Viva Natura

Az egészséges kollagén a feszesítő láncszem

  Indul a strandszezon! Bikiniben, fürdőruhában vagy kezeslábasban? Sok nő teszi fel mostanában magának a kérdést. Az egyik leggyakrabban emlegetett esztétikai probléma a nők körében a narancsbőr. Gyakorlatilag minden korosztályt érint testalkattól függetlenül.


  A narancsbőr világjelenség Megfordítható ez a folyamat? Vajon csak esztétikai probléma?

  A narancsbőr kialakulásának alapvető okai az ülő munka, kevés víz fogyasztása, kávézás, cigarettázás, mozgásszegény életmód. Alapvetően három tényező tehető felelőssé kialakulásáért.

   

  1. Alkati adottságok. A női test bizonyos részei – comb, fenék, csípő – egészen nagy mennyiségű zsírt képesek elraktározni, amelytől aztán alig lehet megszabadulni. Amikor a gombostűfejnyi zsírsejtecskék babszemnagyságúra híznak, lelassul a vérkeringés, ez csökkenti a bőr hőmérsékletét, amitől anyagcserezavarok lépnek fel, és kialakul a cellulit.

  2. Az izomtömegvesztés, amely a mozgásszegény életmóddal hozható összefüggésbe.

  3. A szervezet elsalakosodása, amely a helytelen táplálkozás, stresszes életmód következménye.

   

   

  Az emberi bőr három rétegből áll: felhám (epidermisz), irha (dermisz) és a bőr alatti kötőszövet.

   

  A bőr legkülső rétegét egymásra rétegződő hámsejtek alkotják. Ezek fedik a bőr felületét. A bőr következő rétege az irharéteg. Rugalmas és kollagén kötőszöveti rostok hálózata alkotja. Bőrünk külleme ezen rostok állapotától és víztartalmától függ. A nők esetén a bőr harmadik rétege zsírszövetekben gazdagabb, mint a férfiaké, ettől formásabb a női test. A kor előrehaladtával az izomszövet mennyisége csökken, a körülötte lévő zsírszövet mennyisége növekszik. A táplálkozás során lerakódó salakanyagok károsítják az elasztikus rostokat, ezáltal a bőr elveszíti rugalmasságát. A függőleges irányú kollagén rostok pedig létrehozzák a narancs héjára jellemző rajzolatot.

   

   

  A kollagén szervezetünk egyik fontos építőeleme, a sejtek működésében alapvető. Ez egy fehérje, mely „összeragasztja”, egyesíti a sejtek részeit, elősegíti a szövetek létrejöttét és felújítását. Minden szervben jelen van (szív, vese, tüdő, máj, szem). Feladata sejtösszetartás, egyesítés.

   

  A helytelen táplálkozás következményeként a sejtszövetek tápanyag-ellátottsága alacsonnyá válik. A hiányos táplálkozás, a minőségi éhezés azt eredményezi, hogy táplálékainkból a szervezet csak elégtelen mennyiségű kollagén előállítására képes.

   

  Az esszenciális – csak kívülről pótolható – anyagok krónikus hiánya odavezet, hogy a szervezet hiányos szerkezetű kollagéneket hoz létre.

   

   

  A kényszerből épített amorf kötőszöveteket az immunrendszer antitestjei testidegen anyagként kezelik és elpusztítják. Így a hiányos táplálkozás következtében egyre kötőszövet-hiányosabb bőrrétegek keletkeznek. Ennek következménye a bőr petyhüdtsége és ráncosodása, és a nők réme: a narancsbőr.

  A sejtszövetek alacsony tápanyag-ellátottsága a hiányos étkezés miatt

   

  Az esszenciális anyagok krónikus hiánya a szöveteket olyan mértékben károsítja, hogy azok normális molekulaszerkezetüket és ezzel sejtellenálló képességüket is elveszítik.

   

  A szondázó enzimek már nem ismerik fel a szövetet testazonosként

  A test aktiválja az agresszív antitesteket, amelyek ezeket az „idegen szöveteket” eltávolítják. Következmény: a test saját szöveteinek pusztulása.

   

  A kollagénhiány fáradtsághoz, kimerültséghez, a teljesítmény általános romlásához vezet. Elindul a sejtszövetek öregedési folyamata. Bőrünk petyhüdt, ráncos lesz, kialakul a narancsbőr.

   

   

  Hogyan tudjuk megállítani ezt a fo­lyamatot? Szedjünk gyógyszereket?

  Szokásos kezelési mód antitesteket gátló gyógyszerekkel

  Rossz állapotú kollagén gyulladáscsökkentő hatású gyógyszerrel kezelve. A gyógyszer az okokat nem oldja meg, az ördögi kör aktív marad.

   

  Megbízható kollagénellátás mikrotápanyagokkal – napi 30 g Alennel, amivel újra elérhető a kötőszövetek feszessége

  Egészséges, gyógyult kollagénszövet, amelyet a test a regenerálódás után már sajátjaként ismer fel, és nem pusztít tovább.

   

  A megoldás szöveteink megbízható ellátása mikrotápanyagokkal. A mellékelt képeken jól látható, hogyan hat az Alen a szövetekre. Igaz az a mondás, hogy több mint száz évig élhetnénk egészségesen és életerősen, ha helyesen étkeznénk.

   

   

  A kollagén molekuláris rendjének újjászervezése. Következmény: fiatalodás, egészséges védekező rendszer, az antitestek eliminációs kísérleteinek megállítása.

   

  Jelenlegi étkezésünk, ha gazdag is kalóriában, sajnos szegény különböző alapvető élelmiszer-alkotókban: ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban és bizonyos aminosavakban. Ráadásul a táplálékokkal felvett fontos alapanyagok egy részét nem tudjuk megemészteni, vagy steril szerkezetük miatt szervezetünk nem tudja azokat hasznosítani. A felsorolt okok miatt létfontosságú olyan táplálékkiegészítő készítményt létrehozni, amely minden alapvető elemi részecskét egyesít magában. Csak akkor leszünk igazán egészségesek, ha sivár táplálkozásunkat megfelelően kiegészítjük.

   

  Az Alen helyreállítja a szövetek rugalmasságát, kollagén szerkezetét. A bőr szépsége belülről jön a mélyen ellátott kollagének által. Javul a bőr rugalmassága, csökken a ráncok kialakulásának esélye.

   


   

  Fogyasztásával búcsút mondhatunk a narancsbőrnek. Karcsúságunkat visszanyerni, megszabadulni a narancsbőrtől és közben egészségesnek maradni? Ki ne szeretné ezt?

   

  Az Alen fogyasztása: naponta két evőkanállal, délelőtt és délután. Felnőttek nap 30 g-ot szedhetnek (kb. 1 evőkanál reggelente és 1 evőkanál esténként) vízzel, gyümölcslével vagy tejjel keverve, ha szükséges, édesítővel ízesítve. Mivel majdnem minden élelmiszer kevés tápanyagot tartalmaz, az Alennel való kiegészítés a legfontosabb!

   

  „Az Alen nagyobb teljesítőképességre sarkall minket és jelentősen nagyobb szellemi kapacitással ajándékoz meg. Ráadásul szemmel láthatólag fiatalító hatása is van. Magam is nagy sikerrel használom nap mint nap: 84 évesen teljes munkaidőben dolgozom a praxisomban, és továbbra is aktívan tevékenykedem az indiánok és trópusi erdők védelmének ügyében. Tehát ha önmagának, családjának és másoknak valóban jót szeretne tenni, mozogjon sokat, gondolkodjon pozitívan és fogyasszon napi 30 g Alent.”

  Dr. Theodor Binder
  XIII. évfolyam 6. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.