Viva Natura

A hatékony antioxidáns

  A Gyermekrák Alapítvány segítségével több mint egy éve jut el a Kombuflavonoid készítmény a gyógyulásra váró gyermekekhez. A Kombuflavonoid OÉTI által engedélyezett táplálkozáskiegészítő termék, a rák gyógyításában alkalmazott kiegészítő kezelések során tapasztalt pozitív hatását természetes antioxidáns tulajdonságának köszönheti.  


  Az egészséges szervezet a környezettel optimális egyensúlyban (homeosztázisban) van. A környezetből érkező különböző stresszhatások, a háttérsugárzás fokozódása, a savasodás stb. fokozzák az oxidatív szabad gyökök felszaporodását a szervezetben, ami számos betegség kiinduló forrása. A betegségek megelőzésében az életmódnak döntő szerepe van. A változatos, kiegyensúlyozott, teljes értékű táplálkozás, rendszeres testmozgás és a lelki egyensúly megteremtése mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a jó minőségű és hatékony étrend-kiegészítők is. Ezek közül is kiemelkednek a flavinok, mint az egyik leghatékonyabb antioxidánsok. A jó étrend-kiegészítő ismérvei közé tartoznak a következő tulajdonságok: rendelkeznek a szükséges szakhatósági engedélyekkel, piacra kerülésüket szakmai bevizsgálás előzi meg, terméktapasztalatok tanúsága szerint valóban rendelkeznek a használati útmutatókban feltüntetett hatásokkal, ár-érték arányosak, alkalmazásuk egyszerű és állaguk, ízük akár gyermekek számára is élvezetes fogyasztást tesznek lehetővé.

   

  Az antioxidánsok mutatószáma a TAS (total antioxidant status). A forgalomban lévő flavinkészítmények közül a legnagyobb TAS értékkel (80) a Kombuflavonoid 9 rendelkezik, melyet a Corvinus Egyetem mért be. A készítményben lévő kombucha stabilizálja a gyümölcssavakat, ezért a kilenc gyümölcsből álló koncentrátum mindig élénkvörös színű marad. Az átlagosnál ötször magasabb az antioxidáns-tartalma. Az alkalmanként 15-20 ml, nyelv alá helyezett kombuflavonoidot a páciensek gyakran azonnal lenyelik, mert az antioxidánsokra kiéhezett szervezetnek annyira szüksége van erre az anyagra, hogy reflexszerű nyelést produkálva megakadályozza, hogy a folyadékot a szánkban tartva néhány percig nyelvünkkel forgassuk.

   

  Tumor elleni kezelésben részesülő gyermekek szupportív (támogató, kiegészítő) terápiás kezelésének fontos szereplője a Kombuflavonoid táplálkozáskiegészítő. Gyermekek és szüleik körében végzett kérdőíves felmérés kapcsán a következő kérdésekre kerestünk választ:

   

  1. Mióta fogyasztja a készítményt?

  2. Tapasztalt-e javulást a gyermek állapotában?

  3. Ha igen, milyen mutatók alapján?

  4. Egyéb észrevétel

   

   

  Az elmúlt három hónapban kapott több mint ötven válasz alapján a következő megállapításokat tehetjük:

   

  1. A gyermekek átlagban 2-3 hónapja fogyasztották a készítményt. A válaszadók gyakorlatilag 100%-a (ketten nem) számolt be javulásról.

   

  2. Csaknem minden paraméter tekintetében tapasztaltak javulást.

   

  3. Mindegyik gyermek élénkebb lett, javult az életkedve. Egynegyedüknél csökkentek a kemoterápia mellékhatásai, 15 gyermeknél javult a bőrszín és a nyálkahártyák állapota, 36 gyermeknél kiegyensúlyozottabb lett a bélműködés, 8 gyermeknél javultak a leletek (CT, PET stb.), tíznél újranőtt a haj vagy ki sem hullott.

   

  4. A gyógyulásuk után Kombuflavonoidot szedők beszámoltak arról, hogy energikusabbak lettek, azóta sokkal kevesebb megfázáson estek át, javult az étvágyuk és a gyerekek nagy része a készítményt kellemes ízűnek találta és megjegyezték, szívesebben fogyasztják mint a gyógyszereket.

   

  Összességében megállapíthatjuk, hogy a Kombuflavonoid olyan hatékony antioxidáns, melyet a gyermekek is szívesen fogyasztanak és amely a szupportív terápia hasznos kiegészítője.

  Dr. Bakanek György
  XIII. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.