Viva Natura

Aloe Vera – a természetes egészség és szépség

"Egy nagyobb adag fagylaltot bátorkodtam elfogyasztani az első kellemes tavaszi napon, aminek torokfájás lett a következménye, minden nyelés fájdalommal hasított belém. Napi két-két kanállal fogyasztottam a Dr. Aloéból és kb. 3-4 óránként belespricceltem a torkomba az Dr. Aloe külső segély sprayt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan hat, a fájdalom azonnal csökkent és pár napon belül megszűnt."

(Gráber Mariann - Szeged)


Jó idő van, hív a természet, egyre több időt töltünk a napon, szívesen sétálgatunk, élvezzük a vízpartok hangulatát, megcsodáljuk a virágok között dongó rovarok mozgását, magunkba szippantjuk a friss levegőt, az újraéledő természet erejét. A kellemes időtöltés közepette viszont ki vagyunk téve a napsugárzás káros következményeinek, a levegővel beszippantott allergéneknek és a rovarcsípéseknek. Fontos szervezetünk külső-belső megújulása és egészségünk megvédése, immunrendszerünk erősítése, bőrünk épségének, szépségének megtartása.

 

 

Aloe Vera, a természetes egészség és szépség

Az aloét az emberiség már évezredek óta ismeri, minden korban nagyra becsülték, számos betegség kezelésére alkalmas gyógyító növényként tartották számon.

 

A virágzó ókori társadalmakban, mint az egyiptomi, a görög, a római és az indiai, nagy tiszteletnek örvendett. Ábrázolása az egyiptomi templomok falán és sírkövek oldalán is látható.

 

Az aloe a szépség és az egészség elixírje, Kleopátra és Nefertiti szépségének megőrzését is szolgálta. A csatába induló Nagy Sándor mindig nagy mennyiségben vitt magával aloét a harcban szerzett sérülések gyógyítására. Modern használatáról az 1930-as évekből vannak írásos dokumentumok. A növény levelének géljét egy amerikai orvos használta először röntgensugárzás érte bőr kezelésére.

 

Aloetermékeink Ausztráliából származó 99,5% tisztaságú kivonatot tartalmaznak. Az IASC (Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács) által minősített termékek. Az Aloe Vera összetevőinek szabályozó és kiegyensúlyozó hatása van a szervezet sejtjeinek anyagcsere-folyamataira. Manapság sokan szenvednek a vegyileg kezelt, mesterséges anyagot tartalmazó ételek okozta problémáktól, amelyek csökkentik az életenergiát. Az Aloe Vera a test egészére kihat. Olyan nélkülözhetetlen összetevőket tartalmaz, mint az aminosavak, enzimek, karbohidrátok, ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok.

 

Mint szépítő készítmény elősegíti az egészséges, vonzó megjelenést, a szép bőr és test megőrzését.

 

"Észrevettem zuhanyozás közben, hogy a hajmosást követően testemet beborítják kihullott hajszálaim. Nagyon megijedtem. Mivel nagyon sok jót hallottam az aloéról és volt is otthon, mert korábban emésztési problémáimra már használtam, gondoltam, talán erre is jó lesz. Feltevésem beigazolódott, mert azóta nagy mértékű hajhullásom megállt."

 

(Törteli Filoména - Százhalombatta)

 

Dr. Aloe Juice a belső szépségért

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az Aloe Vera belsőleg használva az immunrendszer, a gyomor és béltraktus kiváló szabályozója, a belek regulátora, pozitív hatása van a fehérvérsejtekre, növeli ellenálló képességüket a vírusokkal szemben.

 

Alkalmazási területei:

- méregtelenítő, vértisztító,

- gyulladáscsökkentő,

- vírusellenes,

- baktériumölő,

- csíraölő,

- gombaölő,

- fájdalomcsillapító,

- serkenti a szervrendszereket (nyirok- és vérkeringés, emésztés) és szerveket (epe, máj, vese),

- természetes antibiotikum,

- enyhíti a torokfájást.

 

Dr. Aloe külső segély

Sok embernek már most nélkülözhetetlen útitársa a Dr. Aloe spray. A bőrre fújva fertőtlenítő hatású, elősegíti a sebgyógyulást és megelőzi a sebfertőzést. Égési sérülések és felületi sérülések gyógyítója. Napégés, fagyás, bőrgyulladás, pikkelysömör, vágások, rovarcsípések, fekélyek, horzsolás és más bőrgyógyászati problémák kezelésében eredményes.

 

Alkalmazási területei:

- ízületi és reumatikus fájdalmak, húzódások és rándulások helyi kezelése,

- száj- és fogápolás,

- szemápolás, szembetegségek kezelése (pl. fáradékonyság, kötőhártya-gyulladás, szürke hályog),

- bőrgyógyászati alkalmazás (pl. bőrszövet-regenerálás, hidratálás és tisztítás, bőrpuhítás, pórusösszehúzás, pattanások kezelése, hajápolás és hajgyökér erősítés),

- sportsérülések, izomláz kezelése.

 

"A húsvéti nagy családi összejövetelre készültem, sürögtem-forogtam a konyhában, annyira siettem, hogy a forró tepsit puszta kézzel akartam kivenni a sütőből. Jobb kezemen négy ujjamat alaposan megégettem. A Dr. Aloe sprayt kipróbáltam, nem hólyagosodott fel a bőröm."

 

(Kerékgyártó Margit - Vámosgyörk)

 

Az idézetek csupán reprezentatív kivonatai azoknak a leveleknek, amelyeket ügyfeleinktől kapunk. Azokat részben rövidítve ismertettük. Tartalmilag azonban sem nem hagytunk ki, sem hozzá nem adtunk.

Jakab István
XII. évfolyam 6. szám

Címkék: aloe vera

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.