Viva Natura

Az vagy amit megeszel?! Nem!

„Azzá leszel, amit szervezeted meg tud emészteni és képes testedben felszívódni.”. (Dr. Relazin)


Mi történik az emészthetetlen anyagok szeméttelepeivel, amelyet testünkben hordozunk akár egy életen át?

Vízből - 200 kg kősó?

A szervetlen és szerves ásványok makro- és mikroelemeinek felszívódási képességeiről eltérőek a vélemények.

 

Franciaországban végzett kutatások szerint életünk során - a hálózati és a kutakból nyert ivóvízből - akár 200 kg mennyiségű kősó is lerakódhat szervezetünkben.

 

Számos, a szervezetünk számára haszontalan, felszívódásra alkalmatlan "szervetlen szemét" rakódik le szerveinkben életünk során, amely kiváló táptalajt nyújt a testünkben élő paraziták, férgek, gombák élettevékenységeihez.

 

Mi a helyzet a szervetlen ásványianyag és vitaminkészítmények fogyasztásával? Hallgassunk meg egy pár véleményt.

 

Dr. Török Szilveszter professzor tanulmányát idézve kanyarodjunk vissza egy kicsit a vízhez.

 

"A hálózati ivóvizekben és a kutakból nyert vizekben előforduló szervetlen sók (hidrokarbonátok, karbonátok, szulfátok, kloridok stb.) feladata nem az, hogy szervezetünket ásványi anyagokkal (makro-, mikro- és nyomelemekkel) lássa el. A vízben fellelhető szervetlen sók ugyanis nem képesek szervezetünkben elforgatni a polarizált fény síkját. Ezen tulajdonságuk nélkül nem tudnak behatolni (vagy legfeljebb csekély mértékben) a sejthártyába, ezért a sejthártyán kívül megnövekszik az ozmotikus nyomás, a sejten belül pedig csökken, így ott víz jelenik meg. Számos betegség léphet fel a sejt egyensúlyi zavara miatt.”

 

"Mondhatnánk úgy is, hogy a legjobb üveg pezsgő sem ér semmit, ha nem tudjuk kinyitni."

 

"Nem minden szívódik fel, amit megeszünk."

 

"Gyakran félrevezető az ételek fehérjetartalmáról és más összetevőinek mennyiségéről szóló, a reklámokban elhangzó adat. Nem az számít, hogy az étel milyen mennyiségben tartalmaz valamely hasznos összetevőt, mint például vitaminokat és fehérjét, mivel ezt tartalmazhatja olyan formában is, amit a test nem tud felhasználni. Ugyanez az elv vonatkozik a táplálkozás kiegészítőkre is. Ki tudja, hogy mennyi szívódik fel a testünkben és mennyi megy egyenesen a WC-be? Ezért igazából senki sem tudhatja a tápanyag mennyiségét az adott termékben, habár a mennyiség fel van tüntetve."

(Harald W. Tietze)

 

A Green Mix 9 lúgosító zöldjei: zabfű, búzafű, árpafű, lucerna, csalánlevél, papaya, petrezselyem, zöldtea, borsmenta

 

"Szerves kötésű, illetve a két vegyértékű vas tud felszívódni a belekből. A vérszegénység gyógyítására régebben kizárólag szervetlen vaskészítményeket adtak. Ma már tudjuk, hogy ez önmagában semmit sem ér. A zöldárpa-kivonat a vasat szerves kötésben vagy két vegyértékű vas formájában tartalmazza, így az rögtön felszívódik a belekből, s vele együtt a szervezetbe kerülnek mindazok az ásványi anyagok és vitaminok, melyek az egészséges vérképzés elengedhetetlen feltételei. Fentiek miatt méltán nevezhetjük a zöldárpa-kivonatot a vér kiapadhatatlan forrásának."

(Dr. Yoshihide Hagiwara)

 

Ugyanezt a jótékony tulajdonságot el tudjuk mondani a cékláról is (szerk. megjegyzése).

 

A nagy dózisú készítmények felszívódásával kapcsolatban több érdeklődő levél érkezett már hozzánk.

 

A mesterséges anyagok képesek vizes közegben oldódni, de képtelenek felszívódni. Az élőben zajló folyamatok megfigyelése anélkül, hogy a megfigyelő ne befolyásolná a testben zajló folyamatokat, ma még csak korlátozottan lehetséges. A nagy dózisú, szervetlen kötésű multivitaminok, multiásványok fogyasztása nem ajánlott.

 

Az életmód-tanácsadók és táplálkozásterapeuták a hiánypótlások természetes módját javasolják. Zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak fogyasztásával pótoljuk szervezetünk hiányait. A természet receptúrájában alkalmazott szerves kötések tökéletesen emésztődnek és szívódnak fel a szervezetben. A szerves sók képesek a sejthártyán keresztül beépülni.

 

A hatóanyag molekulái és a megcélzott sejtek felületén található receptorok úgy illenek egymásba, mint kulcs a zárba, csak nem mindegy, hogy a kulcsot milyen irányba forgatjuk.

 

"A természet receptúrájához sem hozzáadni, sem abból elvenni nem szabad."

(Jakab István)

 

Az idézet pontosan azt fejezi ki, hogy a természet tökéletesen tudja, hogyan kell a szervetlen anyagokat, sókat felszívni a földből. Egy bizonyos biotranszformáció lévén olyan anyagokat állít elő, amelyet szervezetünk felismer, így az adott sejthez pont az a tápanyag jut el, amelyre az adott sejtnek szüksége van. Ezt a természetes folyamatot technikai csűréssel-csavarással, adalékanyagokkal nagymértékben el lehet torzítani. Az eredménye látható, nem más, mint a ma létező "civilizált" emberiség. Ezen mindenféleképpen változtatni kell.

 

A biotranszformációra a természet képes, mi csak a növényekből tudjuk felvenni a szerves tápanyagokat.

 

Mit is jelent, hogy az általunk elfogyasztott étel tökéletesen befolyásolja életünket?

 

Megpróbálok egy kicsit távolabbról közelíteni a problémához és energetikai összefüggésben nézni a szervetlen kötésű anyagok, illetve az elsavasodás kérdését.

 

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emésztőrendszer betegségei, tehát testünk "közép"-megbetegedései a föld elemhez köthetőek. A stressz, a túlsúly, a sok bosszankodás gyakran a májenergia (fa elem) túlsúlyát okozza, ami képes elnyomni a föld elemhez tartozó gyomor, lép és hasnyálmirigy energiáját. Holisztikus szempontból a szervetlen táplálkozáskiegészítők, gyógyszerek, savasító ételek mellékhatásaiban az egész emberiség zsákutcába jutó életmódja tükröződik.

 

Dr. Hagiwara szerint a szervezet természetes vasforrása

 

Rohanó életmódunk miatt bizonyos szempontokból elvesztettük a kapcsolatot saját középpontunkhoz. A földhöz és természetes energiamezőkhöz fűződő kapcsolataink veszélyes mértékben megváltoztak, és ha testünk földpontját, középpontját az emésztőrendszerünk képviseli, akkor az itt zajló események valóban alátámasztják azt a hippokratészi mondatot, miszerint: "A halál a belekben lakozik."

 

Nézzük, van-e megoldás?

Azok az emberek, akiknek egészséges a bélrendszerük, ép a bélflórájuk, nincsenek elsavasodva, általában a gyógyszerek mellékhatásait és a szervetlen anyagok nagymértékű fogyasztását is képesek semlegesíteni.

 

Első alapvető teendő az egészséges bélrendszer újbóli helyreállítása. Ennek első nagy lépése az elsavasodás kiküszöbölése, második fontos lépcsője az egészséges bélflóra helyreállítása, harmadik főlépcső az emésztőrendszerükben lévő enzimháztartásunk egyensúlyba hozása.

 

Amint el tudjuk érni, hogy tápcsatornánk újból egészséges legyen, élő, "jó szándékú" baktériumtelepeseink újból megtelepednek, s életminőségünk is érezhetően megváltozik. Ugyanis levertségünk, rossz közérzetünk a sejtjeink ATP-hiánya miatt lép fel (ATP = adenozin trifoszfát), ami a sejtek fő energiaforrása. Ha sejtszinten jól érezzük magunkat, akkor az egész közérzetünk is javul.

 

Az emberi test táplálását tulajdonképpen csak sejtszinten érdemes végezni, mert a sejt az alapépítő kockája bármelyik szövetünknek, szervrendszerünknek. Ha működését támogatjuk, akkor az egész szervezet komplex működésére képesek vagyunk befolyást gyakorolni.

 

A táplálkozáskiegészítőkkel, illetve szerves kötésű lúgosítókkal vagy szerves kötésű táplálkozáskiegészítőkkel kétféle hatást érünk el.

 

1. A sejtek energiatermelő (katabolikus) tulajdonságát erősítjük.

 

2. A sejtek osztódását, tehát a sejtek anyagát felépítő (anabolikus) anyagcserére gyakorolunk hatást.

 

Mindkettő támogatása nagyon fontos, mert sejtjeink, izomsejtjeink folyamatosan elhalnak testünkben, miközben helyettük észrevétlenül zsírszövetek keletkezhetnek.

 

A máj a zsírszövetekbe helyezi el az összes olyan mérget, amit nem tud feldolgozni. Tehát nagyon fontos testünk sejtszintű táplálása megfelelő szerves kötésű ásványi anyagokkal, vitaminokkal.

 

A természetes formában előforduló lúgosító anyagok a megfelelő összetételben, "bölcs célszerűséggel" szerves kötésben tartalmazzák a hatóanyagokat.

 

A szerves anyagok az élőben teljes egészében képesek beépülni, alkalmazkodnak, adaptálódnak a test igényeihez, ezáltal képesek vagyunk támogatni bázikus puffereinket (lúgosító raktárainkat), így ismét rendelkezünk olyan tartalékokkal, amelyekhez szervezetünk akkor nyúlhat, amikor újbóli savasító hatás éri.

J.I.
XIV. évfolyam 6. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.