Viva Natura

Az egészség kapszulázva

Miben segítenek a kapszulák?

  Örök kétely, melyik út, módszer helyesebb, a természetes úton fogyasztott vitamin és táplálékkiegészítő, vagy a tabletta? A válasz összetett. Sok szempontot kell figyelembe vennünk.


  Jakab István, a kombucha termékek magyarországi meghonosítója és az egészséges életmód sokrétű szakértője szerint a civilizációs társadalmakra egyértelműen jellemző, hogy ellustulnak. Úgy érzik, hogy az egészség megvásárolható patikákban, gyógynövényboltokban, kapszulázva fogyaszthatjuk.

   

  - Ki kell önöket ábrándítanom! Annak ellenére, hogy ilyen jellegű termékeket gyártok, kijelenthetem, hogy az egészség nem megvásárolható. Egészségünkért nem lehet senki mást felelősségre vonni, csak saját magunkat. Megőrzése és visszaszerzése összetett feladat. Ebben csak segítséget nyújtanak a kapszulák.

   

  - Akkor mit is fogyasszunk?

   

  - Engem a kombucha magyarországi elterjesztéséről ismernek. Nagyon kevesen tudják, hogy a zöldpapaya forgalmazásában egész Európában az első helyen állunk. Mi voltunk az elsők, akik a zöldpapayát kint Ausztráliában száríttattuk, levél és zöld gyümölcs formájában tettük termékeinkbe. A kombucha, mint jól tudjuk, méregtelenít, tisztítja a szervezetet, támogatja bélflóránkat, ugyanakkor a papayában lévő enzim egyértelműen a lerakódott, nyákosodott anyagokat bontja fel és üríti ki a szervezetből. Így alakult ki a papayás kombuchakoncentrátum, amit bárki fogyaszthat. Akik nem szeretik a kombucha savanykás ízét, azoknak javasoltuk a papayás kombucha kapszulát. Ez az egyik legnépszerűbb kapszulás termékünk. Az anyagcsere szabályozásában a papaya főszerepet kapott!

   

  Rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papainenzim saját tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására képes.

   

  Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok „szakszerű”, gyors lebontását is. A papayakapszula fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. Az emésztési idő lerövidülésével csökken szervezetünkben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának lehetősége. A papayakapszulát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani. „Amit ma megeszel, emészd meg holnapra!”

   

  - Nagyon sokan keresik az aloé verás termékeket, minek köszönhető ez a siker?

   

  - Az aloé a tradicionális népgyógyászat több ezer éve kipróbált alapanyaga. Funkcionális élelmiszernek számít, számos gyógyhatást tulajdonítanak neki a különféle leiratok. Gyógyszerként nem fogadják el sehol, annak ellenére, hogy sok esetben többet ér, mint a gyógyszer. Úgy éreztük, hogy kombinálnunk kell a kombucha méregtelenítő és tisztító tulajdonságaival és ebből készült el az aloés kombuchakapszula.

   

  - Az anyagcsere serkentésére is született már kapszula.

   

  - A mate teás kapszulát Fatkiller - fogyasztó, méregtelenítő - programunkhoz fejlesztettük ki. A mate tea egyébként meggyorsítja az anyagcserét, tehát minimális testhőmérséklet-emelkedést okoz, ami viszont azt jelenti, hogy sokkal több kalóriát vagyunk képesek elégetni. „Nem pörget túl”, ugyanakkor a mate tea következtében biztosabb a pihenés. A kombuchatea méregtelenítő tulajdonságával együtt kimondottan jól használható fogyókúrák kiegészítéseként. Zsírt égethetsz, mérgeket nem, a Fatkiller program oszlopos tagja a mate teás kombuchakapszula.

   

  - Az elmúlt évek - kétségtelenül legnépszerűbb - táplálkozáskiegészítő szerei a kombucha, illetve a noni.

   

  - A legnagyobb slágernek a nonival készült kombuchaital és -koncentrátum bizonyult. Az italok fogyasztásának nagyon kedvező az élettani hatása. Komoly igény jelentkezett viszont azon fogyasztók részéről - akik a kombucha savanykás, illetve a noni kesernyés ízét nem kedvelik -, hogy szeretnék a készítményt kapszula formájában kapni.

   

  Nonis kombucha kapszulában a két gyógynövény együttes fogyasztása következtében hatásaik felerősödnek. A kombucha hatékony vivőanyag, ami azt jelenti, hogy segítségével a noniban lévő hatóanyagok eredményesebben épülnek be a szervezetbe. A kapszulához felhasznált noni gyógyszer tisztaságú minőségben kerül feldolgozásra.

   

  Sokan a déltengerek csodagyümölcsének tartják. A polinéziai gyógyítók, a kahunák évszázadok óta alkalmazzák ezt a sokoldalú „gyógyszert”. A Csendes-óceán szigetvilágában különös becsben tartják, és - mint a kutatások bebizonyították nem véletlenül. Nagymennyiségű proxeronint tartalmaz, 800-szor annyit, mint az ananász. Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeroninná alakítja át, amely nélkülözhetetlen az anyagcserefolyamatok zavartalanságában. A xeronin serkenti a „boldogsághormonok”, az endorfinok elválasztását. Ezek azok a testünkben termelődő vegyületek, amelyek jó hangulatunkról gondoskodnak. Egy kísérlet bebizonyította, hogy a noni gyümölcs kivonatának nagy adagja hatásában megfelel a morfiumszulfát 70%-ának, és még függőséget sem alakít ki. Képes megkötni a szerotonint, ezért segít a depresszióban, és sikeresen alkalmazható a drog-, alkohol- vagy nikotinelvonási tünetek esetén is. Éljünk függőségek nélkül! A noni gyümölcs egy másik hatóanyaga, a skopoletin a szív- és keringési rendszerre gyakorol jó hatást, illetve gyulladásgátló tulajdonságai miatt segít allergia esetén, míg a damnacanthal gátolja a rákos sejtek növekedését.

   

  - Az egészségmegőrzés és gyógyítás mellett az erőnlétünket is fokozhatjuk valahogy?

   

  - Ebben egy vadonatúj termékünk, a Ginsenges kombuchakapszula segít. Úgy érzem, hogy a legnagyobb sikert ettől a pirulától várhatjuk az elkövetkezendő hónapokban. A ginseng önmagában is erőnlétet kölcsönöz, a kombuchával nem összeadódik a hatásuk, hanem megsokszorozzák egymás erejét. 1+1 = 100, szól a szlogenünk, de higgyék el, hogy az „erőnlétkölcsönző”, ami 0-24-ig tart nyitva, csodákat tesz az emberekkel. Nem csak a szexuális energia fokozására gondolunk, hanem a napi fáradtságos munkát sem vesszük észre, nem fáradunk el. Az oldatot én jobbnak tartom, de aki nem szereti a savanykás ízt, az szedje inkább a kapszulát.

   

  Mivel úgy érezzük, hogy a kapszula fogyasztása azért mégis elfogadottabb már a magyarországi fogyasztók körében is, éppen ezért szeretnék kedvezni a kényelmeseknek is, ezért az árainkat április 1-jétől levittük.

   

  További információk a www.kombucha.hu weboldalon, illetve a 06-27-358-465-ös telefonszámon. A terméket keresse gyógynövény- és bioboltokban.

   

  A Kombucha Hungary Kft. márkaboltja a Duna Plaza földszintjén a patika mellett található. Telefonszáma: 320-9327.

  Murvai Alexandra
  XI. évfolyam 5. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.