Viva Natura

A Zöldvér Lúgosító Termékcsalád megalkotója

Jakab Istvánnak és csapatának termékei már régóta jól ismertek az egészséges életmódra törekvők körében. Nemhiába tartják számon "Egészség Befektetőként" Magyarországon, hiszen úttörő szellemű írásaival, népszerű tv-műsoraival már késztetett tudatosabb és felelősségteljesebb életvitelre.


- Hogyan jött létre a Zöldvér lúgosító program?

 

- Az ötletet legfőbb mentorom, Harald W. Tietze, az ismert ausztrál író és természetgyógyász adta. Ő írta a Fiatalodj, ne öregedj (Víztérítő Kiadó, 2001) című nagyszerű könyvet is, és ő hívta fel a figyelmemet elsőként a kombucha, a papaya és az enzimek gyógyító hatására. Ugyanakkor prof. dr. Török Szilveszter tanáromtól és barátomtól is olyan jelentős tudásanyagot sajátíthattam el, amelyet széles körben a mai napig sikerrel alkalmazok.

 

- Köztudott, hogy Magyarországon is túlkínálat van a táplálékkiegészítők terén. A Viva Natura miben tud többet nyújtani ezeknél a nagynevű, sok esetben külföldi beszállítóknál?

 

- Először is abban, hogy mi Magyarországon, magyar alapanyagból, magyar termékeket gyártunk. Másodszor mi hittel valljuk, hogy csak azok az anyagok épülnek be a szervezetbe, amelyek szerves kötésben találhatók, és ezért különösen figyelünk arra, hogy a természet receptúrájához igazodjunk. Az sem mindegy, hogy mit mivel vegyítünk össze, mert a különféle termékekben lévő hatóanyagok semlegesíthetik egymást. Az a tudás és tapasztalat, ami az elmúlt 15 évben felhalmozódott a táplálkozáskiegészítők gyártása terén, már megfelelő alapot ad ahhoz, hogy a legjobb minőségű, világszínvonalú lúgosító termékeket szállítsunk a magyar fogyasztóknak.

 

- Mire a legbüszkébb a termékei közül?

 

- Sok helyen „Kombucha Pista bácsinak" hívnak, hiszen legnagyobb szakmai sikerem a kombucha biológiai koncentrálása. Általában hőkezeléssel vagy konzerválással szokás az élelmiszereket, folyadékokat koncentrálni, de ezáltal az élő hatóanyagok is elpusztulnak. Mi azonban kidolgoztunk egy új technológiát, a biológiai koncentrációt. Az eljárás eredményeképpen kilencszer több élő, jótékony baktérium és hasznos enzim fér el egy adott élettérben, mint egy átlagos készítmény esetében. Rajtunk kívül ezt még senki, sehol a világon nem volt képes megoldani. A lúgosítás folyamatában a kombucha fogyasztása intenzív méregtelenítő hatása miatt lehet elengedhetetlenül fontos, de ezt majd más alkalommal fejteném ki bővebben.

 

Visszatérve "büszkeségeimre", meg kell említenem azt a tényt, hogy ma Magyarországon minden második ember, aki potencianövelő, illetve a genitáliákat természetesen karbantartó étrend-kiegészítőt fogyaszt, az egy általunk fejlesztett terméket használ. Elárulom, hogy nem csak férfiaknak, hanem nőknek is kifejlesztettünk már hasonló készítményeket. Számos néven kerültek ezek forgalomba, és nem csak itthon kaphatók, hanem egyre több külföldi ország piacán is.

 

- Mik az új tervei?

 

- Olyan ízkomfort kombuchát fejlesztettünk ki, amely már a természetes ízeket kevésbé kedvelőknek is elfogadható lesz. Illetve szeretnénk hadat üzenni a táplálkozáskiegészítőkben is egyre gyakrabban fellelhető puffasztó, ízfokozó, térfogatnövelő szereknek. Elindítottunk egy fejlesztést, melynek célja, hogy mindenből 100 százalékot nyújthassunk, de nem úgy, mint például a boltok polcairól leemelt 100 százalékosnak titulált, de legfeljebb 35 százalék gyümölcsöt tartalmazó narancslé. Az általunk gyártott tablettákban már valóban 100 százalék lucerna, búzafű, cékla és zöldárpa van.

 

- Mit takar "organikus rokonság" fogalom, amit népszerűsíteni szeretnének?

 

- A biominősítésű termék csak azt garantálja, hogy készítője nem használ vegyszereket, műtrágyát, hozamjavító anyagokat stb. A földek biominősítése arról szól, hogy négy-öt éve nem használtak semmiféle kemikáliát sem a trágyázás, sem a növényvédelem során. De sajnos olyan elszennyezett bolygón élünk, ahol már nem lehet önmagában a földet tisztán megőrizni. A világon a legtöbb biotermék Kínából származik, ahol köztudottan a legszennyezettebb a környezet. A szennyezett talajvízzel, savas esővel áztatott növényeknek mi köze már a bióhoz? A több száz kilométerről odasodródó és kicsapódó vegyszeres permetfelhőkről már nem is beszélve! Éppen ezért én az ún. organikus rokonság elvét tartom szem előtt. Ennek lényege a bioszemléletű, lelkiismeretes termesztés, minősítés bürokrácia nélkül. Ellenőrzött helyről begyűjtött, szervesen trágyázott, vegyszermentes termesztésből szerzem be az alapanyagokat, és kíméletesen, testhőmérsékleten dolgozom fel azokat. Az organikus rokonság mellett szóló komoly érv az is, hogy a költséges biominősítési procedúra elhagyásával az alaptermék már nem kerül a duplájába. Azon az áron is hozzá lehet jutni, mint a nagyüzemi termesztésből származó termékekhez. Szerintem újra kellene értelmezni a biominősítés fogalmát a megváltozott éghajlati körülményeket figyelembe véve. Ugyanakkor a bürokráciát is sokkal jobban le kellene egyszerűsíteni. Ezáltal jóval olcsóbbak lennének a biotermékek, ami lehetővé tenné, hogy széles körben is elterjedhessen fogyasztásuk.

 

További értékünk lehet az is, hogy növényeinket kíméletesen gyűjtjük, testhőmérsékleten szárítjuk, majd egy speciális technológiával, nagy nyomással - nagyon rövid ideig -, rétegesen préseljük össze. Mindezek által nem csak a teljes beltartalmi értéküket, csodálatos hatóanyagaikat őrizzük meg, de képesek vagyunk megőrizni eredeti, természetes ízüket és illatukat is.

 

A 100% Természet termékcsaládunk három oszlopos tagja hamarosan megtalálható lesz webáruházunk és a bioboltok polcain. A lucerna-, búzafű-, papayatermékeink tabletta és kapszula formájában is elérhetőek mindenki számára. A 100% Természet termékeink hozzáadott adalékanyagot, állományjavítót nem tartalmaznak.

Domján Anita
XV. évfolyam 12. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.