Viva Natura

Colon Control, avagy az aktív bél nem henyél

Hosszú és egészséges élet? Igen, ez az egyik hőn áhított vágya az emberiségnek évezredek óta. Napjaink kutatásai két irányból közelítik meg a célt. Egyrészt a be tegségek megelőzése felől – hogyan érhetem el, hogy ne betegedjek meg –, másrészt a gyakori, az emberek nagy részét érintő betegségek hátterének feltérképezésével. Különböző tanulmányok látnak napvilágot ezzel kapcsolatban, egyben azonban mindegyik közös: össze függéseket tárnak fel a bélrendszer aktivitása és az egészség között.


Az egészségügyi problémák egyik fő okozója az lenne, hogy bélrendszerünk elveszíti aktivitását? De vajon hogyan történhet ez meg?

 

A bél alapvető tulajdonsága a perisztaltika, vagyis a hernyó haladásához hasonló, folyamatos mozgás. E mozgás során a tápanyag áthalad a bélrendszeren, eközben kivonódnak belőle az aktív hatóanyagok, majd a tranzitidő befejeztével a végbélnyíláson keresztül távoznak a visszamaradt salakanyagok. Ez az optimális állapot, de mi történik akkor például, ha karcsúságunk érdekében egy erős nadrágszíjjal elszorítjuk a derekunkat? Nem véletlenül jártak több ezer éven keresztül az emberek tógaszerű öltözékekben, amelyek szabad működést biztosítottak az emésztőrendszer számára.

 

 

Tudta, hogy a glutén szó latin megfelelője a ragasztó szóból ered?

A glutén olyan ragacs, ami nem csak a kenyeret, hanem a beleket is összeragasztja.
Az egészségtudatosan táplálkozók körében ismert tény, hogy a rejtett gluténérzékenység szinte minden harmadik embert érint napjainkban. Miért nevezzük rejtett gluténérzékenységnek? Mert a tünetek esetenként változnak.

 

Egyeseknél már gyerekkorban, másoknál viszont lassú folyamatok útján, 30-40 év után, felnőttkorban mutatkoznak a tünetek, amelyek a táplálkozást követően azonnal vagy később is jelentkezhetnek az emésztőrendszerben és azon kívül is. Legtöbbször hasmenést, puffadást, hasi fájdalmat okoz, másoknál duzzadt szemeket, depressziót, izgatottságot, nyugtalanságot és túlmozgást válthat ki. Az azonnali tünetekben (hasmenés, hasi fájdalom) jelentkező gluténérzékenység során a bélfal oly mértékben károsodik, hogy az élethez szükséges tápanyagokat csak kismértékben képes felszívni és a szervezetbe juttatni. A gluténfogyasztás eredménye egy összeragadt, székrekedést okozó képződmény a belekben. A lebonthatatlan glutén az őt lebontani képtelen enzimmel összekapcsolva marad. Ez a szervezet számára egy ismeretlen anyagot jelez, és gyulladást okoz a bélfalon. Az összeragadt bél, a bélflóránkat beborító, nyákosító anyagok lehetetlenné teszik a tápanyagok felszívódását, csökken az emésztőenzimek száma, s ennek egyenes következményeként a tápanyagok emésztetlenek maradnak, melyek a székletürítési problémák esetén a bélfalra tapadnak és ott tovább erjednek, s a kellemetlen puffadáson és gázosodáson kívül egyéb egészségkárosító következményekkel járnak, amely során vérszegénység vagy csontritkulás is felléphet.

 

A tények azt igazolják, hogy a legtöbb emberben lappangó marad az érzékenység. Ilyenkor a bélrendszer csak foltokban károsodik, és a fennmaradó egészséges bélfalrészeken elengedő tápanyag tud a szervezetbe jutni ahhoz, hogy a tünetek ne tudjanak a felszínre kerülni. Majd életünk delén egyszer csak észrevesszük, hogy egyre több megmagyarázhatatlan betegség tünete jelentkezik és a betegségek forrására nem derül fény.

 

Emészthetetlen tápanyagok

Ma táplálékaink több mint 90 százalékát mesterséges anyagok teszik ki. Lehet, hogy ezek az anyagok sok mindenre alkalmasak, de az élet támogatására biztosan nem, sőt a szervezetben lerakódva, pangva óriási megterhelést okoznak az immunrendszernek.

 

Mégis kiknek okoznak örömöt az emészthetetlen anyagok? A paraziták, mételyek, káros baktériumok, gombák szívesen kukáznak bennük és cövekelnek le az emberi bélrendszerben, hiszen rendkívül jó táptalajt nyújtanak számukra. Rosszindulatú társbérlőink büntetlenül élik életüket szervezetünkben, miközben olyan toxikus anyagokat termelnek, amelyek betegségeink fő forrásai, felborítva az emésztőrendszer egyensúlyát, megfosztva a velünk szimbiózisban élő „jószándékú” baktériumtörzseket élőhelyüktől.

 

Anélkül, hogy a részletekben különösen elmélyednénk, azt már sokan tudják, hogy a szinergista, „jószándékú” baktériumtörzsek nélkülözhetetlenek szervezetünk számára az alapvető életfunkciók megfelelő működéséhez. Még a szervezetünket ellátó ATP (adenozin-trifoszfát, amely kémiai energiát szállít az anyagcsere folyamataiban) energiatermelésében is a sejt mitokondriumában lévő baktériumok segédkeznek.

 

Baktériumok nélkül nincs élet. Az ember százféle módon irtja saját életét, nem csak külsőleg, belsőleg is. Például a hormonkezelt vizekkel, antibiotikumokkal egyre lehetetlenebb életkörülményeket létrehozva a bennünk élő szinergista baktériumoknak. Ezeket hál’ istennek nem tudtuk kiirtani, mert ha kiirtanánk, azon a napon a steril élet nem sok lehetőséget adna a hosszú távú fennmaradáshoz.

 

Az ember ezt felismerte és egyre több probiotikumot ad a szervezetének, ahelyett, hogy a probiotikumok életkörülményeit javítaná. Kevesen tudják azt, hogyha megfelelő életkörülményt biztosítunk a probiotikumoknak, fél óra alatt  megduplázódnak!

 

Tehát mi a feladat? A meglévő szinergista baktériumtenyészetek számára kell olyan optimális körülményeket teremteni, hogy gyorsan és hatékonyan tudjanak szaporodni, de úgy, hogy ezzel egy időben ugyanezt a támogatást a kórokozó törzsek ne kapják meg. Első hallásra talán bonyolultnak tűnhet ez a feladat, de látni fogják, hogy létezik olyan összetételű táplálkozáskiegészítő, a Colon Control, amellyel ez könnyedén  megoldható.

 

Enzimek nélkül nincs élet

Szervezetünk emésztőenzimei ugyanúgy kopnak és korlátozódik működésük az évek során, mint minden más szervünk hosszú élettartama alatt. Az enzim az élet kulcsa, olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadítanak fel a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez, az egészséges élethez szükségesek.

 

A Colon Control fogyasztásával egyfelől elérjük, hogy szervezetünk enzimműködése hatékonnyá váljon, másfelől viszont a papain, bromelin emésztőenzim és a kurkumin bevitelével támogatjuk a Colon Control munkáját. A papain enzim a saját súlyának harmincötszörösét kitevő mennyiségű hús megemésztésére képes. Mindeközben azonban a szervezet saját fehérjéit nem károsítja. Hatékonyságát nem befolyásolja a tápcsatorna adott szakaszának pH-értéke, kémhatása, ezért gyomorsavhiányban szenvedő vagy a kevés fehérjebontó enzimmel rendelkező emberek számára is lehetővé teszi a tökéletes emésztést. Az ananász torzsájában található bromelin segíti a fehérjeemésztés hatékonyságát, probiotikus hatásának köszönhetően a szervezet védekező rendszerét erősíti. A kurkuminoidok gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatásuknak köszönhetően csökkentik a bélben lévő toxinok szintjét, elősegítik a gyomor egészségének megőrzését, serkentik az emésztőenzimek termelődését és javítják a májműködést.

 

 

A rostok, az emésztési tranzitút főszereplői

Elfogyasztott ételeink nagy részét a finomított ételek teszik ki, amelyek sajnálatos módon alig tartalmaznak rostokat. Pedig a megfelelő mennyiségű rost bevitelével egyrészt elérjük az emésztési folyamat gördülékenységét, másrészt vízmegkötő képességének köszönhetően méregtelenítő hatást fejt ki. A bél mozgása által képes a vastagbél redőiről letisztítani a lerakódott tápanyagmaradványokat, szinte „kiradírozza” a baktériumok által termelt káros anyagokat, sőt a szervezetbe kerülő egyéb mérgező hatású vegyületeket is megköti, s a széklettel eltávolítja a szervezetből. Számos olyan béltisztító szerrel találkozhatunk, amelyek fogyasztását követően a bél formájához hasonló anyag ürül. Azonban tudnunk kell, hogy a készítményekben lévő pektin nevezetű anyag az, amely képes felvenni a bélredő formáját, onnan kiszívni a káros anyagokat, s a széklettel üríteni. A bélfalon letapadt anyagokat a kiürült pektinben találjuk.

 

Miért van szükség a Colon Controlra?

Új életminőség-programot indítottunk a következő szlogennel:
Hány éves vagy?
40 + áfa
Nálunk az áfát visszaigényelheted.

 

A program lényege, hogy ha figyelünk táplálkozásunkra és első körben rendet teszünk bélrendszerünkben, elérhetjük, hogy 40+áfa – 50 éves kor – helyett csak 40 évesnek érezzük magunkat. Új programunk alappillére a Colon Control.

 

A Colon Control, „aktív bél nem henyél” ideológiája pontosan az, hogy a fent említett összes funkciót támogassuk: a szervezet probiotikumainakmegfelelő életteret biztosítani, a rostok segítségével megszabadítani a bélrendszert a bennünk felhalmozódott haszontalan tápanyagmaradványoktól, megfelelő enzimekkel segíteni az emésztést, a bélbolyhok tisztán tartását. A Colon Control sokrétű hatásmechanizmusát 46 összetevőjének köszönheti. A benne található almapektin hatékonyan tisztítja a beleket. Mivel nem emészthető, vízben oldódó rost, az emésztést képes befolyásolni.  A kutatások szerint az almapektin tartós fogyasztása hosszú távon csökkenti az egyén inzulinszükségletét. Mivel vízben oldódó rost, hatékonyan csökkenti a vér koleszterinszintjét. Az MSM a sejtfalakat könnyebben átjárhatóvá teszi, így a víz és a különféle tápanyagok könnyebben eljutnak a sejtekbe, és a keletkező hulladékoknak és mérgező anyagoknak ugyancsak könnyebb távozniuk. A növényi komponensek és az MSM a szervezet normál pH-szintjének fenntartását segíti.

 

Két év munkája ez a sokrétű termék. Az összetevők együttes hatását több évig kutattuk, kísérleteztük ki, mire megszülethetett a Colon Control, amely reményeink szerint szintén nagy népszerűségre tesz szert.

 

Kinek javasoljuk?

Mindenkinek, aki rendszertelenül és helytelenül étkezik, étrendje a következőket tartalmazza: állati eredetű fehérjék (beleértve a tejtermékeket), kávé, tea, cukor, édesítőszerek, fehér liszt, finomított só (asztali só), többnyire főtt, sült élelmiszerek, mesterséges adalékanyagokkal dúsított élelmiszerek, hidrogenizált zsírok, mikrohullámmal készített ételek. Rendszeresen fogyaszt: gyógyszereket,  fogamzásgátló szereket, alkoholt, drogot, dohányzik, ki van téve mérgező vegyi anyagok, kemikáliák (mesterséges parfümök, műszálas ruha stb.), nehézfémek hatásának, sugárterhelésnek.

 

Meddig kell fogyasztani?

Az első doboz 20 napos kúrára elegendő. A kúrát kiegészíthetjük a szervezet tisztítását segítő kombuchakoncentrátumokkal, mint pl. a Kombucha koncentrátuma inulinnal; a szervezet sav-bázis egyensúlyát támogató táplálkozáskiegészítőkkel, mint a Green Mix 18; illetve a Lilavér termékkel, mely kiemelkedő antocianidin- tartalmát a céklának, a fekete bodzának, valamint a fekete berkenyének köszönheti.

Jakab István
XVI. évfolyam 12. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.