Viva Natura

Az anyaság legyen boldogság!

Legtermészetesebb vágyunk, hogy utódaink egészségesen szülessenek, fejlődjenek, és az édesanya is őrizze meg az egészségét, hogy hosszú távon szeretetben, harmóniában a gyermeke mellett lehessen. A belső orvos, amely az egészségünket fenntartja, minden esetben elsőbbséget nyújt, kivéve a várandósság idejét. Ilyenkor a kisbaba élvezi az elsőbbséget, mindent oda kell adni neki, ami az anyja testében található, még annak árán is, ha az édesanyja elveszíti a szervezete vitamin- és ásványianyag-tartalékait. Sokan hallottuk már azt, hogy az édesanyák fogazata romlik, vas- és vitaminhiányosak stb. Ez mind annak a következménye, hogy a várandósság előtt nem kerültek feltöltésre az ásványianyag- raktáraik, így amikor adni kell, magából ad a szervezetük. Mennyivel bölcsebb az a kismama, aki tudatosan felkészül a gyermekáldásra.


 

Várandósság előtt ajánlott a méregtelenítő kúra

Ez a méregtelenítés ideje! Nagyon szerencsés, ha van rá mód, ha a leendő anyuka még a megtermékenyülés előtti időszakban elvégez egy tisztító, méregtelenítő programot. Ilyenkor megtisztul a bélrendszer a lerakódásoktól, a pangó, emészthetetlen ételmaradékoktól, távoznak a paraziták, felszabadulnak és kiürülnek a méreganyagok. A megtisztulásnak számos előnye van: az értékes tápanyagok valóban fel tudnak szívódni, új erőre kap az immunrendszer, növekszik a vitalitás, energikusság.

 

A várandósság alatt már nem javasolt méregteleníteni, mert a felszabaduló méreganyagok eljutnak a magzathoz is, aki nagyságától és testi fejlettségétől függően egészen másképp reagálhat rá, mint egy felnőtt szervezet. Míg lehet, hogy az adott méreganyag az édesanyának meg sem kottyan, addig a magzatnál károkat is okozhat…

 

A várandósság előtti időszakban ideális tisztítás, méregtelenítés például a növényi alapú Colon Control program. A bélflóra ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomat, vagyis ahány ember, annyiféle. A Colon Control program a saját bélflórát erősíti, mivel olyan feltételeket teremt a bélrendszerben, hogy az ott élő szinergista baktériumok akár fél óra alatt is képesek megduplázódni.

 

A program részletes leírása elolvasható a Viva Natura weboldalán (www.vivanatura.hu), az ingyenesen letölthető kiadványok között. Ha megvolt a méregtelenítés, jöhet az ásványianyag- és vitaminpótlás, mivel ekkorra már valóban fel tudnak majd szívódni és be tudnak épülni a szervezetbe.

 

Multivitaminként szedhető például a zöldárpa*, mely megtalálható a 100% Tiszta Természet termékcsaládban kötőanyagmentes tablettaként és porként is. Dr. Hagiwara tanulmányaiból tudjuk, hogy a zöldárpa pont olyan mennyiségben és minőségben tartalmazza a szerves kötésű ásványi anyagokat és vitaminokat, ahogyan az az emberi szervezet számára a legideálisabb. A tanulmány szintén megtalálható a www.vivanatura.hu oldalon, az ingyenesen letölthető kiadványok között.

 

 

Várandósság alatt a minőségi táplálkozás a legfontosabb

Amikor már megfogant a baba, akkor az édesanyának mennyiségben nem kell többet fogyasztania, de a minőségre nagyon figyelnie kell. Amenynyire csak lehet, ki kell kerülni az élelmiszer-ipari és a kozmetikai méreganyagokat. Csak tiszta forrásból származó ételt, italt kellene fogyasztani. Ezt mai világunkban valóban művészet megvalósítani… és lehet, hogy maradéktalanul nem is lehet, de azért amenynyire lehetséges, igyekezni kell. Számtalan forrás áll rendelkezésünkre, hogy tájékozódni tudjunk e téren. Sok információhoz juthatunk például a VNTV – Viva Natura Online Televízió (www.vntv.hu) egészség témájú adásaiból.

 

Mivel ma már az ételek nem tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, amennyire szükségünk lenne (ráadásul várandósság alatt ez a szükséglet növekedik), ezért azokat pótolni kell.

 

1. kép: A spárga folsavban világrekorder   2. kép: A nő vérének támogatója

 

Napi egy-két szem ideális a folsav pótlására a 100% tiszta Spárga tablettából. A spárga folsavban világrekorder!* Ha vasat szeretne pótolni a kismama, akkor ideális a Nővér tabletta, ami nem más, mint cékla szerves vassal. Ebben a formában a vas valóban hasznosulni tud. A Nővér tabletta továbbfejlesztett változata a Nővér plusz, amely a cékla és a szerves vas mellett hibiszkuszt, fekete bodzát és fekete berkenyét is tartalmaz. A készítmény természetes antioxidáns és energiával is ellát bennünket.*

 

Fogyasztható a Green Mix 18 is, amely gondoskodik a szervezet pH-egyensúlyának a fenntartásáról és további vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít. Ez a porkeverék a lúgosító raktárakat is feltölti, így szükség esetén a szervezetnek van hova „nyúlnia”. Fontos tudni, hogy nemcsak az ételek savasítanak, hanem a dohányzás és az alkohol is, valamint a „savanyú”, negatív gondolkodás is.

 

A kalciumpótlásra a korallkalcium a legideálisabb, melyben a kalcium szerves kötésben található és így a szervezet számára felismerhető.

 

 

Várandósság után kapjuk vissza régi fittségünket!

Ahogyan a várandósság alatt, úgy a szülés után, a szoptatás ideje alatt ugyanúgy figyelni kell arra, hogy mit eszik-iszik az anyuka, hiszen az anyatejben minden kiválasztódik. Éppen ezért nem ajánlott a méregtelenítés ebben az időszakban sem.

 

Fontos a megfelelő menynyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. A szoptatási időszakban nagy segítség a lucerna fogyasztása! Ez a növény segít a tejkiválasztásban és szintén szervesvas- forrás*. Népgyógyászati hagyományokból tudjuk, hogy a lucernát olyankor etették az állatokkal és ették maguk is, amikor nagyobb fizikai megterhelés volt várható, mivel a növényen jelentős energiával is ellát minket.

 

1. kép: „A Ternészet multivitaminja” (Dr. Hagiwara   2.kép: A népgyógyászati tapasztalatok szerint a szoptatás időszakában a tejkiválasztás támogatója

 

*A fent említett hivatkozások a növények népgyógyászati felhasználásáról szólnak, amelyekről részletesebben a www.nepgyogyaszat. hu oldalon olvashatnak.

 

A termékek megvásárolhatók a Viva Natura márkaboltjaiban, drogériákban és a webáruházban a www.vivanatura.hu oldalon. Kérdéseiket az info@ kombucha.hu címre küldhetik.

Partl Viktória, Jakab István
XVIII. évfolyam 7. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.