Viva Natura

Green Mix 9

Az intelligens lúgosító

Örvendetes,­ hogy­ egyre ­több ­kiadvány ­jelenik ­meg ­a ­szervezet­ lúgosításáról.­ Az ­első, ­e­ témakörrel ­foglalkozó­ könyvek ­közé ­tartozik ­a ­Kombucha ­Hungary, ­majd­ később­ a ­Viva­ Natura ­által ­2000-ben­ kiadott ­kötet, ­Harald­ W.­ Tietze: ­Fiatalodj,­ ne ­öregedj! ­– ­Hogyan­  fordíthatjuk ­vissza­ az ­öregedést­ és ­előzhetjük ­meg ­a ­korral­ járó ­betegségeket szervezetünk ­lúgosításával? ­ A ­könyvből­ az­ elmúlt ­években ­közel ­10 ­ezer ­példány ­fogyott ­el,­ és­ úgy gondoltuk, ­hogy ­az­ elmúlt­ 7­ év­ tapasztalataival, ­újabb ­információk­ hozzáadásával­ hamarosan ­megjelentetjük ­a ­„Fiatalodj.com” ­című­ kiadványunkat, ­amelynek ­része ­lesz­ a­ Zöldvér ­lúgosító ­programunk ­is.­


Zöldvér lúgosító program első igazán nagy eredménye a Green Mix 9 lúgosító zöldkeverék megjelenése. A termék lúgosító anyagai megfelelő összetételben, bölcs célszerűséggel, szerves kötésben tartalmazzák a hatóanyagokat. Ugyanis sejtjeink csupán a szerves kötésű ásványi anyagokat veszik fel. Csak passzív lúgosításról beszélhetünk, ha szervetlen kötésű, lúgos kémhatású ásványi anyagokat fogyasztunk. Ezek bevitele szervezetünkbe nem jár a kívánt eredménnyel, sőt, gyorsíthatják az öregedést, és közvetlen egészségkárosító hatásuk is van (meszesedések, homok- és kőképződések, vérkeringési zavarok stb.). Az ásványvizek szervetlen kötésű ásványi sókat tartalmaznak, fogyasztásuk így alig játszik szerepet szervezetünk lúgosításában.

 

A szerves kötés kialakulásához úgynevezett transzporterekre (szállítókra) van szükség. Ilyen képességgel a zöldségek, a gyümölcsök, a tej, az olajos magvak, a gabonafélék rendelkeznek. A Green Mix 9 a vitaminok természetes tárháza, a bennük lévő szerves savak tökéletes transzporterek az ásványi anyagok beépítéséhez.

 

A zöld növényekben lévő hatóanyagok csak akkor hasznosulnak a szervezetben, ha a tápanyagok, vitaminok, bioflavonoidok, enzimek, makro-, mikro- és nyomelemek megfelelő arányban és minőségben állnak rendelkezésre. Ezek együttes hatása pedig megsokszorozódik. Így már érthető, hogy a természetben előforduló élő anyagok miért tudnak hatásosabbak lenni bármilyen mesterséges készítménynél.

 

A lúgosítás hatása az immunrendszerre és az allergiára

Az immunrendszeri problémák zömét a pH-érték egyensúlyának megbomlása, a barátságos baktériumok hiánya, valamint az antibiotikumok felesleges használata következtében rezisztenssé vált vírus- és baktériumtörzsek okozzák.

 

 

Az elmúlt 50 évben az átlagos élettartam a nyugati országokban 10 évvel emelkedett. Ugyanakkor bizonyos krónikus betegségek – például az asztma és az allergia – előfordulása 10 év alatt megduplázódott! Jelenlegi fő feladatunk tehát nem az életkor meghosszabbítása, hanem az életminőség biztosítása. Ehhez a szervezet lúgosítása az első lépés. A második lépés, hogy a sav-bázis egyensúly helyreállítását követően beleink újra szervezetbarát baktériumokkal népesüljenek be. Ez azért is fontos, mivel a legtöbb étel nem ég el tökéletesen, hulladék marad vissza a szervezetben. Ám, ha valakinek jó a bélflórája, és enzimekben gazdag élelmiszereket fogyaszt, akkor kevesebb hulladék halmozódik fel a szervezetében.

 

A fogyókúrázóknak érdemes tudni, hogy amíg a szervezetük savas, addig az oxidatív szabad gyököket a szervezet a zsírszövetekben tárolja. Amikor helyreáll a szervezet sav-bázis egyensúlya, akkor a test a zsírszövetekről magától mond le.

 

A kefir és a kombucha probiotikus ételek, melyek hatásosnak bizonyultak a bélflóra egyensúlyának helyreállításában és a felhalmozódott bomlástermékek lebontásában. Az enzimekben gazdag papaya és ananász még jobban segíti ezt a folyamatot.

 

Lúgosítás kombuchával

A Green Mix 9 hasznos kiegészítője lehet a Fogyász-C kombucha koncentrátum, ami ananászt, papayát és csipkebogyó-kivonatot is tartalmaz. A kombucha az élő szervezet számára hasznos baktériumok és más mikoorganizmusok szimbiózisban élő együttese. A benne lévő glükuronsav kiválóan méregteleníti a májat.

 

A kombuchatea ugyanakkor természetes energiaital. Elsősorban azért előnyös a fogyasztása, mert élő táplálék.

 

 

Javítja az étvágyat, helyreállítja az emésztőrendszer normális működését. De mivel elősegíti a zsírszövetek lebontását, nem következik be testsúlygyarapodás, a túlsúlyos embereknél inkább fogyás kezdődik. Normalizálja a keringést, a vérnyomást, a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert. Oldja a stresszt, fokozza a fizikai és szellemi teljesítményt. Előnyös a fogyasztása érszűkület és visszértágulat esetén. Oldja az ízületekben lerakódott húgysavat, ily módon segít a köszvényeseknek. Mérsékli az izomfájdalmat. Hozzájárul az epe- és vesekő feloldásához. Elősegíti a csontszövetek képződését, gyorsítja a körömnövekedést, erősíti a hajhagymákat. Természetes antibiotikus hatása gyulladásoknál jól használható.

 

Akik candidával küszködnek, idegenkednek a kombuchától. Megnyugtatásukra mondjuk, hogy ők is nyugodtan fogyaszthatják a kombuchát, mert annak lúgosító hatása fékezi a gomba szaporodását, aktívabb anyagcseréje révén valósággal kiszorítja a szervezetből más élősködőkkel együtt. Ezen kívül enyhíti a klimaxos tüneteket.

 

Az öregedési folyamatok lassítása

Ha sikerül útját állni a savas bomlástermékek lassú, de folyamatos felhalmozódásának, megállíthatjuk az öregedési folyamatokat, megakadályozhatjuk az életkorral összefüggő betegségeket. Ugyanakkor táplálkozási szokásainkon is változtatni kell. Nem lehet egyszerre savasító ételeket enni, és a lúgosság – boldogság érzésében tetszelegni.

 

A savasító táplálkozás előtt vagy után elfogyasztott Green Mix 9 keverék kompenzálja táplálkozási kihágásainkat, de a szervezet lúgosító puffereit ilyenkor nem pótoljuk. Ezért ajánlott étkezés után két órával további mennyiségű Green Mix 9-et fogyasztani.

 

Lúgosítás kismamáknak és sportolóknak

Többen kérdezték tőlünk, hogy javasoljuk-e kismamáknak a Green Mix 9 fogyasztását. Egy nő életének legcsodálatosabb időszaka, amikor áldott állapotba kerül. Ugyanakkor szervezete soha nem tapasztalt megterhelésnek van kitéve, amikor az új élethez szükséges tápanyagokat biztosítania kell. A magzat és a csecsemő szinte minden ásványi anyag- és vitamintartalékát kiszívja az édesanyának. Sőt, az anyatej is lúgos, így a szoptatás során lúgosító anyagokat von ki a baba a mama szervezetéből. Ezért a kismamáknak nem csak a vaspótlásra kell gondolni, hanem a lúgosító pufferek haladéktalan feltöltésére is.

 

Évtizedek óta ismeretes, hogy a várandós és a szoptatós kismama magnézium szükséglete megháromszorozódik. A Green Mix 9 zöld válogatottjához (búzafű, lucerna, zöld zabfű, zöldárpa, csalán, petrezselyem, zöldtea, papaya, borsmenta) még három „idegenlégióst” hívtunk a csapatba. A természetben a zöld szín a növényekben megtalálható klorofill jelenlétére utal. A klorofill „szíve” a magnézium. A magnézium nem egyszerűen csak lúgosító anyag, hanem a csapat kapitánya, irányítója, szellemi mentora. Ez az első anyag, ami azonnal csökken a szervezetben, ha intenzív fizikai, lelki megterhelés ér bennünket, vagy gyógyszereket fogyasztunk. A várandósok mellett a fogamzásgátlót használó nők is különösen figyeljenek a megfelelő mennyiségű magnézium bevitelére. Napi 350 mg magnéziummal csökken a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának veszélye, megszűnhet a migrén. A Green Mix 9 zöldkeverékben a magnézium a C-vitaminnal is szerves kötést alkot, így lehetővé válik a tökéletes felszívódás.

 

Az intenzív sportolás intenzív tejsav-kiválasztódást eredményez az izmokban, emiatt a sportolók szervezetének lúgosítása kiemelkedően fontos. A küzdősportokban résztvevők lúgosítás hiányában kapacitásuknak mindössze 10%-át képesek kiaknázni. Ugyanakkor a Green Mix 9 lúgosító zöldjeiben az ásványi anyagoknak, vitaminoknak, fehérjéknek olyan tárházát kapják a sportolók, amelyek segítségével képese izomtónusukat tökéletesen karbantartani, illetve növelni.

 

Hogyan fogyasszuk?

A GreenMix 9 a fitoterápiában jól ismert füvek és gyógynövények keveréke. Minden tasak minimum 5 grammot tartalmaz belőlük. A készítmény összetevőinek túlnyomó részét megbízható gazdákkal termeltetjük. Felügyeletünk alatt történik a termelés, a begyűjtés, a szárítás és az őrlés. A feldolgozás ideje alatt a szárítókamrában és az őrlőben mért hőmérséklet nem haladhtja meg a testhőmérsékletet. Így biztosítjuk, hogy a becses „zöld por” megőrizze minden hasznos beltartalmi értékét. A szárított növények őrlésénél különös figyelmet fordítunk arra, hogy a Green Mix 9 keverék szemcsemérete ne legyen túl apró. A nagyon finomra őrölt növényi eredetű porok ugyanis rövid idő alatt elvesztik frissességüket, hatóanyag-tartalmukat, élvezeti értéküket.

 

Egy tasak Green Mix 9-et 15 db kapszula bevételével lehetne helyettesíteni. Könnyen belátható, hogy az évtizedek alatt elsavasodott szervezetben nem lehet egy-két kapszula beszedésével a sav-bázis egyensúlyt helyreállítani. Ám azt is be kell látnunk, hogy naponta 2x15 db kapszula elfogyasztása embert próbáló feladat. Ezértdöntöttünk a tasakos kiszerelés mellett. A tasakokon található három bekezdésű spirál régóta bevált szimbóluma termékeink frissességének és energiatartalmának.

 

A Green család összeállításában kiemelkedő szerepet játszott dr. Török Szilveszter nyugalmazott egyetemi tanár, aki a népgyógyászat vívmányainak elkötelezett híve és alkalmazója, a magyar természetgyógyászok tisztelt és elismert tekintélye (www.nepgyogyaszat.hu).

Jakab István
XIV. évfolyam 4. szám

Címkék: viva natura

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.