Viva Natura

A karácsonyi 424-es

A test legnagyobb ünnepe a megtisztulás

A karácsonyéj nemcsak egy ünnep, hanem olyan érzés is, melynek varázslatát egyszerre várja felnőtt és  gyerek. Karácsonyeste minden elcsendesedik, a közlekedés leáll, és ha szerencsénk van, a hó is leesik, s így a csend és a misztikum még teljesebb lesz. Ez szimbolikusan azt is jelzi, hogy itt az idő, este csendesedjünk el, nézzünk magunkba, hogy másnaptól megkezdhessük testi-lelki tisztulásunkat.


A karácsony a közös étkezések ideje is

Ilyenkor halászlé, rántott vagy sült hal, töltött káposzta vagy pulyka kerül az asztalra. Utána jönnek a bejglik és az édességek. Ilyenkor még az egészségtudatos társainkkal is előfordul, hogy másként étkeznek, mint az év többi napjain. Vagy olyan ételeket esznek, amiket egyébként nem szoktak, vagy mennyiségileg esznek jóval többet. Kétségtelen, hogy gyakorta különös, szeretetteli hangulata van a közös étkezésnek, melyeket nem lehet és nem illik visszautasítani.

 

A karácsonyi étkezés buktatói

Számos kutatás készült, amelyekben az ország különböző tájairól kérdezgettek embereket a karácsonyi étkezésükről és a karácsony utáni súlyukról. Az eredmény az lett, hogy a felnőttlakosok átlagosan 6 kg-ot szednek fel az ünnepi étkezések során. Az igazi veszélyt azonban mégsem a pluszkilók jelentik. Az a szervezet, amely nem szokott hozzá a nagy mennyiségű étel elfogyasztásához, komolyabban is rosszul lehet. Ha pedig több zsírosat, több húst eszünk, mint szoktunk, akkor jön az émelygés, a sok gyomorsav, a hasfájás, hasmenés vagy éppen székrekedés.

 

Sajnos arról sem szabad megfeledkezni, hogy a mai élelmiszer- kínálatban szinte semmi sem az, aminek látszik… Érdemes figyelni rá, hogy milyen összetevői vannak a megvásárolt ételeknek, a legjobb pedig az, ha háztáji alapanyagokhoz jutunk hozzá. A méreganyagokat inkább csökkenteni vagy kitisztítani próbáljuk, mintsem felhalmozni!

 

 

A 424-es mentőcsomag

Ha már most szeretnénk összeállítani egy kis „elsősegélycsomagot”, akkor az alábbi napi dózis javasolt megelőzésképpen: 4 szem papaya – 2 dl kombucha – 4 szem kurkuma. Valamint petrezselyem, igény szerint kiegészítésként. Ha nem várjuk meg, hogy jelentkezzenek az ünnepi étkezés hátrányai, hanem már előre természetes anyagokkal támogatjuk a gyomrot és a bélrendszert, akkor gond nélkül tölthetjük el az ünnepi napokat.

 

Enzimek, mint az étkezési kihágások feloldozói

Népgyógyászati megfigyelésekből ismerjük, a papayában lévő papain enzim a fehérje emésztésében igen hatékonyan képes segédkezni. Mivel a hús nehezen emészthető fehérje, így nagyon nagy segítség testünknek, ha a húsevés után rögtön a papaya 100% tiszta tablettához nyúlunk. A papain enzim nagy előnye az is, hogy nemcsak lúgos, hanem savas szervezetben is ki tudja fejteni hatását. Ha a szénhidrátemésztést szeretnénk segíteni, akkor az ananász bromelin enzimje segíthet nekünk, ha pedig a zsíremésztésben szeretnénk segítséget, akkor a kurkumához érdemes nyúlni. Az ananász, a papaya és a kurkuma együtt megtalálható a Viva Natura enzimkoplexében.

 

 

Népgyógyászati tapasztalatok az étkezés utáni rosszul-létek megelőzésére

Felhasználói tapasztalat, hogy az inulinos kombuchakoncentrátum pillanatokon belül segít, ha túlesszük magunkat. Kellemes savanykás íze azonnal enyhülést hoz a túlterhelt emésztőrendszernek. Mivel élő táplálék, enzimjeivel hamar rendet tesz a bélrendszerben. Biotranszformátor hatásának köszönhetően az emészthetetlen, pangó anya anyagokat is képes emészthetővé tenni, így jelentősen hozzájárul a szervezet tisztulásához.

 

 

 

Népgyógyászati tapasztalat, hogy az emésztőrendszer görcsei ellen a kapor is hatékony segítség, melyet bármikor magunkhoz vehetünk a Viva Natura 100% tiszta tablettájaként.

 

A zöldek az ünnepek alatt is segítenek

Számtalan tapasztalat és megfigyelés áll rendelkezésre, miszerint a zöld növényi keverékek, a Green Mix 9, Green Mix 18 és a Green Manna ellátnak minket természetes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és a szervezet pH-egyensúlyának a helyreállításában, fenntartásában is segédkeznek. Fogyasztásukkal energikusabb, jobb közérzet alakulhat ki, és a visszajelzések alapján azt is tudjuk, hogy az étkezések utáni puffadáskor, kellemetlen érzéskor gyorsan segítenek. Fogyasztásuk rendszeresen, naponta javasolt, de gyors segítségként is kiválóak.

 

Ünnepi italozás

A karácsony és a szilveszter a koccintások ideje is! Ezzel nincs is semmi baj. Ami fontos, az az, hogy minőségi italokkal koccintsunk, és természetesen a mértékre is figyelni kell.

 

Ha azonban a mérték elcsúszna, a kombucha akkor is segít. A kombuchakoncentrátum fogyasztása hamar kitisztítja a szervezetből az alkohol utólagos hatásait. Másnap pedig, ha a szájhigiéniát szeretnénk rendezni, akkor a 100% tiszta termékcsalád új tagját, a Petrezselyem tablettát érdemes segítségül hívni. A petrezselyem ezen kívül ellát minket vitaminokkal (magas például a C-vitamin-tartalma) és ásványi anyagokkal, míg a népgyógyászatban az emésztőrendszer munkájának javítására hivatott, valamint a vese egészségéhez szükséges, illetve a vérnyomást csökkentő teakeverékek alkotójaként is használják.

 

A Viva Natura másik újdonsága a Kurkuma Megadózis, amely szintén kiváló újévi segítség, mégpedig úgy, hogy a májsejtek regenerációjában vesz részt. Az ünnepi étkezések és italozások után bizony érdemes megtámogatni vele a máj munkáját.

 

 

Újév – új kezdet

Az ünnepek után érdemes újra belekezdeni egy alapos tisztító, méregtelenítő kúrába. A több mint 14 000 felhasználói tapasztalat után megújult Colon Control program hatékony tisztulást és megújulást kínál az emésztőrendszernek és ezzel az egész szervezetnek. A népgyógyászati tudásnak és a programban szereplő növényeknek köszönhetően a pangó lerakódások és a méreganyagok kiürülnek. Kevesen tudják, hogy ha a bélrendszerben ideális feltételeket teremtünk, akkor a bélbaktériumaink fél óra alatt megduplázódnak. Mivel a bélflóra annyira egyedi, mint az ujjlenyomat, az a legszerencsésebb, ha a saját flóránkat erősítjük. A Colon Control program részletes leírása letölthető a Viva Natura weboldaláról (www.vivanatura. hu), az ingyenesen letölthető kiadványok közül.

 

Az ünnepi időszakban is gondoljunk a testmozgásra. Az egészséges élethez hozzátartozik a kornak és az egészségi állapotnak megfelelő mozgás. Meleg ruházatban kiváló sétákat, túrákat tehetünk a téli természetben is. Az úszás és a szaunázás is ajánlott annak, aki szereti.

 

A fent említett növények népgyógyászati felhasználásáról a www.nepgyogyaszat.hu oldalon tájékozódhatnak. Kísérjék figyelemmel a népgyógyászat Facebook-oldalát is! (A cikkben szereplő állítások a népgyógyászat tapasztalataira hagyatkoznak.)

 

A termékeket a Viva Natura márkaboltjaiban vásárolhatják meg, valamint a webáruházban, a www.vivanatura.hu oldalon. Kérdéseiket az info@kombucha.hu címre küldhetik.

 

A Természetgyógyász Magazin decemberi Karácsonyi Fesztiválján a Viva Naturával is találkozhat! Megkóstolhatja és kedvezményesen megvásárolhatja termékeinket!

Partl Viktória
XVIII. évfolyam 12. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.