Viva Natura

Grépfrútmag-kivonat - a természetes antibiotikum

Most már kapszulázva is!


 

Sokat hallottam a grépfrút mag-kivonat egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, vásároltam is magamnak grépfrútcseppet, de kesernyés íze miatt nem voltam képes elfogyasztani, öröm számomra,hogy most már kapszula formájában is elérhető.

 

Korábban a lepedők, ruházat fertőtlenítésére használták a grépfrútmagcseppeket. Az indokínai háború idején ezzel fertőtlenítették a katonák ivóvizét. Eme tulajdonságának köszönhetően kapott helyett a csecsemőápolásban, valamint különböző sérülések kezelésében.

 

A grépfrút kivonatát 20-25 éve kezdték szélesebb körben alkalmazni paraziták, vírusok, baktériumok, gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. A grépfrútmag-kivonat természetes méregtelenítő, erősíti és támogatja az immunrendszert. Hatásos feltárt, illetve még fel nem tárt vagy rosszul diagnosztizált betegségek kezelése során is. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint, bioflavonoidokat. Antioxidáns tulajdonsága miatt képes a szabad gyököket semlegesíteni, elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránjait. Klinikai vizsgálatok 800-féle vírus és baktérium, 100-fajta gomba és bizonyos paraziták ellen találták eredményesnek.

 

Nagyon fontos tulajdonsága a grépfrútmag-kivonatnak, hogy segít a vér, a testnedvek lúgosításában. A mikroorganizmusok, gombák, baktériumok, vírusok stb. nem képesek lúgos, oxidált környezetben élni. Bár a citrom, a zöld citrom és a grépfrút vegytanilag savas, a tesztek mégis azt bizonyítják, hogy amikor bekerülnek a test anyagcsere-folyamatába, valójában lúgos hatásuk van.

 

A grépfrútmag-kivonat már kis mennyiségben is nagyon hatásos. 1989–90 között egy nemzetközi kutatócsoport (a beszámoló megtalálható a Journal of Orthomolecular Medicine folyóiratban, 5. kötet, 3. sz., USA, 1990) vizsgálta a grépfrútmag-kivonat eredményességét, összehasonlítva 30 antibiotikummal és 18 kipróbált gomba elleni szerrel. Ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a már bevált szerek. Alternatíva lehet az antibiotikumokkal szemben, hiszen nincs mellékhatása, alacsony az előállítási költsége.

 

Van valami egyedülálló a grépfrútmag-kivonat alkotó elemeiben. Használ, anélkül, hogy legyengítené a szervezetet, biztonságos, a candidiázis kezelésében úgy tűnik, ugyanolyan hatásos, mint a nystatin, az oktán sav vagy egyéb a bélben fel nem szívódó gomba elleni szer. Használata áttörést okozhat a krónikus parazita fertőzésben és gombás fertőzésekben szenvedő betegek számára.

 

Számos gyógyszerérzékenységben szenvedő egyénnél tapasztalták, hogy a grépfrútmag-kivonat a kezelések során jobban tolerálható, mint egyéb eddig használt gomba elleni készítmény. Hüvelyi fertőzések kezelése során 20 beteg közül 15 jelezte, hogy 3 nap után 12 óránkénti használattal enyhültek tünetei.

 

A grépfrútmag-kivonat alaposan tesztelt, biztonságos és hatásos, számos laboratórium és kutatóközpont által kipróbált szer szerte a világon.

 

Mellékhatása nem ismeretes, nem okoz allergiát. Az emberek 3-5%-a allergiás a citrus félékre, ezért kezdetben óvatosan, kisebb adagokban kell szedni a cseppet, bár az allergiások köréből is pozitív visszajelzések érkeztek használatával kapcsolatban.

 

A grépfrútkivonatot külsőleg és belsőleg, szervezetünk és környezetünk fertőtlenítésére egyaránt használhatjuk.

 

Belsőleg a következő problémákra javasolt:

Emésztési problémák, gyomor-bél rendellenességek, hasmenés, ételmérgezés, paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzések, candidiázis ellen. Szájfertőzések, foglepedék, fogíny problémák kezelésére. Nagyon kellemes leheletet eredményez, de hatásos köhögés, megfázás, torokfájás, fülgyulladás, orrmellékgyulladás gyógyításában is. Eredményes csontritkulás kezelésében is, hiszen minimálisra csökkenti a csontveszteséget azáltal, hogy semlegesíti a szabad gyököket.

 

Külsőleg a következő problémákra javasolt:

Pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzés, körömgomba-fertőzés, különféle bőrproblémák, vágás, seb, szemölcs, kiütés, viszketés, korpa, nátha, herpesz, fejtetű, bárányhimlő, kicserepesedett ajak és egyéb más problémák kezelésére.

 

Egyik legfontosabb felhasználási módja az immunrendszer védelme és erősítése a krónikus immunproblémákkal szemben, mint az AIDS és a candidiázis.

 

Bátran alkalmazhatjuk virágok és zöldségek parazitáinak irtására is. Oldjunk fel néhány csepp grépfrútmagolajat vízben és törölgessük át vele a leveleket. Hatástalanítja a növényen található mikrobákat, baktériumokat, kártevőket. Kiváló fertőtlenítő hatását otthonunkban is alkalmazhatjuk. Tiszta, illatos lesz környezetünk. A grépfrútmagcseppet a magyar lakosság is nagyon jól ismeri, kivonatként árulják.

 

A gyermekemnek sajnálatos módon soha az életben nem tudtam bekönyörögni az italába, viszont a grépfrútcsepp-kapszulát le tudom nyeletni vele. Mindenkinek ajánlhatom, aki a grépfrútmagcsepp ízét nem szereti.

 

Hamarosan a bioboltokban!

Jakab István
XII. évfolyam 2. szám

Címkék: angyalgyökér, gyógynövény, jakab

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.