Viva Natura

2011-ben is az egészségbe fektetünk

Viva Natura

Az elmúlt évben ünnepelte 15. születésnapját a Kombucha Hungary, illetve a Viva Natura, s ez alkalomból több mint 15-féle új termékkel lepte meg vásárlóit. A mai világban mindenki összehúzza magát és megpróbálja túlélni az eseményeket, ennek ellenére mi lehet az oka, hogy egy magyarországi cég, multinacionális háttér nélkül, egyre több új termékkel jelentkezik és egyre több szakmai újítással, egészség-be-fektető ajánlattal jelentkezik?


Minden cég álma, hogy egyszerre próbálja meg komplex módon lefedni azokat az igényeket, amelyek az egészség fenntartásához szükségesek. Ma már egyre jobban érezzük, hogy a tápanyagokból, a boltban megvásárolható táplálékokból nem lehet kiegyensúlyozott, egészséges, minőségi életet fenntartani. Meg kell keresni azokat a táplálkozáskiegészítőket, amelyekkel a mindennapi egészség biztosítható. Nem is termékekről, inkább programokról szeretnék beszélni, amelyekhez viszont egyértelműen termékek kapcsolódnak.
Valójában a legfontosabb célkitűzés a Hány éves vagy? 40 + áfa program kiterjesztése, merthogy pontosan az a korosztály igényelné legjobban egészsége védelmét, amely mostanában éri el az ötvenéves korhatárt. Ők a leginkább leterheltek, rájuk hárul a szülők eltartásának feladata, ők azok, akiknek még a felnövekvő gyerekeikről, unokáikról is kell gondoskodniuk. Az ő körükben a legerősebb a betegség és a halálozás. Ez a korosztály a 40 + áfa korosztály, a társadalom gerince. Nincs hova hátrálniuk, merthogy az egész életüket munkával töltötték, minden új, nagy változásnál azt mondták nekik, hogy majd jobb lesz, de ez még nem jött el. Vigyázzunk rájuk!

 

A másik korosztály a most felnövekvők korosztálya, akik egyre jobban érzik, hogy fizikai teljesítményük, szellemi képességeik nem olyanok, mint amilyennek egy „dühöngő” húsz-harminc évesének kellene lennie. Már most azok az egészségproblémák jelentkeznek, amelyeket csak jóval később tapasztaltak szüleiknél, nagyszüleiknél. Minden betegség hátterében valamilyen tápanyaghiány található. Azt valljuk, hogy csak természetes vitaminokat, csak szerves kötésű ásványi anyagokat, nyomelemeket szabad testünknek biztosítani. Ez talán a Viva Naturának a legnagyobb vívmánya és a legfontosabb sarokköve, amelyet soha nem szeretne átlépni.

 

A hosszú távú fiatalság megőrzésének alapvető feltétele, hogy egészséges emésztésünk legyen. A „Colon control – aktív bél nem henyél” című program a belekben akar újból aktív életet biztosítani, mert a betegségek kiindulási pontja a bél, az emésztőrendszer. Január elején senki nem akar erről nagyon hallani, pedig alapos tisztításra van szükség. A Colon control ezt a feladatot látja el, ugyanakkor fontos tudni, hogy a felhalmozódott méreganyagok mellett nem kívánatos társbérlők is élnek bennünk. A ParaKill, a természet Norton-programja az, amely segít megszabadulni ezektől a nem kívánatos lakótársaktól.

 

Ennek a programnak a szerves része, hogy ha hosszú évek óta lerakódott, pangó, nyákos fehérjéket, megkövült szénhidrátokat szeretnénk eltávolítani, akkor igenis nagyon sok enzimet kell segítségül hívni, mert a saját emésztőenzim-tartalékaink életvitelünkkel, táplálkozási szokásainkkal egyre kevésbé alkalmasak arra, hogy a táplálékokat megfelelően lebontsák. Az enzimkomplex, ami ananászból, papayából és kurkumából áll, tulajdonképpen ezt kívánja támogatni. Ezek az enzimek és a parazitaölők korlátozott mértékben megtalálhatók a Colon control termékben, de úgy gondoltuk, hogy extrém esetekben még ezeket tudjuk erősíteni és támogatni.

 

A Magic Basic ausztrál recept alapján készült intenzív lúgosító, ami hasonló hatással bír, mint annak idején a nagyszüleink által használt Salvus vagy Parádi víz. Egy speciális szulfátösszetétellel, fokozott folyadékbevitellel aktív laxatív hatást érhetünk el, és a méregtelenítésnél mindenféleképpen érdemes fellazítani azokat a lerakódásokat, amelyeket hosszú évek óta viszünk magunkkal.

 

A méregtelenítések együtt járnak azzal, hogy a tápanyag-, vitamin- és ásványianyag-puffereinket is ürítjük, éppen ezért a méregtelenítést megelőzően javasoljuk a pótlást lúgosító zöldekből, ásványi anyagokból és vitaminokból. A Green Mix 9 továbbfejlesztése, a Green Mix 18 ezt célozza. Szinte minden megtalálható benne természetes formában, amire a szervezetünknek szüksége van. De mivel még sincs minden, éppen ezért a tengerek felé is nyitottunk egy kicsit. Annak ellenére, hogy a világot elszennyeztük, a legtisztább állatpopuláció még mindig a tengerekben található meg. Ezeknek legfőbb élelmiszer-forrásuk a spirulina, a chlorella; a korallszigetekről csipegetik le a táplálékukat. Több milliárd élőlény éli egészséges életét a tengerekben annak ellenére, hogy látjuk az emberi beavatkozás következményét. Ha ez a tisztaság még ennyire fenntartható, akkor igenis ellenőrzött helyekről érdemes elhozni a tenger gyümölcseit. A tenger gyümölcsei egy új termék elnevezése, amelyet ez évben hozunk forgalomba.

 

 

 

Összetevői a spirulina, chlorella és a koral-kalcium. Ezeket külön-külön is nagyon gyakran fogyasztják, miért ne lenne jó ezeknek az aktív egymást kiegészítő hatásait is összeadni?
100%-ban tiszta hatóanyagból, 0% kötőanyaggal készítjük ezeket a termékeket. Ha már a 100% tiszta természet sorozatról beszéltünk, figyeljék a méhecskeemblémát, mert az ilyen védjeggyel ellátott termékekben garantáltan adalékszermentes termékeket biztosítunk egészség-be-fektető társainknak (véletlenül sem fogyasztóknak nevezzük Önöket, elfelejtettük ezt a szót).

 

Amikor a raktárakban körülnézünk és azt látjuk, hogy kb. fél évre mennyi csomagolóanyagot, tégelyt vásárolunk össze, és végiggondoljuk, hogy ezek a tégelyek nagyon nehezen begyűjthetők az ország és a világ különböző pontjairól, és mind-mind a szemétbányákat és a tengereket fogják szaporítani, akkor szomorúság tölti el a szívünket. Gondoltunk egy merészet, és amit lehet, utántöltők formájában is elkészítünk. Aki egyszer megvesz egy Green Mix 18 tégelyt vagy egy Colon control tégelyt, annak utántöltőket szeretnénk adni.

 

 

A zöldárpa a természet multivitaminja

Egyre többen kérdezik tőlünk, hogy miért nem jövünk ki multivitamin-, multiásvány-készítményekkel? Erre mindig az a válaszunk, a természet multivitaminja, multi-ásványianyaga maga a zöldárpa, amelyet most már családi formában is forgalmazunk. Kitaláltuk, hogy 20-25 dkg-os utántöltőket is készítünk úgy, hogy mindenki számára megfizethető legyen és elérhető ugyanazokon a helyeken, ahol a tablettákat, porokat, kapszulákat megvásárolhatják.

 

A zöldárpának ugyanúgy minden asztalon, minden háztartásban ott kellene lennie, mint ahogy a C-vitaminnak, ahogy annak idején Szent- Györgyi professzor javasolta. A zöldárpát Yoshihide Hagiwara japán professzornak köszönhetjük, aki feltette az életét arra, hogy megtalálja azt az anyagot, ami nem irritálja az emésztőrendszert, ugyanakkor mindent adó táplálék. A zöldárpa az árpa őszi, tavaszi friss hajtása, amikor még nem szökell kalászba; ugyanis a kalászos árpában már található glutén/gliadin, ami egyre jobban az emberiség ellenségévé válik, összeragacsozva a beleket.

 

 

Van egy álmunk, közösen váltjuk valóra

Az embereknek egyre kevesebb lehetőségük van arra, hogy táplálkozáskiegészítőket vásároljanak, még a 2000 forintos összeg is sok esetben megfizethetetlen egy családnak. Ám naponta az emberek fele költ el ezer forintot cigarettára és kávéra. Ezért kitaláltuk a Napika sorozatot. A Napika férfiaknak, nőknek, gyerekeknek a napi vitamin- és ásványianyag-szükségletet jelenti egy kis tasakban. Nem kell megvásárolni 8-10-féle táplálkozáskiegészítőt, márpedig az egészség-be-fektetők tudják, hogy általában minimum ennyi van reggel az asztalunkon, mielőtt elindulunk. Egy-egy kis tasakba dozírozva a Napikát szeretnék odaadni minden embertársunk számára. Később csinálunk majd speciálisat autóvezetők részére, illetve olyan egyéni feladatok ellátásra, mint komoly szellemi és fizikai tevékenység. Különféle természetes alapanyagú, funkcionális élelmiszereket, táplálkozáskiegészítőket szeretnénk széles körben elterjeszteni.

 

Úgy érezzük, hogy ez már önmagában is elég sok lenne, de a januári és a februári hónapokra gondolva, amikor krákogó, tüsszögő, taknyos embertársaink tömege lepi el az utcákat, van egy kis meglepetésünk – a Sárkánytűz torokőr. Aki először fújja a torkába, egy kicsit idegenkedik tőle. Az idegenkedik szó enyhe kifejezés volt azzal kapcsolatban, amit érez, utána viszont mintha a sárkánytűzzel elfújták volna a torokbacikat. Nyálkahártyán keresztül szívódik fel, és az oregánóolaj, illetve a flavonoidok együttesének jótékony hatását felhasználva valóban hatékony torokőrt tudtunk Önöknek biztosítani.

 

Várjuk észrevételeiket, és nézzék a VNTV-t, ahol minden korábbi és új adásunkkal az egészség-be-fektetőket támogatjuk. VNTV, a másképp tudás egyeteme. (Bővebben lásd a következő oldalon).

Jakab István
XVII. évfolyam 1. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.