Viva Natura

Civilizációs betegségeink gyógyírja: a zöldárpa

  A XXI. század civilizációs betegségeit lassan minden városlakó elkapja. Csendes gyilko­saink a nagyüzemileg kreált mesterséges anyagokból felépített élelmiszerek, amelyek nem olyan gyorsan ölnek, mint egy fegyver toroktüze, de lassan, sok szenvedéssel sorvasztják el életünket, egészségünket, jó közérzetünket.  


   

  A zöldárpa a XXI. század egészséges „gyorsétele”

  Ma már egyre nagyobb felelőtlenség a gyorsétkezdék, szupermarketek polcairól tartósított szerekkel ellátott, génmódosított élelmiszerek fogyasztásával fenntartani egészségünket, mert ez lehetetlen. Az elmúlt időszak példái – a Super Size Me, aszpartám (Nutrasweet), margarinban lévő transzzsírsavak – megmutatták (a fenti cikkek elérhetők weboldalunkon), hogy akár bele is pusztulhatunk helytelen táplálkozási szokásainkba.

   

  Hagiwara professzor Japánban pár évtizeddel ezelőtt felismerte a civilizáció étkezési gondjait, és elkezdte keresni azt a természetes növényt, ami egyszerre fedezi ásványianyag-, fehérje-, aminosav-, vitamin- és nyomelemszükségletünket. Kutatása során megvizsgált több száz gabonafélét, magvaikkal, leveleikkel együtt: „Miután széles körű vizsgálódásomat befejeztem, zöldségek zöld leveleinél horganyoztam le, mert úgy találom, ezek biztosítják az emberiség számára rendelkezésre álló leggazdagabb tápanyagforrást” – írta. Több mint 150-féle zöld levelű növényt vizsgált meg, és a legkritikusabb rostán maradt fent az őszi árpa tavaszi friss hajtása, a zöldárpafű. A tavaszi friss hajtást még kalászba szökkenés előtt learatják és kíméletes módon porítják. Az így nyert port utána ételeinkhez keverve, pl. daragaluskába, salátába, lecsóba, levesekbe téve fogyaszthatjuk.

   

  A zöldárpa intenzív lúgosító hatású

  A zöldárpa levele, ugyanúgy, mint a búzafű levele frissen levágva, kipréselve a legegészségesebb és szervezetünk számára a leghasznosabb. Viszont nagyon kevesen tehetjük meg gyakran időhiányban szenvedve, hogy nap mint nap frissen facsarjuk, centrifugázzuk a zöldségleveleket.

   

  A zöldárpa magas magnéziumtartalma miatt kiváló lúgosító hatást fejt ki a szervezetre, amely ma elengedhetetlen az emberiségnek, hiszen a felnőtt lakosság 90%-a elsavasodási problémákkal küzd. A zöldárpát (por és tabletta formában) fogyasztva nem lehet túladagolni, akár napi 5-10 grammot is elfogyaszthatunk belőle. Mivel a hatóanyagait szerves kötésben tartalmazza, éppen ezért azok felszívódása szinte 100%-os.

   

  Nyáron, az allergiás időszakban nagyon széles körben fogyasztják, viszont a felhasználók tapasztalata szerint enyhíti az allergiás tüneteket is.

   

   

  Legfőbb hatóanyagai

  A zöldárpa valóságos vitaminbomba, amely más élelmiszerekkel összehasonlítva jóval magasabb arányban tartalmaz béta-karotint, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, panthotént és nikotinsavat. A zöldárpapor és -tabletta az árpa friss tavaszi hajtásaiból készül, mely egyedülállóan magas koncentrációban és épp a szervezet számára szükséges arányban tartalmazza a számunkra szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, növényi fehérjéket és a klorofillt. A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD különleges hatású antioxidáns, amely jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. A zöldárpa klorofilltartalma – a zöld vér – az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emellett gyulladáscsökkentő hatása is érvényesül.

   

  Fogyasztói tapasztalatok

  Alkalmas a napi vitamin-, ásványianyag-pótlásra, az emésztés szabályozására, segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést, jótékony a hasnyálmirigy működésére. Lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat. Javítja a spermiumok életképességét, a szexuális potenciált, tökéletes táplálkozáskiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka. Klorofilltartalma megszünteti a kellemetlen szájszagot.

   

  A www.vivanatura.hu weboldalon ingyenesen letölthető dr. Hagiwara Zöldárpa, a mindent adó táplálék c. könyve. A könyv részletesen kitér a zöldárpa gyógyhatásaira, amelyet Japánban széles körben használnak, ugyanakkor mivel a zöldárpa élelmiszernek minősül, hazánkban tilos bármiféle gyógyhatásáról beszélni.

  Jakab István
  XIII. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2021. január

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.