Viva Natura

Kendermagolaj

– a mindennapok kenőanyaga mindennapra egy kanállal


Mutasson még egy olyan olajat, amiben együtt megtalálható az omega-3, omega-6, omega-9 és a gamma-linolénsav!

 

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták. Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak. Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak. Ma a kender a "tiltott város". A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt.

 

 

A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért, és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól.

 

 

Az omega-3, omega-6 és az omega-9 zsírsavak javítják a szív egészségét

A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere-folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Tanulmányok bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását.

 

Az omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkenti az érfalakon a mész lerakódását, a vércukorszintet egyensúlyban tartja és javítja az immunrendszert. Külső bevétele hasznos.

 

A GLA (gamma-linolénsav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA használatával sikert értek el már agy daganatos betegek kezelése során is. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom kezelésére alkalmazzák.

 

A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalóriabevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken.

 

A kendermagolajban található zsírsavak

 Omega-3  19%
 Omega-6  57%
 Omega-9  12%
 Palmitin  6%
 Stearin  2%
 Gamma-linolén  1,7%
 Egyéb  2,3%

 

 

Pár hónappal ezelőtt, amikor az Alen Szuper-étket kezdtem elfogyasztani, többen feltették a kérdést, hogy kell-e mellette mást is fogyasztani? Erre az a válaszom, hogy a kendermagolaj fogyasztása magas omega-3-, omega-6- és omega-9-, valamint gamma-linolénsav-tartalmának köszönhetően csak jót tehet az ízületeimnek, szervezetemnek. Ezért döntöttem úgy, hogy Kanadából importálunk kendermagolajat, ahol ideálisak a körülmények biológiailag tiszta minősítésű kendermagolaj előállítására. Kanadában tudják számunkra egyedülállóan biztosítani, hogy a hidegen sajtolt kendermagolaj tartósítószer nélkül 8 hónapig megőrzi minőségét. Én magam három hónapja tesztelem. Minden reggel egy teáskanállal fogyasztok belőle. A kendermagolaj minden olajozási problémámat megoldja.

 

 

A kendermagolaj fogyasztásának előnyei

(Hemp Oil Canada Inc.)

• Kitűnő forrása az esszenciális zsírsavaknak (omega-3, omega-6 és GLA).

• Csökkenti a koleszterinszintet (LDL).

• Hatásosan csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a vérkeringést.

• Javítja a szervek működését, a test immunrendszerét.

• Emeli az energia- és az anyagcsere szintet.

• Enyhíti a menstruációs görcsöket.

• Enyhíti az ízületi gyulladással járó tüneteket.

• Sportolás után segít az izmok regenerálásában.

• Hatásos száraz bőr kezelésére.

 

 

A kendermagolaj egyszerű felhasználási módja

Mivel a kendermagolaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, vagy egyszerűen kortyolgathatja.

 

A kendermagolaj tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni!

 

Hamarosan a bioboltokban!

J. I.
XII. évfolyam 2. szám

Címkék: jakab

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.