Viva Natura

Fogyó hold

Hazánkban a felnőtt lakosságnak több mint a fele küzd kisebb-nagyobb mértékben az elhízással. A mai társadalmunk igen nagy hangsúlyt fektet a külső megjelenésre és a látszatra, ezért a túlsúly nemcsak testi, hanem lelki terhet is jelent. Természetes megoldásokkal és egyéni felelősségvállalással hosszú távon is lesegíthetjük magunkról a túlsúly kilóit!


A túlsúly lehetséges okai

A súlytöbblet okai igen sokfélék lehetnek: a genetikai, szociális és hormonális okok mellett a legnagyobb mértékben a mozgáshiány és helytelen táplálkozás játszik főszerepet.

Ma a „minőségi éhezés” korát éljük, ami azt jelenti, hogy számtalan szép küllemű, mesterségesen előállított testünket nem táplálják, csak üres kalóriák, melyek elveszik az éhségérzetünket. A feleslegesen bevitt kalóriák pedig zsírrá alakulnak és így tárolódnak. Potenciális zsírraktár például a bőr alatti terület, de amikor az már telített, akkor a hasüregi, zsigeri szervek területén is elindul a felhalmozódás. A szervek működésének a zsírtöbblet több szempontból is akadályt jelent, mivel a zsír nemcsak súly, hanem helyet is foglal, s így nehezíti az adott szervet a saját feladata ellátásában. Amikor már látszik is az elraktározott zsír, akkor már az esztétikai okok miatt lelki problémát is jelent.

 

A fogyókúrák buktatói

A gyors sikert ígérő fogyókúrák nem tesznek mást, mint kihajtják a szervezetből a vizet. Ez nem tartós megoldás, így a siker is rövid távú vagy inkább illúzió. A hónapok, évek alatt grammonként felszedett kilókat nem lehet, sőt nem is szabad napok alatt leadni. Ha türelmetlenek vagyunk és gyorsan szeretnénk leadni a kilókat, akkor a zsírral együtt izomszövetet is vesztünk, mert ilyenkor a szervezet a saját fehérjéit is bontani kezdi. Egyszerűen azért, mert kényszerhelyzetbe hozzuk, és így próbál meg energiát nyerni magának.

 

Fogyaszt-e a koplalás?

A kalóriák megvonásával az éhezés állapotába kerülünk és ez erőteljesebb raktározásra kényszeríti a szervezetet. Muszáj az alapanyagcseréhez és a nap során végzett tevékenységekhez energiát raktározni. Ilyenkor alakul ki az úgynevezett jojóeffektus. A szélsőségesen alacsony kalóriabevitelt a szervezet éhezésnek értelmezi és kénytelen energiatakarékos üzemmódra váltani. A legtöbb esetben hamar abbahagyjuk az ilyen megvonásos fogyókúrát, mivel az nemcsak testileg, hanem lelkileg és szellemileg is megterhelő. Ahogy visszaállunk a régi étrendre, megkezdődik a kialakult hiány pótlása. Ez azt jelenti, hogy a zsír fokozottan raktározásra kerül, mert a szervezet nem tudja, hogy lesz-e még ilyen megvonás és igyekszik felkészülni rá. Így sokszor a diéta előttinél nagyobb túlsúly lesz az eredmény, amit diétázók kudarcnak szoktak értékelni, és sok esetben nem a diétázási módszert, hanem magukat okolják a sikertelenségért. Előfordulhat, hogy később újra megpróbálkoznak egy ilyen koplalásos módszerrel, amely újra ugyanilyen eredménnyel fog járni. A kalóriamegvonásos koplalás veszélyeket rejt magában, mivel felbomolhat, meginoghat az anyagcsere a minőségi és menynyiségi éhezés miatt. (A koplalás nem összekeveredő a tisztítási, méregtelenítési okokból létrejött böjtöléssel. Ez utóbbi, megfelelő keretek és ellenőrzés mellett, néhány napos időtartamban a hasznunkra van.)

 

Az ideális fogyás

Ha tartós eredményt szeretnénk elérni, akkor nem is érdemes a gyors megoldásokban gondolkodni. Ahhoz, hogy a kúra tartható legyen, fel kell állítani egy tervet, melynek része a táplálkozási szokások és az életmód megváltoztatása is. Hiszen ha a fogyás után ugyanott folytatjuk, ahol előtte abbahagytuk, akkor biztosra vehetjük, hogy újra a túlsúly felé vezető útra léptünk. Sokszor maga az életmód-változtatás és helytelen táplálkozási szokások kiiktatása is elegendő a súlyvesztéshez. Ilyenkor a fogyás lassú – átlagosan 2 kg havonta –, de az eredmény tartós, és a szervezet is csak az előnyét érzékeli. A kornak megfelelő mozgásforma kiválasztása és gyakorlása szintén alapkövetelmény. Nem véletlen ugyanis a régóta ismert közhely: ép testben ép lélek.

 

 

Nincs fogyás lúgosítás nélkül

Bármilyen módon is szeretnénk fogyni, az nem következik be, amíg a szervezet elsavasodott. A természet kínálta zöld növények természetes módon segítenek nekünk abban, hogy helyreállítsuk vagy megőrizzük szervezetünk pH-egyensúlyát. Sőt, még a lúgosító puffereinket is feltöltik, így ha szükséges, van honnan mozgósítani a lúgos/lúgosító anyagokat.

 

Minőségi táplálék

 

A Green Mix 18 zöld növényi porkeverék fogyasztása ideális megoldás a pH-egyensúly szinten tartására. Összetétele: árpafű, lucernafű, búzafű, zabfű, cékla, csalánlevél, petrezselyem, kapor, koriandermag, csicsóka, medvehagyma, MSM, spárga, borsikafű, papaya (levél és gyümölcs), magnézium-szulfát, C-vitamin, Himalája-só. A népgyógyászati hagyományok útján kiválogatott összetevők biotranszformált, hatékony beépülést biztosító formában, szerves kötésben biztosítják a szervezet számára a szükséges ásványi anyagokat és vegyületeket. Rendszeres fogyasztásával életminőségünk érzékelhető javulását várhatjuk, mivel ellensúlyozza a felhalmozódott savas bomlástermékek hatásait. A növényi keverék tabletta formában is elérhető, Zöldvér tabletta néven, mely a 100% Tiszta Természet termékcsalád tagja, vagyis a tiszta növényeken kívül nem tartalmaz semmi egyebet (pl. kötő-, színező- vagy adalékanyagokat). Termékfelhasználói visszajelzésekből tudjuk, por fogyasztása sokszor önmagában is elég ahhoz, hogy a fogyás meginduljon. Nem kell megijedni, csak a felesleges kilók bomlanak le!

 

A méregtelenítés nélküli fogyókúra illúzió

Zsírt égethetsz, mérgeket nem! Ha felszabadulnak a zsírok, de a méreganyagok nincsenek kivezetve, akkor azok újra raktározódásra kerülnek!

 

A Colon Control program egy növényi alapú tisztító, méregtelenítő program. Bármilyen változásnál egy alap lehet a számunkra! Ha megújulni, megtisztulni szeretnénk, ha kellemetlen testi tünetektől szeretnénk megszabadulni, ha több energiát, életkedvet szeretnénk a mindennapokra, ha élemód-változtatás küszöbén állunk, ha lelki-szellemi fejlődés kapujában állunk, akkor ez a program egy kihagyhatatlan alap a hossz útávú és tartós sikerek eléréséhez. A Colon Control abban különbözik más béltisztító rendszerektől, hogy teljesen más, új szemléletmódban közelíti meg az emésztés kérdését. Az program ideológiája, nem a külső, kívülről jövő segítségre alapoz, hanem a saját emésztőrendszert hozza olyan helyzetbe, felébresztve a „belső orvost”, hogy az maga legyen képes helyreállítani, fenntartani a bélrendszer egészségét. Ahány ujjlenyomat, annyiféle bélflóra létezik, ezért az az ideális, ha mindenki a saját flóráját erősíti. Ha valaki már hosszú évek óta nem csinált semmilyen tisztító kúrát, akkor a program kiegészítő termékei is javasoltak. A Magic Basic (szükség esetén kombuchával együtt) fellazítja a lerakódott, megkövesedett székletdarabokat és a pangó, emészthetetlen maradványokat, s megindulnak kifelé.

 

Nincs emésztés enzimek nélkül

 

Ekkor bekapcsolódik a Parakill, mely összetevőivel (kurkumapor, őrölt szegfűszeg, MSM-por, őrölt oregánólevél, oregánóolaj, grépfrútmag- olaj, tealevél-kivonat) hatékonyan segíti a bélrendszer tisztaságát. Utána/ közben jöhet a Májprotektor kapszula, amely segíti a máj munkáját, ilyenkor ugyanis a felszabaduló méreganyagok miatt a májnak van egy kis többletmunkája. Amikor ez a folyamat már zajlik, akkor kapcsolódik be a Colon Control por, amely 46 összetevőjének köszönhetően tovább tisztít, méregtelenít és ideális feltételeket teremt a hasznos bélbaktériumoknak, vagyis helyreállítja, megerősíti a saját bélflóránkat. Kevesen tudják ugyanis, hogy a bélbaktériumok fél óra alatt képesek megduplázódni, ha számukra ideális a környezet. A Colon Control por fogyasztásával energiát is adunk a szervezetnek, valamint a megtisztult bélrendszerből könnyedén fel tudnak szívódni a hasznos, a szervezetet építő anyagok. A program teljes leírása elérhető a Viva Natura oldalán (www.vivanatura.hu), az ingyenesen letölthető kiadványok között.

 

A Colon Control program évente kétszer javasolt. A köztes időben is gondolhatunk a méregtelenítésre, mégpedig úgy, hogy külön magát a Colon Control port is fogyaszthatjuk és segítségül hívhatjuk az algákat is. A Spir-Chor tabletta, amely a 100% Tiszta Termékcsalád tagja (100% tabletta – 0% kötőanyag), a spirulina és a chorella algákból álló készítmény. Magas ásványianyag- és vitamintartalma mellett képes magához vonzani a nehézfémeket és kivezetni azokat a szervezetből.

 

 

Enzimek nélkül nincs emésztés

Azért fontos az élő ételek (nyers zöldség, gyümölcs) fogyasztása, mert csak ezek tartalmaznak enzimeket. Ha a táplálkozásunk fő részét vagy teljes egészét sült, főtt ételek teszik, kevés enzimet viszünk be a testünkbe vagy rosszabb esetben egyáltalán nem viszünk be. Márpedig ha nincs elegendő enzim az emésztéshez, akkor nincs emésztés sem, és ilyenkor a szervezet máshonnan von el enzimeket, hiszen meg kell emészteni a bevitt étkeket. Ha azt szeretnénk, hogy az emésztés maradéktalan legyen, akkor gondoskodnunk kell az emésztőenzimek jelenlétéről! Ebben segít nekünk a Papaya-ananász-kurkuma enzimkomplex. Hogy megemésszük a megemészthetetlent, ahhoz mindenképpen enzimaktivitás szükséges! Segít a kilókkal való küzdelemben, miközben méregtelenítő hatással is rendelkezik. Enzimtartalmával (papayából a papain, ananászból a bromelin) hatékonyan hozzájárul az emésztési folyamatokhoz, miközben a máj támogatásával a máj méregtelenítési munkáját segíti. Használatával védekezhetünk a cellulitisz kialakulása ellen, segíthetjük a zsírok és a fehérjék feldolgozását és megkönnyíthetjük az emésztés folyamatát.

 

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik tehát a rendszeres tisztító, méregtelenítő kúra, a minőségi táplálkozás és testmozgás. Vállaljunk felelősséget minden ételért és italért, amit elfogyasztunk! Ha fent említett növények összetevőiről és azok népgyógyászati alkalmazásairól többet szeretne tudni, látogasson el a www.nepgyogyaszat. hu oldalra. Ha a termékeket meg szeretné vásárolni, akkor látogasson el a www.vivanatura.hu oldalra a webáruházba vagy keresse őket a márkaboltokban. Kérdéseit az info@kombucha.hu címre teheti fel.

Partl Viktória
XVIII. évfolyam 5. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.