Viva Natura

Hitelesnek maradni!

Viva Natura


Egyre több hírt olvasunk arról, hogy évek óta istenített márkák veszítik el hírnevüket, hullnak porba. Alkalmazásuk során kiderül, hogy az ajánlott hatások elmaradnak. Hajnövesztő, potencianövelő szerek, csodafogyókúrák, mit tegyünk, hogy ne tévedjünk el az útvesztőkben?

 

Cégünk már több mint egy évtizede foglalkozik olyan készítmények gyártásával, forgalmazásával, amelyek a szervezet egészségének megőrzését szolgálják. A nap mint nap érkező új ötleteket, intuíciókat, külföldről hozott tapasztalatokat felhasználjuk az új termékek fejlesztésekor. Mielőtt a kereskedelembe kerülnének, hatásosságukat saját magunkon is teszteljük.

 

Jakab István cégünk vezetője és "főkóstoló mestere". Gyakran teszik fel neki a kérdést, hogyan sikerült lefogynia 16 kilót, és hogyan képes megtartani visszaszerzett fiatalos külsejét, optimális testsúlyát. Sikerének titka egy komplex diétával összekötött, rendszeres mozgásra épülő meditációs program. Tapasztalataiból adódó, megszívlelendő tanácsait fogadják szeretettel.

 

 

Nincs tartós fogyókúra életmódváltás nélkül

Mielőtt bármiféle folyadékot vagy ételt magukhoz vennénk, fogyasszunk Probimix kapszulát, amelyben probiotikumok, szervezetbarát baktériumok találhatóak, Q10-et vagy Olajfa levél kapszulát. A téli hónapokban a megfázás, a köhögés megelőzésére, az immunrendszer erősítéséhez pár csepp grépfrútmag-kivonat, egy-egy korty tökmagolaj, kendermagolaj fogyasztása javasolt.

 

Reggel, a felkelést követően készítsük el a következő teát:

 

Zöld tea, hibiszkusz, csipkebogyó, gyömbér, fügefa levél és euforbiahirta keverékét áztassuk három-négy percig 1 l forró vízben. Ezután öntsük le róla a vizet, majd töltsük fel újra a kancsót, és ismét hagyjuk ázni 10 percig. Az első szüredéket ízesítsük mézzel és citrommal, az agynak elsősorban cukorra és C-vitaminra van szüksége. Ezt követően frissen facsart narancslébe keverjünk Alen port (másfél deci narancslébe másfél deka Alen por). Az Alen mindent megad a szervezet számára, amire szüksége van és 100 %-ban hasznosul. A délelőtt folyamán fogyasszunk egy-egy banánt, körtét vagy almát.

 

Reggeli után végezzünk rendszeres testmozgást.

 

Érdemes vásárolnunk egy bordásfalat, de ha nincs, megteszi egy szék is. Kapaszkodjunk a bordásfalba, vagy fogjuk meg a szék támláját mellmagasságban, eresszük le a testünket térdmagasságig (ne terheljük túl a térdízületet). Végezzünk 100-150 guggolást, majd emelkedjünk fel, és függeszkedjünk a bordásfalon, úgy, hogy lábaink a földet érjék, és húzzuk fel magunkat 30-40-szer. (Aki több erőt érez magában, végezze úgy a gyakorlatot, hogy nem ér le a lába). A mozgás következtében megemelkedik a pulzus. Napsütéses időben üljünk ki a levegőre 2-3 percre, vegyünk mély levegőt, ne tartsuk benn sokáig, s kifújás közben mormoljuk, hogy ámen vagy ohm.

 

Ez a gyakorlat kiváló a mentális méregtelenítésre, ugyanakkor a szervezet alaprezgését fel tudjuk venni a napból érkező Schumann-rezgések által. Szánjunk magunkra minden nap negyedórát, végezzük el a gyakorlatokat, s egész nap kiegyensúlyozottak, stresszmentesek leszünk.

 

A déli ebéd

Táplálkozásunk során figyeljük meg, hogy milyen ételeket nem képes szervezetünk feldolgozni, mi irritálja emésztőrendszerünket, ezeket kerüljük. Sok ember érzékeny a lisztben, gabonákban található gluténre. A fogyókúra első négy-öt hónapjában válasszuk a gluténmentes étkezést. A gluténmentes étkezés által kiegyensúlyozottá válik a vércukorszint-szabályozás, az agy nem kap információt arról, hogy a vércukorszint csökkent, így nem tör ránk éhségérzet.

 

Ebéd előtt fogyasszunk ananász-, papayatablettát. Erre azért van szükség, mert szervezetünkben az oxidációs-redukciós folyamatok nem jönnek létre enzimek nélkül, illetve az emésztés során, pl. ha csak főtt ételt fogyasztunk, a szervezet más részeiről veszünk el enzimeket, s ez megterheli az immunrendszert.

 

A táplálkozást követően, 10 perc elteltével fogyasszunk kombuchás ásványvizet. Akinek esetleg van vízlúgosító készüléke, élő vizet igyon kombuchával. A kombucha segíti az emésztést. "Amit ma megeszel, emészd meg holnapra."

 

A következő étkezésre a naplemente óráiban kerüljön sor, nagyon könnyű étkek kerüljenek az asztalra. Ha mindenképpen sajtot szeretnének fogyasztani, akkor csakis a kecskesajtot vagy juhsajtot javasoljuk.

 

A mentális fogyókúra

A fogyás vagy a hízás mindig a fejünkben dől el. Aki a stressz hatására még többet akar enni és úgy érzi, hogy azzal tudja kompenzálni a fájdalmat, a sértéseket, annak nagyon jó esélye van arra, hogy bánatevővé váljon és bánatkilókat gyűjtsön magára. Aki tudja kezelni az élet kihívásait, az tudja kezelni az éhségérzetét is. Az, hogy megtanulunk lélegezni, megtanulunk meditálni, elfogadjuk azt a testet, amiben élünk, szeretettel gondolunk rá, ezek mind-mind alapkövei a fogyókúra programjának. Nincsenek csodatabletták, sem a fogyásra, sem a szexuális élet maximumainak kiváltására. A mi javaslatunk komplex életmódprogram. Anélkül, hogy idáig említettem volna - valószínűleg sokan olvasták - dr. Fajcsák Zsuzsanna "A fogyás hét lakat alatt őrzött titkai" című könyvét, amely nem csak a fogyás, ha nem az egészség megőrzésének titkait is tartalmazza. Mert mit ér az a fogyókúra, amely során lefogyunk ugyan, de az egészségünk, esetleg mellékvesénk károsodik a fokozott jódbeviteltől. Gyomrunk körülbelül akkora, mint az öklünk, ha csak annyit eszünk, ami egy kínai levesestányérba fér, szervezetünk mindig képes feldolgozni. Ha többet fogyasztunk, azt már szervezetünk zsírként tárolja. A mérgekre ugyanez igaz. A mérgek raktárai is a zsírok, tehát ha fogyunk, nagyon figyeljünk oda az alapvető méregtelenítésre. Méregtelenítésre a kombuchát javasoljuk, illetve a fogyókúra elején tartsunk egy legalább 5-6 napos léböjtkúrát. A léböjtkúra során nem éheztetjük a szervezetet, higgyék el, van ott több hónapra való étek is. A léböjtkúra azt jelenti, hogy sok folyadékot, ásványi anyagot, ivóleveket, testbarát mikroorganizmusokat, tejsavbaktériumot viszünk be a szervezetbe, és a szervezet belső méregtelenítését ezekkel a folyadékokkal ürítjük ki. Vásárlóink köréből, akik kipróbálták kombuchával a harminc napos méregtelenítő kúrát, pozitív tapasztalatok érkeztek.

 

Az egészséges fogyás titkai összefoglalva:

 

1. csodatabletták, pirulák nem léteznek,

 

2. a diétát kiegészítő enzimaktív tabletták, a mozgás, a mentális segédeszközök, a táplálékok megfelelő megválasztása, a glikémiás index kontrollja vezethet oda, hogy akár 3-4 hónap alatt is képesek vagyunk leadni 15-20 kilót úgy, hogy az a szervezetet ne károsítsa és a fogyás tartós maradjon. Dr. Fajcsák Zsuzsa könyvében ez a módszer le van írva, bátran javasoljuk Önöknek elolvasásra, ha még nem tették volna meg. Dr. Fajcsák Zsuzsa jelenleg Malajziában dolgozik, a Malajziai Olimpia Bizottság hívta meg, hogy a sportolók étkezését, étrendjét állítsa be. Nyártól ismét elérhető idehaza is. De a hozzá intézendő kérdéseiket feltehetik neki a www.vivantura.hu weboldal Szakértőink menüpontja alatt.

tgym
XII. évfolyam 3. szám

Címkék: kombucha

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.