jószágaikkal, termékeikkel gondos gazdaként bánnak, nem használnak permetszert, nem műtrágyáznak. A termesztés folyamatát végigkísérjük, ellenőrizzük, csak organikus, vegyszermentes alapanyagokat használunk. Lényege, hogy 15 éve pihentetett, szervesen trágyázott földeket műveltetünk meg, melyekbe csak ellenőrzött helyről származó, GMO-mentes vetőmag kerülhet. További értékünk, hogy növényeinket kíméletesen gyűjtjük, testhőmérsékleten szárítjuk, majd egy speciális technológiával, nagy nyomással – nagyon rövid ideig – rétegesen préseljük össze. Mindezek által nem csak a teljes beltartalmi értéküket, csodalatos hatóanyagaikat őrizzük meg, de képesek vagyunk visszaadni eredeti, természetes ízüket és illatukat is.

 

A 100% Természet tagjai a Búzafű, a Lucerna, a Zöldárpa és a Cékla tabletta. A tabletták nem tartalmaznak tapadásgátló, aromásító, térfogatnövelő, síkosító, puffasztó anyagokat. Ezáltal a búzafűnek búzafűillata, a lucernának lucernaillata van, ezert sokan idegenkednek tőle. De ez a természet a maga valójában, aromák és illatosítószerek nélkül. Ezzel a termékcsoporttal is olyan irányt, utat szeretnénk mutatni, amely visszavezet önmagunkhoz, a gyökereinkhez.

 

A minőségi élet programon belül végtelen a lehetőség. Ide szeretnénk az organikus rokonság 100%-ban természetes, minőségi funkcionális élelmiszer-készítményeit bevonni. Itt nem csak a tablettákra gondolunk, hanem szeretnénk védőgázas fóliába csomagolt természetes táplálékokat behozni, amelyek a mindennapi étkezés részét képezik. A több éve pihentetett, vegyszermentes földben termő növények tápanyagban gazdagabbak. A tápanyagszint a gyümölcsökben, zöldségekben és a gabonaszemekben manapság alacsonyabb, mint 60 evvel ezelőtt, és az összetett tápanyaghiány emelkedik. Bar átlagosan minden tápanyag szintje magasabb az organikus termékekben, ez különösen jelentős a C-vitamin, a magnézium, a vas és a foszfor vonatkozásában.

 

Tehát nem csak feszültségkiegyenlítőkkel, hanem „organikus rokonság” élelmiszerekkel is szeretnénk önöket ellátni. Elképzelésünk szerint kezdetben webáruházunkon keresztül juthatnak az élelmiszerekhez, a későbbiekben, ha meg tudjuk oldani széles körű, gyors forgalmazását, akkor a biohálózatokon keresztül is.

 

Az egészség megőrzése a betegség legyőzése

Méregtelenítés

Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy immunrendszerünket folyamatosan karbantartsuk, lúgosító puffereinket feltöltsük.

 

Az immunerősítő programján belül továbbra is célunk a májregeneráló, májtisztító termékcsalád fejlesztése, népszerűsítése.

 

A jól ismert és kedvelt Immuníció tablettánkon is, amelyet évszaktól függetlenül, minden kritikus helyzetben fogyaszthatunk, komolyabb fejlesztést hajtottunk végre. A termek fejlesztésénél figyelembe vettük, hogy melyek azok az anyagok, amelyek együttes hatásukban támogatják és tehermentesítik az immunrendszert.

 

Az emberiség egyik nagy problémája a táplálkozással magunkhoz vett emészthetetlen, mesterséges anyagok felhalmozódása a szervezetben. Nem csak értéktelenek számunkra, de kimondottan károsak azáltal, hogy felgyülemlenek a sejtek közötti térben, savas lerakódásokat hoznak létre az emésztőrendszerben, és idővel akadályozzák a létfontosságú anyagcsere-folyamatokat. Az emésztőrendszerben levő kaotikus állapotok következtében az ott pangó élelmiszerek rothadni kezdenek, s ez a közeg kiváló táptalajt nyújt a paraziták, gombák kolóniáinak. Ezeket a nem kívánatos albérlőket szeretnénk egy úgynevezett belső tisztító segítségével eltávolítani a szervezetünkből. Ez a termékcsalád Ukrajnában mar jól bevált és ismert, mindenféleképpen szeretnénk Magyarországon is elterjeszteni.

 

A kombucha, mint fő méregtelenítőnk óriási fejlődésen ment keresztül. Nem csak képes tisztán tartani az emésztőrendszert, kiszűrni a táplálkozási szokásainkból adódó mesterséges mérgeket, hanem az inulinnal történt hazásítása réven sikerült olyan kombuchaitalt készíteni, amely serkenti a bélflórában levő hasznos baktériumok szaporodását.

 

Az inulin olyan szerkezetű anyag, amelybe belekapaszkodnak, belecsimpaszkodnak a kombuchában levő baktériumok, és sokkal gyorsabban szaporodnak, mint bármiféle más tápanyagban. A prebiotikumok, mint az inulin, fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátoljak a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását.

 

Lúgosító programunk tagjaival legnagyobb részt már az elmúlt évben megismerkedhettek. Gerincét az ún. „intelligens lúgosítok”, például a Green Mix 9 zöldkeverék alkotják. Az intelligens lúgosítok természetes formában előforduló lúgosító anyagok, amelyek a megfelelő összetételben, szerves kötésben tartalmazzak a hatóanyagokat. Ez azért fontos, mert sejtjeink csupán a szerves kötésű ásványi anyagokat veszik fel. A szerves anyagok képesek beépülni az elő szervezetbe, adaptálódni, alkalmazkodni a test igényeihez. Ezekkel a lúgosító zöldekkel képesek vagyunk támogatni a szervezet lúgosító raktárait.

 

A lúgosító program részeként 2010-ben meg egy speciális rostkészítményt fejlesztünk, amelyben a pre- és probiotikumok, rostok, makro- és mikroelemek szerves kötésben megtalalhatók. Ezt nem kell egész évben fogyasztani, de évente két-három alkalommal feltétlenül szükségesnek találjuk.

 

A zöldvér lúgosító program

A zöldvér lúgosító program emblémával megjelölt termékek átölelik a lúgosításon túl szervezetünk méregtelenítését, természetes táplálkozáskiegészítését, illetve az életminőség javítását. 

 

Fogyasztásukkal csökkenthető, illetve megakadályozható, hogy az évek előrehaladtával bomlástermékek halmozódjanak fel a szervezetben.

 

A felhalmozódási folyamat visszafordítása megállítja az öregedési folyamatot, folyamatosan csökkenti az öregedést, és lassan, de biztosan megszünteti az életkorral összefüggő betegségeket.

 

A Formula by Jakab emblémát azért találtuk ki, hogy kedves fogyasztóink, akik hál’ istennek egyre többen vannak, meg tudjak különböztetni az általunk fejlesztett termékeket.

 

Az elmúlt év érdekes tanulsága, hogy bármelyik csatornán indítottunk műsort, a helyet adó televízió egy-két éven belül tönkrement. Éppen ezert ebben az évben fő törekvésünk egy saját stúdió, saját tv-műsor létrehozása VN tv néven (Viva Natura). Addig is keressük a lehetőségeket. Januártól valószínűleg a Hálózat Televízióban kap műsorunk közvetítési lehetőséget.

 

Korábbi műsorainkat, a Kombucha Napok előadásait most is mindenki megtekintheti a www.vivanatura.hu tv-adások menüpont alatt. A weboldalunkon hasznos információkat kaphatnak a termékeinkről, programjainkról.

 

Ingyenesen letölthető kiadványaink bővebb ismeretet nyújtanak a megfelelő táplálkozásról, helyes életmódról.

Olvasói fórumunkon szakértőink válaszolnak kérdéseikre.

 

Iratkozzanak fel hírlevelünkre!

Rendszeresen kiküldött hírlevelünkből tájékozódhatnak aktuális kedvezményeinkről, ezoterikus, spirituális rendezvényekről. A feliratkozás nagyon egyszerű: a www.vivanatura.hu weboldalon a jobb felső sarokban, az „Iratkozzon fel hírlevelünkre” című menüpontra kattintva teheti meg.

 

Termékeink összetevőiről, a természet kincsestáráról, gyógyhatású növényekről, vitaminokról, ásványi anyagokról bővebb információt a www.nepgyogyaszat.hu weboldalon találnak.

 

Szeretnénk, ha a természetes életmód, táplálkozás iránt érdeklődők egyre népesebb táborával találkozhatnánk fórumainkon.

 

Varjuk észrevételeiket, tapasztalataikat termékeinkkel, kiadványainkkal, rendezvényeinkkel, műsorainkkal kapcsolatban, hogy mi is tanulhassunk belőlük.

 

A lúgosítás iránt érdeklődök nagy haszonnal lapozgathatják a Víztérítő Kiadó gondozásában megjelent kétkötetes, Lúgosítás a kor-talansag útja című könyvünket, mely aktuális ismereteket tartalmaz a testi-lelki elsavasodás visszafordításának lehetőségeiről. A könyv az elmúlt 15 év tapasztalatain túl ismereteket nyújt a legújabb eredményekről, új gondolatokat tartalmaz a globalizált ember életlehetőségeiről, a helytelen táplálkozás okozta elsavasodáson túl választ keres arra, hogy mentális szabad gyökeinket milyen módon tudjuk mentális antioxidánsokkal kiváltani, hogy teljes értékű, boldog, szeretetteljes életünk legyen.

 

Nagy szeretettel:

Jakab István
XVI. évfolyam 1. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.