Viva Natura

Az egészségtudatos nők praktikái

Mindennap nőnek lenni nem is olyan könnyű

„A megtisztulás a nők kiváltsága, amely minden hónapban megadatik nekik. Ez egyfajta kifejezése annak a belső tulajdonságnak, hogy a megtisztult test képes befogadni egy új élet csíráját. Mindig a nők hozzák az újat világunkba, az elmúlt évtizedben az ő határozott igényük, hogy ha lehet, tiszta táplálékokat fogyasszanak és adalékanyag-mentes táplálékkiegészítőket keressenek. Tisztaságszeretetük mellett arra is figyelnek, hogy klórmentes mosószert, fluormentes fogkrémet és parabénmentes testápolókat  használjanak. Nincs ez másképp mivelünk sem, már 15 éve készítünk funkcionális élelmiszer-, illetve táplálkozáskiegészítő kategóriába tartozó tablettákat. A mi életünkben is eljött az a pont, amikor eldöntöttük, hogy csak a természetben fellelhető, még tiszta alapanyagokat használjunk, úgy, hogy ehhez semmiféle kötőanyagot, adalékanyagot, mesterséges ízfokozót, tapadásgátlót stb. nem alkalmazunk. A tisztaság igénye egyfajta mentális fejlettséghez köthető, és ma már egyre több embertársunknál a külső tisztuláshoz a belső tisztulás igénye is párosul.”

Jakab István


A női szerep

Néhány évszázada még teljesen mást jelentett nőnek lenni, mint ma. Anyáink, nagyanyáink egészen másképp gondolkodtak a női létről, a párkapcsolatokról, a nemi szerepekről, az önismeretről és a betegségekről is. Napjainkban új szemléletmód teremtődik, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen szellemi alapot, iránymutatást hagyunk a következő generációnak alapul.

 

Partl Viktória természetgyógyász, fitoterapeuta és Jakab István, egészség-be-fektető

 

A korábbi évszázadokban rengeteg sérülés halmozódott fel a nőkben. A párkapcsolatokban betöltött női szerep többnyire alárendelt volt, és így nem volt lehetőség, hogy a nő kibontakoztassa egyéniségét, személyiségét. Ennek persze előnyei is voltak. Egy csomó bonyodalom elkerülhető volt, hiszen nem okozott gondolt „tisztán” látni, mivel pontosan meg voltak húzva a határvonalak, tudni lehetett, hogy mi fér bele a társadalom által elvárt tisztességes női szerepbe. Ugyanakkor ez a szemlélet nehézségeket is eredményezett (a legtöbbet talán a férfiak számára), mert sokan nehezen tudták kezelni a női minőség szétválását. Az egyik női fő szerep a feleség-anya szerepe, a másik szerep a vonzó nőé. Kétségtelen, hogy már akkor a nők voltak azok, akik odafigyeltek a család egészségére és a higiéniájára.

 

Ma ezek a szerepek integrálódhatnak, azaz egyszerre élhetjük meg az összeset. Vajon meg lehet felelni ennyi szerepnek egyszerre? Lehet egyszerre feleségnek, anyának, sikeres és okos üzletasszonynak és vonzó nőnek lenni? Egyik ösztönt sem tehetjük ki magunkból, amikor épp nincs szükség rájuk. Talán az a legszerencsésebb, ha egy nő teljes egészében jelen van az életében, és mindig az adott helyzetnek megfelelő szerep kerül előtérbe.

 

A női egészség

Az egészség testi-leki-szellemi egységet jelent.  Ahhoz, hogy harmóniában, boldogságban, szeretetben tudjunk élni, ezt az egységet mindenkinek meg kell tudnia valósítani saját magában. Mindegy, hogy a testben, a lélekben vagy a szellemben történik elmozdulás, kimozdulás a középpontból, ha megtörtént, akkor nagyon hamar vissza kell tudni állítani, mert ha nem, akkor már nem beszélhetünk egészségről. Ha nem figyelünk a lélek üzeneteire, hamarosan testi jelekben kapjuk meg azokat. A lélek nyelve a betegség. Sosem elég csak magát a testi betegséget gyógyítani, mindig meg kell fejteni, hogy mi is az adott állapot üzenete. Ha az üzenet megvan, és aszerint változtatunk életmódunkon, életvitelünkön, akkor vissza tudjuk állítani az egységet és a harmóniát.

 

Egészséges állapotban, ha megadjuk mindazt, amire a testnek szüksége van, akkor teszi a dolgát és minden  a mi szolgálatunkban zajlik. Az egészséget tiszta, szennyezésmentes táplálékokkal, termékekkel lehet támogatni.

 

 

Tiszta termékek a nők egészségéért

Nővér tabletta. Cékla szerves vassal dúsítva. A név a nő és a vér szavak összeadásából jött létre, maga a nővér szó pedig egyfajta gondoskodást szimbolizál, méghozzá olyat, amelyet a cékla és a szerves vas nyújt a női egészségért.

 

Általában a 20. és 50. életéve között minden második nő vashiányos. A havi ciklus során mindenkinek kell vérveszteséggel számolnia. A tisztulás során elvesztett vasat minden hónapban pótolni kellene. A Nővér tabletta olyan természetes vasforrás, amelyet a szervezet hatékonyan képes befogadni.

 

A cékla pedig kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezek az ásványi  anyagok és vitaminok jelentősen hozzájárulnak az idegrendszer, a haj és a körmök egészségéhez is. A növésben lévő gyermekeknek is több vasra van szüksége, valamint sok esetben az iskoláskori fáradékonyság is a vashiányra vezethető vissza. A nők és a gyerekek mellett az időseknek is sokszor van szüksége vaspótlásra, így a Nővér tabletta mindegyik generációnak nagy segítség lehet. Nővér plusz. Magas antioxidáns-tartalmú étrend-kiegészítő tabletta.

 

Ez a készítmény teljesen adalékanyag-mentes, illetve az előbb említett cékla és szerves vas mellett tartalmaz még hibiszkuszt, csipkebogyót, feketebodza- bogyót, fekete berkenyét (aróniát), inulint és zöld teát. Az arónia kiváló C-vitamin- és nyomelemforrás, mint ahogyan a csipkebogyó is. A bodzabogyó C-, A-, E-, B1-, B2- és B3-vitaminokat tartalmaz, valamint olyan ásványi anyagokat, fehérjéket és flavonoidokat, amelyekkel az immunrendszer működését tudják támogatni. A hibiszkusz is hozzájárul a vitaminpótláshoz, a zöld tea az antioxidáns hatáshoz, az inulin saját egyedi bélflóránkat támogatja.

 

A Nővér plusz magas antioxidáns-tartalmával hozzájárul a fiatalság megőrzéséhez, valamint lelki válság, stressz esetén hatékonyan támogatja a női egészséget. A készítmény hozzásegíti a nőket ahhoz, hogy a női energia birtoklása, megélése valóban öröm legyen.

 

Magnézium C-vitaminnal. A magnézium több mint 300 enzim munkájához szükséges, valamint nélkülözhetetlen a normál izomműködés fenntartásához, a csontok és a fogak normál szerkezetének a kialakításához és az idegrendszer egészségének a megőrzéséhez. Hatékony felszívódásához szükséges a C-vitamin, amely fontos szerepet játszik a szervezet védekezőrendszerének a működésében. Sokszor a fejfájások hátterében is magnéziumhiány áll, stressz esetén pedig elsőként ürül ki, ezért ilyenkor különösen fontos lehet a pótlása.

 

Fáradtság, koncentrációs zavarok, ideges feszültség, memóriazavarok stb. mind-mind a folsavhiány tünetei. Ilyenkor a 100% tisztaságú spárgatabletta lehet a segítség, mivel magas folsavtartalma miatt segít kiküszöbölni a hiánytüneteket.

 

A nők többsége ismeri és használja a kaprot a konyhájában, de kevesen tudják, hogy ez a növény milyen nagy segítség a vércukorszint normalizálásánál, valamit a hólyag egészségének a megőrzéséhez. Mára már a kapor is a Tiszta természet termékcsalád tagja, vagyis 100% tabletta – 0% kötőanyag.

 

A növényekről részletesebben a www.nepgyogyaszat.hu oldalon lehet olvasni. A termékek megvásárolhatók a Viva Natura  márkaboltokban, valamint a www.vivanatura. hu oldalon a webáruházban. Észrevételeit, tapasztalatait, kérdéseit az info@kombucha.hu címre küldhetik el.

Partl Viktória
XVII. évfolyam 10. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.