Viva Natura

Egészség megalkuvások nélkül


 

Az integratív orvoslás jegyében

2011-ben is két-két alkalommal rendezzük meg Kombucha kereskedői, illetve nyílt napunkat, ahová az idén is fantasztikus külföldi és hazai előadókat várunk. A kereskedői napot március 25-én, a nyílt napot pedig április 16-án tartjuk. A 20. Kombucha nyílt nap programja az integratív orvoslás témakörét öleli fel.

 

 

Mi is az az integratív orvoslás?

Ma az ortodox szemléletű orvoslás világát éljük, amelynek a története csupán pár száz évre nyúlik vissza. Ez a megközelítés több esetben kinyilvánította már, hogy nincs szüksége a több ezer évre visszanyúló olyan hagyományos gyógymódokra, mint a kínai, az ájurvédikus vagy a tibeti orvoslás. Az emberiségnek ugyanakkor olyan gyógyíthatatlan betegségekkel kell szembenéznie, amelyekre a mai gondolkodásmódunk alapján fölépített orvoslás nem képes megoldást találni.

 

A gyógyszergyárak, mint tudjuk, nem állami kézben vannak, ami azért jelent óriási problémát az emberiség számára, mert a magánvállalkozásként működő cégek egyetlenegy motivációja a profit. Ennek viszont az az eredménye, hogy egyre több gyógyszert „kell" az emberiségnek fogyasztania, és az csak másodlagos kérdés, hogy valóban meg is gyógyulnak-e az emberek. Ezzel ellentétben az ősi gyógymódoknál az alapvető motiváció a segítségnyújtás, a szeretet és a holisztikus szemléletmód.

 

Az integratív orvoslás Amerikából indult el. Ez a medicina arról szól, hogy integráljuk, építsük be őseink tudását és tapasztalatát a gyógyításba. Így helyet kaphatnak benne az energiagyógyítástól kezdve az ősi gyógymódokban alkalmazott funkcionális élelmiszerek, gyógynövények is. A funkcionális élelmiszerekkel kapcsolatban komoly kísérleteket finanszíroznak Amerikában, és az eredmények ismeretében el fogják érni, hogy olyan gyógynövények, mint a kurkuma, a fokhagyma vagy a diólevél visszakerüljenek a gyógyításba, ahonnan a gyógyszergyárak érdekei miatt hosszú évtizedek óta hiányoznak. Az integratív gyógymódokat nem feltétlenül csak orvosok alkalmazhatják, hanem minden olyan jó szándékú ember, aki öngyógyításba kezd és megismeri egy-egy gyógynövénynek az alkalmazását, termesztését.

 

 

A hormonok háborúja

A hormonok nagyon sok ember életében csak annyiban játszanak szerepet, hogy az illetők szteroid injekciókat kapnak, vagy a sportolói teljesítményüket akarják javítani, vagy egy komolyabb megbetegedésből felgyógyulni a hormonok segítségével. Hogy igazából a hormonegyensúly és miért nagyon fontos nőknek és férfiaknak egyaránt, arról keveset tudunk. Holott az alapbetegségek hátterében gyakran a hormonegyensúly felborulása áll, amire ma rengeteg gyógyszert és terápiát alkalmazunk, anélkül, hogy bármiféle eredményt tudnánk elérni.

 

Ahogyan az ember beleavatkozott a természet rendjébe, ugyanúgy borította fel a hormonrendszer harmóniáját is. A vegyszerek, műanyagok, szintetikus vegyületek elárasztották a mindennapjainkat. Ezek mind-mind  különböző módokon hormonszerű anyagokat juttatnak a szervezetünkbe, és ezzel ördögi körbe hajszolnak minket. Csak áradnak a szervezet számára idegen, hormonokat utánzó anyagok, de kiürülni persze nem tudnak egykönnyen. Így nem csoda, hogy a hormonrendszerünk nem működik megfelelően.

 

A harmónia alapja test-lélek-szellem egysége. Teremtsünk harmóniát a hormonrendszerünkben is! Hogy hogyan? Erre a kérdésre is megtudhatják majd a választ kedves egészség-be-fektető társaink a 20. Kombucha nyílt napon. A program részletes leírása a Természetgyógyász Magazin márciusi lapszámban, iIlletve a Viva Natura weboldalán olvasható.

 

Egészség mellékhatások nélkül - a 2011- es év üzenete

Az idén tizenhat évesek leszünk. A tizenhatos számmisztikailag a hetes szám, az pedig szerencseszám, a tudás, oktatás, tanítás felelősségével jár, így reményeink szerint ezt az évet is közös fejlődéssel és tudatosodással fogjuk együtt tölteni,. Egyre több egészségtudatos ember fordul felénk, egyre több ember vallja  azt, hogy nincs más út, csak a természet útja. Több piackutató cég anyaga került el hozzám, amelyekből egyértelműen megállapítható, hogy a harminc-negyven éves korosztály már csak olyan termékeket keres a piacon, amelyek mellékhatások nélkül támogatják az egészséget. Cégünk 2011-es jelszava is ezt sugallja: EGÉSZSÉG MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜL. Néhány hete a barátaimmal egy borászatban jártunk, és a borkülönlegességek között kezembe került egy közel tizenhárom éve bepalackozott kombuchaital. Ez azért is hihetetlen, mert nem sok olyan élelmiszer van a piacon, ami tizenhárom évig megőrizné a minőségét. A kombucha élő élelmiszer, és egyre többen kezdik érteni, mit is jelent az, ha egy üvegben több milliárd élő tejsavbaktérium,enzim található, amelyek szervezetünk működésének szinergista támogatói. A kombucha valóban az egészség mellékhatások nélkül című gondolat karmestere, az élet karmestere, amely a szervezetbe jutva a holt élelmiszereket is képes átalakítani, szervezetünk számára felismerhetővé tenni. Akik figyelemmel kísérik a tevékenységünket, azok látják, egyre több energiát fordítunk arra, hogy csak 100%-osan tiszta termékeket adjunk egészségtudatos társainknak. Úgy érezzük, az év egyik legnagyobb sikere lesz a 100% tabletta, 0% kötőanyag című termékünk.

 

Ne szennyezzük tovább a tablettákat!

Megdöbbentő volt a felismerés, hogy a táplálékkiegészítőkben is többtucatnyi mesterséges színezéket, adalékot, állományjavítót használnak ugyanúgy, mint a gyógyszerekben. Évek óta szajkózzuk, hogy a gyógyszerek mellékhatásai milyen módon károsítják az egészséget. Akkor vajon hogyan lehet megengedni, hogy a táplálékkiegészítőkbe ehhez hasonló vagy ugyanazon anyagok belekerüljenek? Gondoltunk egy bátrat, és elhatároztuk, hogy nem szennyezzük tovább a tablettákat. Régóta kísérletezünk egy olyan módszer kidolgozásával, amely túlnyomással, vibrációval képes az alapanyagokat annyira összetömöríteni, hogy a késztermékbe nem kell semmiféle kötőanyag. Több mint nyolc 100%-os tablettával tudtunk mára előrukkolni és ezt a számot ebben az évben meg szeretnénk duplázni. A korábbi termékeket pedig, amelyek adalékanyagokat tartalmaznak, folyamatos kivonjuk a piacról.

 

 

 

Napika - mindennapi egészség kiporciózva

Egyik reggel a konyhában azt láttam, hogy legalább tizenötféle bedobozolt táplálékkiegészítő, funkcionális élelmiszer néz velem szembe. Természetesen ebből nem szükséges mind a tizenöt mindennap, de lassan hetet-nyolcat azért fogyasztok naponta. Amikor belegondoltam, hogy ezeknek darabja átlagosan 2500 Ft, akkor rájöttem, ezt nagyon sok ember nem engedheti meg magának. Ekkor jött az ötlet: mi lenne, ha kis tasakokban kiporcióznánk a napi egészséget? Így jött létre a Napika, a mindennapi vitamin, ásványi anyag, zöld lúgosító. Amint a Napika megjelenik a piacon, máris ki tudunk lépni a bioboltok, biopatikák, gyógynövényboltok ajtaján; mert az élelmiszerboltokban, benzinkutaknál is mindenki számára elérhető lesz a kiporciózott egészség. Ez a másik fő program, amit célul tűztünk ki ebben az évben.

 

Colon Control - az élet a belekben lakozik

Minden betegség melegágya, a halálos kórokozók lakhelye az emésztőrendszer. Hogy a halál a belekben lakozik, azt már elég sokszor hallottuk. Ha a halál ott lakik, akkor teremtsünk ott életet! Teremtsünk végre a saját szinergista baktériumainknak olyan életlehetőséget, ahol szaporodni képesek. Nem feltétlenül az a fontos, hogy mindig kívülről vigyünk be a probiotikumokat, támogassuk inkább a saját flóránkat. Amikor már megtisztítottuk a testet, akkor nap mint nap próbáljunk meg minőségi élelmiszert adni neki, és ha ezt természetes úton meg lehet oldani, akkor nem lesz szükség semmiféle kiegészítő táplálékra. Nagyon sokunknak azonban erre nincs lehetősége, ezért gondoltunk arra, hogy megfelelő rostokkal, zöld tápanyagokkal, fehérjékkel, ásványi anyagokkal egy olyan komplex táplálékkiegészítőt adjunk testünknek, amellyel nemcsak az egészséget őrizhetjük meg, hanem hosszú távon a minőségi életet és az öregedés lassítását is elérhetjük. Ehhez hatékony antioxidánsok szükségesek, mert ha kevésbé fogunk belülről rozsdásodni, akkor kívülről is egyre hosszabb ideig szépek, egészségesek maradunk. A fentiekből máris fakad a hány éves vagy? 40+ áfa című öregedés lassító programunk, melynek az a célja, hogy az áfát visszakérjük a könyörtelen időtől.

 

A természet erőinek szorzótáblája

Végy egy csepp forrásvizet, hozzá napsütést, és egy magot, amelyben élet lakozik. A víz és a nap segítségével a kis mag életre kel, és százezresére, milliószorosára növeli térfogatát. Ez az élet csodája: a talajban élő baktériumok enzimeik segítségével lebontják, beépítik a természet holt anyagait és élővé teszik. Ehhez képest nézzük meg, hogy egész életünkben milyen táplálékokat, milyen táplálékkiegészítőket és gyógyszereket fogyasztunk. Közük nincs a természethez. A természet szorzótáblájának lényege, hogy ha természetes vitaminokat, természetes ásványi anyagokat fogyasztunk el, azt a szervezet ugyanúgy felszorozza, ahogy az élet a magnak vizet, napsütést ad és óriási platánfákat növel belőle. Ez zajlik a mi szervezetünkben is. Amikor olyan anyagokat viszünk be, amelyek a receptorokkal  kapcsolatba lépve képesek beépülni akár sejtszinten is, akkor az élet szorzótábláját, a természet csodáját éljük meg. Ezzel szemben amikor mesterséges anyagokkal, szintetikus anyagokkal próbáljuk meg táplálni a testet, akkor az csak szomorú vegetálás, amelynek eredménye az életminőségünk szomorú hanyatlása.

 

Egy négysoros kis verssel szeretnék búcsúzni:

 

„Az étel olyan, mint a zene.

Ha tetszik, táncolnak tested

sejtjei, ha nem, görnyedten

vonaglanak."

Jakab István
XVII. évfolyam 2. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.