Viva Natura

15 éves a Víztérítő Kiadó


  Az évforduló alkalmából Jakab Istvánt, a kiadó tulajdonosát kérdezzük.

   

  Víztérítő. Jól hangzik, de miért pont ez lett a kiadó neve?

   

  A világban több hasonló fogalommal találkozunk: Ráktérítő, Baktérítő, Hittérítő. A nyelvi játékot folytatva jött létre a Víztérítő kifejezés, s azáltal töltődött fel tartalommal, hogy már 1992-ben, a könyvkiadó megalapítása előtt is folyamatosan azon járt az eszem, milyen módon lehetne a vizet megszelídíteni, megtéríteni, szeretetenergiával feltölteni, rendezni, strukturálni. Ezzel a törekvésemmel az egész világon zászlót bontottunk. Célunk, hogy a víz eddig ismeretlen arcát megmutassuk az embereknek. Tudomásul kell venni, hogy a víz nemcsak H2O, hanem az univerzum alapja, testünk legfontosabb építő „löttye”.

   

  Az „élőben élő” víz teljesen másképpen viselkedik, mint az a víz, amit a csapból kiengedünk vagy a folyóinkban csordogál. Teljesen más fizikai, kémiai tulajdonságokkal rendelkezik. Az élőben élő víz tudatossága az élő test tudatossága, amely gondolatai útján képes alakítani azokat a vízstruktúrákat, amelyeket az élő testek, a flóra és fauna kitöltenek. Felfogásom szerint az élővíz a víz negyedik halmazállapota, és talán ez a gondolat, felfedezés hatással lesz a 21. század biológiájára, fizikájára, kémiájára.

   

  Milyen kapcsolata van a kombuchaitaloknak az élővízzel, hiszen a „Kombucha a csodálatos gomba” című könyv az első megjelent kiadványok közé tartozik?

   

  Egy folyadék, amely az élőlények lakhelye, önmaga is élővé válik. A kombucha tejsavbaktériumok, enzimek, ecetsav-baktériumok végtelen tárháza, amelyek annyira közös nyelvet beszélnek testünk szinergista baktériumtörzseivel, hogy ha elfogyasztjuk őket, azonnal képesek beépülni az emberi szervezetbe. Mi ez, ha nem élővíz? Ez a könyvünk egyébként több mint 50 ezer példányban fogyott el Magyarországon.

   

  Egy másik, szintén népszerű kiadvány a Gyógyító vizelet. Azt akarja mondani, hogy a vizelet is élővíz, amit bátran fogyaszthatunk?

   

  1996-ban, amikor a könyv első kiadását megérte, az egészségtudatos olvasók figyelmét szinte azonnal felkeltette. A könyv szerzője, Harald W. Tietze személyesen dedikálta könyvét a Kombucha Napon. A vizelet, bár első hallásra hihetetlen, mégis annak az élő víznek a testvére, amely a szervezetünkben él.

   

  A vizeletben testünk összes fiziológiai és mentális információja lenyomatként megtalálható. Fogyasztásával nem anyagi szinten, hanem információszinten olyan pozitív visszacsatolást hozunk létre, amely segítségével agyunk képet kap arról, hogy az általa elindított folyamatokat mennyire hajtotta végre a szervezet. A vizeletből elég három cseppet a nyelv alá tenni és a rendszer már működik is. Ez a könyv még ma is nagyon aktuális és egyre aktuálisabb. A vizeletterápia alkalmazásának – amelyet a könyv kiadásával indítottunk el – kimondva vagy kimondatlanul több százezer híve van Magyarországon.

   

  A logikai láncot folytatva, gondolom, a Fiatalodj, ne öregedj című könyv, amely a lúgos víz gyógyhatásáról ír, szintén az élővízről szól.

   

  Most az egyszer ellent kell mondanom, ugyanis amikor a lúgos vizet készítjük, akkor két elektróda között vezetjük át a vizet, és kémiai reakció következtében jön létre a savas és lúgos víz. Ez az élővizet is darabokra tépi. Létrejön a jótékony élettani hatású lúgos víz, de fogyasztás előtt mindenkinek azt javaslom, hogy újból strukturálja.

   

  A könyv természetesen nem csak a lúgos vízről, hanem az elsavasodás következtében beálló betegségek gyógyítási lehetőségeiről is szól, illetve táblázatokat is tartalmaz a lúgosító étrendre vonatkozóan.

   

  Spiritualitás, a gondolkodó ember útja

   

  Ha jól értettem, a víz úgy viselkedik, mint egy tudatos élőlény, amikor az élőben van. Szeretném, ha értelmezné, hogy ez a gondolat hogyan jelenik meg az Ön által írt Teremtés titkai, avagy a vízvázú világegyetem című könyvében?

   

  Ha az élővizet jellemezni szeretnénk, ezt leginkább spirituális úton tudjuk megtenni, hiszen a mai tudomány azért nem értelmezi az élővizet, mivel az élőben belül nem tud méréseket végezni, illetve ezeket a méréseket csak úgy tudja megtenni, hogy beleszól az élettani folyamatokba, az élővíz működésébe.

   

  Az élővíz speciális struktúrákhoz kötődik, ezek a struktúrák megjelennek az ősi szimbólumokban, annak ellenére, hogy nem volt mikroszkópjuk, amivel egy vízstruktúrát meg tudtak volna vizsgálni. A rendezett víz struktúrája kapcsolatba hozható a Keopsz piramis térszerkezetével, és innen a végtelen lehetőségek tárháza nyílik meg az élővíz bizonyításával kapcsolatban. Ezt a könyvet két évig írtam, és az elmúlt két évem arról is szól, hogy átalakítom a könyvet az angol nyelvű kiadáshoz.

   

  A Víz üzenetei, amely Masaru Emoto úr könyve, mennyire igazolják vagy cáfolják az Ön állításait?

   

  A Víz üzeneteinek egy francia nyelvű kiadványa került a kezembe. A borítóján egy rendezett vízkristály-struktúra fotóját találtam, és azonnal rádöbbentem, hogy az ókoriak mikroszkóp nélkül is tökéletesen érzékelték makroszinten a víz szerkezetét. Masaru úr nem fizikus, nem biológus, hanem fantasztikus fotóművész és kiemelkedő spirituális gondolkodó. A víz tulajdonságokkal, rezgésekkel felöltöztethető és egy speciális eljárással ezek a tulajdonságok megörökíthetők, ezt az eljárást fejlesztette ki Masaru Emoto úr. A könyv kiadásával, illetve személyes barátságunkkal óriási lendületet adott munkámnak. Egyik nagy álmom egy vízlaboratórium megnyitása Magyarországon, s remélem, hamarosan meg is valósul.

   

  De mielőtt megkérdezné, hogy a kiadó további könyveinek mi köze van a vízhez, nagyon fontosnak tartanám megemlíteni dr. Pásztorfy János: Az életed egy kivételes lehetőség, a sorsod a magadra kimondott ítéleted című könyvét, amelyben tökéletes tükröt tart elénk. Nem csak rádöbbent arra, hogy gondolataink romboló és építő erejével mit művelünk saját lelkünkkel és testünkkel, hanem számos gyakorlatot ad kialakult önszuggesztióink megváltoztatására és gondolkodásmódunk átalakítására.

   

  Igen, a könyvet én is olvastam, s azóta, ha tehetem, ezzel ajándékozom meg barátaimat. Gondolom, Szász Ilma könyvei is a spirituális tréning kategóriáiba tartoznak.

   

  Dr. Szász Ilma tanárom volt a Mantra Főiskolán, és abban az óriási káoszban, amely a másképpen gondolkodókban általában kialakul a spiritualitás és az ezotéria megismerése kapcsán, a szerző tökéletes rendet tud teremteni az „Úr ruháját hordja minden” című könyvében, hiszen a világon minden a mindenben egy dologról szól, a Teremtő Isten ezer arcáról és ezer segítő kezéről. Száz Ilma: Tükör által című könyve olyan mély, spirituális, meditációs beavatási tankönyv, amelyet haladóknak ajánlok.

   

  Tudomásom szerint Ön járja a magyar táltosok és sámánok útját, a szeretetgyógyászat gyakorlója és oktatója. Mi késztette arra, hogy a perui sámánságról könyvet jelentessen meg?

   

  Az „Inka beavatás, avagy a Puma ébredése” című könyv bemutatja az ősi inka kultúrát, építészetet és gondolkodásmódot. Személyes ottlétemkor rá kellett ébrednem, hogy a sámánság azonos, ősi forrásokra épül, tanai ugyanúgy megtalálhatóak a magyarság kultúrájában, mint ott. Az ősi inkák vonásai hasonlóak a mi ázsiai ősi mongol és kínai gyökereinkhez. Aki tud, járjon utána, de a könyvet feltétlenül olvassa el.

   

  Valahol azt írja, hogy ép testben szépül a lélek, tehát nem csak a lélek szárnyalásával kell foglalkoznunk, hanem a lelkünk templomát, a testünket is megfelelő földi javakkal kell ellátnunk.

   

  Így igaz, dr. Hagiwara: Zöldárpa, a mindentadó táplálék vagy dr. Vargas-Machuca: Alen, minden, amit az étel adhat, Harald W. Tietze: Papaya a gyógyító fa, vagy a Fókuszban a kókusz, Kombucha a csodálatos gomba című könyvek, mind arra szolgálnak, hogy a testünket méltó tápanyagokkal lássuk el. A bennünk hosszú évtizedek óta lerakódott táplálék- és nehézfémmaradványoktól meg kell szabadulnunk ahhoz, hogy magasabb rezgésszintű gondolatokat tudjunk átélni, befogadni és kisugározni.

   

  15 év tapasztalata alapján hadd mondjam el, hogy minden, ami velünk történik az egészség területén, az nem a táplálékok fogyasztásával, hanem gondolataink gyógyításával, kordában tartásával befolyásolható.

   

  Az októberben megrendezett Kombucha Napon én is a hallgatóság között voltam, ott hallottam, hogy 2007 tavaszán Fiatalodj.com néven új kiadvánnyal lepik meg az olvasóközönséget. Miről fog szólni a könyv?

   

  Az idáig el­mondott gondolataink kivonatát szeretnénk összeszedni, valamint az egészség megőrzésének legmodernebb felfedezéseit megosztani.

   

  Néhány fejezetcím a könyvből:

  A hosszú és egészséges élet alappillérei

  Gondolatgyógyászat

  A változtatás és a megoldás benned van

  Fiatalnak maradni, egészségesen megöregedni

   

  A könyv minden korosztálynak megfelelő, nap mint nap forgatható gyakorlati életviteli tanácsadó lesz.

  Krokovay Klára
  XIII. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.