Viva Natura

Az influenza leghatékonyabb ellenszere, ha nem betegszünk meg

Viva Natura


  Egyre több ember fejében fogalmazódik meg az a gondolat, hogy a vírusok ellen nem sok ma ismert gyógyszerünk segít. Természetgyógyászok véleménye szerint az echinacea, az ezüstkolloid,a grépfrútmag-kivonathatásos ellenszere lehet a vírusoknak.Valójában az erős immunrendszer nyújt védelmet a betegségek ellen. A madárinfluenza, az emberiség új,egyelőre homályban lévő ellensége is a gyenge immunrendszerrel rendelkező embereket támadja meg. Harald W. Tietze világhírű természetgyógyász, író Magyarországon járt 2005 novemberében, és a IX. Kombucha Napon tartott előadásán a vizeletgyógyászat kapcsán megjegyezte, hogy ha végképp semmilyen fegyverünk nem lesz a madárinfluenza ellen, akkor forduljunk az általa is alkalmazott gyógyírhoz, a vizeletterápiához. Számos példát említett a saját életéből: pl. amikor mérges kígyó marta meg vagy ételmérgezést kapott, akkor a vizeletterápia segített. A reggeli vizelet középsugarából 20 millilitert tett a nyelve alá, ott tartotta fél percig, majd ezt követően lenyelte. Ezt három napon keresztül gyakorolta, és megmenekült számos, egyébként halálos betegségtől.

   

  A vizeletterápiát leginkább akkor használjuk, amikor szervezetünk nagy bajban van. Mások azt mondják, hogy ezzel minden betegségtől távol tartják magukat. Sokkal szebb a bőrük, erősebb a hajuk. Akik szeretnék ezt a bizarr módszert kipróbálni, azoknak ajánljuk Harald W. Tietze öt évvel ezelőtt Magyarországon megjelent Gyógyító vizelet című könyvét, amely a Víztérítő kiadónál jelent meg. A könyvet a cikk végén található elérhetőségeken rendelhetik meg.

   

  Dr. Duschanek Valéria táplálkozásterapeuta és biokémikus véleménye szerint az immunrendszer karbantartása az emésztőenzimek egy bizonyos csoportjának pótlásával érhető el. Azok az ételek, amelyek nem tartalmaznak enzimet, nem is támogathatják az egészséget. A táplálkozás és az egészség szempontjából a legfontosabbak az ún. hidrolitikus enzimek, ezeken belül is a metabolikus és emésztőenzimek. A szervezet közülük sokat képes önmaga előállítani, ugyanakkor vannak olyanok, amelyeket az étkezéssel kell a szervezetbe juttatni. Az enzimek fehérjemolekulák, amelyek csak élő, organikus anyagból keletkeznek, és csak egy bizonyos anyagra hatnak az emésztés során, katalizátorként. A főzött, hőkezelt ételek alig tartalmaznak enzimeket, mert a főzés során ezek nagy része lebomlik, elpusztul, s a szervezet kénytelen elvonni máshonnan. Emiatt gyengül az immunrendszer, felgyorsulnak az öregedési folyamatok. A krónikus, degeneratív betegségek valójában a súlyos enzimhiány miatt alakulnak ki. Az állapotromlás fokozódik a vitaminok, ásványi anyagok és életfontosságú nyomelemek hiányával, a vegyszerek, mesterséges színezékek szervezetbe jutásával. A benzonátok például különlegesen enzimbénító hatásúak. A legmegdöbbentőbb, hogy ma már az erjesztett termékekhez is adagolnak tartósítószereket - engedély nélkül. Dr. Duschanek Valéria szerint az oxidációs, redukciós folyamat elősegítését támogató enzimek pótlásával hozzásegíthetjük a szervezetet, hogy megerősítse immunrendszerünk aktivitását. Ezzel kapcsolatban a 1502 Bp. 112., Pf.: 258. címen is feltehetnek kérdéseket.

   

  Jakab István, „az egészségbe fektető”

   

  Prof. dr. Török Szilveszter az "Allergiapajzs, avagy az immunrendszer bástyái" című munkájában felteszi a kérdést: miről ismerhetjük meg az immunrendszer zavarait? Gyakori vagy három hétnél tovább tartó meghűlések, aknék (pattanások, mitesszerek), tályogok, ciszták, hegek képződésével járó bőrgyulladások, herpeszek, sömörök, szemölcsök (papillák), a megtűrt vírusfertőzések a legyengült immunrendszer jelei.

   

  Az antibiotikumok alkalmazása ijesztő mértéket ölt, s járványszerűen terjednek az idült gombás fertőzések, pl. a candidiázis.

   

  Ezen túlmenően a táplálkozási problémák (kevés élelmi rost, esszenciális zsírsav, vitamin, ásványi anyag), valamint a mozgásszegény életmód miatt gyakori jelenség a székrekedés is. Immungyengeségre utal a magas vérnyomás és érelmeszesedés.

   

  A sor folytatható a merev, fájó végtagokkal, az allergiákkal (már jelentéktelen allergiás tünet is jelzi, hogy az immunrendszer helytelenül reagál), a pajzsmirigy működési zavaraival (az esetek zömében a jódellátottság nem megfelelő, a pajzsmirigyhormonok építőelemének, a jódhiány sokféle betegség alapvető okaként jelentkezik).

   

  A gyakori migrén, figyelemösszpontosítási nehézségek, estére nem megmagyarázható kimerültség, álmatlanság, nyugtalanság, étvágytalanság, fejfájás, borúlátás, apátia, pesszimizmus – általában mind a leterhelt immunrendszer tünetei.

   

   

  Az immunrendszer erősítésének lehetőségei

  Reformtáplálkozás, fitoterápia, ellenterápiák (levegő, víz, tűz, föld), mozgás, mozgatás, pihentető alvás, jóga, relaxáció, személyiségünk fejlesztése. Immunrendszerünk gyengeségeiről, illetve annak további támogatásáról az "Allergiapajzs, avagy az immunrendszer bástyái" című kiadványból további információkat szerezhetnek. A könyv megrendelhető a cikkünk végén olvasható elérhetőségeken.

   

  A legfontosabb bevihető külső antioxidánsok: a makroelemek, kalcium, magnézium, mikroelemek, cink, szelén, réz, molibdén, mangán, jód, vitaminok (A, E, C, B, P), karotin, karotinoidok (likopin, xantofill), flavonoidok, polifenolok, omega-3 zsírsavak, Q10 enzim, ginko biloba (páfrányfenyő).

   

   

  Az Immuníció kapszula összetétele és élettani hatásai

  A termék összeállításánál a termékfejlesztők figyelembe vették, hogy melyek azok az anyagok, amelyek együttes hatásukban támogatják az immunrendszert. A támogatás kifejezést sok esetben helyettesíthetnénk a tehermentesítés szó használatával, ami azt jelenti, hogy minden élelmiszer, táplálkozáskiegészítő, amely a szervezet megtisztítását, a máj méregtelenítését, a mentális terhek hatásainak csökkentését elősegíti, közvetett úton az immunrendszer felerősítését szolgálja. Az Immuníció nemcsak a nyári hónapokban fogyasztható, hanem minden kritikus helyzetben, amikor az egészség támogatása, a betegségek megelőzése fontos számunkra.

   

  Ajánlott szedése: napi 3x2 kapszula bő folyadékkal.

  Áldott állapotban, szoptatáskor kérje ki szakorvosa véleményét!

   

  Az Immuníció kapszula fogyasztását még hatékonyabbá lehet tenni Q10 halolaj- (F-vitamin), valamint L-karnitin-tartalmú készítmények fogyasztásával.

   

  Össze­te­vők Élet­ta­ni ha­tá­sok
  Shi­i­ta­ke gom­ba Idült­fá­radt­ság-csök­ken­tő, gyul­la­dás­gát­ló, meg­hı­lés­nél köp­te-­
  tő-hu­ru­tol­dó, ví­ru­sos in­flu­en­za- és al­ler­gia­el­le­nes, im­mu­n­e­rő-­
  sí­tő (nö­ve­li az in­ter­fe­ron és az in­ter­leu­kin ter­me­lé­sét, a ma­k-­
  ro­fá­gok ak­ti­vi­tá­sát), aján­lott da­ga­na­tos be­teg­sé­gek­nél,
  bőr­pa­na­szok­nál (koz­me­ti­kum­ként is pat­ta­ná­sok ese­té­ben),
  szív- és ér­be­teg­sé­gek­nél (csök­ken­ti a ko­lesz­te­rint), mé­reg-­
  te­le­ní­tő (meg­kö­ti a nit­ri­te­ket).
  Zöld tea An­tio­xi­dáns (po­li­fe­no­lok), rá­kel­le­nes (vég­bél-, has­nyál­mi­rigy-,
  vas­tag­bél-, em­lő-, gyo­mor- és bőr­rák), ko­szo­rú­ér­vé­dő, flu­o­rid-­
  tar­tal­ma vé­di a fog­akat és ál­ta­lá­nos an­ti­bak­te­riá­lis ha­tá­sú.
  Kur­ku­ma (kur­ku­mi­nolaj) An­tio­xi­dáns, gyul­la­dás­gát­ló, rá­kel­le­nes, ko­lesz­te­rin­csök­ken­tő, serkenti az epe el- és kiválasztását, májenzimtermelést fokozó
  (májvédelem!), látásjavító, fájdalomcsillapító, gyulladásgátló
  (bőrben, izomban) véralvadásgátló, érelmeszesedés-ellenes,
  emésztésjavító, bélgörcsellenes, véd a fekélyek kialakulása ellen.
   Csipkebogyó Természetes C-vitamin-forrás, meghűlésellenes, gyulladáscsökkentő,
  víz- és hashajtó,magnéziumforrás (izomgörcs,migrén),
  enzimaktivátor, meszesedésgátló (kalcium-antagonista).
   Fokhagyma Antioxidáns, immunerősítő, gyulladásgátló, rákellenes, koleszterincsökkentő,
  fertőtlenítő, értágító (rugalmas érfalak),
  megelőzi a vérrögképződést, féregűző, aranyérgyógyító.
     

  Jakab István
  XI. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. október

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.