Viva Natura

Az aranykor emberének méltó tápláléka


„Egyre többször fordul elő velem, hogy elmegyek egy élelmiszerboltba vagy egy étterembe és úgy távozom, hogy nem vettem és nem ettem semmit. Ha vásárolok, legfeljebb ásványvizet vagy frissen facsart gyümölcslevet veszek, mivel az élelmiszerek szennyezettsége mindig oda vezet, hogy rosszul érzem magam a boltban vásárolt vagy az étteremben evett ételektől.

 

Utánajártam, megnéztem, hogy mi van az ételekben, vajon miért vagyok rosszul tőlük és rá kellett jönnöm, hogy egyre nehezebb olyan ételt találni, amit tiszta lélekkel elfogyaszthatok. A húsokat most nem is szeretném említeni, elég sokan írtak már róla cikkeket, hogy mi minden található az iparilag nevelt állatok húsában. Egy biztos, ha már hús, akkor csakis háztáji, boldog állati életet élő jószág húsát szabadna elfogyasztani.

 

A 100% Tiszta Termékcsalád termékei között olyan csodálatos alapanyagokkal ismerkedhetünk meg, mint például a lucerna, búzafű, cékla, spárga, kapor, stb. Ha ezeket komfortosabb formában tálalnánk az embereknek, akkor minden nap minőségi táplálékot adhatnánk úgy, hogy közben nem terhelnénk üres kalóriával a szervezetet.

 

Az aranykor, ami hamarosan ránk köszönt minőségi táplálékokat igényel majd a kialakult új, szellemi minőségnek. Ezek a táplálékok már nem lehetnek/lesznek könnyű szénhidrátokkal, adalékanyagokkal teli, puffasztó szerekkel felduzzasztott ételek.

 

Elképzeltünk egy olyan világot, amikor kis tasakokkal járunk napközben, és bárhol egy korty vizet kérve elkészíthetjük a táplálékunkat. Ez meleg, ízletes étel lesz, amely kitölti majd a gyomrunkat úgy, hogy ne legyen éhségérzetünk, miközben minőségi táplálékkal látja el a szervezetünket. Ha napközben ér az éhség minket, akkor minden további nélkül tudunk majd olyan „rágcsákat” készíteni, amelyek magas rosttartalommal, magas természetes ásványi anyag és vitamin tartalommal fűszerezve szolgálják a minőségi táplálkozást.

 

Az az alaptézis, hogy a táplálékaink 85%-a fölösleges, és szinte csak a 15%-át lenne érdemes elfogyasztanunk, ahhoz a gondolathoz vezetett bennünket, hogy akkor a felesleges 85%-ot mellőzhetnénk az étkezésünkből. Hamarosan olyam 100%-ban tiszta természetes táplálék sorozattal szeretnénk jelentkezni, amelyek a fenti elveket célozzák meg.”

 

Jakab István

 

Tiszta étel a tányéron

Már jó ideje jómagam is egészségtudatos ember és anyuka vagyok, így aztán pontosan tudom, hogy milyen kihívást jelent ma egészséges ételt tenni az asztalra. Gyerekeknél különösen nem mindegy, hiszen ők intenzív fejlődési időszakban vannak. Éppen ezért nagyon örültem, hogy a Viva Natura csapatához tartozva rendszeresen kipróbálhatom, tesztelhetem a Tiszta Természet termékcsalád tagjait. Az ide tartozó termékek teljesen kötő- és adalékanyag mentesek. Csak tisztán az adott növény van benne! Semmi nincs elvéve belőle és semmi nincs hozzáadva, így érvényesülhet a növény hatóanyagoknak az az összjátéka, amit a természet megalkotott.

 

A szervezet meghálálja, ha tiszta táplálékot kap. Ilyenkor rendben végzi a dolgát, ellenállóbb lesz a külső hatásokkal szemben és kellő energiája van a mindennapokhoz.

 

Ismervén a termékeket, mára már egyre több egészség-be-fektető társunknak tudok tanácsot adni a tiszta termékekkel kapcsolatban. Amit mindenkinek tudok ajánlani az az, hogy minden egyes táplálékot nézzünk meg, hogy mi az amit a szánkba veszünk és még inkább azt, hogy mi az amivel a szeretteinket kínáljuk. Egyáltalán nem mindegy hogy az étel honnan származik és milyen eljárásokon ment keresztül mire eljut hozzánk. A tiszta táplálék érték!

 

A kerülendő élelmiszerek

A legtöbb ember ma több cukros vagy egyéb módon édesített üdítőt, alkoholt, kávét vagy tejet fogyaszt, mint tiszta vizet. Ételként pedig színezett, állományjavított, adalékkal dúsított, tartósított, ízfokozott, génmanipulált, hőkezelt, ömlesztett, zselésített, stb. „élelmiszereket” fogyasztanak. Ezeknek a fogyasztásával nemcsak a szervezetünk jut elégtelen táplálékoz, hanem hosszútávon az életminőség is jelentősen romolhat. A mérgekkel, adalékanyagokkal terhelt szervezet kínlódva, nehezen végzi a munkáját, a bélrendszerben  pedig felbomlik az egyensúly. Mindez kihathat a belső békénkre és a szellemi teljesítőképességre és az immunrendszer is gyengülhet. 

 

„Épp testben, épp lélek” – mondja a régi mondás. Az egészség testi, lelki, szellemi egységet jelent. Ha a test nem kapja meg amire szüksége van, sőt épp ellenkezőleg azt kapja, amire nincs szüksége, akkor bizony felbomlik az az egység, amit egészségnek nevezünk. A jelenlegi étkezésünket úgy is lehet nevezni, hogy minőségi éhezés. Azért, mert csak üres kalóriákat viszünk be a szervezetbe (sokat és sokfélét), de olyat ami táplálja a testet, olyat nem…

 

Soha nem késő változtatni. Éppen azért, mert ma már nem könnyű minőségi táplálékhoz jutni, ajánlatos lenne a szervezet rendszeres méregtelenítése, tisztítása. Tiszta, növényi alapanyagú tisztító program például a Colon Control program.

 

 

A 100 Tiszta Természet termékcsalád tagjai

100% tabletta – 0% kötőanyag

Kapor. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol vadon még ma is előfordul. Európába valószínűleg a római légionáriusok hozták be. Mivel ismerték a kapor antibakteriális tulajdonságát, a harci sérüléseiket égetett kapormag és víz keverékeivel gyógyították. A kapor ezen tulajdonságát és az emésztésre gyakorolt jótékony hatását a népgyógyászati adatok bizonyítják. Fogyasztása során segít helyreállítani és megőrizni a bélflóra egyensúlyát. Száj és leheletfrissítő hatása mellett részt vesz a húgyhólyag egészségének a megőrzésében is. Anyagcsere szabályozó és egyéb jótékony hatásai a www.nepgyogyaszat.hu oldalon olvashatók.

 

Spárga. Eredetét nem ismerjük pontosan, azt azonban tudjuk, hogy a görögök már 2500 évvel ezelőtt is ismerték és nem táplálék, hanem gyógynövényként használták. Testünk állandó adaptációs, vagyis alkalmazkodási kényszernek van kitéve. Aki könnyebben tud alkalmazkodni, az könnyebben veszi az akadályokat és kevésbé betegszik meg lelki eredetű, fizikai tüneteket is okozó megbetegedésekben. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a spárga jelentősen csökkenti a szervezet stressz reakcióját, és ezzel megkönnyíti az adaptációt. Jelentős vitamin és ásványi anyag tartalma nagy segítség az egészségmegőrzésben. A spárga magas folsavtartalommal rendelkezik. Folsav hiányában fáradtság, ideges feszültség jelentkezhet.

 

Búzafű. A búzafű a fűnagyságúra megnőtt, csíráztatott bio tönkölybúza. Tökéletes fehérjeforrás,, magas a vitamintartalma (B17 vitamin is van benne). Jelentós az ásványi anyag és az enzimtartalma is. Segíti az emésztést, részt vesz a hasznos bélbaktériumok egyensúlyának a fenntartásában. Képes felszabadítani a bélbolyhokra lerakódott méreganyagokat és normális székletet eredményez. Jótékony hatással van az idegrendszerre, csökkenti a fáradtságot. Stressz esetén jótékony hatású.

 

Lucerna. Már a természeti népek is felfedezték, hogy a lovaik sokkal erősebbek és frissebbek, ha lucernát esznek, így ők maguk is elkezdték fogyasztani. Gyökerei akár 10 méter mélyre is képesek lehatolni a talajba, és felvenni onnan, amire szüksége van. A lucerna lúgosító hatást gyakorol az emésztőrendszerre, valamint jelentős a szerves kalcium tartalma és a szerves vastartalma. Sokféle vitamint tartalmaz és kitűnő rostforrás. Kismamáknak segíti a tejelválasztást. A kaporról, spárgáról, lucernáról és a zöldárpáról további információk a www.nepgyogyaszat.hu oldalon olvashatók.

Partl Viktória
XVII. évfolyam 11. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.