Viva Natura

A tenger kincsei

Zöldekről beszélünk

Az elmúlt években óriási sikert aratott az egészség-be-fektetők körében a tenger kincseinek számító korallkalcium, kék-zöld alga (spirulina), chorella és a zöldkagyló. Gondoltunk egy bátrat, mi lenne, ha egyesítenénk egy 100%-os tablettában a tenger kincseit, így gazdagítva a 100% tiszta természet sorozatunkat – mondja Jakab István.


Korallkalciumpor

A korallpor vagy korallkalcium természetes ásványi anyag, mely hozzásegíti szervezetünket, hogy egészséges tudjon maradni. A korallkalciumpor a japán Okinava partvidékéről származik, onnan, ahol a legtöbb 100 évesnél is idősebb ember él. Több kutató vizsgálta, vajon mi lehet a hosszú életű emberek titka, és arra a következtetésre jutottak, hogy az okinavai ivóvíz olyan ionizált ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek a korallból oldódtak ki. Abból a korallból, amelyre a sziget is épült. A kutatók eredményei igazolták, hogy az ivóvízben található ásványok nagy hasonlóságot mutatnak az emberi csontvázban lévő ásványi anyagokkal.

 

A korallpor 70-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, igen magas kalcium- és magnéziumtartalmának köszönheti lúgosító hatását. Amennyiben szintetikus kalciumot juttatunk a szervezetbe, „drágát fogunk pisilni”, mivel a szervezet nem tudja azt hasznosítani, a vizelettel kiüríti. A korallkalcium biológiailag jobban alkalmazható kémiai összetétellel és kiegyensúlyozottabb ásványi tartalommal rendelkezik, így a szervezet számára lehetővé teszi a könnyebb hasznosítást. Végre egy természetes, felszívódásra képes kalcium- és magnéziumforrás, ami kiváló lehetőség a pótlásra a szervezetben, a gyerekkortól egészen az időskorig!

 

 

Spirulina, a „zöld arany”

A spirulina algafajta természetes kék színét a fikocianinnak köszönheti, ami semmilyen más táplálékban nem fordul elő.
Sokan úgy gondolják, hogy a spirulina alga fogyasztása megterheli az emésztést, de ez nem igaz. Azért nem, mert a sejtfala emészthető anyagokból épül fel. Könnyen emészthetőségét annak is köszönheti, hogy nagymértékben tartalmaz növényi eredetű fehérjéket.

 

Említésre méltó E- és B12-vitamin tartalma és esszenciális zsírsavtartalma. Jelentős jód-, kálium- és antioxidánsforrás. Vastartalma 58-szor magasabb, mint a nyers spenótnak, és 28-szor több, mint a nyers marhamájnak. A spirulina jelentős béta-karotin-forrás, mivel a sárgarépánál tízszer nagyobb mennyiségben tartalmazza. Segíti a sejtépítést, javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát. Hozzájárul a szervezet salaktalanításához, valamint mérsékelni képes az allergiás tüneteket.

 

Chorella – a méregtelenítés egyik kormányzója

A chorella smaragdzöld algafajta, amely szintén könnyen emészthető tápanyag a szervezet számára. Ezt az algafajtát a vitaminok tárházának is nevezik. Legmagasabb arányban a C-, E- és A-vitamin, valamint a linolénsav fordul elő benne. Jód- és káliumtartalma különösen magas. Említésre méltómég klorofilltartalma, aminek antibakteriális, regeneráló és dezodoráló hatását köszönheti. Magas rosttartalma fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, mivel képes megkötni a nehézfémeket. Szívesen fogyasztják a vegetáriánusok is teljes értékű fehérjetartalma miatt.

 

 

Zöldkagyló – a véletlen felfedezés

Az 1970-es években került az új-zélandi zöldkagyló a rákkutatók figyelmének a középpontjába. Szerették volna kipróbálni (ételízesítőként, levesporként) a daganatos betegségek kezelésében. A várt eredmény elmaradt, de mégis csodaszert találtak. Kiderült ugyanis, hogy azok a betegek, akik részt vettek a kísérletben és valamilyen ízületi bántalommal küszködtek,  nagyfokú javulásról számoltak be.
Megvizsgálták az új-zélandi őslakosok életkörülményeit, és azt tapasztalták, hogy a reumatikus betegségek ismeretlenek körükben, hosszú, egészséges életet élnek, rugalmas ízületekkel. A magyarázat egyértelműen a zöldkagylófogyasztás.

 

A zöldkagyló glükozaminglikánt tartalmaz, ami az ízületek működéséhez szükséges fontos kenőanyag. Segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Továbbá növelheti a kötőszövet, porcok, inak, szalagok, ízületi tokok rugalmasságát, így csökkentheti, megelőzheti azok sérülését. Képes megállítani az ízületek további romlását és hatékonyan segít a gyógyulásban.
Az új-zélandi zöldkagyló méltán a legkedveltebb, amit az ottani igen tiszta víznek s kiemelkedően magas glükozaminglikán-tartalmának köszönhet (több mint 13 százalék). Fogyasztásának nincs mellékhatása.

 

 

Egy öreg varázsló tapasztalatai az illatokról:

„Nézd meg a növények színét, ne legyen sápadt, halovány, kicsattanó legyen, mint az élet, amelyet táplálni hivatott. Érezd meg illatának erejét, amely elárulja frissességét, lakóhelyét. A tengerből származó étkek illata számunkra idegen, de tiszta és erős, mint szülőanyjuk, a Vízanya.”


Ezt tudjuk garantálni 100%-ban tiszta


– legalábbis amennyire tiszták az óceánok
– tablettával, melynek az illata is tiszta, olyan, ahogyan a természet adta. Fedezze fel a 100% tabletta – 0% kötőanyag-sorozat legújabb tagját, a tenger kincseit ön is!


Összetevői: korallkalcium, kék-zöld alga, chorella.

Partl Viktória természetgyógyász, fitoterapeuta
XVII. évfolyam 4. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.