Viva Natura

Az ételek pszichoszomatikus hatásai

A Colon Control program felhasználási tapasztalatai

Minden élelmiszer, legyen az nyers vagy feldolgozott formában, részévé lesz testünknek. Az étkek a gondolatokhoz hasonlóan módosítják, átalakítják szervezetünk működését. Az étel-ital ugyanúgy pszichoszomatikus folyamatokat indít el, mint a mentális élmények. A hosszú éveken keresztül testünkben tárolt, lerakódott táplálékkövületek tudatunk részét képezik a továbbiakban. Ezért van az, hogy nagyon sok Colon Control program felhasználó számolt be arról, hogy nem csak a teste, hanem a gondolatai is tisztábbak lettek.


Az elmúlt száz évben gyökeresen megváltozott az élelmiszerek előállítási módja. Minden élelmiszerbe adalékot tesznek: hormonokat, antibiotikumokat, valamint tartósító-, puffasztó-, színező- és illatosító anyagok kápráztatják el szemünket és ízlelőbimbóinkat. A „puccos” táplálékokról nagyon hamar kiderül az emésztőrendszerünkben, hogy testünk számára értéktelenek. A káprázatot jelentő adalékanyagok hasznosíthatatlanok a szervezetnek, viszont kitűnő táptalajok a gombáknak, parazitáknak és minden számunkra nem kívánatos albérlőknek.

 

Amikor ezek a gondolatok tudatosulnak bennünk, sokan érezzük azt, hogy fontos lenne az alapos testi-lelki megtisztulási folyamat. A Colon Control program a hosszú évek óta testünk ellen elkövetett táplálkozási bűneink feloldozója lehet. Ugyanakkor megtapasztaljuk, hogy a megtisztult testben épülhet-szépülhet a lélek – mondja Jakab István.


A Colon Control program ideológiája

A tisztítókúra során a testben lendületet adunk saját „belső orvosunknak”, az immunrendszernek azzal, hogy a minket támogató kimondhatatlan számú baktériumainknak megfelelő életteret biztosítunk. Ezt követően ők végzik a dolgukat. A Colon Control bármilyen változásnál, változtatásnál olyan alap, aminek a segítségével megújulhatunk, testileg-lelkileg megtisztulhatunk, új minőséget teremtve ezzel az életünkben.

 

A bélflóra olyan, mint az ujjlenyomat – minden embernél más és más

A program során nem kívülről viszünk be idegen baktériumokat a bélrendszerbe (probiotikumok), mert azok vagy megtapadnak, vagy nem. Megtapadásuk attól függ, hogy a tisztítóprogramot végző személy hogyan táplálkozik, milyen általános állapotban van, mennyire stresszes életet él, és hogy a kívülről bevitt baktériumtörzsek mennyire illenek be az ő egyedi bélflórájába. Ahogyan az ujjlenyomatunk is egyedi, ugyanúgy a bélflóránk is. A Colon Control tisztítóprogram olyan feltételeket teremt a bélrendszerben, amivel saját egyedi flóránkat támogatja. Kevesen tudják, hogy ha megfelelő körülményeket biztosítunk a bélrendszerben, akkor a saját szinergista baktériumainkfél óra alatt képesek megduplázódni.

 

A Colon Control és kiegészítő termékei

A Colon Control 46-féle növényi összetevőjével komplex tisztító, méregtelenítő program. Kitisztítja a bélrendszerből a pangó, megkövesedett tápanyagokat, segít megszabadulni az élősködőktől, parazitáktól, és prebiotikumokat, vagyis olyan anyagokat tartalmaz (például inulin), amik megfelelő táptalajt biztosítanak a saját szinergista baktériumainknak, kiszorítva a káros baktériumokat, vírusokat, gombákat, parazitákat.
Fogyasztása évente kétszer ajánlott (tavasszal és ősszel). Fogyó holdkor érdemes elkezdeni, mert a szervezet ilyenkor a legfogékonyabb a méreganyagoktól, megkövesedett tápanyagoktól való megszabadulásra.

 

Akkor van szükség a kiegészítő termékekre (Magic Basic, Parakill, Májprotektor), ha valaki évek óta nem végzett tisztító-, méregtelenítő kúrát, vagy ha az étkezésre a főtt, mikrózott ételek túlsúlya a jellemző, valamint a tartósítószerek, adalék- és színezőanyagokkal teli ételek fogyasztása.
40 éves korra az emberek vastagbele 2-3 kg székletkövet tartalmazhat. A lerakódásokkal teli vastagbél pedig munkaképtelen, nehéz és mozdulatlan. A lerakódások helyet követelnek maguknak, képesek úgy körbevenni belülről a bélfalat, hogy a táplálék már csak egy kis vékony járaton keresztül tud áthaladni.

 

 

Mit csinálnak a kiegészítő termékek, mikor, miért ajánlott szedni?

A kiegészítő termékek fogyasztásának a megkezdése megelőzi a Colon Control fogyasztását. A programot a Magic Basic kapszulával érdemes kezdeni. Lehetőleg bő folyadékkal fogyasszuk reggelenként, éhgyomorra. Hatóanyagai lúgos környezetet teremtenek. Ahogy a pangó táplálékok megmozdulnak, megijedhetnek a bennük élősködő paraziták, káros baktériumok, gombák, és megpróbálhatnak elmenekülni, máshol megbújni. Hogy ez ne történhessen meg, Parakill kapszulát érdemes szedni, amely növényi összetevőivel kihajtja a nemkívánatos albérlőket. A Magic Basic szedésének 3-4. napján már elkezdhető a Parakill.

 

A Magic Basicet addig kell szedni, amíg érezzük, hogy jó nekünk. Ez általában 1 hét szokott lenni. A Parakillből az egész dobozt be lehet szedni. Néhány nap után már elkezdenek felszabadulni a méreganyagok, ezért a májnak megnövekszik a méregtelenítő munkája. A Májprotektor kapszula hatékonyan segíti, megkönnyíti a máj munkáját. Szedését a Parakill elkezdését követő 2-3. napon lehet kezdeni.

 

A program alatt ügyelni kell a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztásra. Szerencsés, ha 2-3 litert is megiszunk naponta. Sokan, akik végigcsinálták már a programot, arról számolnak be, hogy kívánják is, hogy a kúra alatt többet igyanak.

 

 

A Colon Control tisztítóprogram falhasználói tapasztalatai

„Már évek óta egészségtelenül táplálkozom. Munkám miatt folyton rohanok, sokszor eszem gyorséttermekben, vásárláskor pedig nem figyeltem, melyik ételbe mit tesznek. Puffadásom, rossz hangulatom és erőtlenségem miatt kezdtem el a Colon Controlt szedni. Már a kúra befejezése előtt éreztem, hogy a puffadásom megszűnt és visszajött az elveszettnek hitt vitalitásom. Ami külön ajándék volt számomra, az az, hogy a hosszú ideje kínzó ekcémás tüneteim is jelentősen javultak.”
H. Ágnes

 

„Nagyon örültem, amikor láttam, hogy a termékek kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak. Vegetáriánus vagyok. Éppen egy érzelmi krízisen vagyok túl, és elfogott a vágy, hogy megtisztuljak, magam mögött hagyjam a múltat. Végigcsináltam a Colon Control programot, és éreztem ahogy egyre könnyebb és könnyebb leszek. Megtisztultam testileg-lelkileg.”
B. Anikó

 

„Így a program után szeretném elmondani önöknek, hogy sokkal könnyebbnek érzem magam és a székletem is rendszeres lett. Már nem azokat az ételeket kívánom, amiket régebben. Egészségesen kezdtem étkezni. A környezetemben is többen észrevették rajtam a pozitív változásokat. Köszönöm.”
K. Mónika

 

„Először féltem elkezdeni a programot, mert azt hittem, hogy az elején egész nap a WC-n fogok ülni. Nem így lett. Normális volt a székletem végig, de több. A kúra után sokkal jobban kezdtem érezni magam. Rendszeres lett a székletem és megállt a hajhullásom.”
K. Csab

Partl Viktória természetgyógyász-fitoterapeuta
XVII. évfolyam 6. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.