Viva Natura

Dobbantó az egészséghez

Hosszú távon lúgosítással is el lehet távolítani a lerakódásokat a szervezetből, de mennyivel nagyobbat tud az ugrani, aki nem gödörből, hanem egy dobbantóról ugrik. A So Easy ilyen dobbantó a lúgosításhoz, amely így sokkal hatékonyabbá válik.


Az előző számunkban részletesen beszámoltunk a So Easy módszerről, amelynek segítségével a helytelen táplálkozás, életmód miatt évtizedek alatt lerakódott bélsártól, káros anyagoktól tudunk megszabadulni rövid idő alatt (a cikk és a részletes leírás a www.vivanatura. hu oldalról letölthető). A So Easy magyarországi megjelenése óta már több mint 500-an próbálták ki eredményesen a méregtelenítési programot, s az érdeklődők száma egyre nő. Az alábbiakban Jakab Istvánnal beszélgetünk a termékkel kapcsolatos tapasztalatokról.

 

- Hosszú hónapok óta testünk elsavasodásáról, a lúgosítás fontosságáról olvashattunk cikkeiben. A So Easy egyfajta pálfordulás, vagy esetleg kiegészíti a lúgosítás módszerét?

 

- A lúgosítás programunk magyarországi bevezetésekor - lassan egy évtizede - már motoszkált bennünk a hátsó gondolat, hogy mennyivel hatékonyabban lehetne lúgosítani, ha a kúra előtt az emésztőrendszerből kipucolnánk a savas lerakódásokat. A So Easyvel az egyik legfontosabb tapasztalat, hogy a kúra csak akkor válik eredményessé, ha komolyan vesszük az intelmeket és a háromnapos méregtelenítés előtti két napban már növeljük a folyadékbevitelt, betartjuk az étkezésre vonatkozó szabályokat, és mentálisan ráhangolódunk a kúrára. A napi stressz, a szorongás gátat szabhat annak, hogy a bennünk lévő „bűnöket” el tudjuk engedni magunktól. Az intelmek be nem tartása meghosszabbíthatja a méregtelenítés folyamatát, így akár 5-6 napig is tarthat, amíg eredményt érünk el. Fontos a fokozatosság. Legjobb, ha a méregtelenítés előtt már egy héttel felkészülünk a programra, naponta csökkentjük az ételfogyasztást, s rátérünk kizárólag a friss zöldség- és gyümölcsételekre.

 

- Mit fogyaszthatunk a háromnapos program alatt?

 

- Elsősorban a programhoz kapott termékeket, és fontos, hogy betartsuk a bevitel időpontjait is. Előfordul, hogy valaki nehezebben viseli ezt a három napot, gyakran van éhségérzete. Ilyenkor azt javasoljuk, hogy egy-egy piros héjú almát egyen, vagy zöldségleves levéből igyon keveset. Ez segíteni szokott.

 

Javítja a méregtelenítési folyamat hatékonyságát, ha a So Easy mellé kombuchaitalt fogyasztunk. A papayás kombucha kifejezetten előnyösen támogatja a székletürítést, az aktív béltevékenységet. A program alatt napi 5-6 liter folyadékot kell inni. Javasoljuk, hogy minden harmadik-negyedik pohár víz helyett papayás kombuchát fogyasszanak. A papaya támogatja az emésztési folyamatokat, ezáltal gyorsabban távoznak a salakanyagok és a bélparaziták a szervezetből.

 

- Mit tud mondani saját tapasztalatairól?

 

- Egy kolléganőm ezt az érdekes jelenséget, ami a méregtelenítés után távozik, s a fotókon is látszik, elnevezte aliennek (kis idegennek). Ugyanis anélkül, hogy tudnánk róla, egy idegen lakik bennünk, s hosszú évtizedek óta rosszhiszemű társbérlőként szipolyozza szervezetünket.

 

    

 

Az én kis „idegenem” a második napon érkezett meg, és érdekes módon a bélsár közé beágyazódva egy kis bottal tudtam kipiszkálni. Közel félméteres darabokban láttam viszont azt, amire nem is gondoltam, hogy valaha láthatom.

 

A másik fő tapasztalatom, hogy csak nyugodtan és odafigyelve lehet a So Easy programot végigvinni.

 

A program befejezését követően sok érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb. Megváltozott, sokkal intenzívebb lett az érzékelésem. Itt a szaglásra, tapintásra gondolok. Ami a legmegdöbbentőbb, hogy a korábban kedvelt ételeket nem kívánom. Pl. a csípős paprikára, ami mindennapi étkezésem része volt, ma rá sem bírok nézni. Sokan számoltak be nekem hasonló tapasztalatokról. Elgondolkodtató, hogy miért fogyasztunk olyan ételeket, amelyek haszontalanok szervezetünk számára, a testünk vagy éhes társbérlőink kívánják?!

 

A másik tapasztalat, hogy a program előtt és után két napon keresztül érdemes kombuchás ásványvizet fogyasztani. Ugyanis a szervezetünkben felszabaduló mérgeket ki kell üríteni, és ehhez fokozott folyadékbevitelre van szükség. A kombucha regenerálja a táplálkozási hibák és a túlzott gyógyszerfogyasztás következtében károsodott emésztőrendszert, bélflórát. Támogatja a szervezet öntisztító, öngyógyító képességét.

 

A So Easy programot egy orvoscsoport fejlesztette ki Malajziában. Tapasztalataik alapján a háromnapos program az 50-60 kg közötti átlagsúlyú embereknél a leghatékonyabb. 60 kg felett minden 10 kg után plusz egy méregtelenítő napot kell beiktatni a kiváló eredmény eléréséhez.

 

Hihetetlen volt számomra, hogy jómagam is, akinek abszolút gyors az emésztési tranzitideje, nagy mennyiségben tároltam évek óta lerakódott bélsarat.

 

- Tehát 60 kg fölött 10 kg-ként 1-1 nappal meg kell hosszabbítani a programot?

 

- Igen. A méregtelenítés akár 15 napot is igénybe vehet, testsúlytól függően. Előfordulhat, hogy 100-120 kg-os emberekből 15 nap alatt 18 kg lerakódott bélsár is távozhat. Ezek persze extrém esetek. Nem elhanyagolható, hogy így a So Easy használata fogyással is együtt járhat, főleg a hasi tájékon lévő lerakódások korrigálódhatnak hatásosan és gyorsan.

 

- Azt mondta, hogy a So Easy egyfajta program, a lúgosító életmód része. Hogy kell ezt elképzelnünk hosszú távon?

 

- A So Easy program alatt és után is lúgosíthatunk, sőt javasolt. A Green Mix 9 por minden további nélkül fogyasztható a méregtelenítés alatt is. Magas rosttartalma hozzájárul, hogy beleink aktívan dolgozzanak, mert az aktív bél nem henyél.

 

El kell határoznunk azt is, hogy a méregtelenítés után megváltoztatjuk egészségtelen étkezési szokásainkat. Ugyanis, ha továbbra is megterhelő, felesleges ételeket veszünk magunkhoz, hamarosan ismét lerakódásokkal lesz megterhelve emésztőrendszerünk. A So Easy programot követően étkezési szokásaink átalakulnak, több korábban megszokott ételt nem fogunk kívánni. A lúgosítást hosszú éveken keresztül kell folytatni, hogy a több évtized alatt lerakódott savas bomlástermékek kiürüljenek a szervezetből. Nem csak az emésztőrendszerünkben vagyunk elsavasodva, hanem a testünk teljes vertikumában.

 

- A So Easy táborokról, klubnapokról lehetne-e többet tudni?

 

- Eddig már két alkalommal rendeztünk So Easy klubnapot, amit havi rendszerességgel szeretnénk folytatni. A következő klubnapunkat augusztus 28-án tartjuk a Nemzetközi Pető Intézet Dísztermében (Villányi út 67.) du. 6 órától. A klub teljesen nyitott, bárki részt vehet rajta, gyakran eljönnek olyanok is, akik már használták a terméket. Ez jó lehetőség a tapasztalatcserére.

 

A So Easy táborokkal kapcsolatban a következő telefonszámon lehet érdeklődni: 06-20-806-5217. Megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk a táborokat, amiről mindenkit hírlevélben értesítünk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy akit érdekel, regisztrálja magát a www.vivanatura.hu weboldalon a hírlevéllistára, így mindig friss információval tudjuk ellátni. Nyári terveink között három So Easy tábor szervezése szerepel, természetesen a táborok tapasztalatairól is be fogunk számolni. A táborokba érdeklődőket is várunk, olyanokat, akikben még nem fogalmazódott meg, hogy a So Easy programot elvégezze, illetve szégyenlős és nem akarja mások előtt, másokkal megosztani ezt az "élményét". Nem titkoljuk, hogy a So Easy programot egész Európában szeretnénk elterjeszteni. A magyarországi népszerűségen felbuzdulva fölszálltunk a repülőre és kimentünk Malajziába. Megszereztük a So Easy program európai forgalmazási jogát.

 

- A világon merre lehet találkozni So Easy programmal?

 

- Szinte mindenütt, Dél-Afrikától az Egyesült Államokon keresztül a Távol-Kelet számos országáig. Kb. 30 ezer ember végzi el évente a So Easy programot, és a tapasztalatok egyértelműen meggyőzőek. Ma már számos jelentős magyar természetgyógyász támogatja a So Easy méregtelenítést. Többen jelentkeznek So Easy oktatónak, ami azt jelenti, hogy egy tábor elvégzését követően lehetőségük nyílik arra, hogy saját táborokat szervezzenek. Ezeket a táborokat kedvező árú So Easy szettel, kombuchával, rostokkal és mindennel, ami a hatékony méregtelenítéshez kell, támogatjuk.

 

- Ha jól értem szavaiból, akkor a So Easy program nem csak a So Easyt tartalmazza, hanem javasolnak még hozzá más táplálékkiegészítőket, élelmiszereket is.

 

- Igen, feltétlenül, hiszen a magyar táplálkozás rostszegény, rengeteg fehérjét, zsiradékot és szénhidrátot fogyasztunk, ugyanakkor kevés zöldséget és gyümölcsöt. A kombucha fogyasztása a háromnapos kúra kapcsán különös szerepet kapott, aminek mi személy szerint nagyon örülünk, hiszen a méregtelenítésben támogatja a So Easy programot. Első felkérés, ami óriási sikernek tekinthető, hogy Malajziában, ahol a programot elindították, felkértek bennünket a So Easy méregtelenítő kombucha elkészítésére. A So Easy program kapcsán az első két napon 1-1 dl papayás kombuchakoncentrátumot kell fogyasztani 1,5-2 liter vízben feloldva. A program alatt 2-2 dl mindennap a mennyiség belőle, és a zárónapokon ugyanúgy 1-1 dl.

 

Természetesen a kombucha hosszú távú fogyasztását mindenkinek javasoljuk, mert étkezési kihágásainkat sok esetben így tudjuk kompenzálni. Ahhoz, hogy szervezetünk egyensúlyát a méregtelenítés után is fenn tudjuk tartani, szükséges lúgosító zöldeket beiktatni étkezésünkbe.

 

- A kombuchán kívül milyen táplálkozáskiegészítőt javasol még?

 

- Már korábban említettem a Green Mix 9-et, amit a So Easy program alatt is bátran fogyaszthatunk. A Green Mix 9 lúgosító programunk gerince, a természetgyógyászatban jól ismert gyógynövények keveréke (árpafű, zabfű, búzafű, papaya, petrezselyem, csalán, lucerna, borsmenta, zöldtea). Mi, emberek vagy az állatok hiába kezdenének el ásványi anyagokban gazdag földet enni, az lenne az eredménye, hogy éhen halnánk. Az ember közvetlenül nem tud tápanyagokat felvenni a földből, erre csak a növények képesek. A földben lévő szervetlen ásványokat csak a növények képesek beépíteni testükbe a fotoszintézis révén, napsugár és víz segítségével. Biotranszformáció által olyan formában dolgozzák fel a tápanyagokat, hogy a növényeket fogyasztó élőlényekben, így az emberi szervezetben is képesek felszívódni, beépülni.

 

 

Ez egyedülálló képessége a növényvilágnak. Mi, emberek azzal a csodálatos képességgel rendelkezünk, hogy helyet tudunk változtatni, oda tudunk menni a sziklák tövébe, leszakítani egy marék friss füvet, vagy a gyümölcsfa ágáról letépni egy zamatos almát. Ez a mi kiváltságunk a növényekhez képest. A növények ugyanakkor sokkal jobban képesek a természet fix, stabil ásványianyag-kötéseit megbontani.

 

A Green Mix 9 zöld növények keverékével lúgosítóraktárakat hozunk létre a szervezetben. Ezekhez a tartalékokhoz tud nyúlni a test, amikor savasító ételeket, gyógyszereket, stresszingereket vagy bármilyen más savas hatást előidéző irritációt érzékel.

 

A zöldek nem csak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványianyag-, vitamin-, nyomelem- és enzimkészleteit is pótolják. Ezért, aki a zöldek komplex tárházát rendszeresen fogyasztja, biztos lehet benne, hogy feltehetően hozzájárul testünk sav-bázis egyensúlyának helyreállításához. A lúgosító zöldkeverék javasolt fogyasztása, reggeli első italként és esti utolsó italként, szervezetünk sav-bázis egyensúlyát megfelelő szinten tartja.

 

Sokan kérdeztek arról, mivel fogyasszák a Green Mix 9-et. A legjobb, ha ásványvízben keverik el a zöld mixet, de paradicsomlébe, gyümölcslébe, kefirbe keverve is nagyon finom.

 

Dr. Török Szilveszter nyugalmazott egyetemi tanár, a népgyógyászat vívmányainak elkötelezett híve és alkalmazója kiemelkedő szerepet játszott lúgosító programunk kidolgozásában, amelyet a So Easy méregtelenítő programmal egészítettünk ki. Ajánlásával és felügyeletével több sikeres So Easy méregtelenítési kúra történt. Professzor úr egyértelműen támogatja a módszert. Nagy örömünkre szolgál, hogy a So Easy program elterjesztésében aktív szerepet kíván vállalni.

 

Fogyasztói vélemények

"Mióta a Green Mix 9-et fogyasztom, sokkal kevesebbet kell aludnom. Akár napi 6-7 óra alvás után is frissen ébredek és egész nap energikus vagyok.

 

A Green Mix 9 ízét nehezen tudtam megszokni, nekem kefirben, illetve otthon termesztett saját kaukázusi kefirgombához adva vált be a fogyasztása. Akinek nincs erre lehetősége, nyugodtan beleteheti kefirgombába, isteni jó étek. Ezenkívül joghurtban is jó, abban is kóstoltam. A tejérzékenyeken kívül mindenkinek javaslom, és talán a gyerekek is jobban megeszik. Én a hároméves kisfiamnak adom, mi előtt elviszem a bölcsődébe. Fél adag Green Mix tasakot keverek be neki a reggeli kis joghurtjába. Az ízesített joghurtokat nem javaslom, hanem a natúr élőflórásokat ebből is.

 

Amikor először elfogyasztottam a Green Mix 9-et, azt hittem, hogy kijön belőlem. Annyira idegen volt az addig elfogyasztott táplálékaimtól, hogy a szervezetem dobott egy hátast. Aztán két nap alatt megszoktam, feketeribizlilében elkeverve egy kis kézi habverővel, nem kiskanállal. A két nap után annyira megszoktam az ízét, hogy délután már az esti fogyasztását vártam.

 

De nem ez volt a legcsodálatosabb benne. Addig nagyon sok kenyeret, édességet, rengeteg húst és zsíros ételeket ettem, és egyszerűen ezeket nem kívánom. Azóta egyre több friss salátát eszem, olajban sütött húsok helyett grillezett csirkét. Nem bírok ránézni a disznózsírra, és ezen nagyon csodálkozom. Megváltozott az életem, sokkal több az erőm.

 

Majdnem 100 kg vagyok, néha több is, két hónappal ezelőtt II. típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam. Aztán olvastam egy cikket erről a készítményről, hogy mennyire fontos a lúgosítás és a hasnyál kapcsolata. Akkor már tudtam, hogy a hasnyál termeli az inzulint. A 18-as értékű vércukorszint miatt mindennapos inzulinbeadást írt elő az orvos. Ekkor úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt magamnak.

 

A Green Mix 9 fogyasztását követően már a második héten lecsökkent a vércukorszintem, 5. 9, 6.2-re reggeli értékre, és nem is mentem vissza az orvoshoz.

 

Természetesen nem azt tanácsolom a cukorbetegeknek, hogy hagyják abba az inzulin beadását, de próbálják ki a lúgosító Green Mix 9 fogyasztását és azt követően mérjék meg a vércukorszintjüket inzulin beadása nélkül.

 

A Green Mix 9 hatására szerintem az inzulintermelésem is jobban beindul. A két hét alatt 1 kg-ot fogytam."

Horváth Aladárné (Balatonakali, cím a kiadóban)

 

"Általában alvási zavarokkal küzdök. A Green Mix 9 fogyasztását követően nyugodtan és békésen aludtam. Reggel sokkal korábban és kipihenten ébredtem. Emésztési problémáim megoldása mellett nem értem ezt a nagyon kedves mellékhatást."

(Bátaszéki fogyaszónk)

 

"Nem volt különösebb egészségügyi panaszom, azon kívül, hogy gyakran puffadtam és szélgörcsök kínoztak. Mit veszíthetek vele, gondoltam, kipróbálom a Green Mix 9-et. Először nem igazán ízlett, kicsit kaparta a torkomat, de azért rendszeresen ittam egy pohár vízzel. Most már egy hónapja fogyasztom, bár nem voltam túlsúlyos, mégis fogytam 3 kilót és lejjebb ment a hasam, sokkal jobban érzem így magam. A szélgörcsök megszűntek, és ritkábban puffadok. Kicsit zavar, hogy darabos, de olvastam, hogy így sokkal hatékonyabb."

(Kriston Márta, Zalaegerszeg)

 

"Három hónapja fogyasztom a Green Mix 9-et, azóta sokkal jobban érzem magam mentálisan is, amit gondolom, annak is köszönhetek, hogy 105 kg-ról lefogytam 98 kg-ra. Mivel az életformámat nem változtattam meg és mást nem szedek."

(Balatonakali fogyasztónk)

Krokovay Klára
XIV. évfolyam 8. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.